ПРОТЕСТИ И СТРАСТИ - градините в София

• 50 757
  • 1 301
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Не знам дали не сте го обсъждали по-рано, трудно ми е да изчета цялата тема и все пак - искам да повдигна въпроса за 120 ОДЗ във Възраждане, ул. "Позитано" № 125. Въпросното ОДЗ е разположено в една сграда с огромен двор, в който се намира още една, очевидно изпълнявала някога същите функции, сграда, която не се използва изобщо поне откак аз я знам.
 Дали и как може да се провери възможностите да заработи и втората сграда, с което бройките свободни места ще се увеличат поне двойно?
/опитите ми - два на брой -  да разговарям с Директорката по този и други въпорси така и не се увенчаха с успех - въпросната дама винаги в приемното си време е заета да "пише на компютъра", както ме уведомява охраната/

Ще го проверим и ще направим запитване в сряда. Дори да е само ясла и не функционира, може да се пробва да се направи нещо  Thinking

# 706
  • София
Rumia, наистина е имало ясла Peace
 " ДЯ № 3 ,р-н Възраждане, на бул.Д.Петков120-закрита.
 Предава се на Нац.дружество за подкрепа на лицата с умствени затруднения в България." Това е със заповед от 1997г.
 На картата този адрес ми излиза същият,който и ти си дала-явно е в едно каре улици.Или на ъгъл.

Сега  свободна ли е сградата?
Следобед ще отида пак да погледна, но от множеството пъти, в които съм минавала от там никога не е имало каквито и да било признаци да се използва за нещо... пускали сме децата да си играят в двора и никой не се е появявал да ни пита какви сме-що сме или да ни направи забележка... 

# 707
има и още някаква бивша градина или детска кухня във Възраждане, където искаха да я дават на организация на командосите, но не знам какво стана

# 708
  • София
в понеделник в предаването "Зала №3"по Канал 1, 16.25часа ще разискват пак детските градини, а също дали ще има някакви компенсации  за неприетите деца.Незнам дали ще кажат нещо съществено, но все пак...

някой гледа ли го това? Аз се успах...  Embarassed

# 709
гледахте ли предаването по канал 1 и какво Ви е мнението - доволни ли сте?

# 710
гледахте ли предаването по канал 1 и какво Ви е мнението - доволни ли сте?
Да и не сьм доволна!Нищо сьществено не се каза!Проблемьт е висящо положение!

# 711
  • гр.София

някой гледа ли го това? Аз се успах...  Embarassed
Нищо не сте изпуснали. Ако не четях във Форума,сигурно би ми било полезно.
 Единствено ме впечатли,че е определено ЗА предучилищните да се прехвърлят към училищата. Директорите на уч-ща също били склонни. Но на този етап,по закон родителят има право на избор-в уч-ще или в ДГ.
 Преди година Фандъкова е била вече в предаването,пуснаха запис-все същите уверения и обещания.

# 712
аз в това предаване чух че се освобождават помещения в ОДЗ, тия места ще се обявяват ли в системата, като се увеличава бройката на свободни в съответната група и ако някой знае кога ще стане това

# 713
  • София
аз в това предаване чух че се освобождават помещения в ОДЗ, тия места ще се обявяват ли в системата, като се увеличава бройката на свободни в съответната група и ако някой знае кога ще стане това

Това ще коментираме в сряда. Трябва да се обявят в системата, но след като са отремонтирани и готови за прием предполагам.

# 714
  • София
гледах го,  наистина записа с интервюто  с въпросната госпожа преди една година  и това какво предстои да се направи, и сега една година по-късно- почти никакво развитие беше много показателно.

А и въпроса за компенсациите за неприетите деца не получи отговор.

# 715

Това ще коментираме в сряда. Трябва да се обявят в системата, но след като са отремонтирани и готови за прием предполагам.

това обявяване ще е преди класирането, нали? щом ще се обявяват след ремонт излиза че по-ранно класиране няма смисъл, защото няма да е пълния брой места и родителите няма как да изберат

# 716
  • София
Да ви кажа все повече се замислям, че това с компенсациите няма как да стане.

Представете си, че го удобрят... тогава всички ще се юрнат да "записват" за ДГ, даже и да не им трябва, щом знаят, че като няма места ще се дават пари за това...

Особено хората от малцинствата, които до сега поне май не изявяват желание за ДГ.

# 717
в българия злоупотребите са нормално нещо, наследство от 'социализма'

# 718
  • София
това обявяване ще е преди класирането, нали? щом ще се обявяват след ремонт излиза че по-ранно класиране няма смисъл, защото няма да е пълния брой места и родителите няма как да изберат
Не би трябвало класирането да има отношение. Могат да се обявят и след него (важно е кога ще завърши ремонта)- новите места към съответната група ще се запълнят от чакащите за нея. Същото, както, ако в течение на учебната година се освободи място.
Единствено, ако се открива нова градина би трябвало да има ново кандидатстване и ново класиране.

# 719
  • София

Не мога да отговоря в момента, в сряда след разговора бих могла да кажа, сега мога да дам само мой лични предположения, за които не гарантирам, че ще са верни

Общи условия

Активация на акаунт