Недоносени деца - 7

• 16 672
  • 304
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря за топлото посрещане  Hug
mim40  ами какво да ти кажа,Марти папка яко и затова сега през ноща сме на диета т.е. пие вода.Онзи ден на консултацията направо се уплаших,то вярно че трябва си навакса ама толкова бързо  newsm78.Педиатърката ни каза че вече би трябвало  с по-нормални темпове да расте.Иначе си е здравичък,жизнен,весел,понякога и много сърдит,научен е все на ръчички да бъде(за което съм виновна аз  Blush ).Айде пак плаче за мен,отивам да го люшна малко Simple Smile

# 166
  • София,
Eй този Мартинчо е голям сладур, давай на детето да папка не го тормози с тази водичка....... Rolling Eyes Много си е готино да расте, да расте и все такива резултати да ни показвате. Hug
Мама Жаба ходихте ли на разходка? Ние толкова отдавна не сме излизали, разхождаме новата количка само в къщи и то понякога, защото Вероника обича да си спи на креватчето. И сега си спи там, гушнала си е завивката и спинка ли спинка. И ние искаме разходки, ама в София е такъв студ, че ме е страх дори на терасата да я изкарам. Ужас. Хайде да се стоооопляяяяяя Naughty Naughty Naughty

# 167
Дундурел4е ходих на разходка. Тука не е много лошо времето. Дано и при вас скоро да се стопли, че е ужасно да си стоим по къщята само. Мен ми става много кофти като не излезна два - три дни.
А пък Марти определено расте със страшна сила. Пу пу да не му е уруки на детето, ама имат значение и см. При положение, че сте се удължили толкова много за един месец е нормално да качите и кило и осемстотин, така, че никакви диети. Peace
За носенето на ръце, то май се изживява като коликите. Аз в началото все я разнасях мойта шушулка, а сега хич не иска да я гушкам. Аз мисля, че щом детето иска да го носят и гушкат...мама трябва да го прави. Нима ние като сме пораснали толкова много нямаме нужда от гушкане? Hug Hug Hug

# 168
Здравейте от нас. Да се отчетем . Ходихме на консултация - пораснали сме с 700 гр. и 2 см. Бебчо е много добре и лошите неща са само на мама в главата. Като подхвърлих за невролог док. направо ми се изсмя.  Ама той нали е шеф на неонатология и детско отделение та смятам, че трябва да разбира. И му вярвам или поне така си мисля. За изпъването на дъга каза, че е нормално и много бебета го правят. Каза вече да включвам попара. Мамчета Вие давате ли попара и изобщо как я приготвяте ? Аз купих едни сухари, смятам да купя масло Президент, обаче какво сирене да слагам? Моля помогнете ми ако сте давали такова нещо.

# 169
ilyova браво на вас Hugаз сега на 28 ще водя жоро на кунсултация и направо ме е страх ,дано да е наддал повечко, че кага ще порастне това дете?незнам Rolling Eyesи аз мислих да питам педи за тези извивки дето ги правим ама щом си попитала и ти добре-поне да не се притеснявам  Peaceаз давах на моя жорко попара и я ядеше до скоро ама сега нещо се мръщи като я вкуси Laughingвече не му харесва нещо.

# 170
здравеите момичета.ние се върнахме от болницата.диагнозата се потварди но в много лека форма.започнахме упражнения и много ни помогнаха  love001целувки на всички

# 171
  • София,
aglika76 много съжалявам миличка, стискам палци да се оправите с гимнастиката и всичко да е наред.  Hug
ilyova браво на вас все така да растете, ех защо и ниене качваме по толкова Thinking може би защото сме много подвижни, тя мойта като е будна не спира да се движи все маха с ръце и крачета, като шивик е. А това за извиването не е страшно дори е хубаво, че децата го правят, това е един вид и гимнастика за тях.
Ох Гери не се тревожи мила, и пробвай различни варианти за попарата, опитай да я правиш или само сладка, или само солена или и слагай и мляко вътре. Всяко дете е различно. Моят Ицко например я ядеше и със сирене и със захар. А мисля, че може и да им се правят и пасирани макарони май от 10 месец. можеш да пробваш.
Мама жаба радвам се, че сте излезли, ние ходихме само на гости, но тук в блока при едно друго бебе. И знаете ли направи ми впечатление,  че моята много му се радваше на бебето, то е по малко на възраст, ама е по голямо на килограми, та тя нашта май го помисли за кукла. Като взе да му се радва и да протяга ръчички към него, да цика и нещо да си говори. Бяха много смешни. Hug
А тя и моята вече почти не ще да я гушкам, само когато я преболява коремчето, защото ние все още от време на време имаме колики, за съжаление. Нас зъбите не ни мъчат толкова, колкото коликите. Sick

# 172
мами аз имам един въпрос.забелязах ,че жорко си криви едното краче докато се опитва да прави стъпчици/ходилцето/нормално ли е това?стъпва на пръсти но пък за дечицата било нормално така прохождали/педи ми каза/не разбирам само защо си питлае така краката и си криви единия крак т.е ходилото?нормално ли е ?дали в понеделник да го заведа при педи?

# 173
Добър вечер и от мен.
Аз отдавна не съм писала но нямам много време на работа в нас и не мога да стигна да компа.Аз да се похваля Мишо вече си има крачета и от 4 март тръгва на ясла.Видях,че не съм писала дата на раждане на Мишо ето малко повече за нас.Михаил на 26.09.2006 год аз съм Мила и съм на 24 год.Лека вечер и от мен

# 174
мами аз имам един въпрос.забелязах ,че жорко си криви едното краче докато се опитва да прави стъпчици/ходилцето/нормално ли е това?стъпва на пръсти но пък за дечицата било нормално така прохождали/педи ми каза/не разбирам само защо си питлае така краката и си криви единия крак т.е ходилото?нормално ли е ?дали в понеделник да го заведа при педи?
Добро утро мамчета.
Днес и в Зарата е много студено.  #Cussing out
Гери аз мила нямам представа още дали е нормално Жорката да си криви стъпалцето, но най - добре питай доктора за тези работи.

# 175
--------------------------------------------------------------------------------

Момичета имам въпрос .Ние сме болни и пием антибиотик-Оспен.Тази сутрин като се събуди и го гледам обринат по главичката и тялото ,едни ситни червени пъпки ,някой имал ли е подобен проблем и ако има такъв да ми каже ,че ще се побъркам от нерви с това дете.Нищо ново не е ял от което да е обринат.Оххххххххх направо с това дете само в напрежение съм.

# 176
iskra v. s  да не би тези пъпчици да са от АБ?ние като го пиехме педи ми каза да следя и ако се обрине незабавно да и се обадя,защо и ти не направиш същото?поне да си спокойна ако трябва да ви сменят антибиотика

# 177
  • София,
Веднага се обади на педиатъра да Ви смени антибиотика или изобщо да го спре и да Ви изпише антихистаминово сиропче.
Мама жаба и при нас е много студено и ние днес ще си стоим всички в къщи, а и баткото се прибра снощи от градината и цяла нощ кашля и не можахме да спим. Сега се чудя  newsm78 как да го отделя от малката да не я разболее и нея. От сутринта го тъпча с разни лекарства, сиропи и капки.   Tired Ох много ме е страх да не е нещо вирусно и да се разболее малката  ooooh!
Гери а това, че Жорко си криви стъпалата не е страшно, но не трябва да му позволяваш да го прави често - повече гмнастика. Ти слагаш ли го вече в проходилка? Ако го слагаш, сядай на пода до него и хващай крачетата и ги натискай стабилно към пода , така да прави крачки и да свиква. Понякога от проходилките децата свикват да ходят на пръсти. Но все пак се консултирай и с педиатъра, а ако е необходимо и с ортопед. Hug

# 178
dundurelke аз го водих при ортопед но пък това беше още преди 5 месеца newsm78може би трябва пак да го заведа.слагам го в проходилка ама той седи вътре като препариран  Laughingсамо се смее и натиска копчетата.

# 179
--------------------------------------------------------------------------------

Момичета имам въпрос .Ние сме болни и пием антибиотик-Оспен.Тази сутрин като се събуди и го гледам обринат по главичката и тялото ,едни ситни червени пъпки ,някой имал ли е подобен проблем и ако има такъв да ми каже ,че ще се побъркам от нерви с това дете.Нищо ново не е ял от което да е обринат.Оххххххххх направо с това дете само в напрежение съм.

Ако за първи път сте на този АБ се обаждай на педиатъра. Може да е алергия към този АБ, а това е опасно ако не се вземат мерки на време.

Общи условия

Активация на акаунт