През месеца на виното и любовта е 22-рата Kанадска тема

• 17 926
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
# 76
  • Vaudreuil Canada
...а за детските градини - мога само да кажа, че е ужасен кошмар - в момента търсим някоя, за да мога да си почна френските курсове след месец, но не знам дали ще намерим.  Rolling Eyes
Ако почнеш КОФИ към Университета на Монреал може да питаш в тяхната детска градина за места - не знам как е в другия университет - ЮКАМ, но Университета на Монреал със сигурност има детска градина и може да ви излезне късмета с място там.

# 77
  • Монреал
Шемет, имаш ли някой линк "под ръка" Laughing, че сега търся на тяхната страница, но не мога да намеря тези курсове?

Иначе аз щях да записвам курсовете, които се предлагат от имиграционните - те знам, че плащат за детска градина, ако ходиш фул тайм, но пък трябва да се урежда градина отделно.

# 78
  • Vaudreuil Canada
Шемет, имаш ли някой линк "под ръка" Laughing, че сега търся на тяхната страница, но не мога да намеря тези курсове?

Иначе аз щях да записвам курсовете, които се предлагат от имиграционните - те знам, че плащат за детска градина, ако ходиш фул тайм, но пък трябва да се урежда градина отделно.
КОФИ са точно курсовете на имиграционните ама те май им смениха нещо в абревиатурата, но те се водят в разни сежепи и в двата франкофонски университета - та в университетите доколкото аз знам е най-добре като качество - въпреки че в някои от сежепите също има добри преподаватели, но има и голяма доза вероятност да попаднеш на кофти преподавател там. Принципно за КОФИ към университет се чака понякога и повече от половин година, така че ако още не са ти казали къде ще ходиш на френски или не си потвърдила че си съгласна, можеш да настояваш да си в университет дори с цената на някакво забавяне - няма гаранции, че ще има място в тяхната детска градина обаче.

# 79
  • Монреал
Благодаря!
С този преподавател, с който говорих по телефона мисля, че няма да имам проблем - направо ми се караше, ако му приказвах нещо на английски и направо се измъчих и със 100 зора се разбрахме на френски къде и кога трябва да отида да се запиша. Та мисълта ми е, че щом наистина толкова настоява, значи е добър преподавател - може и да е неприятен като личност, ама поне ще ме научи на нещо  Mr. Green

# 80
  • Canada
TarikMom, да не те разочаровам, но едва ли си говорила с преподавателя си по телефона. Все пак става дума за записването ти на курс. Просто тук по такива институции много обичат да им говориш на френски, това е. Успех на курса!

# 81
Много мерси за отговорите!!!
Това с детските градини е то4но като в София при нас е тотално разли4но вси4ки са със детегледа4ки, а между другото скъпо ли е да си наемеш детегледа4ка или се практикува масово?
Това и ние го обмисляхме да подадем за Квебек 4е става много по-бързо ама като незнаем една дума френски тепърва на уроци ooooh!
Мислим да си търсим квартира по интернет или е по-добре на място като пристигнем, вие как направихте?

# 82
rosist,благодаря ти за съвета,предполагам,че в Le Naturiste ще мога да го намеря.

# 83
....Мислим да си търсим квартира по интернет или е по-добре на място като пристигнем, вие как направихте?

Скоро отговарях на тази тема, но...вариант е да погледнеш тук: http://www.bgcanada.com/phpBB2/viewforum.php?f=5,
да се информираш директно от преотдаващите под наем за всичко,което ти е важно детски градини, училища, магазини, болници, метро...Плюс е, че така наемаш апартамент за по-малко от една година, което иначе тук е закон.

Аз като прясна-прясна новодошла да си дам акъла също - в началото търсете апартамент със краткосрочен наем - ние намерихме 3-месечна квартира, през което време си търсим по-

Ако позволиш любопитството, къде се установихте и доволни ли сте засега...пишеше за Розмонт?

# 84
Здравейте момичета, включвам се за момент само. Още нямам интернет.. което е леко изнервящо  #Cussing out Сега съм с някакъв безпризорно разхождащ се из квартала. Само да ви споделя набързо как малката Ина се опитва да пълзи, но за жалост няма как да я пусна да се упражнява, защото пода тук е целия в плочки.. за голям майтап ще купувам килим за пълзене! Simple Smile

Мрск - мерси за комплиментите, дай снимки да го видя твоя малчуган колко е пораснал!!:)
До скоро на всички, надявам се скоро да имам истински нет!

# 85
  • Торонто/София
Здравейте на всички .... ето че ни дойде ред и за прощъпyлник . Party newsm03 newsm12...направихме питката ама още не е опечена   chef..да видим как ще стане и Дани какво ще си избере.. newsm78..стискайте палци да стане хубава и вкусна  newsm10

# 86
  • Монреал
booboo's mama - да ви е честито ходещото човече и дано да стане най-вкусната питка! И ние го чакаме този момент - само си представям каква радост е!  Hug Ще споделиш ли какви предмети нареди, че отсега се чудя?

Ако позволиш любопитството, къде се установихте и доволни ли сте засега...пишеше за Розмонт?

В момента сме във Villeray, мисля се намира точно на запад от Rosemont. От самата локация сме много доволни, защото сме точно на 1минута път от метрото, а и има доста автобусни линии наоколо - иначе от самия апартамент има още какво да се иска  Laughing, но все пак е временна ситуация. Най-важно в момента е местоположението.

# 87
  • Canada
rosist,благодаря ти за съвета,предполагам,че в Le Naturiste ще мога да го намеря.
За да не ти направя лоша услуга, само да добавя - отита се установява от лекар, излекуването му също (точно след две седмици правя втори преглед), т.е. няма да ти спести разкарването до клиниките или личния лекар. Можеш да даваш също имуностимулатори за укрепване на имунната система.
booboo's mama - честито ви проходило момченце
Вери - "спасихте" ли се от грипа?

# 88
Вери - "спасихте" ли се от грипа?
То само аз съм потърпевшата. Горе долу се оправих, но има какво още да се желае. Такова чудо отдавна не беше ме тръшвало. Simple Smile
Поне не вдигах и не вдигам Т.

# 89
Здравейте,
Получух скоро по поща инфо за РЕСП та се сещам  сега да попитам - ниакой прави ли таквоз чудо за детето си и виждате ли смисъл. Притеснява ме факта , че никъде не прочетох държавата да гарантира тези спестявания. Те се управляват от фонд и съответно са под риск от лоша инвестиция. Имате ли по детаилна информация. Ако ида при брокер ще ми свали звезди от небето само и само да ми открие сметка , затова питам потребителите, а не продавачите  Confused

Общи условия

Активация на акаунт