Я след месец, я след два, АПРИЛче аз ще си родя!

• 12 449
  • 318
  •   2
Отговори
# 180
Не можем да сравняваме нуждите от вода на кърмаче, което е 100% на кърма и на възрастен човек, който поема твърди храни!

Ако някой пие само мляко (макар, че кърмата има по-високо съдържание на вода) и нищо друго, мисля, че няма да му се пие вода допълнително.

Напълно подкрепям Peace!

# 181
  • Русе
Здравейти и от мен мамчета в този прекрасен ден  Hug  Hug  Hug !!!

Аз тази сутрин ходих при Доки за болничния(45 дневния)ама ми отказаха и преглед  Sad .Доки каза да отида на 04.03.Няма как, ще трябва да устискам още една седмица за среща с бебка.Обиколих и половината град на връщане  Crazy .Ама поне се разходих хубаво.За пикника решихме с мъжо ми да го отложим за утре ама няма да ни се размине  Joy .

За даването на вода на бебчо съм решила да му предлагам по малко след хранене,ама само преварена  Peace .

Ясмина аз си взех от Щъркела една помпа точно тип спринцовка.Ама не е на никоя марка.Като отидох и им казах ,че искам най-глупавата помпа  Embarassed ,защото не се знае дали ще ми трябва.Те ми предложиха тази на цена 4.50лв.За сега мисля ако ми трябва помпа и тази не ми върши работа вече да търся нещо по-скъпо,ама като за начало мисля,че не е нужна такава скъпа инвестиция при условие,че не е сигурно дали ще ти трябва.Това е моето мнение.  Wink

Приятен ден на всички за сега   bouquet

# 182
Здравейте!!!
Тази сутрин бях на конкултация и си взех последния болничен!Дадох кръв и урина за доста изследавания,както и Секрет от влагалищети и от червата за МБ.....това последното беше много неприятно Tired Бебко е добре,но на моята лекарка й намирисва на секцио  #CrazyА аз не искааааааааам Cry казах й го!!!Имала съм тесен таз ,а и главата на бебето била големичка!Препоръча ми секциото да не сме се мъчели и двамата!!!Аз обаче след като излязох от нейния кабинет отидох за мнение  и преглед на ехограф при друг лекар и според него бебето не е много едро,а и таза ми не бил  толкова тесен.Мери го с нещо като пергел newsm78 и си бил наред!!!Според него мога да си родя нормално!!!

На 10 март съм при моята да си взема резултатите и обменната карта.Каза ми след това да съм отишла в Окръжна да говоря със Скочев за "евентуално" секцио и да му покажа резултатите!!!
Момичета не искам секциоооооо!!!

# 183
Привет мами  Hug

Толкова ми е хубаво днес в този топъл слънчев ден, въпреки че не можах да спя цяла нощ. Сутринта накарах мъжо да ме остави по-далече от офиса и си направих една половинчасова разходка в Борисовата градина. Толкова ободряващо действа и така те зарежда с енергия, и едни птички, катерички.... Simple Smile
jul , това с печката е гаден номер. Дано успееш да намериш обозначенията някъде.
За водата, не мога да дам компетентно мнение, но мисля да действам по интуиция. Ще видим дали ще стане.
За тесния таз, понеже споменахте и наддаване на килограми, аз мисля че това колко наддаваш няма значение. За себеси например се чудя дали се е разширил моя таз, като от самото начало изобщо не съм изпитвала гадните болки, от които толкова мами се оплакваха. Мислех си, че те са някакъв признак за разширяване. Дори на един от прегледите питах док за таза, но той ми каза, че се мери, но никога не може да се каже със 100% сигурност дали е ОК. Единствено с ренгенова снимка най-точно може да се прецени.

Хайде стига толкова, че пак се поулях с писането.
Хубав ден   bouquet

# 184
  • Варна
sisee Славова мери ли ти таза, или те прецени на око? Разбира се, че ще отидеш и при друг лекар (най-добре при Скочев). Обаче може ли Славова да ти напише направление за секцио и после дори и да искаш да не можеш да родиш нормално?
И колко точно е тази ваша голяма глава?  Hug

# 185
sisee , мила  Hug
я кажи какви са размерите на беболино при теб? и казаха ли ти с тоя пергел какъв размер са измерили на таза?? питам защото имам едно вътрешно усещане че в сряда ще ми се случи същото....а и колкото и да ме е страх от естественето и аз не искам секцио.....
 Hug

# 186
Здравейте момичета, аз така хубаво се наспах,вчера се уморих много от работата, не ставам за цял ден вече  Wink
За водата аз пия само на Девин изворна, мислите ли че е подходяща. Тази от чешмата ми мирише пък и ние сме в много голям блок и тръбите са гадни и винаги тече жълта вода  Sick за това си взимаме големи бутилки изворна. За бебка ще се пробвам  да и давам по 1-2 лъжички преварена вода ако и хареса ще и давам ако не иска няма. За това и за кърменето както и когато тя поиска, тя ще ръководи парада  Heart Eyes
сисе потърси 3-то мнение ако трябва, няма смисъл да те режат ако не е последната опция. Незнам какво друго да те посъветвам.Говори и с твоята лекарка пак ако трябва.
за помпата мъжо ще купува докато съм в болницата, защото не се знае дали няма да е по-добре да вземем евтина и дали ще се налага въобще.
Аз нямам коластра още това какво означава според вас? 1-2 пъти ми се е случвало някакви капчици по сутиена само да имам и то на едната гърда. newsm78
vercho откъде и колко струва книжката за кърменето и от кой автор е?

# 187
Здравейте мами!
Днес е първият ден от последната ми работна седмица. С много смесени чувства съм. Хем искам вече да си почивам, хем много ще ми липсва всичко  Rolling Eyes Със сигурност докато си прехвърля всички проекти ще е голяма лудница, ама ще се оправя някакси.
Криси, на пералнята ми има заградени няколко програми под общ надслов "Baby Programs" и има за памучни, цветни, деликатни дрехи, ръчно и тн. Не съм разглеждала подробно още, но ще пиша пак като вляза в час Wink
Аз за водата съм на същото мнение като Хриси-Писи и Ясмина. Надявам се да кърмя екслузивно поне първите 6 месеца. Това означава без вода, чайове и тн. Надявам се да нямаме нужда и от АМ. После ще го карам по интуиция и препоръките на педиатъра ни.
Не можем да сравняваме нуждите от вода на кърмаче, което е 100% на кърма и на възрастен човек, който поема твърди храни!
Ако някой пие само мляко (макар, че кърмата има по-високо съдържание на вода) и нищо друго, мисля, че няма да му се пие вода допълнително.
Напълно подкрепям Peace!
Напълно съм съгласна!

Хриспи, много съм щастлива, че всичко с вас е наред. Моля те пиши ни по-често как сте Hug
Полинита, според мен трябва да говориш с доктор по отношение на плана ти за раждане. Аз вече съм обсъдила моя с лекаря си Wink

# 188
sisee Славова мери ли ти таза, или те прецени на око? Разбира се, че ще отидеш и при друг лекар (най-добре при Скочев). Обаче може ли Славова да ти напише направление за секцио и после дори и да искаш да не можеш да родиш нормално?
И колко точно е тази ваша голяма глава?  Hug

Славова така на око ме прецени!!!Веднага като ми свърши прегледа при нея изтичах при д-р Мичев(в медицински център Младост)там ме мериха,но не помня какви сантиметри казаха newsm78(за таза) направи ми замерване на глава,корем и бедро.....ето и какво пише:
BPD-85,5mm.....34w4d
AC-308,4mm.....34w5d
FL-66,7mm.....34w2d
EFW(Hadlock2).......2505g

Колкото до това направление за секцио аз разбрах,че ще ми го пише на 10-ти,но аз няма да дам!!!

Ясмина така като гледаш тези мерки.......как ти се виждат!!!Оффф.....много се притесних вече Sad

# 189
Ще видим как ще я караме Wink И аз като Vanyivan , ще карам на интуиция и наблюдения. Peace
100% съм съгласна за това с интуицията. Калоян го гледах 1 седмица по книга и указания...(беше някакъв кошмар) и в останалото време се придържах към правилата, но влагах повече интуиция и нещата се нормализираха напълно  Peace

Ясмина, мотяа помпа е на Чико, ръчната, но не тип спринцовка. Позлвах същата и с Калоян и съм супер доволна  Peace

сисе, спокойно, не се шашкай. И дори в крайна сметка да се наложи секцио, и то си има предимства! По-добре планирано секцио, отколкото да стане някоя беля (ако си с тесен таз) и да те режат по спешност. Чуй още едно-две мнения  Peace Все пак мисля, че не трябва на око да се преценяват нещата, трябва да се измери вътрешния таз  Peace Стискам палци!  Hug

# 190
  • Пловдив
Sesee, тези размери са си супер  Peace На курса Дос каза, че нормално си минава до 10 см главичка, а вие сте още 8,5 см  Simple Smile
А за вътрешния таз - имаш още доста време да се разшири, така че до последно може да очакваш това да стане. Само бъди спокойна  Hug

# 191
е това мерене на око е ... нека е сигурно пък тогава да те режат. само спокойно и потърси мнението на екипът при който ще раждаш    bouquet

# 192
Аз нямам коластра още това какво означава според вас? 1-2 пъти ми се е случвало някакви капчици по сутиена само да имам и то на едната гърда. newsm78
vercho откъде и колко струва книжката за кърменето и от кой автор е?
Сега видях поста ти, сори Hug За коластрата - не се притеснявай, това не е признак за наличието на кърма в последствие. Аз също нямам, само по няколко капки от време на време, но много рядко. Изрично питах на срещата на кърмаческия и ме успокоиха, че не е тревожно Hug
"Книга за кърменето" е на Хана Лотроп и струва около 5 лв. Потърси я в Ориндж на Графа Peace Там също е подробно описано какво съдържа кърмата и какво набавя на бебешкия организъм. Също има и изключително интересно и подробно сравнение между АМ и кърма. Заслужава си човек да знае тези неща, пък решението после си е индивидуално Peace

Благодаря сърдечно на момичето, което пусна статията за Маймунската тема Hug Четох я през уикенда и ми беше много интересна!

# 193
Вода и аз не мисля да давам. И 2-те приятелки, които имам тук и родиха, по предписание на акушерките си не са давали вода на бебчетата и двете нито са имали гъбички в устата, нито са се обезводнили. Майка ми ми е давала вода винаги след хранене и вечно като бебе съм била с млечица.
Помпа също не виждам за какво ми е. Не смятам да храня детето от шише. Кърмата сама се регулира от бебчето. Това помпане можело само да наруши производството на майчино мляко и не се препоръчва от акушерките.
Коластра имам. Като съм със сутиен, не я забелязвам колко е, но ако заседна сутринта пред компа без сутиен и хоп и по някое време ми стане мокро на зърната Simple Smile Не знам дали наличието на коластра сега означава нещо. Моята приятелка не е имала, а кърми без проблеми.
И сега да ви се оплача! Тъкмо бях решила къде да раждам и добре, че се сетих да попитам днес сестрата на гинеколога ми какво и е мнението. И тя каза, че много майки не били доволни от тази болница. За бебчетата се грижели много добре и детското отделение било много добро, но отношението към майките - не. Препоръча ми друга болница, за която и от други съм чувала добри неща, та следващата седмица сме на оглед там. А днес на прегледа забравих и да питам за болничния... Абеееееееее! Simple Smile Няма мозък и туй то! Simple Smile

# 194
  • София
момичетааа моля ви помагайтеее  newsm45 от два дена ми е излязъл някакъв хемороид голям колкото череша и немога нито да седна нито да легна нито да спя нищо  newsm45 newsm45 newsm45 така боли, че нямам думи Sad доктора ми каза да го мажа с мехлем, мажа, мажа ама по-голямо става Sad а четох, че тези външните се махали само оперативно  #Shocked на някой случвало ли му се е !?

Общи условия

Активация на акаунт