Кой ли рита в ЮЛСКОТО тумбаче - малко лъвче или сладко раче

• 14 946
  • 298
  •   1
Отговори
# 225
Еййй, най-накрая успях да си направя албум в http://www.snimka.bg/album.php?album_id=222656Laughing

# 226
  • София
хе хе,големи сте сладури

# 227
  • София
Здравейте момичета и от мен !
Аз вчеря бях при моя си доктор и ми каза, че е почти сигурен, че ще е момиче! Показа ми три бели чертички, по които се познавало. Ако наистина се окаже момиченце, ще повярвам напълно в шеството чувство, защото от както съм бременна си се усещам някакси, че нося момиченце. Не мога да го опиша точно - някакво вътрешно чувство. Даже с мъжа ми скоро си говорихме за имена и коментирахме само женски имена. Много странно! При каката не беше така, защото там от самото начало ме заблудиха, че ще е момче и аз 8 месеца живях с мисълтта, че ще имам момче и в почти деветия месец се оказа мома Grinning Но както си казваме с мъжа ми - важно да е живо и здраво и няма значение какво ще е. Каквото рече Господ. Но заради случая с каката не мога на 100% някакси да се доверя, че ще е момиченце, въпреки че миналият път лекарят беше друг. Може би като отида пак на ехограф тогава.
Хубав ден на всички !

ПП. И на мен малко ми потече кръв от носа преди малко. То даже не беше точно кървене, а по-скоро зацапване. Странно ми е, защото като по-малка много ми течеше и ми правиха едно обгаряне и от тогава нито веднъж не ми е текло, а пък точно сега да ми потече, като съм бременна ...  newsm78

# 228
  • София
Ех че сладки коремчета и бебчета  Two Hearts. Нямам търпение да дойде 18 март и аз да ходя при Марков. А трябва ли да си нося мой диск или от там дават? Blush

# 229
Pearl, това последното май не е за мен Wink То аз верно, че още спя ама, не чак толкова Mr. Green

Мислела съм си за теб   bouquet

# 230
Пърл,  Hug

Нип, Джули, страшни снимки Peace

Аз съм на работа - имам нов проект обаче хич не ми се работи Sad Тук почти всички колеги са на ски, а аз в офиса Cry Обаче се организираха много рано (още през декември) и аз тогава си викам - аз ще съм края на 22ра седмица, корема вече ще ми е голям и сигурно и панталона няма да ми става и се отказах ..а сега ме е яяяяяяяд  Cry Cry

ПП. И на мен малко ми потече кръв от носа преди малко. То даже не беше точно кървене, а по-скоро зацапване. Странно ми е, защото като по-малка много ми течеше и ми правиха едно обгаряне и от тогава нито веднъж не ми е текло, а пък точно сега да ми потече, като съм бременна ...  newsm78

Тъй като в момента количеството на кръвта се е увеличило преминава при по-голямо налягане през всички кръвоносни съдове. Така че теч от носа, кървене на венците и тн са нормални и даже типични за брмеността.

# 231

Тъй като в момента количеството на кръвта се е увеличило преминава при по-голямо налягане през всички кръвоносни съдове. Така че теч от носа, кървене на венците и тн са нормални и даже типични за брмеността.
А защо тогава кръвното налягане пада? Аз имам кървене от венците и ми обясниха това, което и ти казваш, но пък кръвното ми падна драстично.

# 232
  • София
Даам, аз при първата си бременност по едно време го вдигнах кръвното, но най-вероятно беше заради многото качени килограми и с един по-умерен режим на хранене си го възстанових отново. Сега обаче от известно време май и при мен спада кръвното - мота ми се главата и ми се подкосяват краката. Ям повече от преди и пак наддавам много, както първия път.

# 233

А защо тогава кръвното налягане пада?

Аз лично при мен не съм го забелязала. Винаги съм била с ниско кръвно, но постоянно. В последните месеци на прдната бременност ми се беше повишило. Не знам дали не беше от жегите - тогава тук беше 2 месец над 36градуса ooooh!

Ето какво намерих в нета по въпроса обаче:

Свързана ли е бременността с характерни промени в кръвното налягане на жената?
Нормално по време на бременност настъпват значителни промени в организма на жената и твърде много в сърдечно-съдовата система. Кръвният обем нараства прогресивно, като се получава разреждане на кръвната плазма. Стойностите на хемоглобина спадат, а заедно с него спада и хематокритът и серумното желязо. Увеличава се с 30-40% сърдечният минутен обем, увеличава се сърдечната честота.
Всички тези промени се отразяват и на кръвното налягане - систолното (горното) налягане показва леко намалени стойности, а диастолното (долното) е по-ниско от това на небременни жени, като в края на бременността достига нива над тези на небременните. Снижаването на кръвното налягане се дължи на намаленото съдово съпротивление.
При физиологично протичащата бременност настъпват адаптационни промени в сърдечно-съдовата система, които допълнително натоварват сърцето. Налице е физиологично намаление на сърдечния резерв - нараства телесното тегло на бременната жена и плода, включва се плацентарната циркулация, увеличава се кислородната консумация.
При бременната жена увеличеният кръвен обем се съпътства с увеличен капацитет на венозните съдове, затова в първите две тримесечия на бременността има физиологично понижаване на кръвното налягане.

# 234
  • Варна
Еййй, най-накрая успях да си направя албум в http://www.snimka.bg/album.php?album_id=222656Laughing

Много сладки снимки.А ти си страхотна сладурана, рядко хора с толкова позитивно излъчване! Hug

# 235
Маймунка позволи ми да направя промяна в линка към снимките ти:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=208402&photo=2 Това е точния адрес!
Момичета вчера разбрах какво е бебето да хълца!Беше направо ужасно и направлението ,в което беше докато хълцаше беше кофти ,защото ме удряше някъде към влагалището и имах чуството че ще излезе!Даже на моменти си беше направо болезнено!Ох дано не се случва пак ,че се притесних или поне да не е в такава позиция докато хълца!
А иначе като гледам как ми се мърда корема в двата края едновременно си предсавям колко е пораснало!
Аз също имах проблеми с кръвотечение от носа!Преди бременноста ми бяха горили капиляр и сега се оказа ,че пак е рецидивирал и ми го изгориха пак!И вече нямам проблеми!
Лек и успеш ден на всички!  bouquet

# 236
maimunka,nip страшни мацки сте   bouquet

# 237
  • София
Ех че сладки коремчета и бебчета  Two Hearts. Нямам търпение да дойде 18 март и аз да ходя при Марков. А трябва ли да си нося мой диск или от там дават? Blush
И аз съм на 18-ти при него Peace от 14.30,а за диска-носи си,или по-добре направо флашка

# 238
  • София
Душичката 32, от както си бременна ли ти правиха повторното обгаряне на капиляра?

# 239
  • София
Мацки,вие как се справяте с кървенето на венците?Моите кървят ужасно,а зъболекарят ми каза,че няма оправия...каза ми да намеря аптека в която продават лекарства,а не само кутийки Joyи там да помоля да ми забъркат-глицерин и алергозан #Crazy #Crazy #Crazy,някой да е чувал за такава комбинация?Освен това ме предупреди,че този дето ще го забърква,трябва и преди да го е бъркал...да не вземе да ме отрови #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт