Отговори
# 165
НАЙ-ПОСЛЕ!МИЛО БУБЕ,ДА СА ТИ ЖИВИ И ЗДРАВИ ВЯРА И ВЕЛИЗАРА!

СТИСКАМ ПАЛЦИ И НА МЕРИ!ЯВНО И ТАМ ЧАКАМЕ НОВИНИ!

# 166
Тук съм момичета и съжалявам че съм ви притеснила. Прибрахме се с Ива късно и сега сядам. Роси не си намирам телефона, може да съм го забравила в баща ми, ама че заплес  ooooh!
Писах много преди минути но вместо "ч" натиснах ескейпа горе и изтрих всичко, ще приспя Ива и ще пиша наново. Tired

# 167
Е най-сетне си имаме новинка от Бубето...Честито на Бубенцето!Да са и живи и здрави принцеските и много да я радват!На Бубето бързо възстановяване!  bouquet
Мери- очакаме новини от теб! Praynig
На всички спокойна нощ и до утре може още някое бебче!!! Grinning Hug Hug Hug

П.С. - Мери се включи и разбрахме, че още е като нас 2 в 1, но не виждам Евелинка , дали пък тя няма да ни изненада . Laughing

Последна редакция: нд, 03 фев 2008, 22:47 от beni_f

# 168
Бубенце, честити да са ти двете момичета! Толкова мило ми стана за теб Hug Чуден да ви е живота!!!

Ето на това му се вика женско царство във вашата къща!

Ако на нашата Мери сега й е дошъл момента, да знае че сме всички с нея. КУРАЖ, мила....КУРАЖ..... Praynig

При мен нищо ново момичета, вчера бях толкова добре, а днес ми е ужасно пак. Гърлото отново ме боли, продължихме с антибиотика. Отделно имам болка под дясната мишница на една педя разстояния като натъртване, не знам изобщо от какво би могло да е, ама е АД. едвам кашлям, не мога да лягам, да ставам....Дано се стабилизирам вече... Tired

На настощите мами февруарки пожелавам много сила и търпение в отглеждането на дечицата. Защото това е най-хубавото нещо, което им се е случило в живота, но и най-отговорното. Стискайте зъби, коликите мен лично преди години ме бяха сдухали и разочаровали, чувствах се наполовина мама  Sad Но всичко се израства, след това ще дойде момента с никнене на зъбки, на прохождане, на проговаряне. Всичко е трудно, ама сладко ...
Целувам ви и лека нощ!

П.С Мери, сега видях че си писала, но нищо, нека си го знаеш. Гушки!

# 169
Честито на Бубето! Вяра и Велизара да са много, много щастливи! И да са наследили таланта на мама! newsm06

# 170
БУБЕ, честито за малките Вяра и Велизара! Честито на цялото семейство! Бъдете здрави и се радвайте на малките съкровища!
Аз умирам от зъбобол. Някой наскоро май имаше такива проблеми. Имате ли идея дали мога да направя нещо по въпроса 3 дни преди термина? Или ще трябва да  раждам с болки и в зъба, за да ми е пълен кефа, а то не е само в зъба, а отива и към ухото. Пия парацетамол, но не помага. Sad

# 171
БУБЕ, честито за малките Вяра и Велизара! Честито на цялото семейство! Бъдете здрави и се радвайте на малките съкровища!
Аз умирам от зъбобол. Някой наскоро май имаше такива проблеми. Имате ли идея дали мога да направя нещо по въпроса 3 дни преди термина? Или ще трябва да  раждам с болки и в зъба, за да ми е пълен кефа, а то не е само в зъба, а отива и към ухото. Пия парацетамол, но не помага. Sad
Аз бях с ужасен зъбобол преди седмица.Стискай на болката един ден, докато се реших да отида на зъболекар.Може да отидеш на зъболекар, аз даже сега във вторник съм отново.Само си зависи от зъболекаря, мойта зъболекарка първоначално , като ме видя се стресна да не взема там да раждам, но след това каза сядай да видя какво точно му им а на зъба и така.Сложи ми безадреналинова упоика(доста по слаба е и не вреди).Успех, дано да ти мине зъбобола, че е гадно нещо. Praynig

Галадриелка- на теб бързо възстановяване, е тази кашлица вече да те напуска. Praynig

# 172
Честити близначки на Бубето!newsm51 newsm51 newsm51
Честит рожден ден на Ст-ели!  bouquet  bouquet  bouquet
Тук съм и аз още...2 в 1. Нали съм се заинатила да е поне другата неделя!  Crossing Arms Praynig
Цял ден бях с дребния, ходихме на разходка да му купя книжка и да гледаме как копае багерът  Rolling Eyes (какво да го правя - фамилно е обременен). Изпрах гарнитурата и не мога да повярвам, но успях да я "сглобя", следобед поспах и ходих на запис.
Записът беше добър, матката е все така в тонус, но за второ раждане при това на породени деца било нормално. Само че се натоварих ужасно докато ми правеха записа от персонала в болницата, накрая с Нинка трябваше да излезнем малко на "чист въздух", че и на двете ни стана много неприятно.
Сега закарах дребчо при свекърва ми и там ще остане тези дни, а аз съм скапана, ще си пия лекарствата и ще си лягам.
Денил, обади се на зъболекар и отиди още утре! Все ще може да се направи нещо!
За подплънките - ползвах еднократни, някой път съм си слагала и лигнин или памук.
Дездемонка, кураж, ще мине този период!  Hug
Галадриел, дано скоро се оправиш, че много ти се насъбра!  Praynig Praynig Praynig

Последна редакция: нд, 03 фев 2008, 23:10 от evelinar

# 173
Да живее цицата, заспиваме за 2-3 минути все още благодарение на нея! Peace
Сега отначало!
Честити дъщерички Бубе! Да са ти живи и здрави рожбите, много да те радват и слушат, да растат умни и красиви! Бързо се възстановявай и идвай да разказваш премеждията! Hug Щастлива съм за вас!  bouquet И какви красиви имена само, вероятно като тях, чакаме снимкии!

Честит рожден ден St_Eli! Да си жива и здрава и дълги години още да честваш рождението си!

Дез, не се сърди мила, напоследък трудно си събирам мозъка. У дома е ... гадно!
На въпроса, запушването на канал е съпроводено с висока Т, зачервяване на мястото, напипване на бучка и е доста болезнено, втрисане, болезнени мускули като при грип. Ако имаш тези симптоми налай гърдата с листо от прясно зеле, изрязано по средата за да не покрива зърното, предварително го разточваш с точилка или бутилка за да си пусне сока и хак в сутиена, държиш докато поувехне (около 2 часа). Ако се налага повтаряш но не прекаляваш- намалява кърмата ако се държи непрекъснато! Пиши какво става, ако трябва ще търсим и друго решение! Чета че се цедиш, защо го правиш, кога и по колко изцеждаш? Ако гърдите ти са просто напрегнати заради суперлактацията която си си докарала с цеденето, спри цеденето или цеди съвсем малко под топъл душ за да се облекчиш, намали малко течностите. Преди кърмене си взимай топъл душ или сложи топъл компрес за да помогнеш на млякото да слиза по лесно. Масажирай с обратното на дланта от основата на гърдата към зърното, но леко за да не нараниш каналите. Да знаеш че слаба Т се вдига и при слизане на млякото,особено ако е в повечко. Нощем кърмиш ли? Чакаш ли Мони да се откачи сам или го сваляш от гърдата? Казваш на поискване се храните но по колко време суче и на какви интервали?
Крема за стрии мажи щом ти се ще.  Хубаво е да избягваме химиите поне в началото, така или иначе ги има в изобилие дори в храната ни  Peace, но не е болка за умиралка я.
Драгонче Ама че гадно премеждие, важното е че е свършило без сериозни последици! Бог да ви пази! Praynig
Колектори си вземи ако искаш да събираш млякото, но имай предвид че тече по много само в началото когато е изобилно, когато се регулира потича по малко и дори ако натиснеш с длан зърното спира теча. Аз лично ползвах многократните подплънки на Авент (голям скъп боклук) и еднократни. Много е важно зърното да е на сухо и чисто, иначе се въдят гъбички и се сдобиваме с рагади.
Денил не трай, утре е понеделник, тичай да те облекчат, не си е работа да те боли зъб! Мен поне ме боли повече от раждането.
Още веднъж благодаря от сърце за загрижеността мили виртуални (и не само) дружки! Обичам ви много! И Галадриелитта много ми стана мило, топло ми е като знам че сте с мен! Hug А ти вече се оправяй че се измъчи много!   bouquet
Аз засичам контракции, за сега са редки, да видим ще се разминат ли тази нощ Rolling Eyes

# 174
ЧЕСТИТА ДВОЙНА РАДОСТ НА БУБЕТО!НЕКА В ДОМА Й ЩАСТИЕТО НИКОГА НЕ ЛИПСВА!
Момичета, аз от 1час съм с контракции на 5мин. и между контракциите бебка е толкова активна, че направо ще ми изкочи през корема.Мъжа ми и дъщеря ми вече спят и не смея още да будя никой.Струва ми се прекалено рано ....а и ако се окажат фалшива тревога....нито тапа ми е паднала,нито нищо...
Ако има развитие ще пиша пак...

# 175
Мирка стискам палци мила! С теб съм! И без това няма да спя пак явно...

# 176
  • ВАРНА
Бубеее, да са ти живи и здрави принцеските и да носят само радости на всички!

Всички предчувствахме, че си се обебила! Бързо да се възстановяваш и да се завръщаш в нашите редици.

Това е за теб!!!

# 177
  • ВАРНА
Illinka, да, аз се мажа с Лансинох. В листовката пише, че преди раждане се маже два пъти на ден. Аз гледам да е след всяко кърмене, но понякога пропускам /още не са ми минали рагадите, но се надявам скоро да се оправят/. Изплакване не се налага, а и аз не го правя.
Благодаря на Illinka и на Мери за подробните обяснения. Гледам да се цедя, за да успокоя напрежението, не цедя до край. Когато бебо свърши тази работа, аз пропускам. Топлия душ облекчава, но само той не ми помага. Храним се денонощно. Когато се е нахранил добре /да кажем за 25-30 мин,/ спи около 2,5-3 часа, но когато е ял по-малко /около 10-15мин/ се събужда на следващия час и ревва гладен. Мери ме попита дали сам се откача от гърдата, ами в повечето случаи да. Оставям го да се измори.Wink Той сам си прави почивки. Яде 15-ина минути, почива си още толкова и после си дояжда.
GALADRIELка, хайде вече стига болести. Оправяй се бързичко и утре да се похвалиш, че си по-добре!  smile3525

Последна редакция: пн, 04 фев 2008, 08:27 от de3demonka

# 178
Страшно много бебета си имаме вече,БРАВО !!!
ЧЕСТИТО на гордите мами,живи и здрави да са бебенцата
и да носят много радост в семействата им !   bouquet

Честито и на Бубето за нейните принцеси,мама героиня  Hug

Днес ни изписаха с моята прекрасна Ева.
Вече се чустваме много по-добре,на спокойствие в къщи.Детенцето е добре,за което благодаря
на Бог всеки ден! Благодаря и на вас за подкрепата която получих,за стиснатите палци и за хубавите
пожелания за моето съкровище.Ето я и нея http://www.snimka.bg/album.php?album_id=202578&photo=58.
Секциото ми беше планувано,заради уреаплазмата която ми изолираха,и добре че извадиха малката така  Praynig
Като са ме отворили,докторите са видели че имам някакво срастване  на лявата тръба,та и нея са ми "ремонтирали".
След операцищта започнаха да дават на Ева АБ,профилактично,заради мен,но се оказа че тя си е с чиста микро биология.
Поседяхме си 6 дни както си му е реда и днес сме си вече в къщи  Hug

Сега ще се върна назад да почета какво сте изписали докато ме нямаше!

# 179
izabela83 да ти е живо и здраво съкровището - така ми усмихна деня!!!! Невероятна красавица е - пу да не й е уроки!

След кошмарите дето ги сънувах тази вечер това малко същество така ме разведри!!!   bouquet

Честитки и за бубето - и благодарности на дъщеричката й, че снощи ни зарадва с хубавата двойна новина!!!!

de3demonka ще ми се и аз да ти дам някакъв съвет, ама като първескиня нямам никакъв опит  Embarassed Единственото, което мога да кажа от това което съм чела, е че може би не е хубаво да оставяш бебо да виси на зърната ти, защото четох, че ако не суче целенасочено да се нахрани само дъвче зърното и се получават рагади, а след като ти имаш такива, може би е по-добре да го слагаш на гърдата за да върши работа, а не да си играе  Rolling Eyes Ако бъркам нека някой ме поправи! Дано трудностите скоро минат!  Hug
(Ама Мони е голям сладур след баня!!!!)

Леле хорааа ще се ражда - само като ги гледам бебчетата и ще ревна! Такваз чувствителност досега не е имало!!!!

Последна редакция: пн, 04 фев 2008, 07:43 от gigamiga

Общи условия

Активация на акаунт