СЕПТЕМВРИЙЧЕТА - КЪСМЕТЛИЙЧЕТА

• 11 888
  • 285
  •   1
Отговори
# 105
Привет на всички!  Grinning
Не съм писала отдавна, но редовно ви следя Wink Добре дошли на новите бъдещи мами и лека бременност!  bye
Относно сънищата и спането: редовно ми се доспива в 13.00 часа, когато съм на работа, но като казвам доспива имам предвид по-скоро, че усещането е като че ли някой ме захлупва с нещо и чак трудно говоря. Днес върнах един клиент обратно, защото не съм забелязала, че не е подписал договора .... иначе печат имаше! Работя това от доста години и се надявам това да е най-драстичното нещо, което ще ми се случи.
Иначе нощно време по-скоро се въртя отколкото да спя. Тежко ми е, горещо ми е, сънувам ... и не ми е хубаво на душата Sad
Adicted ако работата ти е така тежка можеш да ползваш болничен до раждането ако прецениш. В България, негласно, болничен на бременна жена не се отказва. Твоя личен лекар може да ти издаде такъв за максимум 1 седмица. Удължаването става с лекарска комисия, но това е само формалност, както каза моето Джипи, от което напоследък съм много недоволна  Rage ...ама аз май не съм доволна от нищо и никой напоследък Flushed
Само да вмъкна темата за болничните и майчинството ... имайте предвид, че колкото повече болнични ползвате за периода до преди 45 дни преди раждането, толкова по-малка ще е сумата, която ще получавате като майчинство.
Целувки и усмивки ....  newsm47

btw от Пловдив май няма много бъдещи мами ...

# 106
adicted, много е гадно да не си харесваш работата, напълно те раzбирам  Hug
Относно сънищата и спането: редовно ми се доспива в 13.00 часа, когато съм на работа, но като казвам доспива имам предвид по-скоро, че усещането е като че ли някой ме захлупва с нещо и чак трудно говоря.
И аz така, веднага след обедната почивка не ме търси...

А аz бях една седмица в болнични zаради грипа и като се върнах на работа се хванах zа главата. Идваше ми да всема една картечница и да стреллям, стреллям  по колегите #2gunfire Не съм предполагала, че може zа една седмица да съzдадът такъв хаос. Поне 5 дена има сега да се раzправям. Но поне ми се вдигна настроението. Докато седях в къщи едни такива черни мисли ме бяха нападнали ( zа което ви се иzвинявам, че нали всеки ден тука мърнках ). Ама не мога да си представя какво ще е в последните седмици, когато ще трябва да стоя в къщи. Тук в Германия дават болничен 6 седмици преди термина. Моля се да съм добре фиzически, че да мога да работя до последно. Направо ме е страх, че ако остана 6 седмици сама в къщи ще се гръмна. Да ми имате проблемите, нали  hahaha

# 107
dayana78, какво стана мила? Отиде ли на доктор?

какво стана мила? Отиде ли на доктор?

За пола - ние май само момичета правим, та такова си очакваме. Ако е момче, прекрасно, но едва ли.

Някой за филмчета говореше. чета че там си имате вариянти да гледате всякакви филмчета и се чудих дали може да намерите "The Business of Being Born"? Ново филмче е, но не мога да го намеря тука никъде. Имат малък клип тука http://www.thebusinessofbeingborn.com/

# 108
emi4kaa,GerDa , uanda, бъдете спокойни има ощо моми от Варна. Естествено аз и mari p. Ние живеем в София, но лятото сме при вас. Hug
Добре дошли на новите мами и успех.  bouquet

# 109
  • София
Относно пола питате Wink
Ами аз, естествено, искам момиченце Laughing
Ама нищо чудно пак да е момченце.
Повече се  Praynig обаче да е живо и здраво!
На всички -   bouquet

# 110
Здравейте и от мене мамички! Мога ли и аз да се включа в списъка на чакащите септември месец бебок. Термин - 23.09.2008 г. - втора бременност. С пожелание към всички мами за лека и спокойна бременност и много здрави бебчета.

# 111
Здравейте момичета, как сте днес. Много се радвам, че има от Варна мамчета, живот и здраве като се постопли може да ходим на разходки заедно и да пием кафенца или да си хапваме. Гледам за сватби говорите, ние го планираме за 21.06 има доста време.  bouquet Пък и сега бебо е по важен от всичко и от всички. Усмихнат ден момичета.

# 112
Мдам, да се обадя и днес. Добре дошли на новите мами - лека и приятна бременност и от мен!  bouquet

Муциту - дръпни си Малкълм, душа! Тестван е!
Adicted - моя гинеколог ми каза, че в момента, в който реша, че работата ми тежи, ще ми даде болнични - пробвай и с твоя.
Dayana78 - какво стана с теб? Какво каза лекаря?
Още питанки имах към вас ама ей на - забравих. Ще драсна пак като се сетя. Hug

# 113
  • Свиленград
Здравейте момичета! Simple Smile
Макар,че времето е много мрачно тук ви пожелавам много усмивки, по-малко гадене и повече почивка. food010 morning
Асенце, иска ми се количката да е между 400 и 1000 лева с всичко,защото с първото ни дете купих 3 колички и трите не стават за нищо.  Blush Blush Blush 
welcome welcome welcome на всички нови мами и да сте много спокойни,за да мине всичко без проблеми!    bouquet
Иначе вчера получих книгата за хранене на бременната жена,но да ви кажа честно някои неща, да не кажа повечето за мен са неизпълними. Им  a плодове,зеленчуци и подправки,които дори не съм ги виждала камо ли да си ги набавя от някъде.А като се има предвид колко разнообразие има в Свиленград...направо не ми се говори. Ще се опитвам да прилагам нещата,които сметна,че са по-близки до нашата кухня. Приемам всякакви съвети относно храненето,защото искам не само да не кача много килограми,ами и бързо да ги сваля след това. По принцип структурата ми е предразположена към напълняване,та за това ми се иска да не ям какво да е. Ако има момичета,които страдат от запек...аз открих разковничето. Вечер преди лягане по 1/2-1 кофичка кисело мляко. На сутринта още рано-рано със ставането и ви е гарантирано  разрешаването на проблема. Иначе нито вода,нито киви нищо не ми помагаше. Видях се в чудо...по 3-4-5 дни не можех да ходя до тоалетна.
Ами това е от мен. Сутринта се теглих 53 кг съм,което означава,че съм качила около 1.5 кг до сега. Нормално ли е. Вечер като се тегля съм 55 ама това е от течностите и храната през деня,които съм приемала. Хайде,че се отплеснах. Утре пак ще ви пиша. Целувки от мен и лек ден.   bouquet  bouquet

# 114
Здравейте мами,аз се завърнах-нямах никакъв проблем със самолета за моя радост,но вече имам ужасни киселини,постоянно ми е лошо и нищо което ям няма вкус даже не ми се и яде-бях забравила какво е и да ви кажа настроението ми е под нулата.Радвам се че ще си имам сладко бебче,но този период ми е кошмарен мисля си вече че никога няма да свърши Sad
Добре дошли на всички нови мами Grinning

# 115
Здравейте момичета.
Как сте днес? Моята сутрин беше доста стресираща, да видим как ще продължи деня. Малкия ми син ми е загубил едната леща. Беше взел контейнера с лещите и го мушнал под телевизора. И 30 мин ги търсихме. Накрая ги намерих, но имаше само една леща. И се чудя как ще работя.
Успях да спечеля едни много сладки дънки за бременни в ebay, а сутринта взех още едни от продавалника. Ще взема и един тънък панталон и смятам, че ще ми стигнат за бремеността.
Мисля да си нося моите блузи и туники отгоре.
Качила съм 7 кг за 1 месец!!!! Ужас. Гинеколога ме предупреди да не качвам много, тъй като има опасност да ми се отвори операцията от секциото.Миналия път качих 20 кг, а сега още първия месец 7. И не знам какво да ям. Опитах да спазвам диета и не стана. Гади ми се от плодове и зеленчуци, кисело и прясно мляко също не понасям добре. Ям предимно тестени и сладки неща (без шоколад) и си качвам стабилно.
За количките - нашата е на 6 години. Peg Perego Plico. И ще изкара и 3-то дете. Не сме я ползвали много, но все пак е отгледала 2 деца.

# 116
  • София
Качила съм 7 кг за 1 месец!!!! Ужас.
И аз съм от твоя отбор - бях се оплакала в една от темите. 8 + съм вече Twisted Evil
През първата си бременност бях качила 24 (!!!) кг, през втората - 32 (!!!!!!!!) кг., а сега очаквам 50 Embarassed Sad
Ама да сме живи и здрави - бебо  baby_neutral да е добре, аз после супер-бързо свалям. Знам го от опит. Hug

# 117
  • Sofia
Някой питаше за гестационните седмици.
http://www.mamaibebe.com/calc.php
това е калкулатор за изчислението им, ако не ви се брои по календар

Не знам дали сте поглеждали в бгмама - има развитието на бебето по седмици. На мен лично ми е интересно дори пак да го препрочитам  Simple Smile
http://www.bg-mamma.com/site/content/category/4/13/37/

# 118
Здравейте мацки, аз съм за началото на октомври, още не е ясно кога, з-то съм с дълъг цикъл и последната М не върши работа, а на доктор съм на 14.02, той ще разсее мъглите неяснота. Та надявам се нямате нищо против да надничам във вашите темички, все пак може и септември да е месецът Simple Smile  Hug

# 119
Здравейте момичета,
добре дошл на новите мами  bouquet лека бременност.
да ви кажа аз не можах д аотворя калкуратора з пола на бебето моля ви който може да го отвори да ми изчисли -месец на зачатието - януари и съм 34г.
Днес съм на доктор стискайте палци да си видя туптящот сърчице.

Общи условия

Активация на акаунт