ЗОВ ЗА ПОМОЩ за Цветомир

• 20 736
  • 328
  •   1
Отговори
# 90
Малко успокоителна информация...Благодаря на Шани и лелята на Цеци!

# 91
В България може и да има добри доктори, но начините на прилагане на лечение са все още на светлинни години от в развитите страни. Елементарен пример е поставянето на централен източник на Цеци. Защо до сега не му е бил поставен такъв в България? Толкова ли много пари струва? Толкова ли е сложно ежедневното промиване на отвора, от който излиза? Толкова ли е трудно ежедневното промиване на тръбичките с хепарин, за да не се съсири кръвта в тях? За кого е по-лесно детето да се дупчи постянно? Някой дава ли си сметка, че след дай-боже успешно лечение в България, половината вени на децата са унищожени от химиотерапията? А ужасът, който децата исживяват, от многократната смяна на абокатите?
Сигурна съм, че Цеци има шанс и то голям шанс да порасне палаво и усмихнато дете, защото го измъкнаха от "грижовните ръце" на българските лекари!
[/size]

Искам, ако може, това да бъде видяно от очите на тоз Бобев... Или той вече знае да чете избирателно  Close

аз мтого добре разбирам за какво става въпрос
аз съм майка,която не измъкна детето си от тази болница.видях много ,видях достатъчно ,за да твърдя,че там не знаят много  за елементарни неща-като портокати и анестезии при болезнени манипулации,но хора,повярвайте ми ,не съдете твърде сурово проф.бобев-когато той си отиде тази болница и децата ,които страдат ще останат хептен на произвола.цялото българско общество трябва да сибере пари за построяването на нова,голяма и модерна болница,така че тя да има собствена кръвна банка,анестезиолози,реаниматори,антибактериални филтри за всяка стая,обучен и квалифициран персонал.моите дълбоки почитания към всички,които работят там,към медицинските сестри,които са видели какво ли не в този живот,но знайте,че там само най-коравите се задържат дълго-не всеки може да гледа как умират и страдат деца......
малко се увлякох.....моля се за цеци,предайте специалната ми подкрепа към тях,дано тяхната история е с различен край Hug

# 92
Здравейте на всички майки, предавам ви сърдечни поздрави с благодарност за подкрепата ви от Петя и Петър-майката и таткото на Цеци. Те няматвъзможност дапишат лично в момента, тъй като са изцяло ангажирани с грижите за нашия малък герой. Днес  Петя писа,че Цеци е станал любимец на всички в отделението. Всички сестри искат да отговарятза него. Той е невероятно дете Миличкият,господ да му даде сили да издържи всичко. Дано този път химиотерапията да го доведе до ремисия. До скоро-лелята на  Цеци.

# 93
Ето какво написа таткото на Цвети:

"Днес е 12-тия ден откакто малкия самолет-линейка ни качи от летище София за Цюрих, само мен и Цецко понеже нямаше място за майка му; тя летя отделно с България еър. За да ни откара на едно по-добро място, където екип от напреднали в областта си лекари да ни помогнат да се преборим с тази проклетия левкемията. Дали ще успеят само бог знае, но ние с жена ми от наша страна се чувстваме наистина много по-сигурни че всичко възможно ще бъде направено за спасението му. Казвам го, защото много от това, което направиха за Цеци в болницата в Цюрих никога не са правили в София. По-скоро за един български лекар тукашната болница би трябвало да е болницата мечта, която според мен едва ли в близките десетки години ще се сбъдне, ако въобще някога. Много повече бих могъл да разкажа за истински човешкото, всеотдайно отношение в работата на самите медсестри с детето, което в редки случаи се вижда у нас.
По отношение на лечението. В началото беше много трудно. Имаше няколко проблема, с които трябваше да се справят лекарите - бактерии в кръвта, херпес обхванал долната дясна част на телцето на Цеци, отхвърляне на вливаните тромбоцити. Всичко това на фона на развиващата се основна болест и силните болки в ставите, най-вече крачетата.
Направиха му един куп изследвания, вкл. и с най-модерна апаратура - cityscan на PHILIPS, за да си изградят максимално ясна картина за състояинето му. Изследваха му подробно всички вътрешни органи. Изследваха състоянието на сърцето му, за да знаят има ли отклонения и с какъв капацитет разполага да се бори. Когато тече химията, която тази нощ върви за последно, сърцето на Цеци е постояно под мониторинг, а кръвното му се мери автоматично през определено време, 15 или 30 мин и резултатът се изписва на екрана на апарата.
Доктор Bourquin, който е лекуващия лекар на Цеци предложи освен химиотерапията да му влее едно ново американско лекарство, използвано при миелоидните левкемии. Казва се Mylotarg, в нета има доста информация за него. Надяваме се да помогне за унищожаването на бластите.
Освен това два пъти Цеци беше в операционната за поставяне на по-дълготраен катетър, единия път на вратлето, а втория път вчера - Понеделник той беше свален а на негово място поставиха Hickman /известен и под името Broviac/. Той може да се ползва и с години. Тук не се използват малотрайните абокати от вените на ръцете. Една от причините е хуманното отношение към децата. Болката на детето за тукашните лекари е недопустима. Като разбраха как у нас всеки божи ден го бодат, а понякога се стига и до 6-7 убождания, за да му се постави абокат се хванаха за главите. Да не говорим за контролните пункции за костен мозък, т.нар миелограма, която според българските лекари не боли, но пищенето на Цеци през цялото време говори само по себе си. Това са недопустими травми за едно дете казват лекарите тук. Затова в Швейцария, както и навсякъде на запад това се прави под упойка и се поставят трайни катетри, а не абокати през 4-5 дни и насинени и надупчени ръце и травмирани и наплашени детски души.
Спирам дотук защото едва ли ви казвам нещо ново с това сравение.
Мога да кажа че в момента Цеци е стабилизиран и сега най-важното е да издържи на тежката химия, чиито ефект предстои да видим върху него в близките две седмици. И още по-важното, да има резултат от нея-така желаната ремисия. За да можем да кажем че продължаваме напред в борбата. Засега оставаме и двамата с Петя с него, поне докато излезе първия резултат."

Източник
www.save-darina.org

Бъди силна, душице малка! Толкова хора мислят за теб с любов... Two Hearts

# 94
Много се радвам за подобрението на Цеци и вярвам,че ще оздравее напълно.А на Петър и Петя казвам да се държат.Знам колко е трудно,но скоро ще се види светлина в тунела.

Ако може да ми кажете кога ще е удобно да им се обадя,понеже се притеснявам,че са много заети.

# 95
Всеки ден чета темата и ме боли сърцето като си помисля какво трябва да изтърпи малката, нежна душичка и какво ужасно изпитание е за майката и таткото на Цеци. Моля се с цялото си сърце повече хора да помогнат и скоро Цеци да е отново усмихнато и здраво детенце.

Дръж се Цеци  Heart Eyes

# 96
  • с/у ОколоМръсТното
Моля ви,ако имате вьzможност дайте тоzи адрес на родителите и кажете,че е от мен.Те zнаят zа какво е.
Аz няма как да се свьржа с тях.

Daniela Amstutz
Dipl. Arztgehilfin ♦ Dipl. Vitaflex- und Farbentherapeutin
Industrie Schachen/ P. O. Box 21 ♦ CH-6033 Buchrain/ LU ♦ Tel./ Fax: +41-41-448 48 73
Email: dani.amstutz@bluewin.ch

ОК. Веднага им го пращам по скайп и по мейл.
Всъщност от кого да кажа че е това инфо?

# 97
От мен е инфото.

# 98
  • с/у ОколоМръсТното

Отговор от Петър:

Адресът, който ни изпраща за настоящия момент няма да е полезен, но все пак добре че е намерил време да го направи. Цеци изкара спокойно тази нощ, спа мнооого, до 10 часа. Наложи се по настояване на сестрите да го събудим, защото го чакаха много процедури - цялостна хигиена на тялото, претегляне на кантар, преглед и подмяна на всички защитни лепенки на катетъра и на врата ...Кръвните му показатели са: хемоглобин 95, левкоцити 0.04, тромбоцити 3. Няма апетит както обичайно, за това състояние. Втора нощ вече му подават храна през тръбичката, минаваща през нослето към стомаха. Тече цяла нощ докато спи, 300 ml. Сега гледа телевизия.

# 99
  • Canada
Втори ден се въздържам от реакция, след постинга на Curlicue с новините за Цеци. Направо душата ме боли. Ъкълът ми не го побира как може да се взима костен мозък без упойка. Та това да не е еднократна процедура? Пък дори и да е така. Не е човешко да причиняваш допълнително болка и на без това търпящо достатъчно болки дете! Само като се сетя, че до този момент моята дъщеря има напраени към 25 теста на костен мозък. За пореден път благодаря на Господ, че детето ми го лекуваха тук. Всичките пъти я приспиваха преди да направят процедурата. Докато имаме катетър (бровияк), слагаха приспивателнето през него, а след това, за да не я бодат излишно, я приспиваха с някакъв газ (винаги я карат да си избере на какво иска да й мирише - ягода, лимон, ябълка, шоколад, дъвка), подаван през маска. Заспиваше секунди след като й сложа маската и се събуждаше около 20 мин. по-късно без никакъв спомен за каквото и да било.
Мисля си за онези 500 000 лв., непохарчени за лечение на деца в чужбина и върнати в бюджета. Каква наглост! Много е трудно да се сетиш, че може с тях да се купи апаратура за поддържането на живота на същите тези деца! Къде по-лесно е да се купят мерцедеси, например! Представям си какво им е на родителите, чиито деца минават по нашия път, но в БГ.

# 100
  • с/у ОколоМръсТното
Снежи, много си права...
Аз освен за тези върнатите пари, си мисля и за всички останали... Излишъка от бюджета...

Погледни една държава, как се грижи за старите, болните и изоставените и всичко за нея ще ти е ясно...  Sad Много жалко, да не дава Господ, дете да се разболее  Praynig

# 101
  • с/у ОколоМръсТното
Движение по сметката има всеки ден... Радвам се, за което  Hug

Остават ни около 500 000 лв. Дано успеем  Praynig

# 102
Здравейте на всички,
Днес преди обяд се свързах с Петя и Петър(майката и бащата на Цеци) по скайпа.
Има много висок фактор на инфекция- 237,при при норма под 4. Кръвните показатели са 0 левкоцити и 8 тромбоцита. Трябва да се покачват,  защото така организмът няма защитни сили.Вчера са направили лумбална пункция с приспивателно и обезболяващо. Резултата още не е готов,молим се да е добър. Утре може да им разрешат да го поразходят из отделението върху количка, ако показателите са добри. За инфекцията слагат 3 антибиотика едновременно. Молим се нашият малък герой да има сили за всичко.

# 103
Може ли някой да предаде на родителите от мен?
В таzи болница има специалист като Гуини,все оЩе не zная името му,но се надявам да го открия сьвсем скоро.Да попитат ако искат,дали има вьzможност да се лекува детето по онzи метод (те zнаят кой),който те искаха преди време и не откриха добьр специалист.Предполагам,че няма да им се откаже,ако кажат,че се интересуват от метода.При условие,че се плаЩа,надявам се да поддадат.
МОля ви,както и да ви zвучи постинга ми,предайте го на Петя,тя zнае zа какво става дума.
И това сьЩо предайте,моля ви
"Пациента има право да иzбира терапията по най новите научни методи zа момента".

# 104
И аз  ще се моля за малкия Цеци. Дано Бог го спаси.
В началото на темата имаше въпрос за данъчните преференции при дарение, ето извелчение от ЗКПО. В него може да видите какви са облекченията за дарителите.
ЗАКОН за корпоративното подоходно облагане- в сила от 1.01.2007 г.

Разходи за дарения
Чл. 31. (1) За данъчни цели се признават счетоводни разходи за дарения в общ размер до 10 на сто от положителния счетоводен финансов резултат (счетоводната печалба), когато разходите за дарения са направени в полза на:
1. здравни и лечебни заведения;
2. специализирани институции за предоставяне на социални услуги съгласно Закона за социално подпомагане, както и на Агенцията за социално подпомагане и на фонд "Социално подпомагане" към министъра на труда и социалната политика;
3. специализирани институции за деца съгласно Закона за закрила на детето, както и на домове за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа съгласно Закона за народната просвета;
4. детски ясли, детски градини, училища, висши училища или академии;
5. бюджетни предприятия по смисъла на Закона за счетоводството;
6. регистрирани в страната вероизповедания;
7. специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания, вписани в регистъра по чл. 29 от Закона за интеграция на хората с увреждания, както и в полза на Агенцията за хората с увреждания;
8. хора с увреждания, както и за технически помощни средства за тях;
9. лица, пострадали при кризи по смисъла на Закона за управление при кризи, или на семействата им;
10. Българския Червен кръст;
11. социално слаби лица;
12. деца с увреждания или без родители;
13. културни институти или за целите на културния, образователния или научния обмен по международен договор, по който Република България е страна;
14. юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел за общественополезна дейност, с изключение на организации, подпомагащи културата по смисъла на Закона за меценатството;
15. ученици и студенти в български училища за учредените и предоставените им стипендии за обучение;
16. Фонд "Енергийна ефективност";
17. комуни за лечение на наркозависими, както и на наркозависими лица за тяхното лечение.
(2) За данъчни цели се признават счетоводни разходи за дарения в размер до 50 на сто от счетоводната печалба, когато разходите за дарения са направени в полза на център "Фонд за лечение на деца".
(3) За данъчни цели се признава безвъзмездно предоставената помощ при условията и по реда на Закона за меценатството в размер до 15 на сто от счетоводната печалба.
(4) За данъчни цели се признават разходите за дарения на компютри и периферни устройства за тях, които са произведени до една година преди датата на дарението, направени в полза на български училища, включително висши училища.
(5) Общият размер на разходите за дарения, признати за данъчни цели по ал. 1 - 4, не може да превишава 65 на сто от счетоводната печалба.
(6) Не се признава за данъчни цели целият разход за дарение, когато с дарението се облагодетелстват пряко или косвено ръководителите, които го отпускат, или тези, които се разпореждат с него, или са налице доказателства, че предметът на дарението не е получен.

Общи условия

Активация на акаунт