ПРОТЕСТИ И СТРАСТИ - градините в София

• 49 704
  • 1 301
  •   1
Отговори
# 585
Зам.-кметът на София по строителството и инвестициите с образование журналистика - какво да коментира човек, освен че са я избрали да хвърля прах в очите на хората, но не и да разбира от строителство
защо толкова години децата стоят в пожароопасни сгради?!
сега хем трябват пари за ремонт на пожароопасни сгради, хем за строеж на нови...а децата стават все повече,и слава богу, да са ни живи и здрави
нека подобни статии не ви замазват очите
истината е че тази и поне още 2-3 години много деца няма да тругнат на детска градина
честно казано предпочитам човек без грам образование, но деен, отколкото високо образован, който гледа само как да си напълни собствения джоб и ако дадено решение не му носи доходи да не се захваща с него..
Не знам, имам чувството, че в Бълхария човек като заеме държавна длъжност и се променя драстично...

# 586
ще видим какво ще направят...обаче като им гледам програмите и средтвата, които евентуално ще се отделят...нямам големи надежди
даже пилотната в казичене ще е готова догодина, тогава евентуално ще строят и на други места...
иска ми се да не оставяме нещата да заглъхнат...

# 587
ще видим какво ще направят...обаче като им гледам програмите и средтвата, които евентуално ще се отделят...нямам големи надежди
даже пилотната в казичене ще е готова догодина, тогава евентуално ще строят и на други места...
иска ми се да не оставяме нещата да заглъхнат...

и аз така не искам да оставям нещата.. и при положение, че ще се оправдават, че бюджета на общината е един и в него няма заложени средства то мисля, че трябва да се целим и по-високо

# 588
разбира се че не трябва да се оствят да заглахнат. ето това с конкурсите, както каза еlito трябва да има прозрачност
като стана въпрос за конкурси, какво стана с проверката на сирма?

Последна редакция: ср, 20 фев 2008, 13:24 от Ellypr

# 589
на вниманието на всички майчета:
По молба на директорите на детски градини, въвеждането на телефон за връзка е направено задължително. При влизане в профила си, молим, въведете телефон, ако не сте го направили до сегаhttp://kg.sofia.bg/?page=news

# 590
С удоволствие бих пуснала, обаче трябва и да я следя, наистина не ми е възможно физически. ЗАтова помолих някой друг да се заеме и да систематизира инфото.

Клео, направих го, пуснах темата, дано се появят повечко мнения. Ще ми е да кажем НЕ-лесно (за да не кажа трудно  Mr. Green) да я следя, но за каузата  Peace

# 591
Реших да пиша тук. Значи яслите при нас са по место живеене , нямаш право в  общинските ясли  ,да сменяш района. Има много молби и малко места. Не е евтина нито общинската, нито частната ясла,  цените са почти уравнени. В първата таксата се определя от дохода на семейството. Ако и двамата родители работят автоматично попадат в най скъпата тарифа.  Всеки сам си прави избора, но много майки правят едно след друго 2 деца и остават у дома, защото не искат да работят, за да плащат яслата. Аз не съм от тях върнах се на работа, когато малкия беше на 9 месеца, но  за мой късмет свеки ми го гледа 5 месеца и после тръгна на ясла.
Памперсите си ги носих от къщи,  тъй като детето беше алергично и техните не ги понасяше, общината няма пари за алергичните деца.ooooh!
За персонала имахме късмет да попаднем на 2 постоянно назначени учителки с опит и желание да работят с децата, но в съседната група децата сменяха учителките почти месечно и беше ад за децата и родителите.
Тава за сега после ще добавя.  bouquet

Последна редакция: ср, 20 фев 2008, 15:02 от Zai4enze

# 592
  • София
Zai4enze, мерси за инфото! Само да вметна, че в яслата освен памперсите си носим и водата, сапуна, мокрите кърпички, тоалетна хартия, хартията за ръцете, лигавниците и тази година - покривки. Така е по принцип, не само за хипоалергенните продукти. Отделно събирахме пари и за мокет и йоника (за нашата група, по 40 лв. от "новите" деца). Не се оплаквам, напротив даже, много съм доволна от яслата и госпожите.  Hug Само където и в нашата ясла не достига персонал - вместо две има само една леля, иначе мед. сестрите са си две. Много се стараят жените, аз от благодарност от време на време им нося кафе без някой да ми го е искал, както и солетки за децата.  Peace

# 593
aHHu, виж този линк
http://kg.sofia.bg/?page=news&id=29

Не знам дали точно това си имала предвид. Според статистиката на Сирма най-голям брой кандидатствания е реализиран около 10 ч. Направо съм изумена. Нали не можеше да се влиза в сайта? Нали само единици бяха успели да направят регистрацията тогава? Аз лично успях в около 12 ч. Ако тази статистика е вярна, ами че то за какъв проблем говорим. Той сайтът направо си е работил.

На някой да му работи и зарежда таблицата ? И ако е вярно нали до 9:30 имало регистриран само 24 деца или някаква подобна цифра беше. След това сайта не работеше. ОТ Сирма твърдят че всички родители изпитвали неудобство, но не е вярно - хора от чужбина и провинция са успели да регистрират децата. Тия тъпаци бил блокирали  ИП Адреси и то познайте от къде.. хакери били.

От Сирма
"Въпреки затрудненията, между 9:00 и 12:00 са направени 9102 регистрации. Между 12:00 и 15:00 са направени 7605 регистрации. Следователно, в първите 6 часа от работа на системата са направени общо 16707 регистрации, което е повече от 80% от общия брой около 20000 регистрации (включващи дублиранията). Въпреки опасенията, че е имало неравнопоставеност при затрудненото кандидатстване, реално всички са били в еднакво неблагоприятни условия. Получаването на достъп до системата е било също толкова случайно в рамките на първите 6 часа, колкото би било в рамките на първия 1 час, ако всички са могли да се регистрират и кандидатстват тогава. "

# 594
Спящата красавица,  за останалите консумативи се носеха от нас през годината. Виж мед. сестри нямаше в градината има 2 учителки едната почва от 7.30 и си ходи към 12.30 след като децата се наобядват о другата учителка заедно с лелката идваха към 9,30 и си тръгваха 15,30 като изпратят децата.Като липсва някоя учителка,  от общината се изпраща заместничка / които са назначени към някоя частна фирма и работят на повикване/, но не остава само една учителка. Peace Peace
Да спомена за Коледа и другите празници се събираха парички и се правеха подаръци  материали, книги за  всички децата, които оставаха в градината. Не се правиха лично за всяко дете. Peace
В началото на годината ни правят списък с нещата, които трябва да носим включително една папка с тези найлоновите пликове. В края на годината ти я дават пълна с рисунки и нещата, които са правили през годината, снимки е т.н.    bouquet

Последна редакция: ср, 20 фев 2008, 14:50 от Zai4enze

# 595
никоя таблица не ми работи Thinkingзамислят нещо

# 596
никоя таблица не ми работи Thinkingзамислят нещо
Ха,и при мен не се отваря!

# 597
Реших да пиша тук. Значи яслите при нас са по место живеене , нямаш право в  общинските ясли  ,да сменяш района. Има много молби и малко места. Не е евтина нито общинската, нито частната ясла,  цените са почти уравнени. В първата таксата се определя от дохода на семейството. Ако и двамата родители работят автоматично попадат в най скъпата тарифа.  Всеки сам си прави избора, но много майки правят едно след друго 2 деца и остават у дома, защото не искат да работят, за да плащат яслата. Аз не съм от тях върнах се на работа, когато малкия беше на 9 месеца, но  за мой късмет свеки ми го гледа 5 месеца и после тръгна на ясла.
Памперсите си ги носих от къщи,  тъй като детето беше алергично и техните не ги понасяше, общината няма пари за алергичните деца.ooooh!
За персонала имахме късмет да попаднем на 2 постоянно назначени учителки с опит и желание да работят с децата, но в съседната група децата сменяха учителките почти месечно и беше ад за децата и родителите.
Тава за сега после ще добавя.  bouquet
А за коя община в Италия става вьпрос? newsm78

# 598
Аз ги имам на хартия, макар и да са лошо качество, ще се опитам да ги сканирам или снимам утре. И аз не знам защо не се отварят тези на сайта.

# 599
А за коя община в Италия става вьпрос? newsm78
Триест. Предполагам, че нещата стоят и в другите градове по същият начин.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт