Отговори
# 660
Позравления за проходилите крачета, пожелавам да затичат толкова бързо че мама да не може да ги догони!!!  bouquet

stanislav,
Аз съм правила такава гимнастика на сина ми - нарича се пасивна, защото ти с твоите ръце раздвижваш, а крачето "пасува". Целта е леко, без излишен натиск да отпуснеш ахилеса и другото сухожилие по вътрешната дължина на стъпалото. Аз го правех при смяната на всеки памперс, като първо поглаждаш и затопляш стъпалцето, а после започваш раздвижването. Когато изпълняваш това упражнение което имитира ходене /контрашпиц/ е хубаво крачето да бъде изпънато в коляното, така постигаш максимално разтягане на ахилеса. Също така детето често се съпротивлява, опитва се да си измъкне крачето. По-доре го пусни за малко, успокои го, и след това на отпуснато и спокойно краче направи разтягането. За да има ефект не трябва да има съпротивление.

# 661
Здравейте на всички!
Ние сме от Казанлък. От 24,07,2010 още по-щастливи със сина ни, роден 3050гр. 50 см в АГ Стара Загора  - Д-р Даков Много сме доволни от отношението и работата на д-р Даков държа да отбележа!

И ние като сигурно всички Вас за да пишем в тази тема, сме притеснени от двустранния еквиновариус при детето.

След като д-ра ми каза че съпругата ми е родила очите ми се изпълниха със сълзи от радост! След малък разговор очите ми се изпълниха отново със сълзи, но бяха от това че разбрах че стъпалцата на сина ни са криви, нямам думи с които мога да опиша как се чувствах, дори след като д-р Даков ми казваше, че това може да се лекува и, че няма да има проблеми.

В първата нощ в която роди съпругата ми, вместо да се напия както повечето татковци, аз съм плакал пред google и търсех всякаква информация.
За мое щастие се натъкнах на точно този форум!
Много се радвам, че имах късмета да чета точно тази тема с 45 страници!!!
Веднага се успокоих вътрешно и НАДЕЖДАТА в мен проблясна!
След като прочетох толкова  неща за д-р Живков реших да се насоча след като ни изпишат директно към него!
Много се впечатлих от мненията на maryana и нейните отговори по темата ме накараха още повече да се успокоя, вярвам и съм готов да се боря с всичко като знам че ще се оправят стъпалцата на детето ни.

Веднага писах на д-р Живков, той веднага ми предоставил GSM за контакти с него след като ни изпишат и с нетърпение чаках да ни изпишат за да му се обадя и да започнем процедури по лечението на сина ни.

И ето вчера ни изписаха с тегло 2700 гр. Днес се обадих на д-р Живков и той ме посъветва детето малко да наддате да минат 2-3 седмици и тогава евентуално да се видим.
Днес му изпратих снимки на крачетата и с нетърпение, чакам отговор от него.

Това е за сега ще се радвам ако може да си даваме кураж едни на други!
Още веднъж благодаря за Надеждата с която се сдобих!

Последна редакция: чт, 12 яну 2017, 17:27 от Mamma

# 662
Интересува ме относно ТЕЛК подготовка на документи и кога трябва да се явяваме, при положение че може би до 3 седмици започваме с лечението?
За момента имам епикриза само от АГ с диагнозата еквиновариус, която не беше написана и ги помолих да я допишат.
На 05,08,2010 ще получа Акт за раждане с ЕГН, и после вече ще търся варианти.

Моля да ме насочите

# 663
maryana Честито ви прохождане!Знаех си аз, че скоро ще ти се случи и това щастие.Да тича и расте малкият здрав и весел!А ти да се оправяш бързо!

target Добре дошли в отбора !За съжаление всички се записваме в тази тема със сълзи на очи.Но на всеки  завършен етап от лечението, сълзите ни са от радост, заради положителния резултат.
Честито ви момченце! Да е щастлив и с късмет малкият ви мъж!
А това заболяване се лекува бързо и ефикасно.Особенно щом сте се насочили към д-р Живков, сигурно е ,че нещата ще се развият точно както трябва, по метода Понсети.Няма да усетите колко бързо ще минат тези месеци.Нашето момче на 40 дни вече беше с напълно коригирани крачета,направена тенотомия и последен гипс. Бебетата лесно свикват с гипсчетата и шините и не им създават никакъв проблем. Аз в началото се безпокоях как ще реагира малкият,но ето го, вече се опитва да пълзи със шините.Стискаме палци !
За ТЕЛК,веднага след като ви излезе ЕГН-то (14 дневен срок от раждането) и епикризата от родилния дом,отидете при личната лекарка и поискайте Становище за ТЕЛК. Със становището подайте молба в ТЕЛК.
Не забравяйте преди първото гипсче да направите снимки с фотоапарат на крачетата, защото после ще ви трябват като документ при следващото подаване в ТЕЛК.В противен случай се налага да правите рентгенова снимка.
Изпращат ви писмо в срок от един месец, в което имате насрочена дата за комисия+необходими документи. На нас датата ни беше точно един месец от подаването. Вместо да чакате един месец можете предварително след седмица да отидете в вТЕЛК и да поискате да ви дадат писмото на ръка, да поискате да разберете коя комисия ще ви гледа.Ние Отидохме при комисията и попитахме дали е необходима рентгенова снимка (графия на стъпалата) и дали е необходимо да облъчваме толкова малко дете.Отговорът беше, че рентгеновата снимка винаги фигурира в списъка с документи, които трябва да се подават,но тъй като бебето е много малко, може и без нея. (Това с отиването вТЕЛК след една седмицата работи в софийския ТЕЛК,но нищо не ви пречи да пробвате дали става и във вашия ТЕЛК.)
Препоръчвам ви да направите всичко това бързо, защото от датата на решението на ТЕЛК зависи от кога ще започнат да ви изплащат помощите.А процедурата е бавна и тромава.
Успех!
Радвайте се на малкия и не му показвайте сълзите си.Той ще стане един голям и силен мъж.Ще проходи нормално като всички останали деца и като всички тях има нужда от весели родители и много усмивки и любов!

Последна редакция: пт, 30 юли 2010, 17:04 от emakara

# 664
  • Варна
snimka na obuvkite ,koito nie nosim sam kachila v snimka.bg  http://stansito.snimka.bg/baby/stanislav.520421   MOLQ VI KAJETE TAKIVA LI SA VASHITE OBUVCHICI .
страхотни снимки  Grinning нашите обувчици не са точно същите но на същия принцип.Шината е права не е като вашата а самите обувки са със винтове свързани с нея.Може  да се опитам да кача снимки

# 665
  • Варна
Здравейте на всички!
Да Ви се представим Мила и Илиан Илиеви от Казанлък.
От 24,07,2010 още по щастливи с Диян роден 3050гр. 50 см в АГ Стара Загора  - Д-р Даков Много сме доволни от отношението и работата на д-р Даков държа да отбележа!

И ние като сигурно всички Вас за да пишем в тази тема, сме притеснени от двустранния еквиновариус при Диян.

След като д-ра ми каза че съпругата ми е родила очите ми се изпълниха със сълзи от радост! След малък разговор очите ми се изпълниха отново със сълзи, но бяха от това че разбрах че стъпалцата на Диян са криви, нямам думи с които мога да опиша как се чувствах, дори след като д-р Даков ми казваше, че това може да се лекува и, че няма да има проблеми.

В първата нощ в която роди съпругата ми, вместо да се напия както повечето татковци, аз съм плакал пред google и търсех всякаква информация.
За мое щастие се натъкнах на точно този форум!
Много се радвам, че имах късмета да чета точно тази тема с 45 страници!!!
Веднага се успокоих вътрешно и НАДЕЖДАТА в мен проблясна!
След като прочетох толкова  неща за д-р Живков реших да се насоча след като ни изпишат директно към него!
Много се впечатлих от мненията на maryana и нейните отговори по темата ме накараха още повече да се успокоя, вярвам и съм готов да се боря с всичко като знам че ще се оправят стъпалцата на Диян.

Веднага писах на д-р Живков, той веднага ми предоставил GSM за контакти с него след като ни изпишат и с нетърпение чаках да ни изпишат за да му се обадя и да започнем процедури по лечението на Диян.

И ето вчера ни изписаха с тегло 2700 гр. Днес се обадих на д-р Живков и той ме посъветва Диян малко да наддате да минат 2-3 седмици и тогава евентуално да се видим.
Днес му изпратих снимки на крачетата и с нетърпение, чакам отговор от него.

Това е за сега ще се радвам ако може да си даваме кураж едни на други!
Още веднъж благодаря за Надеждата с която се сдобих!
Отдъхнете си спокойно  Hug за радост наистина много лесно и бързо се коригира изкривяването по принцип,има специалисти,начин,обувки,така че няма място за сълзи.Учудващо е колко търпят малките бебета и колко бързо свикват със всичко. Grinning

# 666
Благдаря Ви че така ни приемате и ни давате допълнително утеха и надежда!
Чакам да получим ЕГН и да задвижим нещата с ТЕЛКа.
Започвам да се притеснявам до известна степен за лечението, защото доктора ни каза да се видим като порасне, малко. А това малко да ли няма да е късно, чел съм, че е най-добре лечението да започва 7-10 ден. Може би трябва да порасне малко бебето, защото ще му се налага всеки път да пътува до Варна и обратно до Казанлък, все пак мисля че това е много път за дете на 6 дни

# 667
  • Варна
Нас доктора ни прие на веднага въпреки че часовете бяха заети за 2 месеца защото беше на 10 дни бебо и колкото по скоро по добре.А и гипсчетата се сменят всяка седмица и няма проблем наддаването.

# 668
Благдаря Ви че така ни приемате и ни давате допълнително утеха и надежда!
Чакам да получим ЕГН и да задвижим нещата с ТЕЛКа.
Започвам да се притеснявам до известна степен за лечението, защото доктора ни каза да се видим като порасне, малко. А това малко да ли няма да е късно, чел съм, че е най-добре лечението да започва 7-10 ден. Може би трябва да порасне малко бебето, защото ще му се налага всеки път да пътува до Варна и обратно до Казанлък, все пак мисля че това е много път за дете на 6 дни
Първо честито бебче..Не зная защо ви е казал така и какво има в предвид като порасне,но ние на 7-мия ден бяхме в София и пътувахме София-Сливен,разстоянието е почети едно и също,пътуванията не са леки,но е важен крайния резултат..и само спокойно всичко ще се оправи  newsm10

# 669
И аз мисля че колкото по рано толкова по добре , ще се свържа отново с Д-р Живков да говорим, кога да се подготвим за пътя.

Между другото някой сблъсквал ли се е с това да си ползва бащинството.
Имам не потвърдена информация за някакви 7 дни, които мога да ползвам и същевременно да ми бъдат платени на 100%, все едно не съм отсъствал от работа.

# 670
И аз мисля че колкото по рано толкова по добре , ще се свържа отново с Д-р Живков да говорим, кога да се подготвим за пътя.

Аз мисля, че причината е , че бебето е много мъничко.2700 е много малко тегло и на първо време е важно бебчето да започне да наддава.Ние също сложихме гипсчетата на 13 дни, но нашето бебе тежеше 3700.
Не е страшно и до края на първия месец да се започне. Да не говорим, че докторът оправя много по-напреднали , включително и деца като тези на taniuha и dudka79 , които  са "лекувани" по няколко месеца от не-специалисти по измислени методи.
Ето, на тази официална брошура на Понсети
http://www.global-help.org/publications/books/help_cfponsetirussian.pdf
пише ,че лечението е най-ефективно ако се започне до 9-тия месец, а е все още ефективно ако се започне от 9-тия до 28-мия месец.
Успех!
Няма страшно.Знае си работата докторът.Не случайно е специализирал при самия Понсети.

# 671
Мислим към 10.08 да ходим до Варна, ще видим как ще се стекат обстоятелствата

# 672
Привет на всички!
Първо искам да честитя вече проходилите крачета на Макси! newsm68

Честито и на taniuha   за свалените обувки,представям си каква радост е за детето вече да не е с тях ,а и за всички които са чакали този момент  newsm44  love001

Честито, target за новото попълнение във вашето семейство -малкия Диян!Както е казала и emakara ние поставихме първия гипс при д-р Живков ,когато Жани беше на 2месеца и 20 дни.Чесно казано и тя се роди 2750кг. и съответно първия ни лекуващ не се поколеба да и сложи гипс още на 10 дни,но това е друг въпрос. Относно пътуването за всеки гипс -според мен ,а ние сме пък от Стара Загора малкото бебе по-добре понася дългия път и сме нямали проблеми.Успех в избора на метода по-който да лекувате малкия Диян и кураж + търпение Hug

# 673
  • Варна

Между другото някой сблъсквал ли се е с това да си ползва бащинството.
Имам не потвърдена информация за някакви 7 дни, които мога да ползвам и същевременно да ми бъдат платени на 100%, все едно не съм отсъствал от работа.
по закон на таткото се полагат 15 дни отпуск след като изпишат бебето.Мен в болницата ме питаха дали таткото ще ползва отпуск и от там му издадоха болничен лист който се заверява и т.н.

# 674
Здравейте,мами!записвам се да следя темата,защото от скоро и моето детенце е с подобна диагноза.Забелязахме много лека кривина в ходилото когато беше на 7 месеца,почнахме лечение при д-р Райков (Варна),който ни постави 3 гипса и в момента носим шини. Видях,че някои от вас имат решения от ТЕЛК,интересува ме късно ли ни е на нас вече за ТЕЛК и при какви условия отпускат помощите! Благодаря ви предварително и търпение на всички с лечението, вярвам,че скоро ще имаме хубави тичащи крачета Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт