АВГУСТовските бебоци правят първите подскоци - 8

• 12 077
  • 299
  •   1
Отговори
# 90
аз пък да ви кажа уважавам мнението човек да  чувства принадлежност към рода си- не мисля че с кръщаването се пренасят лоши черти- май не е това идеята
човек наистина трябва да уважава произхода и рода си, за да може да уважава и себе си, иначе може да е едно много красиво и ексцентрично дравче, но никога не намерило мястото си и никога с такава тежест като стабилно дърво без корен

То не е това идеята (естествено), но никой род не е "чист" като сълза - навсякъде има вражди между братя и сестри, свекърви и снахи, властни родители и не знам си още какво, особено по нашите географски ширини. А детето в крайна сметка е чисто нов човек и според мен не трябва да се ражда обвързано, а свободно. Ама в мойто семейство сме с малко по-... различни възгледи, а иначе всеки сам си решава  Simple Smile

бубка, какво ще кажеш за името Сайонара, съчетано с българска фамилия? А нашите сестри в клиниката, понеже не могат да го запомнят, и все я наричаха Сайорана  Joy

При нас отпадат много от хубавите имена, защото ги има вече в семейството (разбирай другите деца) или приятелския кръг, пък ще е тъпо сега да тръгнем да се дублираме. 'Ш му мислим. Аз исках за момиче да е Яна, обаче П. каза, че щяло да бъде на мене и щял да започне да се обърква  Mr. Green Хак да ми е, като възпитах всички да ме наричат така.

И добро утро Simple Smile

Eya, на мен като разновидност на Димитър ми харесва Димо за момче или Димана за момиче, а пък с В - Василена, но не знам как ще го произнасят.

Последна редакция: чт, 21 фев 2008, 09:12 от Котката Марта

# 91
Здравейте и от мен! Брей - оставям ви за два следобеда и после няма наваксване....  Rolling Eyes

За имената - аз много харесвам българските и особено по-дългите имена. Но такива толкова много. Аз (единствена от заобикалящата ме тук среда) смятам, че може да се кръсти на човек (баба, дядо) дори и само с буквичката. Така хем му правиш кеф на стария, хем по-лесно избираш измежду многото. Така и Николай е кръстен на баба му Невена (свекървата). Казах му на милия - родителите са си твои - ти избираш - Николай или Симеон (на свекъра). Но детето като го погледнех и си приличаше на Николай, някак си не идваше да му кажеш друго никое. Та не знам коя по-напред искаше да може да си кръсти детето по-късно за да го опознае -- не е нужно много време, просто като го погледнеш и гушнеш и то името ти идва отвътре (поне при мен така стана). Мен това много ме дразни  Shocked - да има двама с едно и също име в рода/фамилията. А после се оказа, че тук (по тези ширини на БГ) това дори не се смята за кръщаване на някой, ако не се вземе цялото име. Така повечето решиха, че като е роден на 3 дек., та затова е Ники. Но на светия се ражда, когато си е на самата дата, а не около нея. Но който, каквото и да мисли или казва, аз си държа на мойто мнение и си му харесвам името на мойто и дори и сега пак бих му го дала същото. Ама като го видях със сщръкнала на горе косичка и освен, че ми заприлича на пънкарче, той наистина ми заприлича на Ники. А за сега още отпреди много си харесвах Калоян, така ще взема и буквичката на моята майка. А пък тя най-много от всички други заслужава да я зарадвам.
Знаете ли - аз нямам нищо против да уважавам по-старите и БГ традициите, но не и да ни се насаждат като нещо задължително и без да си на право за собствено мнение. Е те това вече ме разбушува. Бях първата снаха в малкото градче със много, ама много силни традиции, която не само че не отиде да живее със свекърва си да ме учи как се живея, ами дори и не взех цялото име на свекъра. Абе какво да ви кажа  smile3511 ?!?

Пак се унесох много с писането, ама вече спирам. Пожелавам ви много готин и слънчев ден на всички ви! Joy

# 92
nadin13 ,стискам палци всичко да е наред,но защо ще чакаш две седмици за резултати,аз вчера си взех моите и чаках само 4 дена за тях,слава на бога  аз съм  много далеч от рисковата група  и много се успокоих  ,сега вече се радвам,че си направих БХС и   махнах  част от съмненията си.

steis не знам защо толкова време ще отнеме...може би, защото не ходих в Майчин дом, а чрез клиника Торакс - те ми взеха кръв и имат задачата да я дадат на генетичната лаборатория и после ще ми кажат...принципно си казвам, че няма да се шашкам, каквито и да са резултатите, но ако може да са добри, много ще се радвам Hug

# 93
Здравейте момичета и от мен !  wavey

Голямо писане паднало бре... очите ми изтекоха докато го изчета, но пък темите са все интересни...
Като за начало да ви поднеса по едно парченце виртуална тортица, че днес пораснах с още една година.  newsm03

ura    smile3510

Future mam , честит ти празник на патерици както се казва-аз от нколко дни все не успявам да вляза и да ви прочета,че с малко закъснение и аз да се включа в пожеланията си за здраве и най-прекрасното Future baby за  Future mamа. Дано си изкарала прекрасен празник и да си получила много прекрасни изненади  smile3525

За имената на бебоците да се включа първо-ами за девойка аз лично съм си избрала име и почти съм сигурна, че това ще да е то, но има доста време още да минава че да видим. За момченце мисля да се водя основно по именниците, защото с младежите е малко по-сложно според мен или поне на мен, може и защото тайничко все си мисля за девойка  Embarassed Но дали да е на името на някой от "родата"-аз лично нямам нищо против, стига разбира се да е желано име от страна на родителите, а не "доброзорно" както се казва. В такива случай бих теглила една ... /не съм сигурна дали и на ум/, и да се спасяват въпросните личности. В моят, пък и на съпруга ми рода няма такива мераци от ничия страна, но пък то това е засега-не се знае дали някой няма да избухне тайничко по някое време ...  newsm48 ..хихихи...

А за разходките и излизането преди 40-я ден, то спор няма, че времето ще  прекрасно и е грехота да се затвори малкото човече между четири стени. Докато ви четох изпитах искренно и разбира се най-добронамерена завист към някои мами, който разказват за къщичка с дворче, зелена морава с цветни лехи и т.н.  Еххх това ми е мечта от отдаааавнаа-нищо че живея на 5-10 мин от морската градина, но вярвам, че човек би могъл да постигне всичко стига да го желае и да бъде здрав. ЕЕЕххххх че се размечтах  Grinning

Хайде слънчеви момичета-пожелавам ви още по-слънчево настроение в този прекрасен ден !   love001

# 94
Бреййй колко водолейчета сме се събрали на едно място  Simple Smile

Feb Честит Рожден Ден и на теб! Желая ти щастие, късмет, любов и прекрасно здраво бебенце през Август!

nbirthday

# 95
ЩРД, Feb Simple Smile То е ясно какво си пожелаваме, но освен това да се чувстваш много красива, докато си бременна и да си реализирана всякак, както пожелаеш Simple Smile

# 96
Feb, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!  nbirthday  ura  party041

Future mama, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ( на патерици) И НА ТЕБ!  newsm59  cook Tada

Желая и на двете ви много здраве и хубаво настроение, да се радвате на много хубави подаръци за празника, да изживеете пълноценно най-щастливите мигове от живота си (т.е. бременноста си), и после да се радвате на здрави и хубави бебочета!!! newsm51

# 97
  • ....от ляво до десния завой...
Asija , Feb e зодия Рибка! Нашата водолейска рапсодия приключи на 19.02. Wink
Честит рожден ден на Feb и от мен! Бъди здрава, преди всичко, много щастлива и позитивно настроена към живота, а през месец август да те зарадва най-сладкото бебе! Grinning Grinning Grinning  Hug
За теб от мен :

# 98
 newsm59 nbirthday Future mama,Feb бъдете живи и здави и много щастливи.
Сайонара, Яна това име значи тук лятна чехла,така назочаваме чехличките които си копуваме за плажа или за разходка Joy Joy

# 99
Feb,
Честит рожден ден!!!
Всичко най-добро и много усмивки и разходки в хубавия ден в хубавата Варна:)
Поздрави!  cook

# 100
Сайонара, Яна, това име значи тук лятна чехла,така назочаваме чехличките които си купуваме за плажа или за разходка Joy Joy

Сайонара на японски е "сбогом" Mr. Green
Що пък не  Joy

# 101
честит рожден ден и от мен Future mama и Feb  smile3510
На мен пък не ми харесва, когато се кръщават децата с имената на бащите. И най-вече, когато това стана масова практика...Някак си ми се губи индивидуалността.
Новата тема е доста пролетна, създава настроение... Аз се изгубих, но вече започнах да повръщам. Късно, но качествено Sick
До момичетата, които ще раждат с цезарово сечение....Как се свиква с мисълта за епидурална, а не пълна упойка newsm78
Аз планувам да командировам тук майка поне един месец след раждането. Като си спомня миналата година след коремната операция карах баща ми всяка вечер да ми налива в малки бутилчици минерална вода, че онова тубище от 1,5 л вдига ли се... Приятелят ми е щастлив, точи си зъбите за българската баница  Laughing
Усмихнат ден на всички !

# 102
Feb Честит Рожден Ден-бъди здрава мама на здраво бебе!!!   bouquet

Това с кръщаването на бащата и мен ме дразни-прилича ми на някаква форма на нарцисизъм.Мога да ви дам пример с баща с 3 деца и трите са кръстени на него(с много леки вариации)

Усмихнат слънчев ден на всички-и да разходите бебетата  Sunglasses  baby_neutral

# 103
Това с кръщаването на бащата и мен ме дразни-прилича ми на някаква форма на нарцисизъм.Мога да ви дам пример с баща с 3 деца и трите са кръстени на него(с много леки вариации)

Дай, това не е за изпускане (каза селската клюкарка)  Grinning

До момичетата, които ще раждат с цезарово сечение....Как се свиква с мисълта за епидурална, а не пълна упойка newsm78

Аз сигурно не съм правилната за питане, защото анестезиологията ми е слабост и имам доста стаж с всякакви упойки... но за мен няма по-добро от спиналната (епидурална се слага при нормално раждане).

Първо, при пълната упойка има доста по-голям риск от алергични реакции поради повечето медикаменти, които се използват, за да те приспят - обикновено 3 венозни и 1 инхалаторен, освен това ти слагат тръба (после те боли гърлото), дали ще се събудиш лесно или гадно зависи от организъм и от анестезиолог, но пък бебето трябва да го извадят много бързо, за да не стигнат всичките упойки в неговото кръвообращение и... не си е работа, мен ако питаш...

Спиналната е много елегантно нещо, иглата е супер тънка, алергични реакции повече или по-малко не съществуват, не преминва през плацентата, не преминава в кърмата, единственият по-сериозен риск е от гадното главоболие, но ако са ти влели достатъчно течности и анестезиологът е добър, всичко би трябвало да мине безпроблемно.

Естествено, ако смяташ, че психически няма да издържиш при мисълта, че една част от тялото ти е парализиране, трябва да си помислиш. Но то по принцип от операцията нищо не се вижда, слагат ти параван, екипът си говори с теб, таткото може да присъства и той да те разведрява...

Колкото до родителите, аз още се смея как реагира баща ми като им казах, че съм бременна - ухили се и каза: "Хубаво, ама сама ще си го гледаш." После донесе една бутилка вино да го полеем  Mr. Green Сигурно за някои е много странна реакция, обаче за мен е страхотна, защото това означава, че с наш'те се разбираме и няма тепърва да се изясняваме кой какви права и задължения има. Бебето при баба и дядо - да му се радват или за два часа да идем на кино, през останалото време с мама и тате. Аз нямам скрупули да водя бебета по купони, предпочитам да е с мене и да спи в съседната стая, отколкото да се обаждам десет милиарда пъти да питам плаче ли, спи ли, има ли колики, да си идваме ли вече...?

Пак се разплямпах, тая седмица съм го ударила на пълно уволнение  Mr. Green

# 104
Честит рожден ден, Febnewsm67

еya, разбирам проблема ти с избора на нормално звучащо в чужбина българско име.
Ние също искаме името да е българско, но да се изписва лесно и да звучи добре....
Кофти е да живееш във франкофонска държава, защото ударенията никога не съвпадат с българските. И това променя напълно името.

За женски имена - на мен много ми харесват имената на йовковите героини.
Василена е едно от тях...  За момче ми е по-трудно. Нямам никакви идеи...
Не искам да записваме поредния Алексадър или Виктор...

човек наистина трябва да уважава произхода и рода си, за да може да уважава и себе си, иначе може да е едно много красиво и ексцентрично дравче, но никога не намерило мястото си и никога с такава тежест като стабилно дърво без корен.

Аз пък само да си кажа, че не вярвам, че хората са като дърветата...
Ако изкорениш едно дърво,  го убиваш.
А човек само става по-силен и издръжлив от това, че се движи, че се променя...
(Това е моята интерпретация на една мисъл от книгата, която чета в момента и която адски ми допадна...)

Общи условия

Активация на акаунт