ЮЛСКОТО дете в коремчето расте!

• 11 031
  • 283
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Аз също се отказах да си правя БХС - за мен това е излишно напрежение, защото хем ако ти покаже нещо може да се окаже, че не е точно така, а от друга страна хем ако нищо не ти покаже, няма гаранция, че всичко наистина е наред. Тогава за какво. Всеки сам трябва да реши за себе си, но аз реших, че мога да си го спестя. Господ да ни пази и това си е !

Искам да ви попитам нещо друго: при първата ми бременност ФМ ми я прави лекарката, която ми следеше цялата бременност и не съм ходила на триизмерен ехограф, който предполагам и и тогава и сега е по желание. Тук гледам, че доста ходите при някакъв д-р Марков и още една докторка, чието име не запомних - сигурно и те гледат с 3Д ехограф. Всички ли ходите при други лекари специално за ФМ, за да е 3Д или някои си го правите при лекарят, който Ви следи бремеността.

# 121
На 23-ти февруари влизам в 5-ти Thinking
При мен ПМЦ започна на 8.10 и днес започвам 5ти месец. Аз така си ги водя.
Може ли някой да ми препоръча хубава книга за кърменето и захранването на бебето? Имам една приятелка, която скоро ще ражда и не и било удобно да чете на PCто от форума. Та мисълта ми е ако някой знае някоя стойностна книжка, която да не е със старите сващаня.

Последна редакция: пт, 08 фев 2008, 11:34 от Kokolin@

# 122
И аз няма да правя БХС. Такива проценти и вероятности хич не ме устройват.Или ще се знае с пълна сигурност или по-добре хич.Най-много само да се паникьосам излишно. А за кореми изобщо да не говорим  Joy- сигурна съм че моят е най-голям,въпреки че съм една от последните за юли.Обиколката ми е към 95см-направо си ми личи отдалеч Crazy

# 123
Дуци  Simple Smile благодаря за инфото
Напоследък ние със съпругът всяка събота ходим по детски магазини  Laughing много е забавно, но този път ще имам изненада за него  Heart Eyes т.е. кафе, нали Дуци каза , че в Пигис имало  Simple Smile миналия път доста го поизнервих , като обикалях около 2 часа в един магазин  Joy  горкия,  накрая направо виеше, че има и други магазини
Аз да ви се оплача....от самото начало искам момче, и на ФМ ми казаха момче, а когато разглеждам бебешки неща Rolling Eyes все тези за момиченца ми харесват  newsm78 има ли и други като мен

За БХС, аз от самото начало бях казала че няма да го правя. По лошото е , че докторите ни казват "не е задължително, ама е хубаво" и от тук нататък почва едно мислене и четене... поне при мен беше така...четох, мислих и най-накрая в последния възможен ден за иследване се събудих сутринта и тръгнах към МД. Мен повече ме притеснява факта , че при БХС имало и фалшиви добри резултати, както и такива лоши  Peace Но в край на сметка Белинда много добре го каза - Бог да ни пази!!! В крайна сметка ние само предполагаме, той разполага...
Не съм ви казвала , че там има две лелки, които според мен са си старички  Rolling Eyes та едната от тях ми взе кръв и през цялото време мърмореше, че съм нямала вени , слаба съм била ....та за капак ми посини ръката  hahaha

Агата, все се каня да те питам това на аватара ти ли си  Simple Smile
А за недоразбралите мами, Софийската среща е за неработещи мами дето ще ходят на курс е няма да върнем и такива дето могат да избягат от работа...  Joy

# 124
  • София
На 23-ти февруари влизам в 5-ти Thinking
Дуци, понеже виждам, че сме горе-долу в един етап от бременноста си. Моля, те ми кажи как си изчисляваш ти месеците. В бг.мама отдел бременност нали има развитие на бремеността по месеци и там пише, че 16 г.с. е края на 3-ти, началото на 4-ти месец от бременноста и 4-ти лунарен месец. Там пише, че петия месец от бременноста почва от 21 г.с. седмица, което на мен ми се пада 09.03., пък ти казваш, че влизаш в петия на 23.02. Съвсем се обърквам вече с тези седмици и месеци.  

# 125
  • София
И още нещо: ФМ в коя седмица се правеше.

# 126
Аз да ви се оплача....от самото начало искам момче, и на ФМ ми казаха момче, а когато разглеждам бебешки неща Rolling Eyes все тези за момиченца ми харесват  newsm78 има ли и други като мен
А, добър ден, виновни са тези гадни вносители и производители #Cussing out За момичета има къде къде по-голямо разнообразие. Последните 3 години и нещо Laughing първо на момичешкия щанд се лепвам. Единствено в бебешкия Фокс не е така, но там са до две години, тоест за Пепи не ме устройва. А и цените ако не са на намелние, нещо не са ми по вкуса Crossing Arms

Дуци, понеже виждам, че сме горе-долу в един етап от бременноста си. Моля, те ми кажи как си изчисляваш ти месеците.
Както Тити Laughing Термина ми е 23-ти юли, значи на всеки 23-ти влизам в нов месец Simple Smile Нека обратното броене да започне сега Mr. Green

# 127
Слизам преди малко по стълбите и гледам 5 минути пред мен един кръгъл, добре оформен голяяям корем - моя Embarassed
Аз съм в началото на 4-ти месец, а все едно съм в края на 6-ти. Ама какво да правя?! Щом и бебето не усещам още, гаранция сланините там са ми в повече Crossing Arms

Започвай усилени коремни преси и бързи кросове сутрин  Laughing Абе, яяя... не говори глупУсти Simple Smile

В събота бяхме в Мола и там пробвах в Нинка едни неща, обаче ми стана горещо и за малко да ми стане лошо и направо си тръгнах. Та вчера отидох в магазина им на Графа, вече с идеята да си купя тези неща, които бях пробвала. За всеки случай ги премерих пак и  Joy оказа се, че тумбака ми е порастнал за няколко дни. И те с едно такова съчувствие започнаха да ми предлагат широки дрехи, за да ми ставали ДОРИ след месец  #2gunfire , които ми седяха като торба. Бе, тия добре ли са?! Леекинко се ядосах и те лееекинко ми се извиниха. Накрая си купих едно като пуловер-рокля и дори един колан и се прибрах и се изпъчих в него и мъжът ми ме хареса много и ми нацелува тумбака  Laughing Hug

Цък (това е нахранен вечерен)

Цък (а тези двата са гладни сутрешни)

И цък

П.П. БХС не съм си правила и не виждам смисъл при добра фетална морфология.

# 128
Здравейте и от мен. За БХС и аз още много се чудя, но в крайна сметка мисля, че няма да си правя, защото така или иначе, ако покаже лош резултат, няма да мога нищо да направя, а мисля че само ще ми донесе напразно безпокойство. Но разбира се всеки си решава за себи си.
Относно коремите - моят почти не си личи още, все едно съм преяла, само ако съм по бельо при това, иначе ако съм с дрехи, изобщо не се забелязва. А с килограмите, мисля че съм +2-3 засега.
Довечера съм на преглед и се надявам и аз да разбера пола вече, таткото няма търпение да знае, постоянно само ме пита кога ще стане ясно  Simple Smile. Така че стискайте палци.

# 129
  • София
Дуци, понеже виждам, че сме горе-долу в един етап от бременноста си. Моля, те ми кажи как си изчисляваш ти месеците.
Както Тити Laughing Термина ми е 23-ти юли, значи на всеки 23-ти влизам в нов месец Simple Smile Нека обратното броене да започне сега Mr. Green
[/quote]
Е, супер, много повече ме устройва това броене. Моят термин е на 21 юли, значи на 21 февруари влизам в петия месец. Въпреки, че тогава ще съм 18-та седмица, което е съвсем далеч от 21-ва, от която според бг.мама почва 5-тия месец. Съвсем се обърках вече.

# 130
Цък (това е нахранен вечерен)
Много хубаво, пу пу. Със здраве да си го носиш.
Коремни преси ме мързи да правя Mr. Green, но на водна аеробика съм се засилила да вървя, знаеш. Само да видим кога ще е Thinking

# 131
Много хубаво, пу пу. Със здраве да си го носиш.

Мерси  Hug

Цитат
Коремни преси ме мързи да правя Mr. Green, но на водна аеробика съм се засилила да вървя, знаеш. Само да видим кога ще е Thinking

Напролет? Или примерно в средата на лятото? Има време докато стане 20-30 градуса ...  Laughing Laughing Laughing Тази гимнастика стана историческа, ей, я се стегнете (и аз покрай вас  #2gunfire). Срамота. Забранявам всякакви грипове, хреми, болки в корема и други неразположения!

# 132
  • София
Мале момичета вчера сме си писали и в двете теми  Crazy

# 133
  • София
Искам да попоравя тук, че при БХС не се прави оценка на риска самите органи да са увредени, а оценка на риска бебето да е с хромозомни малформации -
Майра, при всяка една от изброените малформации, се наблюдават изменения в някои органи или отклонения при формирането им. Даун влияе на носната костица и онази гънка на вратлето, което измерват. Тризомията изменя формата на ръчичката, доколкото си спомням. Спина бифида/което май не е хромозомен проблем всъщност Thinking/ - гръбначните прешлени. Всички тези неща принципно се водят за видими при ФМ. Така че всъщност едното се съдържа в другото/ хромозомни аномалии - малформации в някои органи на плода/.

Абе всъщност я дайте нещо по-весело да си приказваме Simple Smile В момента съм с маска на лицето и Ники ми се смее, че съм приличала на чудовище hahaha Каза ми "Обичам те, чудовище Hug"

# 134
Абе всъщност я дайте нещо по-весело да си приказваме Simple Smile В момента съм с маска на лицето и Ники ми се смее, че съм приличала на чудовище hahaha Каза ми "Обичам те, чудовище Hug"

Хей, това е добра идея  Simple Smile отивам и аз да сътворя една "домашна" ....

Общи условия

Активация на акаунт