Фън шуй ІV

• 20 037
  • 324
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Според мен, най-добре е да поговориш със съседите и да ги помолиш да не вдигат толкова шум.

# 46
не помогна говоренето

# 47
Здравейте
Първо да отговоря за скосената част
Цялата южна, югоизточна и източна стени са скосени
А аз стоя в най-югоизточния ъгъл на стаята.

Мястото на шефа ни предполагам от доста време, че не е подходящо но не знам как да го подсиля

А за колежка №4 - чувства се неспокойна, несигурна, на моменти дори агресивна.Какво би и помогнало newsm78
А няма начин за размествания в офиса
Единствено с предмети ако мога да направя нещо
Или цветя Thinking

# 48
  • София
Когато седиш на неподходящо място или гледаш в неблагоприятно направление няма какво друго да направиш освен да се преместиш. За скосяванията - можеш да балансираш енергията с високи растения или осветление насочено на горе.

# 49
Момичета, смятам спалнята ми да е декорирана изцяло в азиатски стил, като по стените искам да изпиша и някои йероглифи. Препоръчайте ми подходящи - мислех си за "живот", "мир" и от сорта....спалнята ми е със север, североизток изложение. Стените ще ги правя винено-червени задължително - тоя цвят ми е фикс-идея.

# 50
Когато седиш на неподходящо място или гледаш в неблагоприятно направление няма какво друго да направиш освен да се преместиш. За скосяванията - можеш да балансираш енергията с високи растения или осветление насочено на горе.

благодаря  shoshi
 newsm20

# 51
  • София
Хм, не знам дали е за тук питането ми, но стана дума за йероглифи - купихме си комплект чаршафи с някакви йероглифи, май са японски. Някой има ли представа какво значат и въобще има ли фън шуй мнение по въпроса? Simple Smile Ето ги

# 52
лято,
това не са йероглифи, а знаци от "музикалната" азбука - сол ключ, диези, бемоли.....преплетени един в друг. Wink
Единият символ е точно сол-ключ в комбинация с диез. Другият е фа /или ла, не съм сигурна/ ключ с бекар.

Последна редакция: вт, 04 мар 2008, 15:14 от rali_smiles

# 53
  • София
Едното квадратче и аз го видях, че е "музикално", другото и то ли е такова? Може, аз съм на "Вие" с нотите и т.н... Blush А защо тогава  моделът се казва "Осака"? newsm78

# 54
Сигурно на дизайнера не му се е рискувало с истински йероглифи.....нямало е специалист по фън-шуй да го посъветва кои са подходящи за спално бельо. Wink

# 55
  • София
Е, така ме улеснява и мен да не го мисля... Wink Май поизместих темата  Blush

# 56
  • Варна
Момичета, предварително се извинявам за нахлуването в темата, но съм пред дилема в момента. Купихме си апартамент с две стаи едната от които е 36 кв.м(9,50 на 3,80 см), това трябва да ми е кухня+трапезария+хол. Има прозорец само на едната стена (3,80). Проблема е, че искаме да преградим тази стая и да си направим там и спалня, а другата ни стая да бъде детска. Вариантите за преграждане са 2 единия по-лесния спалнята да е до прозореца и със някаква стъклена преграда да я отделим от останалата част от помещението и другия да отделим част в дъното на стаята(тъмната част) за спалня а по-светлата част на помещението да е хол+кухня и трапезария.
Въпроса ми е, има ли проблем според фън шуй и кой вариант е по-благоприятния?
Моля специалистите по фън шуй да ми помогнат защото аз нищичко не разбира, но напоследък в къщи само се караме и то най-вече за това преграждане, а ми се ще като се преместим в новия апартамент вече всичко да си дойде на мястото. Може и на лични.
Благодаря предварително!

# 57
  • София
mamma didi, аз не мога да се нарека специалист, но разсъждавам така: спалнята е ин помещение, а холът и кухнята - ян. Тоест в тях би трябвало да има повече светлина - да са откъм прозореца. От друга страна, ако се разположи правилно леглото спрямо прозореца, би могло да е благоприятно (това в случай, че спалнята е откъм прозореца). Но тогава трябва да подсигурите достатъчно осветление за хола. А коя стая ще е преходна, тази откъм дъното или откъм прозореца? Мисля, че спалнята трябва да е по-необезпокоявана, ако мога да се изразя така, да няма голямо движение през нея, особено пък на гости... Сега ще чакам и аз включване от специалисти, за да видя дали съм разсъждавала правилно Wink

# 58
  • София
rali_smiles, можеш да сложиш символа на двойния късмет
mamma didi, лято правилно те е посъветвала от гледна точка на основните правила във фън шуй. За по-подробен анализ е нужно повече информация.

# 59
  • Варна
А за колежка №4 - чувства се неспокойна, несигурна, на моменти дори агресивна.Какво би и помогнало newsm78
А няма начин за размествания в офиса
Единствено с предмети ако мога да направя нещо
Или цветя Thinking

Колежката ти седи на пътя на потока енергия, което не е добре. Каквото и да се сложи за да я предпази ще спира в известна степен притока на енергия към вас. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт