Полипи на матката

• 285 939
  • 492
  •   2
Отговори
# 285
  • София
няма стъргане при хистероскопия.
само махат полипа.

# 286
точно това е разликата че при абразиото се стърга на сляпо и не се знае какви последици има после,а при хистероскопияата се влиза с камера и се оглежда,и евентуално изрязва.за това едното е оперативна хистероскопия която е по скъпата,а другата е диагностична и за това е по-евтина

# 287
няма стъргане при хистероскопия.
само махат полипа.ц

Топно така и на мен ми го обясни Савова, че преди се е стъргало, вече не-само полипа се "изкоренява" Simple Smile

# 288
И аз така четох, но ме обърка това, че тя каза, че ще го махаме с хистероскопия и обясни, че се изстъргва, а после се оглежда матката. Значи това си е чисто абразио, след което се оглежда. Права ли съм?

# 289
  • София - Варна
В епикризата от моята хистероскопия пише нещо за средна кюрета. Значи има стъргане.

# 290
И аз така четох, но ме обърка това, че тя каза, че ще го махаме с хистероскопия и обясни, че се изстъргва, а после се оглежда матката. Значи това си е чисто абразио, след което се оглежда. Права ли съм?
мила питай я за всеки случай,но съм сигурна,че др.Савова няма да ти го причини това абразио,спокойно аз едно време когато ми каза за полипа ми каза само хистероскопия,но пак я попитай да си спокойна Hug

# 291
  • София
След излизането от упойката усещах , че е имало "стъргане" - много се притесних, че не бях предупредена, сметнах го за много агресивно. Попитах тактично сестрата - потвърди, ама после рече "ама не знам, питайте си доктора"... Нали уж щеше да е само полипа?!! - питам аз. А той с темерутско превъзходство подминава коментара ми и не обяснява нищо, само че всичко е наред.
Както и да е... минало Simple Smile Слава Богу, при мен сега са наред нещата  Peace

# 292
Няма никакво стъргане при хистероскопията.
Моята беше без упойка, знам какво се случваше.
Взема се материал за биопсия, при мен, като леко щипване беше. Други болки не е имало.
Полип се оказа, че нямах.

# 293
  • София - Варна
Явно сме се прецакали тия със стъргането тогава.

# 294
  • София
Дева, хистерото ти е било диагностично, затова. Тези, които сме имали полип - няма как да се махне, освен чрез стъргане. И по преценка на лекаря, ако има опасност според него от рецидив на околни места, се изтъргва цялата матка  Peace

# 295
Напротив.
Съмняваха се за полип.
Но тъй като не се видя, не ми сложиха упойка и ми взеха само биопсия от лигавицата.

# 296
Няма стъргане при хистероскопията. Моята беше с пълна упойка в Малинов.

# 297
Да не би да говорите за надраскването на матката, което се прави при хистероскопия за по- лесно закрепване на евентуален ембрион. При премахването на моя полип д-р Савова ми обясни, че ще го направи. Незнам от това или от самото премахване на полипа, но както казах след месец и половина бях бременна. Затова и д-р Савова настояваше веднага след хистерото да направим инсеминацията.

# 298
  • София
и при мен само са махнали полипа.
дори кървене нямах след това, все едно нищо не са ми правили.
та не знам какво има да се стърже  Rolling Eyes

# 299
  • В сърцето на любимия човек
Не се стърже при хистерото - с примка прекъсват крачето на полипа и се премахва съвсем малка част от лигавицата около полипа. В Щерев си гледате на монитор операцията в реално време.

Общи условия

Активация на акаунт