Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои рецепти за сач?
Как се използва тиганът?
Може ли сач да се използва на газова печка?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои рецепти за сач?
Рецептите за сач включват различни варианти, като например месо (свинско, пилешко), лук, картофи, гъби, моркови и подправки. Друга рецепта включва пилешки филета, зеленчуци (лук и чушки), соев сос и кашкавал. Освен това има рецепти за приготвяне на катми с брашно, яйца и вода, които се изсипват в намазан сач и се пекат на огън.
-
Как се използва тиганът?
-
Може ли сач да се използва на газова печка?
-
Къде мога да намеря сач?
-
Как се подготвя сачът за готвене и първоначална употреба?


А сач глинен не се мие с вода,доколкото ми е ясно. Срам не срам , признавам си , че поради неизяснения ми все още хигиенен въпрос сач в заведение не може да ме накара никой да си поръчам
Еле пък Банскалии...докато половинката и дребния борят пистите , аз изследвам механите в града със същата страст като тяхната
Само кървавицата им не можах да се науча да ям.Има някаква странна подправка , която хич не ми е по вкуса.И сега ако разбера как си мият сачовете , може да се престраша да си поръчам сач , като идем там тази година.
), а край Свиленград, тоест в другия край на Родопите, точно на финала на планината. Та там са много разпространени таркалаците и катмите на сач. Катмите всички знаете как се правят, така че няма какво да ги описвам. Но таркалаците на мен лично са ми невероятно любимо нещо. Уви, не мога да ги правя, а разчитам на майка ми. Причината е, че аз тесто не мога да меся, нито пък да точа кори. А те се правят точно от домашни кори. Има различни вариант: двойно точени, единични.. Единичните са с пълнеж от сирене (без яйца) и маааалко приличат на банички, но не е същото. След изпичане се мажат обилно с масло и се оставят да се задушат под капак. А двойните са многолистни и без никакъв пълнеж. След изпичане се намазват и те обилно с масло, след което могат да се ядат или задушени като другите, или залети с прасно мляко. Абе невероятна вкуснотия е. Жалко, че не обичам да снимам храна и нямам много снимки, иначе щях да покажа. Довечера ще се разровя да видя дали нямам снимано нещо.
