Я след месец, я след два, АПРИЛче аз ще си родя!

• 12 402
  • 318
  •   2
Отговори
# 195
момичетааа моля ви помагайтеее  newsm45 от два дена ми е излязъл някакъв хемороид голям колкото череша и немога нито да седна нито да легна нито да спя нищо  newsm45 newsm45 newsm45 така боли, че нямам думи Sad доктора ми каза да го мажа с мехлем, мажа, мажа ама по-голямо става Sad а четох, че тези външните се махали само оперативно  #Shocked на някой случвало ли му се е !?
Не се притеснявай, и аз имах.
Прави си когато се сетиш компреси със смрадлика. Също помага и чист спирт, но си е адски гадно. И го мажи с мехлем.
Ще мине Wink

# 196
  • Пловдив
Barbie, моя приятелка разказваше за подобен проблем. Доколкото знам отшумяват и не оперативно - не се шашкай за това. Бяха й казали да пие лекарство, което мога да питам как се казва, но едва ли ще е подходящо за бременни, а за облекчаване - да сяда в студена вода със слаб разтвор на калиев перманганат  newsm78 А, да - и да не носи прашки. Дано нещо от това ти е полезно. Защо не питаш Док да смени лечението  Rolling Eyes

# 197
sisee, спокойно, не се шашкай. И аз като Кали смятам, че е по-добре планово секцио отколкото по спешност. Разбира се след точни измервяния от страна на док и негова препоръка за секцио.
За коластрата, надявам се наистина да няма значение. Аз имам, но това което мен ме притеснява, че ми тече повече от едната гърда, а от тази която ми е оперирана - по-малко. Така че дано е вярно и да имам достатъчно кърма и от двете гърди.
За помпата р много се колебая какво да правя. Бях решила да си взема една най-обикновена за 4-5 лв. за болницата и след това ако ми трябва да си купя по-скъпа. Защото нещо не ми се хвърлят 100 лв за нещо, което не се знае колко ще ми трябва. Но пък от друга страна си мисля, че не е редно да правя компромис с това, при условие че имам операция на гърдата и доктора дори ме съветва да кърмя колкото се може повече време.

# 198
  • София
Мерси Кали Simple Smile притеснява ме големината му  #Shocked #Shocked #Shocked иначе го правя това със смрадликата и ме облекчава за известно време и после пак адски болки Sad колко време беше така ти ?  много ме е страх да не влияе на бебо нещо   newsm45
Лара1 мерси и на тебе Simple Smile той моя доки изобщо не ме е преглеждал и затова утре съм при един хирург в МВР болница да видим, че каквато съм паника...

# 199
Bibobibo , каква операция имаш?? защото и аз имам операция на едната гърда, но никой док ( ходя при двама ) не ми е казвал такова нещо ( даже бившата ми лична каза че няма да кърмя с нея  Cry ) аз пък изобщо нямам коластра - ни от здравата , ни от оперираната....   newsm78

# 200
  • варна
Верчо,тази "книга за кърменето" наистина е много хубава,аз я изчетох на един дъх!
Ясмина,като родих мъжът ми ми донесе една помпичка тип спринцовка-беше я взел за4-5лв.

# 201
polinita, махнаха ми 3 фиброаденома.
А сега се сещам, че ти беше питала за отоците на краката. На мен също ми отичат, но не много. Повече когато седя по цял ден или съм ходила много. Док каза, че не мисли че има нещо притеснително като ме гледала, не съм и се струвала достатъчно подута. Но все пак ми пусна едни изследвания на урина, и всичко е наред. Пробвай да си обливаш вечер краката със студена вода, мен ме облекчава. И през нощта си ги слагам на по-високо (едно навито на руло одеало, докато не го изритам по някое време).

# 202
Моя шантавия доктор не е съгласен на цезарово,а на о4ния ми препора4аха такова заради късогледство -5....направо така ме обърка тоя доктор,каза щял да ми помага при раждането с някакъв вакум....и сега като си го помисля и настръхвам Shocked
Маринела, до колкото знам това с вакуума е забранено от години,но нека все пак някоя мама с мед.образование се изкаже по-точно .

Последна редакция: пн, 25 фев 2008, 16:14 от Doroty_d

# 203
Doroty_d, не знам дали е забранено, но на една приятелка така и помогнаха да роди преди 2 години. След дълги и мъчителни контракции, накрая при пълно разкритие беше с намалена родова дейност и бебето не искаше да излиза. Докторът е помогнал с вакуум. Но честно казано не знаех какво точно представлява. На мен и двете - и форцепс и вакуум ми звучат еднакво гадно. Разбирам че се налага да се използва, но пък предварително да се разчита на такива методи ми е малко странно  newsm78

# 204
ааа, не моя док Simple Smile и слава богу.....  Praynig   
tedi_ip, ей това най - ме плаши - че аз съм наддала само на корем ( малко бузки и цици ) .....смятай преди малко си обух панталона от миналата пролет - което е доста вдъхновяващо за фигурата ми , но ме плаши ужасно за раждането.....
вас колко пъти са ви мерили мерките от началото на бременността ???
polinita,не се притеснявай Simple Smile
Аз съм наддала само 4.500 кг.,на корем и щом док не е казал,че е проблем,значи не е Simple Smile
  bouquet

# 205
Bibobibo, polinita, не се притеснявайте толкова! Аз също съм оперирана от фиброаденом на едната гърда! Много е важно къде точно е рязано- моуто е точно по края на ареолата, като самия фиброаденом е бил в дълбочина почти до ребрата, т.е всички канали там са ми прерязани! Имах по малко кърма от тази гърда, но пак си кърмих пълноценно щерката! Дори накрая забелязах че и от тази част ми се бяха отпушили каналчета Shocked / май някъде бах чела че с времето се образуват нови / ! Така че не е толкова страшно! Останалата част от гърдата компенсира тази дето не функционира! А за коластрата - никога не съм имала пред 2-3 ден след раждането и общо взето не съм била от "млечните" майки дето им се препълват гърдите, но това няма нищо общо с операцията!
Ясмина аз имам такава помпа тип спринцовка на НУК, горе-долу толкова струват, но мисля че има и на Камера същите по евтини!
sisee  таза се мери именно с нещото като пергел! А ти иначе дребничка ли си? Има време още за бебето да ти кажат - ако е над 3500 може и да е по добре секцио, ама това към 38-а седм. по точно може да се каже!
Я напишете името на пияния доктор в черния списък , та да не се излъже някоя да му се доверява Twisted Evil
jul ако все още не си решила проблема със печката, единственото което ми хрумва е да пуснеш питанка в НА ПАЗАР със снимка на модела ти и който има такъв да те упъти!!!

А сега да ви се оплача - качила съм 23 кг Rolling Eyes и адски много ми тежии !

# 206
Здравейте,момичета!
Аз имам един май малко тъп въпрос, но някой може ли да ми каже какво точно представляват подложките за кърмене и от къде се купуват?
Предварително благодаря на тези,които решат да ми отговорят  :  love001

# 207
veni-b не мисля,че съм дребна.......висока съм 1,67см.В продължение на 2 месеца ме боля между краката,което означава,че съм се разширявала  ThinkingМалко по-спокойна съм вече!Уверих се ,че бебето ми не е толкова голямо за седмиците си,то ,че аз съм по-тясна-Да!На 10 март като отида в болницата където мисля да раждам ще се консултирам с д-р Скочев (завеждащ родилното отделение) и каквото той каже Praynig Казаха ми,че той не бил привърженик на секциото.........това е добре!!!

Благодаря ви момичета за подкрепата и съветите  bouquet

Емма понеже и ти си при моята АГ,пиши какво е казала на теб на 27-ми Peace

# 208
  • Варна
BPD-85,5mm.....34w4d
AC-308,4mm.....34w5d
FL-66,7mm.....34w2d
EFW(Hadlock2).......2505g

Колкото до това направление за секцио аз разбрах,че ще ми го пише на 10-ти,но аз няма да дам!!!

Ясмина така като гледаш тези мерки.......как ти се виждат!!!Оффф.....много се притесних вече Sad

Мерките на бебчо са си супер! И си отговарят точно на седмиците, не виждам защо трябва да се притесняваш.

Леле, сега си погледнах мерките на моето бебче, измерени от Балев на 20.02 (т.е. в 31 г.с.+4д)
BPD - 83.4mm
FL - 65.3mm
AC-278mm

Я виж мойта каква глава и краче е отпрала, а пък терминът ми е определен за 19-ти  Shocked  Но на мен никой нищо не ми е споменавал за секцио.

# 209
sisee, не се притеснявай предварително! С това няма да си помогнеш нито на теб,  нито пък тазът ти ще се разшири! Миналото лято ражда една моя приятелка, тя преди да забременее беше четирийсет и няколко килограма, много дребничка....абе миньонче направо! А накрая беше качила не повече от 10 килограма и то САМО на корем! Аз бях сигурна, че просто няма да успее да го роди това бебе по нормален път! Но уви, даже и с нейните габарити успя да си го роди нормално! Така че......още повече, че има време до съдбовния момент, до тогава всичко може да стане! Момичетата добре са те посъветвали да търсиш още мнения, но всичко ще е наред!
 И ако случйно ти се говори за Славова (все още) кажи за какво друго си приказвахте и как точно премина прегледа(това с аналния секрет ми е малко....гадничко!), за раждането говорихте ли, тя присъства ли на раждания или не, към кои лекари те насочи и друго ако се сещаш! Може и на лични, а аз в сряда ще пиша задължително!

Общи условия

Активация на акаунт