Отговори
# 105
Ама имам чувството, че аз съм единтвената, която я е страх повече от нормалното раждане, отколкото от секциото!!!    #Crazy #Crazy #Crazy
Незнам направо - толкова съм се параноясала, ако щете ми вярвайте, ама направо умирам от страх - знам, че не трябва така, ама дано се успокоя малко -щото от притеснение ще взема да родя по - рано.
Пък и вече почвам да спирам Гинипрала и всякакви хапчета за контракции.
Много ми е спечено, като знам, че вече всеки един момент може да дойде Моментът!!!
Даже сънувам как почвам да раждам и на мъжа ми телефона му е изключен и няма на кого да се обадя и бебето почва да излиза и ала бала - айде да не ви занимавам с моите паранои!!!

# 106
Здравейте Мами, аз отдавна не съм писала, но ви следя редовно.Аз  сега се върнах от разходка ей много се измарям и ми прилошава направо ме е страх да ходя сама или с детето,че ше падна някъде по улиците.Искам вече да е 2 месеца след по- късно и всичко да е свършило.Днес си взех гащеризонче и боди за изписването, уж не харесвам розови, а и двете са розови WinkДа ви се оплача в групата на малкия има карантина от Варицела.Вчера като разбрах и от това се шашнах.
Стефинка , това че се шашкаш от раждането според мен е нормално аз въпреки, че знам че операцията не е страшна от време на време ми се свива корема.
А за тоновете ако говорите за запис на мен не ми е правен.С предната бременност ми правиха само 3 дни преди операцията за да определят деня за секцио.
Ася дано днес да разбереш пола Praynig

# 107
cayman ,Тодоран  от плевен съм и от тук ги купих . и аз много се учудих на цената и въпреки ,че са по 3 лв са и учудващо удобни и мекички -памучни . изхвърлих им етикетите ,защото ги прах .
но мога утре да отида до търговията и да ви кажа каква марка са . нали всички  магазини зареждат от едни места и може и при вас да ги има .
а чували ли сте за едни хапчета за предизвикване на раждане ,защото моя доктор ,който си ангажирах така процедирал ? например аз съм за 20.04 и той на 10.04 ми дава едно и на 11,04 сутринта още едно и до следобяд се ражда .  Rolling Eyes

# 108
Ама имам чувството, че аз съм единтвената, която я е страх повече от нормалното раждане, отколкото от секциото!!!    #Crazy #Crazy #Crazy

Аааааа не си единствена и аз съм в отбора. Какво пък толкова ще се подкрепяме нищо, че сме малко  Hug
Аз съм на преглед във вторник и тогава ще си взема болничния, който е от вчера ама...я съм си на работа, а и не смятам да си оставам в къщи още  Mr. Green и се надявам да говорим с лекарката за педиатър, за раждане и други такива истории.
хайде приятен ви ден   bouquet
Криси, аз се отнасям с голям негативизъм към тези хапчета. Ако можеш да ги избегнеш според мен е по-добре

# 109
Майчета има още един вид чист ланолин - linola fett , мисля немски крем беше, може да си ползва вместо лансинох-а , та пробвайте него в аптеката да намерите!
Jul , ти сериозно ме притесни с изчезналия чай, аз без него за никъде не ставах! Да взема от сега да потърся! А иначе и обикновенни семена вършат работа, и такова варях, ама не си спомням каква беше точно комбинацията и съотношението!
а чували ли сте за едни хапчета за предизвикване на раждане ,защото моя доктор ,който си ангажирах така процедирал ? например аз съм за 20.04 и той на 10.04 ми дава едно и на 11,04 сутринта още едно и до следобяд се ражда .  Rolling Eyes
М..да ! Аз предния път мноогоо исках да родя и така като ти е писал д-ра се уговорихме и ми постави 1 такова хапче! И напук а всичките контракции които имах от 6-ти м. изобщо не ми подейства! Лекаря ме убеди че не трабва да настояваме с предизвикването на раждане, тъй като може да се стигне до секцио в крайна сметка! Та така и не родих от тях!
Да ви се оплача в групата на малкия има карантина от Варицела.Вчера като разбрах и от това се шашнах.
Всъщност това е добре, стига ти да си боледувала! Ще го искара преди да се роди бебето! И аз много искам дъщеря ми да я искара сега, а не другата година , когато сме с бебе! Сина ми така искара варицела когато бах бременна! А ако не си я карала - май по добре да се спрете от градина / макар че казват че след 4-ти м. не било опасно вече/ !

Последна редакция: чт, 28 фев 2008, 15:48 от veni-b

# 110
veni-b аз мисля, че съм я карала, но знам че има много разновидности и това ме притеснява.За спирането от ясла той вече е контактен останали са само 5 деца в групата и ако е хванал ще се нашари и ако го спра.Дано за мен да не е страшно, и аз мисля че сега е по- добре да се кара, въпреки че четох че до 6 месец бебето е с имунитет Peace

# 111
Привет и от мен!
Минавам да се отчета след прегледа. Бебчо се е обърнал както си му е реда, развива се съвсем нормално и наи-важното за мен е че плацентата леко се е вдигнала и може и да имам някакъв шанс за нормално раждане хем че в момента е минимален. Това, което ме учудва е, че на мен докторката ми каза приблизително тегло 1300 и че това си е съвсем нормално а като ви чета вас..... newsm78. С моите си кг съм +11 и се чувствам ужасно тромава.
А до русенските мами имам едно питане - някой чувал ли е отзиви за д-р Матеева?

# 112
  • София
veni-b аз мисля, че съм я карала, но знам че има много разновидности и това ме притеснява.За спирането от ясла той вече е контактен останали са само 5 деца в групата и ако е хванал ще се нашари и ако го спра.Дано за мен да не е страшно, и аз мисля че сега е по- добре да се кара, въпреки че четох че до 6 месец бебето е с имунитет Peace

Мисля, че вируса на варицелата предизвиква освен нея и херпес зостер. За други разновидности не съм чувала. Аз карах варицела на 26 години (прихванах от дъщеря ми), а херпес зостер - на 34. Колкото си по-голям, толкова по-тежко се кара. В този смисъл подкрепям тезата, че колкото по-рано я преболедуваш, толкова по-добре. Въпреки, че има случаи (единични), когато повтаря, т.е. в редки случаи човек не си изгражда 100% имунитет към нея (както аз например, иначе зостер-а нямаше да ми се лепне).
Инкубационния период на болестта е около 14 дни. Така че си права, че вече няма смисъл да спираш детето от градина.

А за Рубеолата знам, че е опасна през първия триместър - води до малформации на плода.

# 113
  • In someone's dreams
Здравейта мамчета  Hug

И на мен не са ми слушали тоновете с апарат (освен при Марков). Доки използва все още металната слушалка и всеки път казва, че тоновете са супер, дано да е така.
Леле, незнам при вас как е, но корема ми расте наистина с часове. Сложих снимки в албумчето да видите как бях декември - в 6 месец, януари в 7 и сега в 8-мия месец каква огрооомна разлика има. Не знам вече какво дебело шкембе да очаквам април.
С килограмите съм вече +14   ooooh! Не ми се мисли как ще ги свалям после, но доста ми натежават вече.

caradchova дано всичко се размине, малкия да не се разболее точно сега и ти да се притесняваш за малкия човек.
asja чакаме да се отчетеш за пола най-после, че то не остана.

Последна редакция: чт, 28 фев 2008, 16:21 от Milenni

# 114
Лорелай, Стефинка, не сте единствените....просто тези които го мислят, не го изкават...за да не пречат на болшинството мами, които са с твърдо намерение да раждат нормално и естествено. Така че спокойно, момичета. Каквото стане...пък и да ви кажа, това си е до характер, до незнам и аз какво....така че всеки си знае за него си

# 115
ВаняМ благодаря ти многоо за педиатърката която ми препоръчваш, в най-скоро време трябва да се захващам и аз с тая работа и да ходя да се записвам при нея. Благодаря че ме насочи  Two Hearts
На мен корема ми се окосми много, най-странното е че по-принцип нямам косми и всички приятелки ми завиждат как се бръсна един път в седмицата и не ми расте нищо, и по ръцете са ми супер малко, а сега корема ми е с някакви русички косъмчета целия, има и 2-3 черни  #Crazy
ценителката ако искаш ще ти пиша на лични за другата седмица когато ти е удобно да идем до това магазинче, да ги видим тия сутиенчета  Hug
Tikvichka не си само ти, аз тръгнах от 85с сега съм 100дд.
От малечко си взех един швейцарски крем за зърна, който не трябва да се отмива и е хубаво предварително да почна да се мажа, на MEDELA e казва се PureLAn 100. не съм го пробвала още, някой да го  е ползвал?
За раждането съм се шашнала много, просто като знам че не сме купили всичко, нямаме креватче, не съм чистила основно, мъжа ми ме успокоява че докато съм в болницата той щял да деде всичко за пране-килими и пердета и тн.Макар че ние скоро ги прахме, нали се нанесохме преди 2 месеца, ама искам като махнем котето да ги изперем пак да няма косми. И свекитата не искат котката и няма къде да я дадем, и това още повече ме притеснява защтото то време не остана. Както имам предчувствието че ще сме мартенска бебка, незнам  newsm78

# 116
Момичета сега си гледам резултатите от кръв и урина в интернет, моля ви ако някой е запознат какво означават тия съкращения? :
WBC, GRAN,  MID%, HGB, HCT, MCV, RDW, СУЕ,

# 117
  • София
Момичета сега си гледам резултатите от кръв и урина в интернет, моля ви ако някой е запознат какво означават тия съкращения? :
WBC, GRAN,  MID%, HGB, HCT, MCV, RDW, СУЕ,

заповядай : http://www.firstmdl.com/Lab_analizi__Hematol.htm

Само искам да ти кажа, че в последните ми изследвания (в лаборатория Лора) нямах едно "попадение" в референтите стойности. И понеже това ми се случва за първи път си изкарах акъла. Отърчах при доктора на ръба на нервната криза и той каза, че няма повод за притеснение, понеже референтните стойности за бременни са съвсем други и единствено за хемоглобина (109) ми предписа Малтофер Фол.

Последна редакция: чт, 28 фев 2008, 16:58 от ВаняМ

# 118
  • София
caradchova стискам ти палци всичко да е наред, ама не се притеснявай, то е опасно първите месеци. Братовчедка ми изкара шарка докато беше бременна в 5-ти месец с племенничката и нищо й няма, спокйно. Ако искаш можеш да провериш дали малкия е заразен като му дадеш малко червено вино, той е малък ама нещо няма да му стане. Ако е шарка до сутринта ще избият пъпчици, ако не е заразен нищо няма да му има. Това го знам от майка ми и досега работи безотказно, понеже при някой хора шарката избива много трудно.

# 119
ВаняМ и моите съвсем не са в границите, някои са двойно завишени, и малко се притеснявам, и аз си ги правя в "лора"
Моля те кажи ми как се бележи хемоглобина, защото така и не го научих  Embarassed поне да видя дали е нисък Simple Smile
поне нямам албумин това ми беше голяма грижа защото в краката долу приличам на сумист  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт