Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 4 -

• 20 900
  • 364
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря      bouquet

Не мога обаче да видя никъде цитати от самата книга, дали е обсъждана подробно в друга тема? Интересно ми е какви "мъдри" съвети се съдържат в нея Crazy

# 211
  • София
Мечо Пух, от края на 6-та страница съм започнала с цитатите, има и снимки  Peace

# 212
Благодаря ти, бадем.Така е, който не чете назад в темата Embarassed

Оставам безмълвна просто.  Дано никой не купи тази книга Praynig

# 213
Близък човек ми каза:
Като го кърми до 6-ия месец, сега трудно ще го захраниш!

# 214
В "Часът на мама" планираме да направим тема за "страхотната" книга на д-р Калина Дичева. И ние сме изключително впечатлени от безумните съвети на авторката, както и от книгата на Лиляна Трифонова за детското хранене.
Радвам се, че темата ви е заинтересувала. Ще се опитам да направя съпоставка между тази книга и препоръките на СЗО и други източници.

# 215
аууу, аз чак сега прочетох цитатите от въпросната книга. когато родих и получих 'подаръци' от памперс - една пеленка и брошурка с полезно съвети за бебето (естествено, срещу адреса ми, за да ме държат ъпдейтната впоследствие). та тази абсурдна книга, на тази абсурдна жена е нещо като по-дълга версия на брошурката на памперс - същите безумни простотии и 'съвети'. брошурката изхвърлих веднага, но си представих майките, които я четат като полезно четиво. а какво остава за скъпа книга с автор със съкращението др. пред името... много жалко, наистина!  Tired

# 216
  • София
В "Часът на мама" планираме да направим тема за "страхотната" книга на д-р Калина Дичева. И ние сме изключително впечатлени от безумните съвети на авторката, както и от книгата на Лиляна Трифонова за детското хранене.

А дали вие ще успеете да откриете тази педиатърка (автора на тази книга), че да разберем все пак коя е, къд епрактикува и най-вече защо са й такива съветите?  Rolling Eyes

# 217
Би трябвало издателството да предостави координатите й или направо да я доведе за участие заедно с представител на издателството. Такава е практиката.
Аз продължавам да имам съмнения около авторството и знае ли тази жена, че книгата е преиздадена (защото на мен ми звучи като книга от 60-те - 70-те гг)  smile3530

За сравнение - в момента си препрочитам д-р Спок, изданието от 1979 г.  При него нещата звучат далеч по-меко, отколкото в тази книга, на места сякаш говори за кърмене на поискване.

# 218
Ужасна книга...Отвратена съм...Единственото, което направих, е че помолих леля ми, имат доста голяма книжарница във ВТ, да не я предлага. На драго сърце се съгласи:) Ако мога да помогна с нещо ПРОТИВ тая отврат-казвайте  Hug

# 219

А дали вие ще успеете да откриете тази педиатърка (автора на тази книга), че да разберем все пак коя е, къд епрактикува и най-вече защо са й такива съветите?  Rolling Eyes

Едва ли, предполагам, че госпожа педиатърката е практикувала доста отдавна и сега е решила да изкара някой лев написвайки книжката  Peace

# 220
Книгите на Лиляна Трифонова и те ли са в кюпа  Shocked Направо не мога да повярвам! Shocked

# 221
Опс и аз си купих тази "голяма книга на мама и татко",но най-вече заради физическото развитие,храненето направо го прескачам.Но пък тук се издава книга на една френска авторка,която препоръчва кърмене до 2ри месец,визирайки,че майката се връща тогава на работа.Във Франция може и да правят така,но тук -не.Защо пускат такива книги на българскиа пазар? #Cussing out

# 222
Ами за възгледите на проф. Трифонова погледнете тук: http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=4276&highlight=

Френската авторка Ан Бакюс ли е?

# 223
  • на село

Френската авторка Ан Бакюс ли е?

Предполагам че става въпрос за нея. Тя препоръчваше, до колкото си спомням, да се захранва от втория месец със каша.

# 224
  • София
Ха! Ново 20. Още една шматка. И какво, ако е наложително да тръгнеш на работа? Законът те защитава и ти имаш по няколко почивки на ден, за да кърмиш (евентуално, ако домът е наблизо).

Общи условия

Активация на акаунт