ЮЛСКИ бебочета ще бъдат нашите отрочета :)

• 12 323
  • 295
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Здравейте момичета, днес много рано сутринта станах за да отида до тоалетната, но ужасно кафяво зацапване ме разсъни на мига:( Щях да полудея от притеснение и едва дочаках да съмне и да отида при доктора. Бебчо, слава богу е добре:) Даже много е порастнало и мърдаше сладко въпреки че не го усещам:) Оказа се,че имам чувствителна матка и контракции, доктора като разбра какъв е работния ми график напоследък много ми се накара и ми нареди да лежа и да си почивам. Предписа ми магнерот и ношпа. Успокоих се, че бебчо е добре, но въпреки това  съм доста разстроена, защото съвсем неочаквано и без никакви предварителни сигнали се появи това зацапване. Като си помисля колко много искам това бебе и как въпреки него не разтоварих поне малко графика си направо откачам. Сега се настаних с лаптопа на дивана и се опитвам да измисля на кого да прехвърля задачите и срещите си и с какво да се занимавам следващия месец... Хубавото е, че вече имам доста свободно време и ще мога да чета и пиша във форума:)

# 271
Астрата, стискам палци всичко да е наред при теб  Hug
Катче, дано и при теб нещата да са ок, само не се претоварвай  Hug
Аз пък да ви се оплача, някой от колегите ми вчера ми е пръснал от бацилите си в офиса, в който работя и днес съм с много гадна хрема в комбинация със запушен нос и пресъхнало гърло. На всичкото отгоре се събудих към 5 сутринта и сума ти време неможах да заспя от моя запушен нос и болезнено гърло и днес съм подпухнала и с нос като камба...... Пробвах да пия чай, но от него ми се  Sick и реших, че ще карам на топла вода..... Ох, дано ми се размине по-бързо и безболезнено....

# 272
Katche почивай много. Важно е , че бебчо е добре Hug

# 273
Добро утро от мен  Grinning Няма такава друга заспа , като моя милост !!! Днес като се събудих , прочетох темичката , изкъпах се , смятах едни фактури , проведох към 15 тел. разговора и сега пак отворих темичката и се чудя - аз днес писах ли , не съм ли , но не можах да се сетя и се връщах назад да проверя  ooooh! Абе ШЕМЕТ съм си и това си е . А колко съм расеяна тия дни , не е истина . Вчера се обажда един приятел и ми казва - кажи на майка си това и това и аз добре ,  ще и предам , приятен ден и като затворих тел и се обаждам на майка и и викам - мамо обади се едиси кой обаче му се обади да го питаш какво каза защото аз забравих !!!!Не знам къде ми е акъла !
Астарта , добре че няма опасност , но мила недей да плачеш така от притеснение без да знаеш има или не изобщо повод  за тревога  Hug
На момичетата които имат проблем WC -то , мога да кажа аз какъв бабешки съвет получих и мисля че доста ми помогна . През няколко дни хапвам по 1-2 филийки хляб отгоре с наредени парченца сланина . Но трябва да се сдъвква много хубаво . Казаха ми че добре смазвало червата . Друг е проблема че не всеки може да понася сланина . А това ви го препоръчвам в случай че плодовете не помогнат , естествено че е за предпочитане да хапвате плодове пред маааазничката сланина  Laughing
За животните съм ЗА . Много е хубаво детето да си има другарче в къщи , а домашното животно е точно такова . За съжаление момента в който животинката умре е много тежък и трудно се превъзмогва понякога дори от възрастните . От опит ви го казвам . Обаче е много сладка картинка на току що проходило бебе ,което гони куче или котка да ги хване за опашката , а те бягат панически чудейки се къде да се скрият  Grinning

Катче , не се тревожи , нали бебчо е добре, дано зацапването мине по-скоро . Почивай си , тя работата край няма и никога не свършва .  Hug
Мария М3 аз носа си го поуспокоявах с Стеримар - вода за нос . На мен също ми се гадеше от чая и затова пиех топло мляко с мед .
Забравих да ви кажа че мъжа ми е болен , непрекъснато киха и пръска бацили из къщи , но се надявам това че пия Осцилококцинум от миналия петък да ме спаси .
Извинете ме за километричния пост , нещо ми дойде муза да пиша  Blush

Дуци и аз утре съм на ФМ и вече нямам търпение !!! Лошото е че утре часа ми не е сутринта а чак в 2 без 15 и до тогава ще ми се пръсне сърцето !

# 274
Katche, добре си решила да си почиваш Peace. Стискам палци всичко да е наред и повече да нямаш никакви поводи за притеснения Praynig.

mariq m3, и ти се оправяй бързо Peace. Сезонът е ужасен с всички вируси и бацили около нас Sad. Като си помисля как един колега преди 2 седмици седя 3 дни на работа с 40 градуса температура и не поиска да си вземе болничен, направо яд ме хваща #Cussing out. Прави се на герой, а хич и не му мина през ума, че сме точно 3 бременни в офиса Crossing Arms.

Аз днес ще ви досадя вече с въпросите си, но за последно да попитам майчетата, които пият Магнерот и Магнерич. Може ли да погледнете съдържанието на тези лекарства? Интересно ми е каква е разликата между тях и Магне Б6, което ми каза моя лекар да си купя. На моето пише, че съдържа Магнезий - 470 мг и витамин Б6 - 5 мг. Питам, защото с първата бременност пиех Магнерот, а това Магне не го бях чувала до вчера newsm78.

# 275
  • София
Астарта , виж тук.

# 276
Астарта, в сайта www.doctorbg.com има листовки на много лекарства. Това което аз прочетох е , че има най-различни лекарства с магнезий и разликата основно в количеството магнезийй(разликите са малки) и в това дали съдържа витамини или не. Все пак не съм много компетна Crazy така, че можеш да прочетеш и ти.

# 277
Мъжът ми се възползва рационално от обедната си почивка и е на масаж. Леко му завиждам  Crossing Arms Но защо все не мога да се наканя да си причиня тази благинка  Thinking? Сигурно защото не знам къде.

Някой вече ходи ли на масажи за бременни и къде, как е и друга подробна информация да сподели?

# 278
Абе момичета - аз пак да върна въпроса с лентичките и седмиците. Ако от термина една седмица по рано влизаме в 40 г.с. и на всеки отговарящ ден сме седмица по-напред/ обяснено, ако термина ни е във вторник - всеки вторник влизаме в съответната седмица/ .....Аз си написах на тефтера на всеки ден в коя седмица влизам и се оказа, че сега трябва да съм в 18 седмица, не в 16...А според лекаря в началото когато ме гледаше и определи седмиците беше както аз си мислех преди, т.е. гледах по лентичката си тук.....От къде може да идва разликата?

# 279
Помогнете,много съм затъпяла Mr. Green. В накоя от темичките обсъждахме кога се ходи на ФМ : 1. м-у 11-13г.с.; 2.след 16г.с., ама не си спомням третата ФМ в кои седмици се правеше newsm78?

# 280
  • София
Агата, и аз в началото се обърках много с тези седмици, защото калкулатора ми изкарваше едно, а лекаря друго. Накрая като се записах във Вита, и ми съвпаднаха мойте седмици с тези на лекарката и от тогава си ги следя и винаги съвпадат с тези на Илиева и на ехографа.Макар, че ехографа по някое време може и да ги разминава, това вече ще зависи от размерите на бебо.

Емзи, ето тук можеш да прочетеш има достатъчно информация: http://www.mc-markovs.com/

# 281
Помогнете,много съм затъпяла Mr. Green. В накоя от темичките обсъждахме кога се ходи на ФМ : 1. м-у 11-13г.с.; 2.след 16г.с., ама не си спомням третата ФМ в кои седмици се правеше newsm78?

"Високоспеицализираното УЛТРАЗВУКОВО изследване. Фетална морфология може да се провежда във всяка седмица на бременността.  Желателно е да се проведе:

1) 11-13 седмица за "нухална транслуценция" ,"костиците на носа" и др.
2) 15-18 седмица за "гънка на врата" и всички останали органи.
3) 19-22 седмица ПРОЦЕДУРАТА Е НАЙ-ИНФОРМАТИВНА, ЗАЩОТО СЕ ВИЖДАТ ПОЧТИ ВСИЧКИ АНОМАЛИИ ВЪВ ВСИЧКИ ОРГАНИ.

Много важно е ултразвуковия специалист да може да провежда това изследване. У нас такива специалисти са не повече от 10-15."

# 282
Благодаря за бързите отговори  bouquet

# 283
Агата , тя твойта лентичка нещо е полудяла , не може да си на 16 седмици / на лентичката ти изписва ълните седмици / и да ти остават 137 дни  Laughing Аааааааааа не може така ! Като ще бременеем , то всички ще сме по 9 месеца  Laughing
Просто си направи нова .
За ФМ Пърл го е написала много подробно , само искам да добавя че доста често лекарите викат за ФМ  и 32 -та седмица . Една дружка ходи на ФМ 32ра седмица трябва да я разпитам за какво я викаха и какво е гледал доктора .
Аз няколко дни не съм яла промишлени количества мандарини и портокали и може би затова ми се поизпразни корема и не ми е надут , но сега като получа контракция толкова ясно си личи къде ми е матката че чак се стряскам . Втвърдява се и изскача все едно съм глътнала малко пъпешче . За протокола , още не усещам бебчо . И май аз останах единствената която има контракции , а не пие нищо за тях . Аз на предната ЖК казах на доктора но той нищо не ми изписа , но утре ще питам на частния преглед , дали не трябва да си взема нещо . Още повече че мислим да пътуваме тези дни .

# 284
Дани /дето все те чета Дани с бонбона Laughing/ 137 дни са мисля 4 месеца и половина....или не мога да смятам. Или 4 мес и 5 дни Rolling Eyes /....137 деля на 30 и се получава 4,5. Както и да е, значи ако ми остават 4 мес и половина, сега дъм в 4,мес и половина, нали, а това е 20 седмица Shocked Хахахаха, нещо математиката ми куца......

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
П.П. Значи смених си лентичката и оправих несправедливостта с дните - сега са 167. Ако си направя нова може и още да излязат Simple Smile Но пак ми излиза 16 седмица....а по сметките отзад напред би трябвало да съм в 18....Мисля, че нещо не смятам правилно, но не мога да разбера къде Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 яну 2008, 13:43 от Aгата ®

Общи условия

Активация на акаунт