БЕБЕТА ЮНИ - 16

• 14 988
  • 295
  •   1
Отговори
# 270
Аз утре съм ан доктор.Стискайте палци вси4ко да е ок и да разберем ве4е какъв е пола  Praynig .Но най важното е вси4ко да е наред Simple Smile.Утре ще пиша като се върна Simple Smile

# 271
  • Разград
jenik, миличка, много ми стана мъчно за теб и твоето семейство. Дано всичко лошо е зад гърба ви и вече само щастие да ви огравя и малката да ви радва. Мили коремчета не си хабете нервичките. Нали тук е мястото да си пишем кой какво знае, а не да се нервим. Колко много болка и мъка има около нас. Защо не си подадем ръце и да гледаме бременността ни да мине леко и усмихнато. По принцип и аз съм за стволовите клетки, ама всеки си знае финансовото състояние. Ние май ще трябва да се откажем, защото поне засега не ни е по джоба. И това е много жалко. Знам че на много мами не им е, а колко много ни се иска. А пък иначе наистина има и във Варна, защото на мен точно в АГ-Варна ми го предложиха. Но мисля че няма значение къде го има, защото който може винаги ще намери начин. Дано все повече семейства да могат да си го позволят, защото това може да спаси много невинни душици. Лека и спокойна нощ от мен. Ще ви пиша вече в събота, като се приберем от Варна. И дано тогава вече да ме оцветите!  Hug

# 272
Jenik, успех в начинанието! Много сила и търпение желая на цялото ти семейство!  Hug

Panterkata, и аз съм го ползвала тоз Гиназол, по предписание, май една Гарднерела бяхме развили, (или пък беше след това  newsm78) въобще цяло лято гъбясвахме периодично и на смени! Ама е много силен тоз Гиназол, и затова е еднократен.
Дано утре да мине прегледа добре, и да си разберете гащичките  Peace

А, за осоляването щах да казвам... Моят мъж е бил осолен като бебе. Ми нищо му няма  Crazy и трябва да викажа че наистина изобщо не мирише...  Mr. Green Ма хич! Няма спорт, няма копане, няма маратонки, гуменки... А си се поти колкото искаш.
Не го казвам за да подкрепям осоляването (то аз незнам дори как става), само посочвам факта. Действително съм изумена!
Обещала съм му да се осведомя как се прави, и ако сметна за допустима процедурата, да осолим нашто момче.
Не ме оплювайте веднага  hahaha Просто ще се осведомя подробно! Нищо няма да му правя на бебето, без да съм сигурна, че няма да му навреди!

# 273
  • варна
 Днес да няма пълнолуние. Shocked Голям цирк тука е станал от едно нищо.
 Мнението ми за стволовите клетки е, че ще има полза реална от тях, когато се вземат от всички деца и се съхраняват за сметка на държавата и всеки осигурен има достъп до общата банка. Баща ми почина от злокачествено заболяване на кръвта преди 3 години и мнението ми е, че е божа работа колко ще живее човек. Може да си замразите кретки и да се разболее детето ви от нещо, което не се лекува с тях, или да се окаже че са ги повредили при неправилно съхранение. За нашите доходи това не са малко пари и всъщност се дават като един вид застраховка срещу нещо, което е по-вероятно да се случи след повече от 20 години, когато няма да могат да се използват клетките.
 За осоляването само искам да посъветвам, който го привлича, да се информира наистина добре, преди да го приложи.  ThinkingДоколкото знам вредата е голяма, защото солта прониква през кожата на бебето, а тя е направо токсична за бебетата. Водният баланс в бебешкия организъм много лесно се нарушава. Осоляването и повиването на бебетата с прави крака са едни от ритуалите, които са доказано вредни.
 Айде лека нощ, дано утре се събудим  по-усмихнати. Tired

# 274
Пълнолунието беше вчера, на 6-ти. Simple Smile

За осоляването съм против, не съм го правила и няма да го правя. Това е една от култовите теми във форума.

offioly, не видя ли линка с магазините, където продават Куини , който ти дадох ?

Имам чувството, че като видите мое мнение и го подминавате.  Wink

# 275
Трънче, да те шокирам още малко с цените в БГ... същото онова столче за хранене днес го видях за 315 лв  Shocked това колко долара са  newsm78 към 200 и няколко  newsm78 Просто е изумително!

doh ... Сигурно в някой мол си го видяла, там ценичките са доста космически. Ама след като ги продават по толкова не мога да не си помисля че има кой да ги купува?

Вери, аз ти чета постовете, бре.

# 276
   Добро утро! Дано днес деня да е по-спокоен от вчерашния и да не се нервим толкова.
   Аз нямам търпение днес да видим бебо. Дано всичко е наред, пък и най-сетне да разберем пола. Щом се върна веднага ще пиша.

Хубав ден на всички!

# 277
Всички давате много полезни и обосновани съвети, поздравявам ви за това Hug!
Наистина не мисля, че наученото от този форум може да се прочете в някоя книга.

Ние отсега имаме толкова въпроси за бебчетата, а като се родят, просто не ми се мисли още колко ще се появят.

bouquet, че ви има.

Хрумна ми нещо пак за количките. Може ли с да изкараш с една количка, ако е здрава разбира се, или е необходимо на даден етап да се вземе по-голяма (например за седнало дете) newsm78?

# 278
Еха, мами, не се ядосвайте така от нищо! bouquet
Надявам се сте по-спокойни днес! Може да е от хормоните, защото и аз съм нещо изнервена и горкия ми мъж опира пешкира. С такова спокойствие при това - същински ангел!  Heart Eyes Heart Eyes Даже ме досрамя и днес съм си наложила да се контролирам повече!
За стволовите клетки не знам и аз - по принцип е добре, че могат да лекуват много нелечими болести, както и да помогнат на член от семейството на детето...Имаше една подробна статия в българския ELLE за това, не си спомням какво пишеше като цени, но някъде толкова, към 3000 лева ми се върти, плюс годишна такса някаква. Малко множко ми се вижда...Можем да ги платим, но се чудя, струва ли си? Силно се надявам да не се наложи да ги ползвам... newsm78 Дано всичко е наред!  Praynig Praynig
За раждането - моя лекар изражда в Майчин дом, но каза, че може да раждам и в Токуда, защото там персонала е от Майчин дом целия и ги познава. И за това не съм решила, но ще е на едно от двете места със сигурност. В Токуда е по-скъпо, разбира се, но за Майчин дом съм чела такива страхотии по форумите...както впрочем съм попадала и на много доволни жени! Истината сигурно е някъде по средата... newsm78
А за осоляването - и аз не знам как се прави, но не мисля, че е много оправдано...За себе си обаче понякога го правя Crazy Искам да кажа, забелязала съм, че лятото на морето не се потя въобще, въпреки изобилието от слънце. Предполагам се дължи на морската вода...Докато в града лятото не мога да издържам, плувам в собствен сос и ми е ужасно задушно, гадно и лепкаво! С целия тоя нагрят бетон и прахоляк наоколо! Та си имам един пакет две кила морска сол у нас и лятото си правя вани с нея - има някакъв ефект, но все пак мисля да не подлагам бебето на такива неща. И с другите суеверия не съм никак съгласна, ако зависи от мен няма да спазя нито едно, но пък още не знам с какво ще се сблъскам, защото засега родата е тиха и кротка, но не се знае как ще пощръклее, когато живот и здраве, детето се роди! Същото се получи на сватбата - уж ние си правехме всичко и всички бяха съгласни, а в самия ден се оказа, че всеки е пълен с идеи за някакви ритуали и традиции, които се юрна самосиндикално да реализира!  Laughing Простотии нямаше де, но например баба ми ми издърпа обувките от ръцете преди да се обуя, за да напишела на подметките имената на неженените момичета сред гостите, та да ги прихване от мен и да се оженят! Shocked  Laughing Аз в името да няма огорчени и натъжени на този ден се съгласих, но бях безкрайно учудена и леко подразнена от такива инициативи. А не ми се иска да стана от тези нервните майки, на които никой копче не може да им каже за това как да си гледат детето, и срещу всичко подскачат като ужилени! Мисля, че някакви разумни компромиси трябва да се правят, та допускам, че може и да приема някоя по-безобидна щуротия. Ще видим!
Малко се олях с писането днес, но пък предните дни не съм писала, така че то се компенсира!  Rolling Eyes
Хайде, доскоро от мен и хубав ден! bouquet

# 279
Добро утро и от мен. Явно вчера като съм излязла от форума е станало мн нажежено. Не се карайте. За стволовите клетки кой както си избере. А относно осоляването в подсолена вода аз къпех моя син и нищо му няма Така че ако някой е решил да не сепрекалява със солта. Чао и успешен ден. Ще бъда на линия. Joy

# 280

offioly, не видя ли линка с магазините, където продават Куини , който ти дадох ?

Имам чувството, че като видите мое мнение и го подминавате.  Wink

Леле Вери, извинявай  Embarassed Видях го, много ти благодаря, доста е полезен списъка! Толкова бързо се трупат страничките, че забравям на кого какво исках да кажа! Sorry   bouquet

Приятни почивни дни!
 Hug

ПП: аз се замислих тука... (не ми се случва често, и тази мозъчна дейност ме изморява Joy) Ами солите за вана ??? ми нали пак са си соли... та вероятно ако всичко е дозирано и умерено, може и да не е чак толкова агресивна процедура.
Пак казвам, че не съм се засилила да си кисна детето в саламура Joy просто ще се осведомя от бабите и лелите! И поне при моя мъж не става въпрос за по-малко потене, а просто за пълна липса на неприятни миризми!
Поздрави Simple Smile

Последна редакция: пт, 08 фев 2008, 09:31 от offioly

# 281
  • Miami
Добро утро, момичета  Hug

Аз пък не виждам какво толкова е станало вчера, да не правим от мухата слон сега и ние допълнително  Peace

Да ви кажа аз за първи път чувам за такова осоляване Shocked Какво представлява изобщо и за какво се прави? Atina май беше обяснила да не мирише нещо, но и сега ли се правят такива работи newsm78 Малко гадничко ми се вижда Sick

panterkata66 дано да разбереш вече пола на бебчо  newsm10

# 282
  • И аз не знам къде...
Момичета, вижте какво открих в майските майчета  Mr. Green! За обезщетенията при майчинство е и е много добре написано. По средата на първа страница е обяснението. Ако искате го сложете като линк на първа страница.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=264913.0

П.П. На 15 стр. сме!

Последна редакция: пт, 08 фев 2008, 09:52 от dari75

# 283
Добро утро! Kory не че знам подробности, ама осоляването се прави с цел детето като парастне да не се поти и да не мирише.
Аз лично и брат ми сме били обречени на тази процедура hahaha и сме още живи ,но няма да го практикувам за моето бебче.
Мисля, че е излишно.Познавам човек, който е осоляван като малък и мирише от километри. Sick #CrazyМоже би е нещо временно...знам ли newsm78
offioly, книжките които си беше купила как са? Смятам и аз да си купя, ама то има най-различни автори..Ако ти харесват как са написани, ще споделиш ли малко инфо  bouquet

# 284
  • Miami
katentze, много секси снимчица си си сложила  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт