ЛЮЛИНските малки слънчица вече чакат пролетта

• 15 847
  • 310
  •   1
Отговори
# 225
  • София
А в кухнята цяло яйце ли слагат?
Аз ще питам и там де...

# 226
ДА, слагат се цели яйца.

# 227
  • София
Всеки казва различно....
Днес 5 майки казаха,че рядко се слага а педи каза,че не се  ooooh!

Последна редакция: ср, 09 апр 2008, 09:34 от Димяни

# 228
Аз готвя, но се поинтересувах от другите мами на площадката за детската кухня в квартала. Няма оплаквания, половината деца я харесват, половината не я харесват.
За яйцето са единодушни, че се слага и няма гаранция като питаш за това сложено ли е в дадено ястие, дали ще ти отговорят правилно.
В крайна сметка нищо не пречи да опиташ.

# 229
  • София
Всеки казва различно....
Днес 54 майки казаха,че рядко се слага а педи каза,че не се  ooooh!
Понеже моята беба беше с разни алергични и други прояви, разпитвах подробно при записването за всичко в кухнята-майка. Мисля даже, че говорих с директорката. Беше доста изчерпателна и категорична - да, слагат яйца, през летния сезон го заменят с яйчен прах; ползват сухо мляко, но и прясно също.
Беба хапва почти всичко вече и нямаме проблеми Peace
Опитай, ако не ти харесва на теб или бебо винаги можеш да се откажеш.  Wink

# 230
  • София
O,да!
Само,че прясно мляко ако има май не става Rolling EyesНали се дава след 1 г.

# 231
  Димяни, детската кухня е съобразена с потребностите на децата. Не се притеснявай толкова ,след като е разрешено от осем месечна възраст да се хранят, значи няма проблем. Друг е въпроса ,ако твоето дете прави алергия към нещо, но това ще уточните с педито.
  Исках да ти споделя вчера ,но не ми остана време, аз каква грешка правех ,когато готвех на моите деца. Те също бяха много злояди, но и аз по-късно установих , че в стремежа си да го направя вкусно блъсках в тенджерата каквото ми падне - Лук ,моркови, чушки, домати, грах,............ После реших да приготвям храната подобно на пюретата на Ганчев само с два-три продукта. Примерно картофи с домати, или само картофи с малко лук. Започнах и от нашата храна по-малко ,тук - топнем ,там -топнем  и така прояде. С подправките също не се престаравай. smile3503

# 232
  • София
Кухнята е от 10 месец  Crazy

# 233
  Не помня вече..., но май моето малкото по -рано го записах newsm78.Няма значение. Исках да ти кажа да не го мислиш толкова.

# 234
  • София
Не съм съгласна, че няма значение кога ще се запише детето на кухня. Зависи не от храната в кухнята, а какъв подход на захранване е възприела майката и от здравословното състояние на детето. Аз примерно съм за късното захранване и бих записала детето си на кухня чак след годинка. Има майки, които след 4-5 месеца започват да дават на децата си кисело мляко и за тях това е съвсем нормално, за други е просто абсурдно. Така че Димяни, прочети малко литетура за храненето на децата във възраста която те интересува и решаваш какво да правиш. Иначе мнения най-различни. Ти си майката, ти си познаваш детето най-добре.

# 235
  • София
Ние се захранихем рано защото имахме запек и нищо не помагаше и се наложи да опитаме с плодови пюрета и така на 4 месеца ядеше..... до сега съмм въвела и месо,каши,глутен....

# 236
В Люлинската кухня нас не искаха да ни запишат преди да навърши 10 месеца, въпреки че нямаше алергии и беше захранен.

# 237
Здравейте,мамита!
Съжалявам,4е така нахлувам в темата ви,но ми трябва малко "помощ" .
Търся добра фризьорка в Люлин,която къдри добре? По възможност с марку4и?
Препоръ4аха ми салон "Клеопатра" в Люлин 5 ?
Устройва ме и Люлин 9?
Приятен следобед ви пожелавам!
   bouquet

# 238
  Не съм се къдрила от десети клас Laughing, но добър фризьор има в "Гаргамела"- Люлин-4 , високия блок ,точно срещу бюрото по труда. Казва се Краси.

# 239
  • София
Здравейте КОМШИИКИ  Mr. Green
искам да ви се оплача.......
във входа  ни имаше залепен лист,на който пишеше че се призовават  всички живущи в блока
вчера  да се събереме  и да изчистиме от пред и от зад,
какво да ви кажа,аз с корема и мъжа ми и още двама комшии бяхме,
имаше нахални съседи които седяха  по терасите  и пушеха,и ни се радваха,
бях побесняла,ако видя някой да мята нещо ще  го утрепам ви казвам,
много съм бесна  от вчера,
и моля  ви ако някоя от вас знае какво трябва да се направи в следния случай да каже:
зад блока има доста  голяма тревна плош,
която е идеална за детска площадка,много е  завет там и е  много подходящо местото,
знаете  ли какво трябва да се направи за да  стане  ДЕТСКАТА  ПЛОЩАДКА РЕАЛНОСТ
трябва молба  в общината  ли,подписи от живущите  наоколко и да се предаде  пак в общината  ли не знам,но ако разбера бих се заела да направят една,ако е възможно Peace

Общи условия

Активация на акаунт