Малък сечко тук дойде радост да ни донесе - февруари 2008г.

• 23 961
  • 563
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро милинки.

Лекарката ми изписа Микомакс,но мисля ,че каза че е глобул(още не съм ги купила),но каза само една да взема.Но тя ме наплаши ,че това е много опасно и ако сум бременна или забременея преди да се излекувам ,90% водило до аборт в началните месеци или да преждевременно раждане.
Кикиники ,кажи ми как беше при тебе по подробно .
Рита ,а какво казват лекарите ,не са ли опасни за бебо гъбите и бактериите.Моите бактерии са Гардениела.Ти такива ли лекува?
Така ме наплаши лекарката ,а и като чета в интернет навсякъде пише че може да доведе до прекъсване на бременността и за това първо трябва да се лекува.
С майка ми точно това си говорихме снощи ,че преди е нямало такива предварителни изследвания,а и аз като забременях първия път не   съм правила никакви такива изследвания и родих здраво дете ,а сега един куп изследвания и пак не се знае какъв ще е резултата.

А щях да забравя да питам -влагалищни промивки ми каза да си правя преди да сложа глобула.Правих те ли и задължително ли трябва да я правя?

Hug Hug Hug

# 136
Мноооооооого странно. Започвам да ревнувам. Имах среща с Ритата във вторник. Ама вторник беше оня ден...... Сигурно не съм разбрала и ще е другия вторник  Crossing Arms

Нищо де - който иска да не му стане дупето голямо ще дойде да си вземе бремелинската гимнастика.  Laughing

Светле, честит празник на патерици! Да си славиш името и то да слави теб. Желая ти всичко най-хубаво.

Глори, ако имаш гъби (а и не само) и случайно се окаже тези дни, че ще ни зарадваш с  EFP ще трябва да изчакаш до 14-та седмица за да почнеш лечението. Поне моя доктор е на този принцип и като бях бременна с Борката точно така и направихме.

# 137
Глори, аз първия път бях с много яка инфекция, не помня точно какви гадини имах, но определено бяха някакви бактерии.  Отидох на д-р, тя ми направи микробиология и ми каза след седмица да ида за резултата, а до тогава да си правя промивки със смрадлика. След седмица ми изписа един куп лекарства, и за мен, и за другарчето ми- естетсвено, и каза да ги почвам от първия ден на цикъла... аз се чувствах много зле и тогава за първи път исках да ми дойде...обаче не дойде Mr. Green Д-рката каза,че ще се лекуваме след 3я месец. След третия месец,колкото и да й повтарях за течението, тя все ми обясняваше, че било нормално по време на бременност. Изобщо не пожела да ме лекува. Не ми повлия на бременността. Проблемите ми бяха от съвсем различно естество. И все пак- ако се излекуваш предварително- по-добре. Обаче моят опит от последното ми лечение показа, че и след 5 микробилогии и лечение с какво ли не, пак по нещо се намира. Или както каза настоящия ми д-р- като сееш, все нещо ще поникне...
 Пак много написах, сега ша ма надъФФка Ламята...

Отивам на д-р, нали си знаете:)

# 138
Ники, fingerscrossed - чакам вече хубавите новини от прегледа fingerscrossed.

Глори, и аз с първата бременност бях с бактериална вагиноза и още една съпътстваща инфекция. На мен също не ми позволиха да лекувам преди 14-та г.с. Също така никой не ми каза, че тези неща са допринесли за загубата. Така че горе главата, всичко ще се нареди. Hug

На заложилите на дата 07.02. да кажа:
Злати, Ритка, да са ви живи и здрави рождениците, много да ви радват и да бъдат щастливи. На Сладкия татко специално пожелавам скоро да си гушка малкото момиченце вкъщи.

Рони, ми се обади Mr. Green. За мое огромно съжаление не можах да се видя с нея, щото имам отговорни координаторски задачи днес.

А моя малък мъж така се е кротнал, че май хич не му се излиза. Дете с характер още от сега  ooooh!.

# 139
  • София
Аничка, аз бях в Дружба много късно, но се наложи да карам мама до поликлиниката да и надупчат малко дупето.
И после я закарах в нас, та изключих дори да ти звънна, за което се извинявам много. После бързах да се прибера заради детето
да не седи сама в къщи, та нямах никакво време.   bouquet

Глори, Бактериалната вагиноза си е Бактериална вагиноза ... . Сега слагах глобули девет дена, и милия също пи 4 хапчета на веднъж, и после се маза с някакво кремче. Лекарката като ми видя резултатите каза, аууу трябва да пазим бебо и да лекуваме инфекцията. Свърши ми лечението и сега на 18 трябва пак да вземе секрет за да видим дали е било ефикасно. Иначе и аз знам че води до преждевременно раждане... , но полагае грижи да не се случва това. Вече съм бременна и нямам голям избор.
Ще излекуваш гадината, и ако не ти дойде пак не се притеснявай, след 3 месец ще почнете лечение, че преди това не е полезно за плода. И Микомакс е хапче, и гадини няма да се появят.   Hug

Весе, мерси мила. Преди малко му звънях на брато да го поздравя и да му се накарам малко.
Ама аз нали съм си зла ... .Малкия като не ще днес да излиза, да пожелае на 9.02. хубава дата ще е.
Сладка Мама, да ти е жив и здрав мъжа, и много да го слушкате. Hug

# 140
 Да са живи и здрави на Ритката братлето и на Сладката мъжлето:) И аз се включвам към пожеланията на Весето за Сладкия татко да гушка скоро Сладката бебка вкъщи!

Ние сме екстра. Доплерът ни е "супер"- цитирам.  Най-напред ме попитаха искам ли да поседя на хотел МД, обаче след прегледа ме пуснаха у дома, хотела се отлага за сега, дано взема да го отърва, хич не искам...  И понеже си тръгнах много доволна, и понеже съм много добричка, купих подарък на мъжо за Св. Валентин...сега не знам как ще издържа да не му го дам до тогава...

# 141
Да са живи и здрави и Сладък Татко, и Ритков Братко!   bouquet
Ники, супер за суперския доплер.  Hug
Глори,  Hug

А пък Весето ме върна.  Crossing Arms И ме заподозря в някакви задкулисни игри.  hahaha
Аз съм 2 дни  Crazy отпуска с цел да се хвана в ръце и да си изкарам шофьорската книжка най-сетне.  Mr. Green И понеже се оказа, че ще свърша работа на едно място някъде в България  Mr. Green (оказа се на 2-3 спирки от Веселушката), та реших да й звънна. Пък да я предам - тя ми се изхили  Thinking.

# 142
Ми що не мина покрай нас- аз съм на 3 спирки от Веселушката???

# 143
Рита, да ти е живо и здраво братчето! И след пет месеца - грижовен чичо! Grinning
Сладко майче, и аз да се присъединя към пожеланието Сладкия татко скоро да гуша  у дома Сладка Дари!

Ники, бравоооо! Отличничка си ни ти! Сега остава да устискаш и подаръка за Св.Валентин!

С риск да ме изкарате съвсем луда, ще питам нещо, щото ме тревожи: до преди два дни повръщах жестоко - по 2-3 пъти на ден. А днес дори не ми се гади, вчера - само един  път повъранх. До отдева се рдавах, че взе да ми светва тези дни, защото преди ми беше много лошо... Сега обаче като се замислям - чак ми се реве.... Що не повръщам днес, що не ми е лошо... притеснена съм. Знам, че е тъпо... ама наистина колкото повече го мисла, толкова по-свито ми е....

# 144
Светле, в един момент тия симптоми отшумяват. При мен и двата пъти някъде към 10-12 седмица всичко като с магична пръчка изчезна. Аз така се бях нашашкала втория път, че не ме болят гърдите... Така и не ме заболяха, изобщо през цялата бременност не се промениха за разлика от първия път. Не си вкарвай сама паранои  Hug Просто бебчето ти е дало малко почивка  Grinning

# 145
Ники,  Embarassed Аз ... таковата ... Обадих се на мама да я видя и я отведох на обяд.  Embarassed

Светле, кукавица си  Heart Eyes. Споко.  Laughing Къде ви изчезна бременната тема, бременни мозъци такива?  smile3534

# 146
# 147
 Светле, явно си решила проблема с гаденето:) Е това е- като повръщаш-що повръщаш, като спреш- що не повръщаш. Бременна му работа... И аз така- ако не рита-що не рита, като вземе да се мятка- дали не му е нещо зле, та да ги прави такива, кога спи...луди сме си, това е...

Миналата седмица бяха надвиснали мъгли над Авалон, днес пък някаква Дъждовна фея се мъдри... искаме ПРОЛЕТ И СЛЪНЦЕЕЕ!!!
 Днес видях,че са започнали да продават мартенички:)

# 148
  • Варна
Светле не се притеснявай за повръщането наистина има период, в който тези сиптоми изчезват въпреки, че при мен и при двете бременности не съм имала никакво гадене и повръщане. Даже втория път като бях бременна и като ми закъсняваше търсех някакъв признак, за който да се хвана и да установя дали е възможно да съм бременна. Така и не намерих. Последният лекар, който ме наблюдава ми каза, че колкото по-трудно се закрепя плода, толкова по-малко ти се гади и повръща. Значи твоя вече добре се е закрепил така, че сега ти трябва само спокойствие  Heart Eyes
И аз да попитам нещо за тази бактериална вагиноза - какви са точно признаците при вас? На мен никой лекар не ме е насочавал да си правя микробиология, правила съм изследвания за инфекции, гледаха ми маточната шийка с колпоскоп за бактерии и за HPV, секрет за цитонамазка също. От край време си имам някакво бяло течение, което съм лекувала с вагинални глобули и промивки с Тантум роза и никой от лекарите не го счита за обезпокоително. А последния ми лекар ми каза, че си го имам хронично и да не се притеснявам. И сега като се заприказвахте за тази бактериална вагиноза взех да се притеснявам.........

# 149
Браво Ники,за хубавия доплер.само така,още малко остана.Дано да не се наложи да стоиш в хотел МД.
светле,я не си пълни главицата с глупости.Всичко му е нарид на бебока.Ти всъщност в коя седмица си сега?Може просто да ти е минал периода.При мен беше постоянно гадене и изведнъж изчезна  Hug
От утре няма да съм в София и няма да имам достъп до интернет.Моля ви ако Веселушка роди междувременно да ми пуснете един смс,че постоянно я мисля,за което ще съм ви много благодарна
Целувки на всички  Heart Eyes Hug

Общи условия

Активация на акаунт