Отговори
# 630
Здравейте и от мен.
 Нашето бебе вече е на месец и четири дни и по стечение на обстоятелствата се отказахме от пътувания до Варна и се лекуваме в Горна баня- с кинезитерапия и пластмасови шини.Засега сме доволни - но да питам има ли и други , които се лекуват там- при д-р Кехайов и кинезитерапевта Медникаров и имат ли някакви по-дългосрочни впечатления от тях итехния метод?

# 631
Честито mari1976 ! Да ти е живо и здраво детенцето, да има много късмет!
Татко Friend, и аз се надявах точно ти да се включиш с разяснение за това ,какво ни се полага, защото си врял и кипял в тези теми.За винетките се разтърсих в темата още вчера, но нищо съществено не разбрах. Само това, което споделих и тук, като отбелязах, че не съм сигурна ,дали добре съм разбрала.То не , че с тези кризи и мизерни социални помощи сме се засилили да купуваме кола, но една винетка щеше да ни дойде добре при тези многократни пътувания до Варна и обратно.Но.... законът е в изгода на корумпираните и мафиотите, особенно що се касае социалната и здравната системи.
Темата за правата на децата е много добра, но някак не е синтезирана информацията, например , на първата страница, и новак като мен трудно се ориентира.Не можах да разбера кои промени са приети, кои все още се обсъждат,
Но пък намерих тази петиция :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=352935.msg9398733#msg9398733
 Мами от нашата тема, ако не сте се включили, време е да го направим.
МИРНО ГРАЖДАНСКО ПРИСЪСТВИЕ
             В ПОДКРЕПА  НА БЪЛГАРСКИТЕ  СЕМЕЙСТВА НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ                                  

ДАТА: 05.06.2010

МЯСТО: градинката пред националната библиотека

ЧАС: 11.00

Последна редакция: пт, 28 май 2010, 09:52 от emakara

# 632
emakara, трите теми за правата на децата ни и тази за винетките действително не са систематизирани, но пък се пишат от 2006 година насам. От тогава излизаха поправки, някои от парите преди се изплащаха по един закон, сега са по друг. До скоро най-голямата сума се изплащаше със задна дата, вече не. С предложените промени уж пак ще се изплащат, ама дали и кога...
Т.е. може да се систематизира всичко, но то ще е към настоящия момент и след 1/2 година ако не се поддържа само ще обърква родителите.
Благодаря на всички майки, които ще окажат подкрепа на 05.06.

# 633
  • В къЩи.
мари1976 можеш ли да ми дадеш точни координати на ортопедията в Горна Баня?

# 634
Friend,здравей!Имам конкретен въпрос към теб ако имаш възможност да ми отговориш ще съм ти благодарна Peace
Изчетох много неща относно това какви документи трябва да подготвя за ползване на балнеолечение и рехабилитация,но открих доста различни отговори.Би ли ми написал стъпка по стъпка какво трябва да направя за да ми признаят фактурата от социални грижи.За мен като придружител ще ми трябва ли  направление от личния лекар и какво?Да уточня ,че детенцето ми е с 100% с чужда помощ.Предварително ти благодаря за отговора.
За съжаление не съм от София и не мога д присъствам на тази среща!Но я подкрепям  Peace Peace Peace

# 635
dudka79, ще ти отговоря каквото знам на лични, за да не спамим в хубавата ви тема.

# 636
мари1976 можеш ли да ми дадеш точни координати на ортопедията в Горна Баня?

ето линковете на болницата и на екипа на д-р Кехайов/Медникаров - http://clubfootbg-bg.com/
http://www.medfaculty.org/bolnici/usbal-ortopedia.html

# 637
  • В къЩи.
Хиляди благодарности   bouquet
Успех с лечението на вашето бебче  Hug

# 638
  • Varna
Искам да попитам д-р Живков,ако се включи във форума,до какви усложнения може да доведе носенето на подвижните шини преди 1-1,5г. ,тъй като ние сме с тях още от самото начало?
Ние от утре сме на ясла и не смятам да нося там обувките.Какво ще кажете?

# 639
mari1976, аз съм водила сина ми при д-р Кехайов и Медникаров - младши и съм много доволна. Медникаров ни правеше шини, но гиманстиката я правехме със специалист вкъщи, защото не сме от Сф, предполагам че в зала е още по-добре. При тях видях истинска загриженост и отговорност.

# 640
  • Варна
Искам да попитам д-р Живков,ако се включи във форума,до какви усложнения може да доведе носенето на подвижните шини преди 1-1,5г. ,тъй като ние сме с тях още от самото начало?[/left]
[/quote]
Подвижната шина на Dobbs е създадена за улеснение на детето- обувките са свързани с подвижен шарнир със шината. Това , което забелязвам е , че про много малките бебета ( само някои от тях) , когато се свалят обувките , крачетата стоят така както са стояли в шината - едното стъпало е леко надолу(шпиц) а другото нагоре(дорзифлексия) . Това състояние изчезва при израстване на детето и "заякване" на крачетата.
Не е нужно да носите обувките в яслата , защото може да се загубят или да не ги слагат както трябва.
Поздрави и честит празник на всички малчугани
 bouquet   bouquet  

# 641
  • Varna
Искам да попитам д-р Живков,ако се включи във форума,до какви усложнения може да доведе носенето на подвижните шини преди 1-1,5г. ,тъй като ние сме с тях още от самото начало?[/left]
Подвижната шина на Dobbs е създадена за улеснение на детето- обувките са свързани с подвижен шарнир със шината. Това , което забелязвам е , че про много малките бебета ( само някои от тях) , когато се свалят обувките , крачетата стоят така както са стояли в шината - едното стъпало е леко надолу(шпиц) а другото нагоре(дорзифлексия) . Това състояние изчезва при израстване на детето и "заякване" на крачетата.
Не е нужно да носите обувките в яслата , защото може да се загубят или да не ги слагат както трябва.
Поздрави и честит празник на всички малчугани
 bouquet   bouquet  
[/quote]
Бях сигурна,че се отзовете.Благодаря Ви!!!

# 642
Момичета, ако ви предстои подновяване на ТЕЛК , подайте документи най-късно един-два месеца предварително, защото пари със задна дата вече наистина не дават.
За тези които ще подават за първи път :
- подайте документите колкото е възможно по-рано
- една седмица след подаване на становището от личния лекар в ТЕЛК, имате право с копие от акта за раждане да поискате информация за болницата и комисията, пред която ще се явявате
- имате право да се срещнете предварително с лекаря от комисията и да попитате дали изрично настоява да има рентгенова снимка при прегледа. На нас ни отговориха, че може и без нея , тъй като бебето е много малко. Но вместо нея трябва да представим снимки с фотоапарат  на крачетата преди първото гипсче. Така че, не забравяйте да снимате преди гипсчетата.

Последна редакция: пт, 11 юни 2010, 17:01 от emakara

# 643
Здравейте,мили мами.Преди 9 месеца моето момченце се роди с ляво криво ходило,лекувахме го в София по метода на Понсети,до сега не сме ходили на ТЕЛК,искам да ви питам дали е късно да отидем,дали ще ни отпуснат някакви пари за обувки?

Последна редакция: ср, 14 юли 2010, 10:54 от gabinceto

# 644
Здравейте,мили мами.Преди 9 месеца моето момченце се роди с ляво криво ходило,лекувахме го в София по метода на Понсети,до сега не сме ходили на ТЕЛК,искам да ви питам дали е късно да отидем,дали ще ни отпуснат някакви пари за обувки?
Подавай колкото е възможно по-бързо, за да не изпуснеш паричките.
Не е късно, повечето от нас минахме на комисия след операцията и всички получихме 100%. Ние специално бяхме с последните гипсчета, но много бебета са били вече с обувчиците на прегледа.
Пари за обувки се отпускат само ако обувчиците са произведени в болницата в Горна баня., срещу фактура.
А би ли споделила, при кой лекар се лекувате и колко време ще носите обувчиците с шините ?

Общи условия

Активация на акаунт