АВГУСТовските бебоци правят първите подскоци - 8

• 12 026
  • 299
  •   1
Отговори
# 210
бланш, днеска си мислех - как е детето?
Вече слава богу е по-добре Яна, но явно при нея си става тенденция в края на зимата да преболедува грипа с усложнения(при това-боледува обикновено веднъж годишно, не повече, но за сметка на това-качествено Confused); беше няколко дни на инхалации с вентолин, пие и зодак, отделно си продължава с АБ и така; казаха, че по всяка вероятност пак е направила вирусна пневмония; аз, да чукам на дърво, съм здрава Praynig
Гледам, че сте коментирали помпи-аз след първата си бременност ползвах на Авент и бях изключително доволна(имах база за сравнение с помпи на приятелки), та сега, живот и здраве, пак такава бих си взела, като му дойде времето;
това , че е опасно да се спи по корем, са поредните градски легенди, разбира се-говорим за сега , когато все още е възможно и не е толкова голям, спането по корем ми е любимата поза за заспиване и така и заспивам, така бях и с дъщеря ми;
аз доста се бях обездвижила у дома покрай болничния ми, а вече ям стабилно и вчера мъжа ми най-после се смили над хленченето ми и взе велоергометър, та вече спортувам Flutter
Исках да питам тези, които правиха вече БХС(знам, че темата доста се коментира, съжалявам, че я връщам)-на гладно ли се взема кръв за целта?
На всички желая слънчев ден, аз отивам да уча по математика и български, много задобрях с този първи клас, ей Laughing

# 211
бланш, днеска си мислех - как е детето?

Исках да питам тези, които правиха вече БХС(знам, че темата доста се коментира, съжалявам, че я връщам)-на гладно ли се взема кръв за целта?

Утре отивам на БХС и ми казаха,че не е задължително да е на гладно. Ще ми вземат кръв в 14.30ч.

# 212

Утре отивам на БХС и ми казаха,че не е задължително да е на гладно. Ще ми вземат кръв в 14.30ч.
Мерси  stelli  bouquet

# 213
бланш, явно на детето слабото място му е белият дроб. Защо не си купите един инхалатор (Омрон, 120-150 лв. в санитарните аптеки) - аз го препоръчавам на всички пациенти, защото никога не е излишен, да не говорим пък с две деца, които ще се заразяват едно от друго. Става и за Вентолин, и за обикновени инхалации с физиологичен разтвор.

# 214
Привет момичета!
caprice честито ви бебче,всичко най хубаво ви желая!  bouquet
zvezdi4ka_12 честито ти момченце!
Относно помпите за кърма аз съм с две ръце за тях.Те ме помогнаха след като родих да не направя мастит заедно със топлите и студени компреси естествено,а и ми спасиха кърмата ,докато дъщеричката ми не можеше да се кърми  пряко от мен.Помпата, която ползвах първия път беше обикновена,можеше да се стерилизира и ми беше супер удобна,доколкото си спомням не беше по скъпа от 10 лева.Сега още не съм решила каква ще си купя ,но задължително ще си я взема преди да родя.
За детското обзавеждане ви запитах ,защото ние също  сме на квартира и ще ползваме леглото от  каката, нищо по специално няма да правим тук , но апартамента който си купихме ще има  Акт 16 или както вече се казва "Разрешение за ползване" чак юни,  и за съжаление  няма да има време да го обзаведем целия до началото на август за да посрещнем там бебока,затова ми е и малко гадничко,но един  месеца някак ще изтрая .
valeni аз си харесах Лабиринт и всички  мебели от там ще си ги купуваме,
ето ти и сайта им  http://www.labirint.bg//index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
Слънчев ден на всички!

# 215
За помпите да ви кажа - на Дисни е хубава, подобна на Авент, но около 25 лв. Недостатъци - по-лесно се чупи и има метална пластинка, която не позволява стерилизирането в микровълнова.

Още дрехи за бременни, сложила съм и линк на първа страница.

Последна редакция: вт, 26 фев 2008, 13:03 от Котката Марта

# 216
Добро утро момичета, аз съм много зле Confused, такава настинка ме е налегнала, че едвам гледам.
То не е хрема като хрема да го опишеш. От всякъде тече, от очи, от нос.
Давайте съвети какво да правя. От вчера взимам Осцилококцинум вече изпих три - никакво подобрение, а доктора ми каза, само три през 6 часа, останалите по едно на седмица Tired, ама днес съм зле, няма и симптоми да ми поминава поне малко. Пък съм и на работа - ужас. Чакам шефа да дойде и си тръгвам. А как кихаааам #Cussing outнаправо думи нямам.
Кажете моля ви какво друго освен Осцилококцинума мога да направя за тая тъпа настинка и дали да го изпия целия или...., че ако се обадя пак на доктора, ще помисли, че съм куку вече Rolling Eyes

Didi-2 и аз бях така миналата седмица, ужасна хрема. Вземи си Алиум Цепа 2 дена = 3х5 гранулки + Натриев хлорид вместо капки Wink

# 217
Здравеите маичета относно дрехите за бременни тук в нашия град има едно магазинче което предлага дрехи на този бутик Конти където е в началото на темичката.Та вчера с мъжа ми купихме от там един панталон с платка еми наи накрая ми се вдигна самочувствието добре ми очертава коремчето и си приличам на бременна. preggoМного съм им хубави нещата но са скъпички но с тези дрехи се чувстваш много добре.[color=magentacaprice ][/color]не се притесняваи моето го нямаше преди 2 седмици и сега изведнъж порасна че които ме види се учудва нищо му няма на бебо расте си структората те е такава.А аз мислех че чак в 5 месец ще ми проличи пък то по рано. за помпите мисля да си взема на авент една приятелка роди скоро и каза че е купувала какви ли не само тая на авент и върши работа.Но пък е скъпа 90лв но е по добре да си я купиш преди да влезеш да раждаш.Че после мъжо не се знае какво ще купи ooooh!

# 218
но е по добре да си я купиш преди да влезеш да раждаш.Че после мъжо не се знае какво ще купи ooooh!

Определено! Аз смятам да пазарувам, каквото има за пазаруване, преди да вляза да раждам, че като си помисля после какви описателни фермани ще има да пиша за една помпа или едно одеалце...  Stop ooooh! Аз сега като го пратя до супера изписвам по цял роман, за да е всичко напълно ясно  Mr. Green

Реших другата седмица да пазарувам дрехи, че от превода на цялата ми книга е загубена 1/3 и сега трябва бързо да я възстановя, за да омилостивя родителския фронт  #Crazy Sick А навънка е толкова хубаво. И е толкова досадно да ползваш компютър, който не е твой...  Sad

# 219
маминки да споделя нещо,а вие да кажете какво е-понякога като лежа по гръб и  извднъж в долната част ми щръква корема и се втвърдява само в изпъкналата част,но не ме боли-дали е бебето или е нещо притеснително(контракции)?

# 220
Valeni, нещо ми изписва че ти е препълнена кутията за лични.

За помпите, благодарение на ръчната помпа на авент успях да кърмя дъщеря ми, тя нямаше силата да суче в началото, беше слабичка и повръщаше.Достатъчно е по 10 мл да се изцежда след всяко кърмене за да си сигурен че ще има достатъчно,а види ли ти се че много наддава, спираш с изцеждането за да се потруди и бебето, ние не стигнахме до много наддаване и изцеждах до 9м, а без помпа не можех, защото кърмата ми беше много малко и само се мъчех и нищо не излизаше.Сега съм си избрала нук, заради бибероните към шишенцето, които са анатомични и май по ги приемат кърмени деца.На авент са по-твърди и универсалната форма и тя не можа да свикне с тях, гризкаше ги като кученце.

# 221
меви, на НУК ръчна ли е и на каква цена?

# 222
Привет и от мен!

Котке, виждам, че си яко зарибена от кърмаческия форум.  Wink Казвам го с най- добри чувства и ти пожелавам, всичко да се получи така както си го представяш.  Hug
Не знам защо си мислиш, че леглото и количката ще останат неизползвани. Едва ли ще носиш на врата си бебето по 24 часа. А и то расте, ще иска свобода, няма да е все лепка за теб.  Laughing Иначе и аз съм против купуване на скъпи и луксозни неща, а за удобни и полезни такива. Не видях  да се споменава за повивалника. За мен това е мебел номер 2 след леглото. В началото бебето се повива на 8-10 пъти на ден, правят му се масажи, къпе се и т.н. Много ми е удобно е да се възползвам от такова местенце, а не свита на три ката на ниската спалня. Може и да не е отделна мебел, а една дъска, която се слага върху решетките на леглото.

Аз съм пример, за такава при която изцеждането с помпа беше невъзможно. Просто не се получаваше. Първото нещо, което си купих за бебето беше помпа  и стерилизатор на Авент. В последствие си купих и електрическа на НУК. Нито капка. По едно време даже бях взела под наем от аптеката една много силна професионална помпа и с нея едвам някакви смешни количества изкарвах. А иначе кърмих 11 месеца. Бебето най- добре регулира кърмата. Ако се кърми на поискване, едва ли ще има толкова голяма нужда от помпа. Според мен тя може да се вземе втора ръка с цел да не се прави голяма инвестиция. 
Шишета не съм купувала. Имаше две малки към помпата и две големи към стерилизатора. С тях си карам вече 18 месеца.

По корем вече не мога да спя. Обърна ли се така и получавам един ритник, който ми напомня, че на някой му е неудобно.   Heart Eyes

stella_a, според мен е бебето. И при мен става така. При контракцията се сковава целия корем и не изпъква топка. А и контракция да е, ако са до 5 на час се смята на нормално.  За съжаление аз предния път натрупах голям опит в тази насока.   Sad

# 223
маминки да споделя нещо,а вие да кажете какво е-понякога като лежа по гръб и  извднъж в долната част ми щръква корема и се втвърдява само в изпъкналата част,но не ме боли-дали е бебето или е нещо притеснително(контракции)?
Споко ,и аз съм така от 2 седмици вече,предимно сутрин преди да стана от леглото ми се втърдява много,и се получава като една топка от ляво или от дясно(зависи на  къде му е удобно на мъничето) Mr. Green,не боли и е не са контракции.
За помпите да кажа че с дъщеря м,и ми помогна много,до 7 месец се цедях когато трябваше да изляза и да я оставя,а в началото понеже имах страшно много кърма и постоянно ми течаха гърдите ,се цедях и ми олекваше.На Чико си взех м.г и е около 100лв,нямам си напредстава защо е толкова скъпа,но на такаав попаднах в магазина и шматка аз купувам по принцип без да мисля Joy
zvezdi4ka_12  честито ти мъжле!

# 224
мартини, къде от кърмаческия, къде от Василена Доткова  Mr. Green Живот и здраве да е така, пък иначе няма да се вманичавам. Ама наистина не ми се искат АМ и такива работи  Sad
Е, няма да го оставим детето без легълце и количка, просто няма да му купувам мерцедес. Понеже усещам как се увличам, заглеждам се по скъпите неща и започвам да си мисля, че едва ли не така ще му осигуря щастие. И после по някое време се стряскам и си мисля, ама ти си много тъпа  Mr. Green Брат ми е много еко - веган, не носи кожа, не носи маркови дрехи, рециклира всичко, не използва пластмасови торбички, абе пълната програма. И ми даде линк към едно филмче - The Story of Stuff. Сега се опитвам по-съзнателно да възпитавам себе си, за да мога после да възпитвам и детето, че щастието не е в шарените предмети и в статус-символите и че трябва да пазим околната си среда, а не да я натоварваме с излишни вещи (следователно в един момент боклуци) и да финансираме производството на все повече вещи. Така че - втора ръка возила и тем подобни, няма да пострада психически, ако количката му не струва 1300 лв., дано и мама да не пострада  Mr. Green

За повивалник още не бях мислила. Майка ми и тя твърди, че не ставало на леглото, обаче аз съм свикнала да правя всичко в/на леглото (разбирай учене, гледане на тв, работа с компютър, четене и т.н.) и примерно бюрото въобще не го признавам за мебел. като се преместим и видя с какво пространство разполагаме, ще му мисля.

Хехе, който вече получава ритници, ще се съобразява  Grinning Аз усещам едно потрееееепване, дето един Господ го знае какво е, защото винаги е на едно и също място и сигурено не е от бебето. Ама нещо не бързам - всяко нещо с времето си.

Мика ми се губи.

Общи условия

Активация на акаунт