Дъжд от сърчица вали над септемврийските деца!

• 15 013
  • 266
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте  и от мен виртуални приятелки! HugНе съм писала скоро май,но пък нищо не изпсукам от тук,чета си редовно,но обикновено права на бързо,че с двамата бандити нямам много възможност да седна на спокойствие тук,освен когато спят. Mr. Green
Ирини,знаеш,че се случва живота да ни поднесе и много неприятни моменти,просто така е устроен,огледай се около теб виж колко хора те обичат, вгледай се в сладките малки очички на Спаси и бъди силна.Голяма прегръдка от мен! Hug
Фибичка,страхотно местенце сте си спретнали,стаята на Йони и на мен много ми хареса,кошарката и е същата като на Дари. Wink
Кузманка,макар и далеч от любимия съм сигурна,че ще прекарате добре и ще успееш да си починеш.
Мама Меги,завиждам ти благородно за пътешествията,преди с моя мъж не се спирахме,но сега е доста по-сложно с двамката покрай нас Mr. GreenСлуша ли Лаци в колата,Дария доста се тръшка и не иска да си стои в стола. Crazy
Вики 81,все на намирам време да пиша,с двамата в къщи лудницата е пълна,като седна тук започват да ме дърпат или да хвърлят играчки и книжки върху клавиатурата. ooooh!

За нас,една и съща,игри и бели по цял ден.Днес следобед ходихме на гости в сестра ми(живее на 10 км от тук в едно малко градче) и малко разнообразихме,децата много играха,племенницата ми и тя много порасна, вече е на 8 месеца и скоро време като се включи и тя в тичането и игрите  ще стане още по-весело при нас Flutter
Желая на всички спокойна нощ и хубава нова седмица,пълна само с хубави емоции и усмивки! Heart Eyes

# 76
Добро, утро!

Малкатами кукла още спинка, а аз сега станах. Да ви кажа, тук въздуха е по друг, по чист и спинка повече Даная. В събота спа от 12:30ч. до 14:30ч. както обикновенно спи в Стара Загора, и после едвам издържа до 21ч. да си изпие млякото и да ляга... А, ако сме си в Ст.Загора едвам я накарваме с баща и да си ляга след млякото...и сега спи, а в къщи ства в 7:30ч. Но нека си поспинка.

irinii, искам да знаеш, че каквото и да се случва покрай теб, винаги имаш подкрепата на хората около теб, на семейството ти, най-вече...и на нас, твоите виртуални приятелки...силни прегръдки Hug

yoana77 , да ти кажа, от една страна е хубаво, но едва ли ще си почина, защото то няма кой да я гледа вместо мен, а пак аз я гоня, но аз съм си свикнала и без това и го правя, и съм си по спокойна, че аз си наблюдавам детето. А, за мъжо, много ще ми липсва. Rolling Eyes

Аз ставам, да пийна кафенце докато госпожицата не е станала, после пак ще се включа! ЧАО!

# 77
Здравейте, приятелчета wavey
И аз не пиша тези дни поради емоционални преживявания тези дни, къде приятни, къде неприятни. Някой от тях все още преживявам, имам разни притеснения, свързани с много близки хора, слава богу, че не са здравословни.
Иначе ние сме горе-долу. Женската част се държим Praynig, моята хрема отмина за 3-4 дни миналата седмица, а пък ивето си ходи на градина. Мъжката част, с тази алергична кашлица, ме притеснява повече. Алекс си кашля вече втори месец, закега няма кой знае какво подобрение, а мъжът ми почти 3 седмици си е в къщи, днес отново ще ходи по доктори.
Марианка, чудна темичка си ни спретнала,  извинявай, че чак сега те поздравявам! Много се радвам за напредъка на Мимката! Целувки и на двете принцеси! Hug
Ирини, добре, че се "обади" и сте здравички със Спасунчо, за другите ти преживявания-когато си готова, ще ни разкажеш, горещо те прегръщаме, с теб сме! Hug Hug Hug
Фиби4ка, страхотен нов дом, така ми се прииска и на мен!  Пожелавам ви да го дообзаведете със същия уют и много детски смях да се чува в него!
Доника, Кузманка, и моят Алекс е палавичък, но пък и толкова чаровен, аз се скарам, той ми се смейка така искрено. След време ще си спомняме с такова умиление за тези сладки и палави моменти, не им су ядосвайте толкова на малките сладури! Wink
За съжаление се разписвам набързо и ставам да го храня малкият ми бонбон, снощи спа по никое време в колата привечер, и познайте- през нощта си будувахме до 2.30 Shocked, след което Ивето реши, че е време да се разбужда за вода, тоалетна и така...

# 78
Здравейте момичета,
Аз или имам да уча, или гледам да обърна максимално внимание на Никол и пак се позагубих.
mama_meggie, нашите изпити вървят почти паралелно – моят следващият е един ден след твоя, на 23ти, но е само един. Аз преди месец учих за два изпита наведнъж и разбирам какво ти е. На мен ми идваше да захвърля всичко. Успешно четене! Честито на теб и Доника за автомобилите!
bonne_esperance, само хубави емоции при теб напоследък. Все така да е!
Плами, как си мила  Hug ? Едни мисли ми се въртят в главата за посещение на детски клуб по случай Баба Марта. Какво ще кажеш? Муцка, хайде и ти да се включиш!
ЦветиБ, дано всичко с Габи се оправи! А добре сте се позабавлявали с найлони и шейни.
viki81, много сладка буболечка имаш в подписа си.
И Никол пищи и се тръшка ако нещо не й дам, но аз започвам да й се смея (тя и без това ми е много смешна като се инати) и после гледам бързо да отклоня вниманието й. Тя разбира, че номера й няма да мине и бързо се заиграва с друго. Вчера бяхме на гости на една какичка на почти 3 г. и доста често си дърпаха играчките и се налагаше да прилагам всякакви похвати, за да има мир.
mari_anka, и аз искам снимки с новата прическа!
Доника, много се забавлявам като чета за подвизите на Хриси. Ако си записваш всичките му бели някъде, като порасне ще ви е много интересно на всички и особено на него да чете какви ги е вършил.
fibi4ka, много ви е свежо новото местенце!
Свекърва ми си купи нов кантар и аз като се изтеглих и щях да припадна. Много е зле положението и ще трябва спешни мерки да вземам, та от днес постепенно започвам диета. Цялата работа е от липса на движение, но с тези изпити....
Специални прегръдки на бременните ни приятелки!

# 79
Ирини, мила с теб с сме! Hug Hug Hug  Вярвам в твоята сила и способността ти да се справиш с всяка ситуация.  Ако можем с нещо да ти помомгнем, па макар и малко компания -  на линия сме. Heart Eyes Много ви обичаме и мислим за вас!
Фиб, поздравления за уютното местенце, което сте си спретнали, личи си,  с много любов. Heart Eyes   Дано хармонията, любовта и здравето не ви напускат.

# 80
  • гр.Русе
Здравейте,сладурки!  Hug
Ох,откакто моят любим замина се деля на 3-вкъщи да си домакинствам,да обръщам достатъчно внимание на Крис и да "въртя" семейния бизнес...Поне ми минава бързо деня и нямам време да тъгувам,но вечерите са ми много тежки...много ми липсва  Cry
Оплаках се...ще ме извините   bouquet
irinii,мила каквото и да преживяваш сега знай,че след буря винаги изгрява слънце,аз сега все това си повтарям
Поздравления и от мен за новия прекрасен дом на фиби4ка   Hug И аз пожелавам много любов,разбирателство и смях да звъни в домашното огнище
Тонита,100% съм на линия за 1-ви март или близките дни.За мен ще е огромно удоволствие да ви видя  Grinning
сега изчезвам,че имам още задачки за деня...целувки и до скоро  Heart Eyes

# 81
tzvety roussimova , така е права си, че след време ще си спомняме с умиление за тези сладки моменти... Но по някога не мога да се сдържам и да събирам само след нея, приличам на робот, домашен помошник, направо. А, и моята другата и много лоша черта е , че е много ината, ама страшен инат. Като си науми нещо, до като не стане не спира да се мъчи да го направи, каквото и да е то. Например ей сега на обед не е обядвала изобщо от инат, а неможе да не е гладна, побърква ме това, все не е гладна...а от сутринта не е яла нищо друго освен половината си попарка и 3-4 солетки. На обед клато реши, че ще стиска устата и няма и няма, как ли не я мъчех, какво ли не и разказвах, да я завявам, само и само поне малко да хапне, но УВИ!!! 2 лъжички успя да глътне, повече нищо. И това ме изнервя до краен предел, понякога се изтървам направо и незнам...до кога ще е така.
Ей, сега я слагам да ляга и да има малко мира за  мен, че така ме ядоса, направо се разтреперих от яд. То нестига, че е супер бясна и палава, ами на всичкото отгоре и злоядо, ама колкото си иска. Понякога си мисля,че не го гледам правилно, това дете...То направо, така ли един път не поиска да се нахрани, като хората, а после да дивее, колкото си иска, няма и няма и вссе се  молим, гоним и т.н. Дано за напред да стане по добре, че...ще лудна, за второ неискам и да си помислям, като я гледам нея каква е.
Най- интересното е, че когато я оставя на баба и например или на когото и да било, слуша и стои мирна, без да създава проблеми, и щом влезна аз или баща и в стаята, започва луд бяс, слиза, започва да отааря и затваря вратата или шкафовете или да събаря книгите у баба и например, да разнася чашите за къфе, ако има трохи на масата, трябва да са задължително  на земята, бута клавиатурата на компютъра от масичката на земята, дърпа мишката, а бе една играчка, не е подхванала да играе, само ей такива неща. Един ден не е седнала да прочетем приказка или да разгледаме животните в книжката, а аз толкова и говоря и всичко знае, обаче да седнем двете да и чета или да играем с конструктор (който и е мнгоо интересен), не...Тя играе 5-10 минутки и започва да го хвърля, да го тъпче отгоре, за да счупи нещо, и такива едни. Каквото си сиак това прави, а като имате на предвид, че аз изобщо не я глезя, удряме някое друго шамарче, като има нужда, наказвам я, и тя разбира... В къщи и казвам "Даная наказана си отивай на леглото" и тя се качва и не мърда от там докато не и кажа аз. Обаче каквото реши това прави и по възможност да е беля...

# 82
Иринии  Hug Убедена съм, че ще намериш своя смисъл и философия, и радост, и щастие да продължиш... ние сме с теб!

Фибичка, чудна къщичка сте спретнали, както са ти казали и момичетата всичко изглежда пъстро и уютно... остава ви само здраве и любов  Hug

Цвети, да се оправят мъжете ти бързо и да не те притесняват повече  Peace

Русенските мами, хубаво е да се разписвате по-честичко  Grinning

Ави, ти както винаги са опасна... изчерпателна и точна, ще се възползваме  Peace

Кузманка...  аз съм била едно такова дете като Даная, а мисията на майка ми е била да ме нахрани... ставала сутрин в 5ч да си ошета и наготви, защото всяко от храненията ми изисквали по 2 часа... занимаване и лъгане до откат... тормоз за нея, а и за мен и до сега съм отвратена като се сетя... от глад не съм умряла... добре съм си, храня си се с каквото си искам, не обичам да се тъпча и до сега, яденето трябва да е удоволствие, изобщо пораснала съм и човек съм станала... Моите деца... Ивайло злояд, Боян добре си се храни... последна грижа ми е да ги натъпча... Смятам, че примера е голяма сила... у дома винаги има супа и манджа, и плодове, и зеленчуци, и сирене, и хляб, сядаме на масата и хапваме... кой колкото му се хапва... никой не гоня с лъжицата и не карам на сила... майка ми изпада в ужас от това и при първа възможност тъпче децата по нейния си начин...

За беснотиите... ми това е положението... аз съм оставила нещата да преминават от само себе си... Пример Ивайло рисува с фулмастрите, Боян драска по стените с тях... като стане на възрастта на брат си... ще оцветява книжки и той, и т.н. и т.н... всичко с времето си... свободата е важна, но не и свободията...

Ние сме добре, вчера беше ден за тати-тати-тати-тати-тати-тати........ и така от 8 до 20 часа... в 20ч тати искаше вече да е на работа  Mr. Green

# 83
Щастливка , аз не искам да я натъпча, разбираш ли ме, аз искам да хапне поне малко, но може ли според теб в 8ч. сутринта да си яла половината попара и на обед все още да не си гладна... Не искам да я натъпча, това изобщо не ми е целта и тя е здраво и жизнено дете, просто искам да хапва макар и малко...

# 84
мииииии аз не съм яла по цели дни... както и Ивайло... не и се тревожи толкова, от глад няма да умре... по-скоро направи така, че яденето да е празник с цялата му врътня около приготвяне, слагане на масата и т.н. на децата тези неща са им интересни... и ще дойде момента сама да си поиска... ефекта с непрестанно предлагане на ядене е неефективен... сега Ивайло сърба ли сърба супата, за да докаже, че може да се храни възпитано и без да се олее, а Боян не  Laughing Ти хранила ли си се пред нея с удоволствие и без да и предлагаш? И също така съм убедена, че на инат съм отказвала храна на майка ми... и като казвам натъпкване имам предвид 3те лъжици, които е успявала да ми сложи в устата...
Всъщност мен не ме слушай... аз съм супер обременена на тема хранене и съм минала в онази крайност, в която изобщо не чувствам облекчението и радостта от това, че децата ми са добре нахранени... а повечето майки, с които съм говорила на тази тема... са. Та мисълта ми е, че ми се струва, че при мен нещо е сбъркано  newsm78

# 85
Кузманка,имаше период,когато Румчо също правеше номера с яденето и забелязах,че колкото повече аз се впрягам и реагирам пред него-толкова по-зле.Много усилия ми костваха да запазя спокойствие и да кажа-като неще няма да го карам,нищо няма да му стане .И в момента,когато престанах да се впрягам и притеснявам, че не яде колкото аз искам,всичко се оправи.Бях се притеснила да не го направя злояд зорлен и попрочетох това онова,защото този период след 1 год е рисков за такива неща-децата по принцип стават по-претенциозни-и за ядене и за желяния.И на мен ми трябваше време да разбера ,че не всичко става както аз искам.
Остави я сама да прояви интерес Peace  bouquet
Ирини,с теб сме Hug

# 86
Кузманка, прави са момичетата. Просто се зареди с мнооого търпение. Насилието във всяка форма има обратен ефект. Тези прояви на инат може би са следствие на твоето поведение. Не ми се иска да те укорявам, защото както всяка майка искаш най-доброто за детето си.  Аз имам дългогодишен опит със сина ми, който е изключително злоядо дете - все още и е много трудно. Друго важно нещо при злоядите деца е да се премахнат всички междинни похапвания - солетки, бисквити, зрънчовци и др., които само убиват апетита. Храненето наистина трябва да бъде празник и удоволствие. Най- важното е, че е здрава и жизнена, и с много търпение и любов от твоя страна нещата ще се оправят.

# 87
ХЕЙ,много бързо пишете - а аз едвам ви прочетох - май бавно чета Simple Smile
Оставих Мия да ме отмени в дом.задължения - вършее с една четка..а аз ще попиша.Пък после ще оправям последствията от "помощта"
Миши 06 Честитки на патерица!От нас за теб от всичко хубаво по много!
Ави,стабилярка си ти - много мерси за инфото WinkКога ще видим пупица?Баткото какво прави?Мия вече знае къде е бебето - покрай нас много бременни и бебета тая година.Но предпочита да ни показва,че е в нейното коремче Laughing
Веселка,снимката на твоя бонбон е върха!След подобно"презареждане" определено ще има подвизи Wink
Доника,твоя Винету си е Винету - нека дерзае човека!А ти.. Simple SmileДупе да ти е яко..Давай с медитация JoyПък и счупеното носи щастие,к'во..
Кузманка,тъкмо и аз щях да ви пиша за храната..При нас отскоро това е проблем..Мерим си..характерите и ината.Днес само и само да яде и танцувах на Джо Кокър..После се сепнах,като се сетих,че сме панорамен изглед.Е,нямаше еротика,но определено съм развеселила майсторите отсреща BlushМия дори ме е довеждала до сълзи - готвя и специално,а тя на третата лъжичка вече не ще..Гледам да не се ядосвам..Като огладнее ще ми падне Wink
Марианка,направо ти завидях за косата.Моята много бавно расте,а тамън порасне малко- цъфне и върже-та дългата коса ми е мечта.Дай снимка да те видим в хубост и прелест,пък може и ние да се разхубавим някогаш
Фибичка,честитки много за вас - и за градината и "героичния ви татко", и за страхотния топъл и уютен дом.Няма да ти казвам,че и аз съм от поколението"оранжево небето".Познай каква е кухнята ни? Wink
Пожелаваме ви да ви е винаги звездно небето в "семейната мансарда", а и много падащи звезди,изпълнили дълга си  Hug
Мамо Меги,а кой учи?Говори будната ти съвест Mr. GreenЗвучи много красиво мястото и изкарването.После,ако се чудиш що Лаци все скитори по света, ме попитай да ти кажа  Wink Га ще ви видим и ние?
а за къкрещите гърненца на 14ти има пръст Бебе Дунди   bouquet - даде ми много як линк който пожъна страшен успех - от стомаха право в сърцето хихи
Тонита,скоро е времето на зеленийките,така че килограмите не ги мисли  chef Успех на изпитите - довършвайте ги с Меги от раз!А за килограмите се обръщай към специалиста - Цвети Р. - на която все забравям да кажа колко много се е вталила! Heart Eyes
Стели,много се смях,ама право ти е детето - то русото плаши понякога Wink Пък и нали знаеш,че то е философия,а не цвят на косата(и моята философия хихихи)
Ирини,определено не звучиш както обичайно..Няма да те разпитваме,само ще ти пратим от наш'та енергия - оная къдравата и усмихнатата,а тя ще те измъкне от неприятните неща и ще те върне при нас още по-енергична от всякога!
Денис,мила,хайде да се завръщате вече,че ни залипсвахте с малкия пират!А,да,чух за някакви масажи?Ако има нужда да те заместим WinkЗа какво са приятелите все пак  Hug
Спрете ме ,да не пиша повече!
Целувки!Отивам да оправям"оправената" от Миичка къща ooooh!
Един риторичен въпрос - по колко пъти на ден извършваме тази дейност? Whistling

Преди малко си спретнахме с Мия една плейлиста от нейни любими парчета.Всички септемврийчета да се чустват поздравени:
http://www.dailymotion.com/playlists/bonne_esperance
Дано да ви хареса!

Последна редакция: пн, 18 фев 2008, 18:38 от bonne_esperance

# 88
Благодаря, много на всички за милите думи и съвети, ще се справя сигурна съм... Повечето пъти, като не иска не я насилвам, тя като огладне казва "ам-ам'.

# 89
Здравейте, хубавици! Grinning
Темичката ни малко се пораздвижи и аз много се зарадвах. Grinning Днес, в този мразовит ден, се наложи да ходя до Пазарджик. Оказа се, че срока на дебитната ми карта е изтекъл, а клона на банката се намира там и... ужас. После нямаше удобен транспорт за прибиране и трябваше да се помотая там около 2 часа. Което ми костваше силни болки в корема, разтройство, липса на апетит, гадене... Настинах предполагам и проспах следобяда. Confused Хубаво е, че свекърва ми пое днес Веси целия ден, за което съм и адски благодарна.
irinii, имаш виртуалната ми подкрепа. Hug Не съм спряла да те мисля, много съм притеснена за теб и се моля облаците над теб скоро да се разсеят. Praynig Липсва ми оптимистичният ти тон, настроението, което бликаше от всеки твой пост...
Кузманка, а Дани хапва ли мляко нощно време и през какъв интервал го прави? Питам, защото аз така и не успях да спра нощните хранения на Веси, търси си млякото на всеки 4 часа и резултата е отказ на храна през деня. Confused Но това, че е злояда никога не ме е притеснявало, защото не е никак кльощава, изглежда си чудесно.
Мама Меги, ей такъв динамичен живот искам да имам и аз! Grinning Браво! Решавате, мятате се на бу-то и заминавате. Супер.
bonne_esperance, ааа не, в никакъв случай няма да те спираме да пишеш Naughty Пиши, нека има какво да четем. Laughing Сърдечни благодарности за сладкия поздрав! Hug
Щастливка, посмях на твоя пост, от него лъха такова настроение, че винаги ме караш да се усмихвам. Заразително е това твоето щастие, да знаеш! Hug
Ех, момичета, трябва да приключвам, не успях да коментирам всичко, което исках. Извинявайте! Но ви изчетох от кора до кора Laughing
Цунки! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт