Ще се спука ли скоро имотния балон

• 46 437
  • 1 014
  •   1
Отговори
# 630
Тя чери голям карък,то и аз досега където сам звъннал все има свободни.Ако иска да си направим една разходка заедно и може да се уреди да си намери апартамент в центъра. Grinning
PP: После следва почерпка.
Карък, не-карък - това е положението! Вече си купихме апартамент в т.нар. Широк център и пак не винаги има място къде да паркираме. Но когато пристъпя към покупка на 2-ро и 3-то жилище ще ти се обадя, обещавам  Laughing А за почерпката - то е ясно!

# 631
Имам приятелско семейство дето мъжа докато си намери място за паркирване често си изпада в нервна криза .

Вярвам ти, че изпада в нервна криза  LaughingАз, която не съм шофьор и нямаме кола, изпадам в такова нервно състояние докато стигна до работа, че ми трябват поне 10 минути да се свестя  Close То паркирали където им падне! Карат отгорети!  Close
Така, за балончето-няма да се спука, споко, цените ще се покачват, ще се манипулира населението с идеята -купи сега, че утре ще е по-скъпо; банките ще продължават да вдигат лихвените проценти и да дават все по-не ясни оферти. И който си е купил жилище преди 10 години-ЕВАЛА! Сега за тези кибритени кутийки не си заслужава дори и 500Е на квадрат. Предпочитам да си построя къщичка в предрадията на града-и по-ефтино, и по-качестевно!  Laughing

# 632
  • София
Ама в един момент и парите, и будалите ще свършат. И половин България да се изнесе на гурбет в чужбина, пак не може да се продължава до безкрай. Дори и глупостта има някакви граници.

# 633
Ама в един момент и парите, и будалите ще свършат. И половин България да се изнесе на гурбет в чужбина, пак не може да се продължава до безкрай. Дори и глупостта има някакви граници.

Глупостта може и да има край, но наивността-не. Хората са наивни и вярват на какво ли не.
И ние сме си мислили да се вахнем от тук, но за сега е само идея, докато не ми кипне.

# 634
Има 2 варианта:
Ако наистина има балон и той е изкуствено надут - няма начин в един момент да не се спука.
Ако цените са реален резултат от търсенето и предлагането - в един момент ще се уравновесят. Това е в идеалния вариант, но както знаем идеална икономическа картинка има само на теория - винаги има спекулации, нелоялна конкуренция.....
И в двата случая обаче цените ще станат близки с тези на страните в ЕС. Дори и да спрат да растат, те в никакъв случай няма да паднат драстично. Просто цените отпреди няколко години не могат да се върнат, забравете го!

# 635
  • София
Никой не иска връщане на цените, а спад. И 10% ще е добре.

# 636
Има 2 варианта:
Ако наистина има балон и той е изкуствено надут - няма начин в един момент да не се спука.
Ако цените са реален резултат от търсенето и предлагането - в един момент ще се уравновесят. Това е в идеалния вариант, но както знаем идеална икономическа картинка има само на теория - винаги има спекулации, нелоялна конкуренция.....
И в двата случая обаче цените ще станат близки с тези на страните в ЕС. Дори и да спрат да растат, те в никакъв случай няма да паднат драстично. Просто цените отпреди няколко години не могат да се върнат, забравете го!
те и сега са колкото цените на имотите в Германия /пак тя отдавна си е в ЕС/. говоря за големите градове тук и в Германия.

# 637
И в двата случая обаче цените ще станат близки с тези на страните в ЕС.
Няма да е зле и заплатите да станат като в ЕС  Laughing Laughing Laughing

# 638
Клок,ето ти цени на имоти в Испания.Намерила съм зона,близо до центъра на София,все едно Борово.Цените са за новопосторени жилища.
a partir означава,че започват то.....
http://www.fotocasa.es/promociones-inmobiliarias-en-comprar-de-p … -0__1.aspx?opi=38

# 639
В момента България е много актуална сред чужденците.  Mr. Green Специално за Варна мога смело да твърдя, че заради повишеното търсене на имоти от страна на англичани, руснаци и т.н. цените са високи. Щом има купувачи, пък било то и чужденци, що да не пробваме с високи цени, все ще се навие някой да купува? За собственика на един такъв имот не в важно на кого ще го продаде, а колко парички ще вземе, без значение дали е от българин или чужденец. От тази ситуация вече потърпевш е българина. За Русе познати са ми казвали същото, но там пък румънците купуват като полудели.

# 640
Тук си пуснала някви обяви за центъра на Мадрид то и в Варна има оферти за апартаменти за 3000 е на кв.м а това за чужденци които купували имоти е коментирано вече по назад в темата.
Пък и ако сравним средна заплата в Испания и България има голяма разлика.

http://money.ibox.bg/comment/id_1320143284

Последна редакция: вт, 12 фев 2008, 12:29 от CLOCK

# 641
Тук си пуснала някви обяви за центъра на Мадрид

http://money.ibox.bg/comment/id_1320143284
Пуснах оферти за добър квартал на Мадрид,не за центъра.Там цените не са на квадратен метър,а са съвкупност от фактори.В Испания има имотна криза от 2-3 г.,но цените не падат,а единствено се задържат.Топ имотите се продават,не върви средната ръка жилища.Така ще ставне и в БГ.Аз не очаквам цените да върнат назад.Мое мнение.

# 642
Ще отговоря по темата за испания след като се свържа с мой приятел който работи там в агенция за недвижими имоти в град Аликанте голям почти колкото Варна
Не искам да пиша разни измислици като някой от тука пишещите както се казва друго е да вземеш вода от извора.

# 643
Ето ви едно мнение от друг форум.Все ще се намери някои които да каже че съм правил копи пейст обаче не ми дреме,а писаното ми се видя интересно

Цените на имотите в България и най вече в София са смешни.Не може в страна населението на която намалява и се е запътила към 5 милиона от които 2 милиона пенсионери и един милион цигани и при това бълване на апартаменти цените да са по 1200евро на квадрат.Това е пълна смехурия и обиране на глупаците които купуват.Сега малко да си поговорим за качеството на строежите.Краде се нагло и повсеместно.Арматурното желязо се подменя с по тънко от това по проект да не говорим че стоманите са с ниско качество и са внос от Украйна,Молдова и Китай.Плочите и колоните са по тънки.Някъде се спестяват дори и колони.Бетона е с по калпава марка и с по малко цимент което влошава якостта в пъти да не говорим че се излива при отрицателни температури.Никъде не се слага хидроизолация.Топлоизолацията е мижава.Дограмата е под всякаква критика в подпаркетното май изобщо не слагат цимент.Някъде строят дори с морски пясък.Мазилката се рони а покривите течат.Кабелите на ел инсталацията са с по малко сечение и се прекарват както им падне без да се спазват правилници и наредби.Иначе сградата е напудрена за да излъже глупаците.Сега да ви разкажа кои са строителите.95% от момчетата по строежите са цигани и помаци и неграмотни младежи от селата.Те нямат дори основно образование.Какво качество искате от тях.Има хора които са накупили по няколко автобуса и държат тези момчета като роби.В петък рейса ги кара по родните села в понеделник сутринта ги връща.Чорбаджиите им ги продават на строителните фирми за по 60-70лв на ден.Тези хора са натъпкани в няколко апартамента по 10човека вътре и чорбаджията им взема и наем.Строителен контрол няма срещу пари си затварят очите.По закон те носят отговорност 5г след строежа после да му мислят будалите.Инвеститорите са мутри и мутрополитици.Не ми се мисли какво ще стане при едно земетресение.Накрая идват брокерите и банкерите.Те са последни по веригата.Те имат сметка от вдигането на цените първите получават по висока комисионна а вторите отпускат все по големи кредити при все по големи лихви с което заробват глупавите купувачи за по 20-25години.Много от купувачите си мислят че единственото което може да загубят е ипотекирания апартамент но това не е така.Ако при продажбата му банката не си покрие дълга купувача продължава да плаща ако не може ще му вземат всичкото имущество включително и дядовите му ниви на село.Това е истината.После да не кажете че не съм ви предупредил.Миналата година не слушахте за договорните фондове сега предполагам че пак няма да чуете гласа на разума.Ваша воля но знайте че лакомията и глупостта се плащат скъпо.Ако не дай си боже гръмне борда и едно евро стане 5лв лихвите по кредите ще скочат на 15-20% заради инфлацията и вноските по кредитите ще се оскъпят с 50%.Ако се вдигнат и цените на жилищата изобщо няма да има кой да купува.Сега малко за София кал,мизерия,боклуци,нередовен и мръсен градски транспорт,кучета,цигани,проблеми с качеството на ток вода и канализация,кошмарни задръствания,свръхпрезастрояване,маломерни жилища,убийства,наркотици,заливания с киселини и основи,кражби всеки ден.И свръх голямо самочувствие.Но природата не се съобразява с това самочувствие и величие.Купувачи ако изобщо има ще са българи.Това е истината да не би да си мислите че хората от Ню Йорк,Токио,Лондон,Париж,Берлин,Рим и Виена ще си продадат апартаментите там и ще хукнат към София.Рано или късно алчността ще бъде наказана.По образование съм инженер и не се шегувам.Ето ви и един линк.http://www.neterra.tv/bg/show.php?id=803&bm=2Гледайте предаването от 12.02.08г.

# 644
  • София
Като изключим правописните и граматичните грешки, в общи линии има нещо вярно. Особено за качеството на строителството.

Общи условия

Активация на акаунт