Чуйте новини горещи-МАРТЕНЧЕТО песни пее и не спира да плещи!

• 12 780
  • 276
  •   1
Отговори
# 15
Заглавието на темата е страхотно. Тасинка наистина се загуби , или нямаш време да пишеш от грижи по пддръжка на темите Rolling Eyes , за което сме ти безкрайно благодарни. Hug

Леле Дани , то не останало - 07,04 #Crazy , не усетих кога ти мина бременеенето , а и на партито беше с едно такова малко коренче Confused (поне като го сравнявам с моето  , дори и сега Mr. Green). Кали , скрила съм се зад Ели , затова ти изглеждам отслабнала Embarassed

Мила , не се обвинявай за болестта на Боби , аз като не кърмих въобще - и Ели все е болна - да се бях гръмнала до сега.Но тя започна да боледува , откак тръгна да ясла де newsm78

Сега да ви разкажа нещо , което тази сутрин ми разтопи сърцето - Всяка сутрин първо се обличам , гримирвам и дори Ели да е будна ,  се появявам при нея чак като се приготвя , но тя ме чува , че се моткам из къщи и явно знае какво точно правя , защото тази сутрин чува из коридора - цапа - цапа (боси крачета)  и Ели се появява , сграбчила всички принадлежности от нейната тоалетка.слага ги до моите неща и се нарежда до мен с едно червило (в момента аз се червисвах).
Питам я:
 - "Ели какво правиш , мамо? - а тя отговаря:
 - " Еи сага чевио"  Flutter- и си маже устните JoyПосле взе  друга кутийка и казва - "Ели , маже кем"
Много ми стана мило , че си имам още една кокетка у дома.Ставам все по-щастлива и благодаря на Господ че  си имам момиче .
Казвам го , защото винаги съм искала момче и когато ми потвърдиха женския пол на 3D , тайно се надявах да са сбъркали , но сега изобщо не съжалявам.Всъщност никога не съм съжалявала , но все пак другия път ще поработим за , момче Laughing

# 16
Веси  Hug, аз съм се опитала да обясня в предишния ми пост, ама в бързината не си му обърнала внимание  Grinning а и ето Хъни и останалите се включиха с допълнителни разяснения. С две думи, хубаво е да си го направиш като му дойде времето, но мисля, че трябва да си е в специализиран кабинет за фетална морфология, макар че според моята гинеколожка се виждало и с обикновен видеозон  newsm78 колко е голяма гънката.

Моя приятелка пък пак с връзките на майка си при директорката на някакво ОДЗ уж е записала детето си, пък то не ходи сега, а ще тръгне по-нататък, но важното е,ч е ще пропуснат момента с електронната надпревара, не знам какви са тия врътки, но явно пак си има пролуки в системата.

Ами явно наистина съм проспала обяснението  Laughing Ама, като изостана и навасвам после 5 страници, така е  Laughing Еми значи и с Маги са ми правили нещо подобно. Само, че аз не ходих точно на фетална морфология, а на нещо кардио нещо си. Там гледаха и останалите органи, но най-вече сърцето и кръвоносната система. Аз разчитах на него и не си правих БХС.
А за връзките в ОДЗ-а, доколкото разбрах, тръгне ли системата в понеделник, нещата с връзките ще стават много по-трудно. На нас ни казаха, че сме хванали посления влак за някаква помощ.

# 17
Привет в новата тема ! Тася   bouquet
Ееее много болни , дано бързо да се оправят всички. Стела и тя е със сополи ,  май я скопосах миналата седмица , когато времето се стопли изведнъж и ни излъга.
Цеци , много хубаво това с гримирането и ние със Стела сме на тази вълна Grinning  Тя не пропуска да намажем бузките с крем и да сложим гланц преди да излезем.
Безмерна , наитина много бързо лети времето , то не останало. А това за храните аз не го вярвам , защото със Стела си хапвах всичко и сладко и солено , кисело.
За говоренето - от около 2 месеца има значителен напредък , че до тогава почти само бръщолевеше на бебешки. Сега знае доста думички , на място си казва така,това , тази , там; изриченията са малко , като например" бау-бау коки " ( кучето яде кокали ) , но това май е по-скоро фраза. Знае мама Ани , леля Мими, Даля ( за Валя приятелката й ) , на себе си казава " ти " - незнам дали е съкращение от "Стела" или си казва "ти" , вместо "аз".
Стела още спи и незнам довечера какви ще ги вършим . Ама така като използвахме хубавото време навън и тя заспа чак в 15.30 и още си спи.
А , щях да забравя . Може ли някой да ми напише как точно се казва това "горчивото" - Даум Ексол или ?? и откъде се купува ,че една приятелка ще го пробва за отбиване на голямото си кърмаче , то май и аз към него съм се насочила , ама ще отложа още малко ,че да не почне Стела да ми прави сцени и неспанета докато ми трае шофьорския курс.
Хубава вечер от мен  Hug

# 18
Феталните морфологии са три - първата е тази, на която мерят въпросната гънка 12-13гс, втората в 20 та седмица на която гледат всички органи и третата е в 32ра седмица, в която се гледат бъбреците и мозъка. Неокардиографията е извън морфологиите и се прави в 21 - тя касае само сърце и кръвообращение. Някой лекари ги омешват и ги правят на куп. Аз лично правих трите при димитрова, защото тя е един от най-добрите в тази област, а неокардиографията я правих в пета градска при неокардиолог или там както се нарича кардиолога за бебета. Това знам аз.
Мила, летим в неделя живот и здраве.
Днес нашите сополи са пресъхнали като да не повярва човек изцяло и имаме вече един нов кътник! Остават 2 и вече полудявам.

# 19
Наденце Heart Eyes мерси за разяснението за антибиотиците,оневини мъжа ми.Просто исках да му мине по бързо.
А иначе и аз не съм фен на антибиотиците, но себе си и мъж ми съм склонна с всичко да натъпча,само да предпазим Б.Иначе Б Слава Богу Praynig също досега не е пил антибиотик,ще видим до кога  Praynig

Дейзи Heart Eyesкак е майка ти Heart Eyes

Зори Heart Eyes защо Стеримар преди Виброцила-нямам опит с хремите newsm78можели Нисита newsm78

Цеци Heart Eyes Анетка Heart Eyesи Б обича да ме черви,вчера с едно течно червило с четка ми омаза половината лице-устата,бузите,брадичката Joy

Анетка Heart Eyes горчивото го има в аптеките-аз не съм сигурна точно за името ,наричам го Даум Екскол newsm78но аптекарките бързо схващат, като им се каже,че е за мазане на пръсчетата срещу смукането им

Дани Heart Eyes 7 ми април е рожденния ден на мъжа ми-не ,че ми е мъж Wink и ако оставим на страна ,как мъкне вируси ама е страхотен човек-готина дата PeaceМежду другото мъжа ми е и супер спокоен човек(пак ще случиш на послушно детенце Hug)

Сега пак да се оплача-днес играем с Б и му казах на милото да ми разтрие гърба,че ужасно ме боли а той по принцип ми сяда на кръста и с ръчички супер ме разтрива-обаче сега взел ,че се качил прав и аз ,като се стреснах,че ще падне го хванах за ръка и вместо да го задържа без да искам го съборих и се изтряска миличкия на пода (поне на килим беше),като си удари главата баш отзад-сега ще се пръсна от притеснение PraynigТой веднага ревна и май дори цицина няма ама пак ми е свито всичко.
Също ,като се изредят всичките лекарства да му дам преди заспиване и се чувствам ,като гаден инквизитор.Първо лъжица сироп-рев и истерия,после изопринозин в малко вода-рев,после и панадол-писъци и битка,че накрая и като му изпомпах носа и накапах виброцила настана такава драма,че сигурно съседите ще пратят социални служби да ми го вземат Sad
Много се панирам от тия болести(нали и стреса ми е точно от болести) и затова пробвах и антидепресантите да почна ама това голяма гадост било Rolling Eyes-те не успокояват а напротив от тях изобщо не можех да спя тия дни ,сърцебиене,супер ниско кръвно и съответно съвсем ама съвсем нямах сили да си гледам детето и ги спрях.

Герчо Heart Eyes блазя ти за пътешествието HugДа снимаш много и се попечи на слънчице и заради мен:hug:

# 20
Аз пък за говоренето установих,4е Дани страшно много говори,но на някакъв неразбираем за околните език и като 4ета за вашите деца,добре 4е отвреме на време има преводи в скоби,щото ина4е нищо не разбирам Embarassed,въобще ме няма в превода от бебешки.Ина4е обикновено си се разбираме без много думи де,примерно като иска бисквити и застава под шкафа с бисквитите,со4и ги и ЪЪка,ако иска вода ми носи празната 4аша,ако иска нещо от хладилника си говзема и ми носи да го отворя,ако иска да гледа филм4е ми носи дистанционното и така.А ина4е като тръгне да ми обяснява нещо и ръце размахва и се вживява пък аз се пуля EmbarassedНапоследък взех да си превеждам някои думи де,например днес ми со4и покупките и вика "йоУУУ" и аз се по4есвам и не се сещам какво иска,по едно време отиде и си взе един йогурт и ми го показва и пак ми вика"йоУУ",та зацепих.И много други има,но са предимно на португалски,затова няма да ви занимавам LaughingДнес ходихме да го претеглим и най сетне е взел да наддава,за последните 2 седмици с 400 гр,казва си думата седенето вкъщи и кашлицата понамаля.
Гер4о приятно пътуване,къде ще ходите?
Мила дано да оздравявате ве4е и вси4ки останали болни4и също.
Ц мира как е Ема?

# 21
Зоичка  Heart Eyesтака е с превода е много зор Joy
например най смешната дума на Б е "бариера" казва и " байлииейера" Joy

# 22
Зоичка  Heart Eyesтака е с превода е много зор Joy
например най смешната дума на Б е "бариера" казва и " байлииейера" Joy

Joy напомня ми за нашето излезе:
илилилиленйе

МИЛА ! СПОКО ! нищо му няма на човека.всеки път като чета как се шашкаш, направо ми иде да ти звънна да те успокоя. Може по 5 мин на ден да си говорим, вместо да взимаш лекарства.

А тези антидепресанти кой ти ги изписа? Какво точно взимаш?
По принцип първите няколко дни до 2-3 седмици организмът се нагажда и може да ти се случват всякакви неща. започват се по схема, постепенно.

За градините... май аз пак не съм разбрала... нали нашите деца няма да ги взимат от септември и трябва другата зима да ги записваме, да тръгнат на 3 1/2?

Кайо днес си взе една дъвка, много люта и гадна, но беше много щастлив, дъвчи си я, накрая я глътна. снимах го и много се забавлявах.
за имената си ми е много странен... нарича сам себе си: Кайо, Кальо, Каоян, Каоянче, Кайче, Конанче.
Сигурно много си се обича.
иначе сме Енци и Канина (но пък калинка си казва като поръчва маслинка).

Научихме няколко букви и онзи ден решавам да му напиша нова - С. Той ме погледна много учудено и каза, че не било "бука" , а "кабе(л)че". и не успях да го убедя. Много си вярва моя син.

# 23
  • София
Здравейте момичета! Аз нали съм по късните часове, все няма с кого да си пиша. Симона най-после заспа. До сега си игра в кошарата. Промени си тотално режима за две седмици, през които не  е ходила на ясла. Започна с малко сополи и температура и я спрях за да не лепне някой вирус. Направи ми впечатление, че имат в групата деца, които кашлят, а лелките постоянно се сменяха защото били болни. За сега ни се размина. Изби и едно зъбче, може  и от това да е било. В предната тема четох менюто на децата ви- ние не ядем и половината от това. Докато ходи на ясла Симона си хапваше доста добре, дори много според мен, но по принцип яде малко и е доста капризна на яденето. Плодове   почти не яде, освен във вид на сокове. За мой голям ужас яде и ужасно обича хляб и тестени изделия. Шоколади, хляб и бисквити може да яде постоянно. Може би на яслата ще свикне и с други храни като гледа децата как ядат. В последно време иска да яде само с нас на масата и сама. Налага се да чистя по сто пъти на ден. Нямам нерви много да я оставям сама, но пък нали трябва да се научи... Яде ужасно бавно, което просто ме вбесява.Станала е много проклетичка, не си дава играчките на други деца...вече вдигам ръце от нея. Иначе е добра, когато се занимавам само с нея, много е любвеобилна и е голяма артистка.
Надявам се грипът да не ви застига и болничките бързо да оздравяват. Мила не изпадай в депресии и аз съм насреща за разговори. Ако ми нямаш тел, драсни на лични да ти го дам. Надявам се скоро да се видим с повечето то вас. Мами, махнахте ли вече решетките на кошарите? Разхождате ли се още с колички?

# 24
Добро утро,

аз нямам кой знае какво да напиша, ама все пак по навик да се включа  Simple Smile пак са ни налегнали едни семейни проблеми, ама не искам да разказвам, не с нас с мъжа ми, а с техните. И в работата пак ме налегнаха грижи...абе снощи за първи път ви живота си си сипах да пия уиски, по принцип не мога да го пия това, но уцелих някакво 15-годишно, та си гаврътнах едно голямшко...

Безмерна, моят мъж е на 6-ти април, а един приятел на 7-ми...докато е малко овнето, зор ще видиш, въпреки че пък казват, че априлските овни, по-лесно се гледали от мартенските...а, дано...

Габи, количка не ползваме от 4-5 месеца някъде.

Мила, знам че е гадно да ти е болно детето, но поне обвиненията ги спести на мъжа ти, че ви е заразил, а на теб, че не кърмиш. В смисъл, че ситуацията е достъчно кофти, за да се измъчваш и с това. Майка например при последното боледуване на Алис, като се тръшнахме всички, над сто пъти ми каза как детето я е заразило. Накрая вече ми идеше да убия само с поглед, не че не се изпокарахме, де. А лечението с антибиотик започва да действа на 72 час от първия прием, тъй че дори и да беше почнал мъжа ти да го пие, пак нямаше да скочи здрав.

Алис пък не може да каже името на баща си - Иво, от нейната уста звучи Оииоии. Много бърбори, чак ми надува главата, хич не съжалявайте, че вашите мълчат по някой въпроси и не си дават мнението  Laughing

Ееее каква съм, всъщност има с какво да се похваля, ама бях забравила  ooooh! дойде ми най-сетне коледния подарък от мъж ми  Grinning навреме както се казва, питах го що поне не го скри за рождения ми ден  Grinning много симпатичен часовник, с камънаци и прочее, сега трябва да търся някой часовникар да ми го смали, че ще ми се изтръска от ръката  Grinning

# 25
Добро утро,

аз нямам кой знае какво да напиша, ама все пак по навик да се включа  Simple Smile

И аз както винаги се нареждам след теб Wink
За буквите. Ели беше научила само буквата на баща си М (той е Димитър но...) от едни пластмасови латински буквички. Онзи ден я забеляза на килимчето - пъзел.Аз се сетих , че там са на кирилица  и набързо го вкарах  в употреба .Разглобих го ( и без това отдавна не го постилам) и го дадох на Баба и да се учат.Снощи вече бяха наредили всички букви на родата и тя ги показваше с удоволствие. Ели почти не познава майка ми , защото е в Гърция , но вече и знае буквичката. Аз често и я показвам на снимка , говорят си по телефона.Даже като звънне домашния тя си знае , че е баба Пепи.Майка ще си идва за великден и ми е много чудно дали ще я разпознае на живо newsm78. На снимките от миналата година я разпознава , но..

Днес пак я заведох на ясла , с надеждата , че ще издържи 2 дни здрава, събота и неделя - почивка и от понеделник - пак.Но там пак бях потресена от една гледка.Милите дечица бяха подредени в антрето при шкафчетата седнали послушно на столчета и не смеят да гъкнат , а лелките си правят сбирка в коридора с другата група.На излизане видях , че им проветряват стаята и затова са ги извели , но гледката беше ужасна Rolling Eyes

# 26
Привет и от мен!

Мила  Hug знам 4е ти е много непритяно 4е Б е леко болнав, но горе главата това са нормални неща, тепърва имат да боледуват. Не обвинявай мъжа ти и себе си 4е не кърмиш. Опитай се го даваш по-спокойно, не се притеснявай излишно. А с тези антидепреснати, не мисля 4е е добра идея, има милион други варианти - говори колкото се може пове4е за проблемие с твои близки  (ето и ние сме насреща ), оптитай се рисуваш, или си намери някакво хоби което да те уравновесява. С риск да стна досадна, но според мен йогата е то4но за тебе, невероятно из4иства съзнанието и тялото. Ако нямаш време да ходиш - има готини дискове с йога за вкъщи, дори като правиш упражнения Боб4о и той ще се забавлява.

Гер4о, къде отиваш, я сподели бързо ?Simple Smile

Аз пък отивам до Гърция за уикенда на разходка с приятелки Simple Smile

За буквите - Анна-Мария не ги разпознава, не съм и показвала. Ще взема да се заема Wink От бейби ТВто оаб4е се е нау4ила на няколко песни4ки на английски и на отделни думи4ки - казва бай-бай а като я питам как е български и тя казва чао Simple Smile

# 27
заминаваме за дубай малко на пазар с мъж ми. а и малко да си почина, че аз празниците ги изкарах в офиса и с тези грипове вече съм смазана

# 28
Супер, е там е рай за шопинг Simple Smile Дори и да няма намаления пак има изгодни неща.

А Дейзи, не знам дали бяха собствениците на клуб4ето там аз на бързо го огледах отвън само, нямах време да влезна, но със сигурност другата седмица ще го  посетим с Анна -Мария . А ти може ли да не казваш 4е е отворено а Simple Smile

4етит ти часовник Simple Smile По-добре късно отколкото никога Wink

# 29
Здравейте  Hug

Зоуи, успокой се вече с това (не)говорене на Дани! Съвсем нормално е, Криси ако я чуеш как казва някои думи, ще паднеш от смях!  Laughing

Иначе и тя умира да гледа БейбиТВ и освен песничките, които си тананика постоянно, е научила и някои фразички и думички. Бай-бай го казва отдавна и задължително и на бг го повтаря после. Иначе за някои неща, ако не ги посочва, като ги казва, никога не бих се сетила какво точно казва. На пчеличка напр. казва "уийка". Е как да му хрумне на човек какво иска да каже  Joy

Вчера й взех една книжка "Думите - първи стъпки" и, честно казано, доста се учудих колко много неща успява да разпознае по картинките и знае какви звуци издават, за които даже не ми е минавало през ум че ги е забелязвала у нас. Напр. миксера - е не го назова, но показа как бръмчи. Разпозна рулетката  Shocked и показа къде седи у нас нашата. Такива неща. Така че със сигурност разбира много повече работи от колкото аз си мисля  Rolling Eyes

За буквите - разпознава нейната, моята, на баща си и на едната си баба. Другите не ги знае. Понякога даже не ми казва мамо, ами направо Деси  Rolling Eyes

Дейзи, честит ти часовник! И аз до скоро не го харесвах уискито, ама нещо се пропих в последно време  Joy hahaha

Общи условия

Активация на акаунт