Отговори
# 645
  • Варна
Да се включа и аз,хубаво е че има такава тема за улеснение на родителите.Преди три месеца нашето момченце се роди с криво дясно стъпало,в болницата след раждането ми казаха че има изкривяване и толкова.Чакала съм ги по коридорите за да питам някой да ми обясни нещо за крачето.Благодарение на интернет се насочихме към д-р Райков във Варна.Часовете му бяха заети за 2 месеца напред ,но той ни прие още на другия ден заради бебо той беше на десет дни.Последваха 4 гипса за по седмица всеки,после операция на ахилеса,гипсче за 20 дни ,като го свалихме крачето беше вече коригирано на 100%,Сега носим ортопедичните обувки постоянно.Д-р Райков е много внимателен и отзивчив доволни сме много. Grinning

# 646
emakara ..Ние се лекувахме при д-р Алексиев,който работи в Г.баня.Не носим обувчици с шини..явно не ни се налага,преди седмица  имахме съмнение,че крачето рецидивира.За наше огромно щастие не е така.Искам да кажа на всички,че е от особенно значение да се прави рехабилитация до прохождането и по възможност след това.Ако имате други въпроси..с радост ще ви отговоря.

# 647
Здравейте на всички,

Искам да помоля д-р Живков за съвет. Ние сме на морето и моето дете вече на 3г и 9м. с еквиноварус на дясното краче, рита топка, след което започна да накуцва точно с десния крак и казва, че го боли. Това се случи в Неделя. сега е малко по- добре, но още го боли. Според вас трябва ли да взимам някакви спец. мерки, като превръзки , мазила. До кога се смята, че е нормално да отшуми или направо да го водя на преглед.

# 648
ZDRAVEITE , AZ SAM MAIKA NA DETE S EQUINOVARUS .XRESVAM SAITA I RESHIX DA VI PISHA , DA SPODELQ ,KAKTO PRAVITE I VIE. newsm10 newsm10 smile3501 STANISLAV E VECHE NA 4 MESECA I 10 DENA I NOSI OBUVCHICI OT MESEC .LEKUVAME SE PO  METODA PONSETI (MISLQ CHE POVECHETO OT VAS SASHTO) . STANISLAV SE RODI NA 04.03.2010- DEN SLED NACIONALNIA PRAZNIK .OSHTE KOGATO BIAX BREMENNA NA VIDIOZONA SE VIDQXA KRACHETATA CHE SA S EQUINOVARUS .DORI PREDI DA NI KAJAT POLA  NA DETETO RAZBRAXME CHE SA MU KRIVI KRACHETATA. newsm45 NQMAXNE PREDTAVA KAKVO E TOVA ,ZAPOCHNAXME DA CHETEM I DA SE INTERESUVAME. OSHTE TOGAVA NI PREPORACHAXA DA SI NAPRAVQ AMNIOSETEZIS .TUK ISKAM DA KAJA CHE E MNOGO OTNOSITELNO DALI E PO-DOBRE DA ZNAESH OSHTE PREZ PREMENOSTTA  ZA KRACHETATA ILI NE, AZ PREDPOCHETOX DA SI NAPRAVQ AMIOCENTEZISA I DA ZNAM DALI EDOBRE DETETO MI, A NE DA JIVEQ V STRAX OSTANALATA POLOVNA OT BREMENOSTTA.DOKOKOTO SAM CHELA V SAITA VSICHI MAIKI I DECHICA JIVEQT V BG, AZ NE- JIVEQ V ISPANIQ T 9 GODINI. PREZ BREMENOSTTA SAM XODILA SAMO NA DARJAVNA BOLNICA , TAM  RODIX I SAM MNOGO DOVOLNA OT OTNOSHENIETO I USLOVIQTA. STANISLAV SASHTO SE LEKUVA V DARJAVNA BOLNICHA, KOQTO MEJDO DRUGOTO E EDNA OT NAI- DOBRITE (HOSPITAL INFANTIL LA FE ) PRI DOKTOR JUAN ANTONIO MASCARELL .NIKOGA I NIKADE NE SA MI POISKALI PARI !!!  smile3503 NADQVAM SE DA SPODEQTE PRAKTIKATA SI ZA DA MOGAT DECATA NI DA SE OPRAVQT PO BARZO. INECHE I NIE SDMENIXME 6 GIPSCHETA, NAPRAVIXME OPERACIA I SEGA SME S OBUVKI OT MESEC.  1stroller smile3504           CELUVCHICI I USPEX N VSICHKI BECHETA . newsm10 ( NQMAM PROGRAMA ZA PISANE NA KIRILICA ,ZATOVA PISHA NA LATINICA )

Последна редакция: нд, 25 юли 2010, 23:36 от #stanislav#

# 649
  • София
Браво, "stanislav", благодаря за споделеното.
Надявам се да доживеем такива времена в България.
В държавна болница и раждането и лечението на крачетата, и всичко звучи спокойно и обещаващо.
Желая успех   bouquet

# 650
  • Варна
а при нас в болницата дори ортопед не извикаха да види крачето.Добре че все пак има отзивчиви специалисти които си знаят работата.

# 651
emakara ..Ние се лекувахме при д-р Алексиев,който работи в Г.баня.Не носим обувчици с шини..явно не ни се налага,преди седмица  имахме съмнение,че крачето рецидивира.За наше огромно щастие не е така.Искам да кажа на всички,че е от особенно значение да се прави рехабилитация до прохождането и по възможност след това.Ако имате други въпроси..с радост ще ви отговоря.
Доктор Алексиев на нас ни подготви документите за ТЕЛК. Много добро впечатление ми направи.Той преглежда и в Медицински Център "Детско Здраве" на ул."Ами Буйе" № 27.
Вероятно ви лекува по някакъв смесен метод .
При метода на френската кинезотерапия се прилага рехабилитация/масажи.
При лечението по метода Понсети обувчици с шини се слагат веднага след тенотомията и се носят 3 месеца без прекъсване по 23 часа в денонощието. След това се носят само докато детенцето спи ,в продължение на 2 до 5 години. Методът Понсети е пасивен, при него няма гимнастика и рехабилитация след операцията, а вместо това, за да се избегне връщането на крачетата в първоначална позиция, се носят обувките с шини.
Ето един линк за лечението по Понсети :
http://www.biomech.com/full_article/?ArticleID=619&month=10&year=2005

Успех с лечението на бебока ви желая !

Последна редакция: сб, 24 юли 2010, 19:43 от emakara

# 652
 snimka na obuvkite ,koito nie nosim sam kachila v snimka.bg  http://stansito.snimka.bg/baby/stanislav.520421   MOLQ VI KAJETE TAKIVA LI SA VASHITE OBUVCHICI .

Последна редакция: нд, 25 юли 2010, 23:38 от #stanislav#

# 653
Скъпи мами, имам един въпрос към вас:някой обжалвал ли е решение на НЕЛК пред административен съд София?Ако да,моля да пише какъв беше резултата от жалбата!

# 654
  • Варна
Мили момичета, влизам да споделя с вас поредната радост. Макси проходи Laughing
Досега си правеше 1-2 стъпчици без да се усети, но днес вече се пусна и напълно съзнателно крачи. Като меченце е, но какво да прави детето като майка му го отгледа до цели 15 килограма:-)) Желая на всички ви много здрави и щастливи дечица, а на тези които са след нас само казвам, че всичко се случва когато му дойде времето. Обичам ви и ви благодаря, че ви има. Hug

# 655
Мили момичета, влизам да споделя с вас поредната радост. Макси проходи Laughing
Досега си правеше 1-2 стъпчици без да се усети, но днес вече се пусна и напълно съзнателно крачи. Като меченце е, но какво да прави детето като майка му го отгледа до цели 15 килограма:-)) Желая на всички ви много здрави и щастливи дечица, а на тези които са след нас само казвам, че всичко се случва когато му дойде времето. Обичам ви и ви благодаря, че ви има. Hug
Честитооо.. newsm53 newsm68 smile3501 smile3539HugМного се радвам,въпреки че не се познаваме направо ми се насълзиха очите.. и ние с нетърпение чакаме този момент,за да може поне малко да си отдъхнем,дано е по-скоро,но както ти написа,когато му дойде времето newsm17

# 656
zdraveite,momicheta! predvaritelno se izviniavam za kirilizata i malkite bukvi! chestito na malkia maksi i mu jelaia da ne se spira ottuk natatyk!:) po nastoiavane na edna mama,a i zashtoto naistina taka triabvashe,iskah da vi syobshtia,che tochno predi mesez i 1 den nie svalihme okonchatelno obuvkite! marti e dobre,ne gi e spomenaval izobshto i se nadiavam skoro da gi zabravi. do den dneshen oshte ne moga da osyznaia napylno,che tova naistina se sluchva,che poveche niama da broia dnite i che deteto mi veche spi kato normalen chovek:)vremeto leti byrzo i vi pojelavam mnogo kuraj i tyrpenie da izdyrjite dokrai,a sled godini samo da se pitame "kak e deteto"Simple Smile pojelavam oshte hodeshti kracheta v temata i bezbroi usmivki na vsichki vas! prodyljavam da vi cheta i ne zabraviaite,che "nai-hubavoto predstoi"!;)

# 657
emanuela,svrtlio,nina-blagodaria vi za lichnite syobshtenia,no ne moga da vi otgovoria sega,shte go napravia kato se vyrna v plovdiv :)pozdravi! Simple Smile

Последна редакция: ср, 28 юли 2010, 00:21 от taniuha

# 658
  • Варна
Поздрави на Марти и  Танюха! Hug Здраво момче със здрави крачка да бъде! Много късмет!
Само ако знаете как се разчува всичко:-))) Дори и да не се познаваме на живо, по някакъв начин получаваме информация. Влизах в Болницата за операция и на вратата се сблъскахме с д- р Живков. Веднага ми каза за вас. И той се вълнува с нас, момичета. А аз се радвам за всяко едно напреднало в лечението краченце.  Heart Eyes
Хубаво лято на всички! Nature Sunny

# 659
zdraveite ,mamcheta ! do sega vav foruma za equinovarusa pishete che nqkoi ot vas ,posavetvani ot lekuvashtite lekari ne pravqt nikakvi uprajneniq ,toest " pasivna gimnastika ". obrashtam se kam tezi ot vas roditeli,koito pravqt uprajneiq na " bolnite " kracheta za da popitam ,kakva tochno gimnastika pravite. nashiqt lekar izrichno ni podcherta ,che trqbva da "trenirame " operirania axiles .veche si pisax s nqkoi maiki ,no ako ima nqkoi nshtoda spodeli ,shte bade polezen za vsichki deca. uprajeniqta, koito doktra ni pokaza sa imitirane na xodene - nagore i nadolo stapaloto, kakto i leko zapavane na van. blagodarq vi predvaritelno .  love001 

Общи условия

Активация на акаунт