Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е новата тема във форума?
Кога е препоръчително да започнете захранването на бебето?
Какво представлява изследването за токсоплазмоза и какви са резултатите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е новата тема във форума?
-
Кога е препоръчително да започнете захранването на бебето?
Препоръчително е да започнете захранването на бебето след 5-6 месеца, когато то е напълно здраво. Захранването трябва да продължи с кърма, когато е възможно до 12 месеца, като се започне със зеленчуково пюре, плодово пюре, жълтък, каша и кисело мляко. На 7 месеца може да се въведе попарка с извара и на 8 месеца варено телешко. Мляко, различно от кърма и АМ, трябва да се въвежда след 1 година. До 2 години не трябва да се дават какао, мед или ядки.
-
Какво представлява изследването за токсоплазмоза и какви са резултатите?
Изследването на токсоплазмозата се състои от два вида тестове - за минали инфекции и за настоящи инфекции. Резултатът от IgG (+) положителен показва, че субектът има антитела и имунитет срещу токсоплазмоза, което означава, че не може да се разболее в случай на контакт с болен. Титърът от 30 iu/ml е положителен, като положителният резултат се счита над 15 iu/ml. В случай на отрицателен резултат субектът няма имунитет и трябва да внимава с храната и контактите с животни.
-
Какви са рисковете от консумация на кисело мляко, заразено с листерия?
-
Как се извършва профилактичният преглед при зъболекар по време на бременност?

. Много, много съм щастлива. Това поизбледни неприятната ми сутрешна изненада..... когато пръстена, който мъжа ми подари.... ми стана на кутрето само,а той милия мислел, че дори за палеца ще ми е голям....аааааа
.....
,Честити празници Трифон зарезан и Св. Валентин 
слонче.... и ми се хили
.И като не мога да махна килца свалих малко коса.Поглезих се за празника с фризьор, пък да видим мъжо с какво ще ме слиса този път.

че аз за пръв път чувам...
По принцип моята лекарка още в 13-та седмица изказа предположение за момче и въпреки че нямаше как да не се настроя знаех, че не е много сигурно толкова рано. Е да, обаче малко след това ходих на ФМ при друг лекар, който все пак го гледа доста подробно бебчето и според него беше момиченце. До там пак добре, успях да се пренастроя, но днес като ми казах пак момченце просто вече не знам какво да си мисля. То и сега не можа да ни го гарантира на 100%, защото само в началото успя малко да го види и то после се извъртя, но пак си каза, че според нея е момченце. Така че в крайна сметка засега май ще си остана със зеления биберон
Но всеки ден получавам успокояващи ритници и потупвания с ръчички!Дано и утре да ме успокоява ,защото мен ме е хванала предизпитна треска!Нали утре ще се види ставам ли за шофьор или не!Да ми стискате палци!