Бебета ЮНИ - 14

• 11 102
  • 303
  •   1
Отговори
# 285
danibon, и аз така писах-за по-нататък, че сега наистина с тия грипове #Crazy
А и мисля,че е раничко, нека да напреднем с месеците  Mr. Green

С риск да ме набиете Mr. Green , ще питам нещо много тъпо и сме го коментирали, ама
не мога да си спомня , а и не мога да го открия- Витамин А или Вит.В не трябваше да има в крема, който ползваме Embarassed
Съжалявам ,ама това е от бременноста- не си спомням и тваа ее hahaha Простете....

# 286
  • Вече в моята си приказка...
Витамин А или Вит.В не трябваше да има в крема, който ползваме Embarassed

А не беше ли витамин Е?  newsm78

# 287
  • Miami
Май беше витамин А! Витамин В е фолиевата киселина май!

Последна редакция: чт, 31 яну 2008, 11:13 от Kory

# 288
Добро утро и от мен!  Flutter

катенце, вит. А не трябва да има, поне доколкото моята "бременна" кратунка си спомня  Joy
И аз да се похваля, че след 2-3 часа ще се запознаем с това ритащо нещо в коремчето ми и ще наденем най накрая някакви гащи, иухуууу newsm30 Стискайте палци за  stork-girl, че предния път доки така каза и сега ако ненадейно ни е порастнало пишле, ще има изненадани Rolling Eyes Нищо де, все е добре дошло, имам големи запаси от любоф и нямам търпение да стана  mamma

Сий я лейтъ! Hug

# 289
днес на работа ми заявиха че ще ме освободят по рано т. е ще съм на работа до 15,02 и от 18,02 съм свободна и си търся компания и занимавка. И ако майките от бургас решат да се запишат на някой курс може и аз да се включа. Пишете ми.

# 290
Витамин Б под формата на ретанол не се ползва по време на бременност, мисля ,че вит А и вит Е също не бива да има в кремчетата...

Като цяло не бива да се ползва мазило на което не пише ,че е подходящо за бременни ... Дори ако пише " не вреди но информирайте док." пак не е желателно да го ползвате...  

# 291
  • по света
Привет и от мен,
margarete ,съчувствам ти много кофти ти е било със сигурност
Малта страхотен номер ти е скроила  Joy ама това е защото трябва да ги глобяват да продават лекарства без лекарско назначение.
И аз да ви се оплача,постоянно съм със запушен ден и нощ кихам и тонове сополи изтичат от носа ми и после изведнъж се отпушва, освен това постоянно ми излиза херпес на носа сигурно е от непрестанното бърсане.Предположих че е алергия и съм отделила кучето,не е от него,реших че мъжа ми,ми носи от кабинета вируси което е възможно,но аз съм от месеци така smile3511 направо вече ми идва да крещя.Освен това ми щипе и сърби ходя с червен нос като клоун.

# 292
Здравейте и от мен   bouquet!

Напоследък само чета и все нямам време да пиша, макар, че темата за имената е много интересна.
Ние така или иначе не знаем пола все още, а и единствения разговор с татито по темата завърши с пълна лигня и от 2-те страни и решението, че няма какво - ако е момченце, ще е Барабончо, а за момиченце - Барабонка...  Joy и така...
Надявам се, когато разберем за гащите, да ни върхлети творческо вдъхновение по въпроса  Wink

Имам една молба към мамчетата, които са усещали контркции в този етап на бременността - бихте ли ми дали малко инфо какво точно чувствате...  Embarassed Знам, че е дискутирано, знам за втвърдяването на корема, но нещо започвам сериозно да изкуквам  Sad

Работата е там, че преди време ме болеше коремът така, както боли 1-2 дни преди цикъл, тъпа и не силна болка, но аз се притесних и се консултирах с док. Той ми обясни, че е нормално, че матката расте, разтягат се връзки и т.н., че може да чувствам и придърпване (чувствам), успокои ме и ми даде Магнезий.
Аз го пих няколко дни, мина ми и го позабравих, ако трбва да съм честна  Embarassed

Да, но от околко седмица пак усещам същите леки болки, започнах да го пия отново, но и за съжаление съвсем почнах да изперквам от притеснение  #Crazy!
Пипам си корема, чудя се дали е твърд - ми да, като легна и коремчето ми е мъничко и не е меко... като плътничко по скоро седи...  newsm78
Почвам още повече да се притеснявам, а мъжът ми вика "Ами да нямаш октоподче в корема, че да искаш да е мек, човече има вътре..."  Joy и той какви ги измисля...
Но истината е, че нещо страшно съм се притеснила, направо ще се побъркам, досега не съм имала стягане или втвърдяване, до да не би да не разбирам просто... И въобще не мога да спя е такива мисли

Съжалявам, че ви надух главите с щурави глупости, но ще съм много благодарна да науча малко повече за тия тъпи контракции, че ми писна да ги мисля... ooooh!
А и на доки ме е срам да досаждам, въпреки че е страшно мил и отзивчив. Какво да му кажа - "Аз ви питах за тия болки, Вие казахте да не се притеснявам и за взимам Магнезий, аз обаче спрях да го взимам, щото нищо ми нямаше, сега обаче пак ме боли и пак мн. се притеснявам...." Малоумна работа е мойта...  Thinking

Оставям ви за сега  Hug

А, последно - офиоли, това, което описваш напълно прилича да е бебчо - аз преди около 2 седмици така усещах съвсем леко побутване отвътре и не бях сигурна въобще, но после си казах, абе тия черавца кога ще да са се научили така да бутат  Joy...
Но в следващите дни продължи това усещане и вече нямам съмнение - бебишорчето е  baby_neutral!

bouquet за всички мами и хубав и слънчев ден!

# 293
Здравейте, мами,
и аз отдавна не съм писала - хванах някакъв ужасен грип и една седмица бях болнични. Успях да заразя даже мъжа си и сега и той е в болнични. Аз вече не съм, дори успях да ида на гинеколог днес да ми каже, че с бебето всичко е наред, защото никак не ми хареса да съм болна и да трябва да пия разни работи....Иначе друго около мене няма - преди да се разболея ме беше обхванало такова желание за работа, а сега нещо... Rolling Eyes Embarassed
Хайде, чао от мен и доскоро!   bouquet

# 294
  • Разград
Добър ден и от мен! Много сте писали не мога да смогна само да ви чета. Аз от няколко дни много трудно влизам във форума, но сега успях да ви прочета.  smile3501
mishlence_333 явно имаш контрокции, но и дори да спрат не спирай Магнезия в никакъв случай. И ако си много притеснена по-добре иди на лекар за да се успокоиш. Дано всичко да е наред.
На темата за стерилната урина - аз съм давала. Тя е първата и преди нея нито се пие нито се яде. Обаче гадинките ги виждат и в обикновената. И стерилната е задължително в стерилно шише. За имената и аз мисля че ще нищим и ще умуваме и до последно. И не се знае накрая кой какво ще реши. А пък за професии - е нека след време мъничетата си решат, а пък и кой знае какви нови технологии ще има тогава.
От мен лек и успешен ден!  Hug

# 295
maia_a защо мислиш че mishlence_333 има контракции?  newsm78 Аз четох четох ама не мисля че е имала. Лично според мен първия път доки и е изписал магнезий по-скоро за по-сигурно. А контракции ако имаше mishlence_333 щеше да знаеш че имаш... Аз нали имах (незнам дали при всички са еднакви де...) без да знам предварително за каквито и да било видове контракции разбрах че е нещо такова. То просто все едно някой ти хваща корема от двете страни и го стиска (какво обяснение хвърлих малеее...)

Лично мое мнение отново да кажа. Иначе най-добре да звъннеш на твоя доки без да се притесняваш колко често и по какви въпроси го безпокоиш - той затова ти е назначен  Peace

# 296
margarete съчувствам ти-получило се е малко гадно, ама все пак сме бременни и е нормално- тамън ще те пуснат да си почиваш.
Аз преди 2 дни имах болки ниско долу в корема цял ден пих нош-па и ми мина. Вчера пак едни силни,ниско долу и ми беше там едно тежко ама ми мина след 1 час. На мен още нищо не са ми изписали-нищо не пия. Но днес мисля да си самоназнача магнезии-едва ли ще ми навреди и във вторник съм на ФМ при марков и ще го питам ако каже да не го пия ще спра.
Вчера като си легнахме с моя и аз го почнах  Wink На мен ми харесва Боян, Борян и т.н а той ми вика ами не не може трябва да е като татко Бончо  Sad. Аз му викам да бе на него ето с буквата Б е той вика не трябва да си е точно и почти се скарахме. Ама на мен нещо не м и звучи и как ще му викам на бебчо незнам, абе то да е живо и здравопък ще видим.
Е хайде че изписах цял роман вече.

# 297
mimi_leo, разбирам те напълно. Мъжете ни явно са свикнали с имената на родителите си и не им се виждат странни... Нашето бебче според мъжа ми трябва да се казва точно Петко (не ч е кой знае колко странно името ама не ми харесва...). Че на всичкото отгоре преди няколко дена каза пред баща си че в коремчето ми бил малкия Петко  ooooh! Вече се ядосвам... Close

# 298
Аз пак да се намеся във вашата темичка . И аз не мисля че мишленце 333 е имала контракции , и аз преди да получа се чудех какво представляват и дали имам или нямам , но като получих просто нямаше две мнения по въпроса и бях сигурна че имам . Корема е нормално да си го усещаш малко по твърд защото се сбутват органите , а и кожата се разпъва и стои някак си по стегната .
Катенце , ще се уговорим по-нататък за курсове и други такива , но да знаеш че аз съм ЗА .
margarete , защо така се получава при теб ?
Ох чак и аз се ядосах на вашите мъже !!!

# 299
  • София
Аз си мислех пък да направя социологическо проучване - всяка мама дето вече си знае цвета на гащите да каже в началото какво й се е ядяло - сладко или солено. Много искам да опровергая глупавата бабина деветина че ако ти се яде сладко е момиченце, а солено, момче. (Най-вече защото на мен ми се ядеше - и все още - само солено, а от сладкото  Sick. А нали надеждата умира последна  Crossing Arms)

Аз също щях да предложа това, ама не само за яденето, а и за други особености на бременността. Например промяна на кожата или други работи, които сама е забелязала или са й обърнали внимание лекари или познати.

Например с миналата бременност (момиче се роди) първите месеци не ми се ядеше готвено, направо ми се повдигаше. кожата ми беше супер гадна - едни пъпки ми избиваха пубертетски по гърба, деколтето, лицето. Нали с момиче се погрознявало. А като посегнех към крайчето на хляба, отнякъде все ми подвикваха - хе, хе, момче ще е, ще видиш. Момиче излезе. коремът ми беше остър и висок, щръкнал, до последно. А и да не пропусна, че свекърва ми ме проверява с един конец с вързан пръстен като ми го клати над китката - въртял се в кръг, значи щяло да е момиче.

С тази бременност първите месеци също готвено не ми се ядеше, ама и месо не пипвах, жива вегетарианка бях. Пъпките пак са на мода. Нали и един ден мъжът миме видя в банята и викна 9 леле, ама и това ли дете ще е красиво момиче като първото! Засега пол не зная. Все си мисля, че ще е момче, но "доказателствата" са други... Свекърва ми пак ме тества, ама преди упражнението с пръстена и конеца, ми хвърли на главата ненадейно сол и ме чакаше да види къде ще се пипна първо. Бях чела за това, ама хич не се сещах къде трябва да се пипна и доста дълго време се въздържах да се пипам където и да е, но накрая толкова ме зъасърбя носа, че се пипнах - било на момче, абе може и да не съм се пипнала по носа, не помня вече, но момче означавало. После реши да ме тества с пръстена и конеца. Хубаво, ама пръстена си се въртеше в кръг, на няколко пъти го пускаше, и той все така. Накрая очевидно си го клатеше в 2те посоки и каза - ето на, момче ще е.

Валентина пьк има изльчването на мама на още една мома, но то ще си покаже........

Къде ме видя, бе моме! Аз уж все се крия от публичност. Вече и линк към албума си нямам - то нече има актуални снимки, ама...

samimami, мене като мъжка или като женска мама ме виждаш? На профилната снимка съм самата аз!!! Красива, умна и ... скромна  Mr. Green

Не питаш мен, ама на мен ми приличаш на мъжка майка. Така де, красива си си, няма спор!

Аз да си напиша пак това дето ме тормози. Хубавата блуза дето си я взех и ми е голяма ми се иска да я носи някоя мама и да си перчи корема  Grinning
Направих снимка и я поизмерих малко... ако Mimi_leo реши че я иска... или някоя други сладка и по-пълничка мама я хареса, да ми пише.

ryan, на мен много ми харесва тази блуза. Ти защо не се снима ти с нея да видим колко си слаба, че да преценим по-едри ли сме. Иначе за колко я даваше, от София ли си? Както си написала размерите, може и леко широка да ми е на ластиците, ама това не се знае. Искам да имам и аз такава.

Хм, тези теми заприличаха на седмични с тази периодичност.

Общи условия

Активация на акаунт