Машина за хляб - 8 част

  • 49 913
  • 668
  •   1
Отговори
# 360
  • варна
  • Мнения: 565
Днес пробвах за първи път машината и съм мнооооооооооооого,ама много разочарована Sad.Машината е от ТСМ,използвах рецептата за пълнозърнест хляб към книгата-вода,пълнозърнесто брашно на Панино,сол,захар,мая-половин пакетче,разтворено в малко мляко(в рецептата пишеше суха мая,дали не е тук проблема?)Пуснах програмата и  след 3 часа-отвън препечено до степен че не може да се яде, а вътре-неопечено и клисаво ConfusedНякой има ли идея какво трябва да променя?Мъжът ми твърди,че е виновно брашното и настоява да пробвам с бяло,ама аз затова исках машина-да ядем пълнозърнест хляб и сега...Помагайте,моля!
Не се отчайвай!При мен беше същото.Макар да ми е друга марката на машината -резултатът беше като твоя-за нищо не ставаше.Ама после погледнах какво са писали във форума и стана чуден хляба.
Лично аз ползвам тази рецепта за нормален бял хляб:
130 мл.вода топличка с кисело мляко разбъркано в нея/3л/
1 ч.л захар, 1к.л сол
2 ч.л олио
4 препълнени чаши брашно/пресято/
половин кубче мая жива
пускам на основна програма/моята е 3 часа/ и първа степен на коричка и хляба после е невероятен

Можеш да започнеш с такава рецепта и постепенно да добавяш неща и тка докато и свикнеш.Успех

# 361
  • варна
  • Мнения: 565
Днес пробвах за първи път машината и съм мнооооооооооооого,ама много разочарована Sad.Машината е от ТСМ,използвах рецептата за пълнозърнест хляб към книгата-вода,пълнозърнесто брашно на Панино,сол,захар,мая-половин пакетче,разтворено в малко мляко(в рецептата пишеше суха мая,дали не е тук проблема?)Пуснах програмата и  след 3 часа-отвън препечено до степен че не може да се яде, а вътре-неопечено и клисаво ConfusedНякой има ли идея какво трябва да променя?Мъжът ми твърди,че е виновно брашното и настоява да пробвам с бяло,ама аз затова исках машина-да ядем пълнозърнест хляб и сега...Помагайте,моля!
Не се отчайвай!При мен беше същото.Макар да ми е друга марката на машината -резултатът беше като твоя-за нищо не ставаше.Ама после погледнах какво са писали във форума и стана чуден хляба.
Лично аз ползвам тази рецепта за нормален бял хляб:
130 мл.вода топличка с кисело мляко разбъркано в нея/3л/
1 ч.л захар, 1к.л сол
2 ч.л олио
4 препълнени чаши брашно/пресято/
половин кубче мая жива
пускам на основна програма/моята е 3 часа/ и първа степен на коричка и хляба после е невероятен

Можеш да започнеш с такава рецепта и постепенно да добавяш неща и тка докато и свикнеш.Успех
извинявам се водата с киселото мляко общо тябва да е 330!

# 362
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Vemite, чудесно ти е хлебчето! Браво! Искам да попитам обаче, 700 гр. брашно не е ли много? Като меся хляб на 300 мл. течност отиват 500 гр брашно, дори ако сложа някакво по-тъмно тлябва да се добави още течност за да може да се омеси.


Току що пуснах машината да меси ароматното хлебче- много ми дойде 700 гр, долях доста вода- около половин чаша. Веднага си отбелязах- следващият път да намаля брашното.
Обаче не знам дали не зависи от машината, макар че ми е странно това. Но на сестра ми например винаги и идва малко брашното по моите рецепти, а в моята машинка се меси супер. Нейната е Аляска- с две бъркалки, а моята Северин- с една бъркалка . newsm78 Някой друг забелязал ли е такова нещо?

# 363
  • Балчик
  • Мнения: 255
Ами аз да ви кажа не знам колко сложих. Измерих 5 чашки от тази на машината и още 2 супени лъжици. Моята шашка е 200 мл. Ако броим чашата за 130 гр. брашно идва таман към 700. Ама може и по-малко от 130 гр. да е чашата. При мен с тези чашки дойде точно. Нищо не съм добавяла.

# 364
  • Мнения: 3
Curly sue, козунакът ти изглежда НЕВЕРОЯТНО! Поздравления!  newsm10
Всъщност по рецептата на pina ли го направи, че не съм следила подробно темата?

# 365
  • Мнения: 1 283
Здравейте!
Отдавна не съм писала, амо то е защото бъркам все едни и същи неща в машината, та няма какво да кажа Wink.
Мернах обаче онзи ден едно хлебче с кашкавал, усукано беше, обаче незнам къде, защото докато го видя Бебо плесна с две ръце по клавиатурата и дотам беше Laughing...може да е било и в Гответе с мен, незнам. Една молба - някой ако се сеща, нека ми прати линк, че току виж пак ми изпляскали клавишите hahaha.
Предварително благодаря  bouquet!

П.П. Ах, Зорайде, любимият ми филм....
Заповядай http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1880.0.html
правила съм го и затова ми стои на предпочитани, само че в друга форма и поовечко кашкавалче  Peace

# 366
  • Мнения: 1 283
pepika, какво е количеството на маята в твоята рецепта за хляб?
Писала си една четвърт, но от колко грама?
Aleks извинявай сега видях въпроса ти: от живата мая  - една четвърт от кубчето  Peace

# 367
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Пепика, точно това е, много благодаря  bouquet!
Сега пуснах да меся козуначено тесто за кифлички, но утре това ще ни е закуската.

# 368
  • Мнения: 125
Джемма, аз имах машинка с 1 бъркалка, сега си купих с 2.  Вместимостта е по-голяма, и незнам дали е от това че са две бъркалките, но по-хубаво се умесват тестата и като че ли по-добре става всичко.

# 369
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Не , не е това. Пропорциите са едни и същи, независимо от бъркалките. Аз нямам проблем с едната бъркалка- всичко става повече от идеално.

# 370
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Джемма, и моята е Северин с една бъркалка - досега провал е нямала, меси си на 6 Peace!

# 371
  • Мнения: 5 460
Току що си направих чуден козунак Simple Smile Много вкусно eat Само където пак не става за снимка ,защото в йената много се разля,но като нямам нищо подходящо Sad Вие в какво ги печете? Снимайте ми да видя една форма. Тези за кекс са малки, какво друго да измисля? Освен кръгъл да го правя,но пък тавите са ми плитки.Направо съм в чуденка.
Утре мисля да пробвам тутманика,много добре изглежда Simple Smile

# 372
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Djina , от магазин за домашни потреби съм си купила продълговати форми, ламаринени,а по 3-4 лв...чакай, сега ще ти изровя да ги видиш.

ето, тук се виждат добре:http://www.snimka.bg/album.php?album_id=59065&photo=90

# 373
  • Мнения: 125
Не , не е това. Пропорциите са едни и същи, независимо от бъркалките. Аз нямам проблем с едната бъркалка- всичко става повече от идеално.
Не , не е това. Пропорциите са едни и същи, независимо от бъркалките. Аз нямам проблем с едната бъркалка- всичко става повече от идеално.
Незнам, сигурно сте прави, може аз да съм била по-начинаеща и да не са ми ставали нещата...

# 374
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
joop, няма значение- важното, че сега си доволна от машинката си. Peace

Да докладвам за ароматното хлебче- мнооого е яко. Вени, благодаря за рецептата. Обаче формата ми е малка, кръгла и стана като кръгъл хляб, но на вкуса не се отрази отрицателно, де. Laughing

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=114801&photo=396
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=114801&photo=397

Общи условия

Активация на акаунт