МНОГОДЕТНИ МАМИ 33

• 28 056
  • 294
  •   1
Отговори
# 150
Последно имах време да чета докато лежах в родилното Simple SmileОттогава го карам на телевизия. А социалната ми реализация е за два часа на ден във фитнеса. Нямам право да се оплаквам, но това чуство на безполезност е угнетяващо. А аз съм човек , който обича да действа и да командва LaughingТова правех докато работех.
И на фона на бездействието ми не мога да се справя с основния проблем в нашата къща - Николчо, който е 2-ри клас не може да чете съвсем добре . А при диктовките пише безмислици. 1 г. и половина се борих безутешно с неговото образование, но не постигнах особен резултат. От месец обаче ходи на частна занималня и бележиме напредък. Явно , че учителката там има подход и знае как да се справи с него. Та оттам и към темата за домашното обучение - не знам как може да го реализира човик. Децата като че възприемат по- добре обучението , когато им е предложено от външен човек.

# 151
хелоу Simple Smile

тедивас, честит рожден ден на най-голямото ти чедо!  Wink да ви е жив и трудоспособен, да ви е радост и опора още дъъъълги години!

красси-мира, много си се заблудила, че домашното обучение се налага поради отдалеченост на населените места. поне за САЩ ти гарантирам, че не е така, защото леля ми ни обучаваше вкъщи, след което ни водеше на благотворителни мисии в училището отсреща  Laughing просто хората в някои държави имат право да си обучават сами децата и това, което е от значение е знанието, а не обучението. да ти кажа, напоследък и все повече работодатели мислят така Wink за мен е важно да направя децата си годни за пазара на труда не като им докарам сертификат, а като ги науча да решават реални проблеми (за което разбира се трябва да са екипирани със знание). също, не е съвсем задължително да имат работодател. смятаме да ги научим как да си изберат ниша и да предлагат конкурентноспособни продукти/услуги. това е една много дълга философия, която мисля скоро да адресирам в една съотвестстващо дълга статия и ще пусна линка тук, ако искаш да я прочетеш.
мислила съм за всичко, което казваш, разбира се. това решение не сме го взели от днес за утре. разбира се, че сме обмислили възможно най-гадните варианти. не бих казала, че изолирам децата от системата - тя все още ги осигурява. просто не разчтам на системата да решава проблемите ни. искам и децата да се научат така. те вече са различни и мога да ти кажа, че доста добре го понасят, защото не са чули ни една лоща дума от връстниците им - те всичките им завиждат. дори преди няколко дни им беше на гости един приятел на тони и стана време да си тръгва, защото трябваше да ходи на училище (втори клас е). аз исках да го успокоя и му казах, че и ние почваме училище след малко и посочих енциклопедията, която бяха разглеждали. той каза "еееех, да можех и аз да остана да уча с вас!"  Sad сега проблема ми по-скоро се изразява в това да ги науча да не се надуват, че са различни...
иначе до кога? ами, мисля че моята роля скоро ще стане единствено насърчителна и обяснителна. тони и линка вече могат да четат сами и обожават да учат, да разбират, да питат защо. щом не съм им убила интереса смятам, че работата е лесна. давам им достъп до много информация и те сами я поглъщат, без да трябва да им я наливам в главите. аз само насърчавам и ги "запалвам" по разни идеи. днес ми хрумна нова идея - да си направим един дълъг "влак" от слепени листове и да нарисуваме на него историята, хронологически от древните хора до комунизма. (по-важните събития естествено) после ще им го залепя в детската на стената. тая идея веднага ще я изкълват Simple Smile
сега, не че се хваля, но тони макар че още смята само до 10 може да ти каже какво е митоза и защо хората се нуждаят от костен мозък, кои са най-голямата и най-малката кост в човешкото тяло, как работи храносмилателната система, какво правят ензимите и т.н. тези неща съм ги учила в 6ти клас. ако трябваше да чака до тогава, би му писнало. аз го хващам с това, което му е интересно в момента и го развиваме до колкото е готов да задълбае. та до кога бих могла да го правя това? ами до момента, в който вече няма да иска мама да го храни Simple Smile

кабо алма, за сега нямаме проблеми със закона. т.е. това, което правим не е законно, но не ни преследват. просто спряха на тони детските. никой не е идвал да ни търси, а ако дойде някой ще го черпя едно кафе и ще си го пратя по живо по здраво Simple Smile според мен домашното училищ трябва да Е опция в България! и това ще се случи само ако хомскулърите станем повече - достатъчно, че да бъде чут гласа ни Wink не се притеснявам от това, че престъпвам закона, защото това е моя начин да го променя. пък ако има някой, който не е пресичал неправилно в живота си нека хвърли първия камък Wink

неле, как може да си в дупка? виж пролет идва, слънчице, разлиства се всичко, скоро ще е лято и ще е още по-хубаво. никви дупки! денико, и за теб се отнася! как можеш да се чувстваш безполезна и мързелива, като вършиш най-благородната работа? най-голямото предимство на жената е, че може да дава живот. другото всички го могат Simple Smile как може да се чувстваш непълноценна от това, че не прекарваш деня си с шеф, който да ти нарежда, а с малки човечета, за които си всичко? я си представи да не можеше да имаш деца! тогава дали работата щеше да те кара да се чувстваш пълноценна като жена? стига с тези мрачни мисли! вие като че сте се хванали за навъсената страна на март Wink
денико, ако искаш ей ти темата за майките-домошарки: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=272767.0 разцъкай, ще намериш доста сродни души Wink

айде, мили мами! ставам да водя чавенцата на уроци по пиано  Heart Eyes лек ден на всички  Hug

# 152
опа, не съм видяла Simple Smile

на моите деца ако някой външен човек им предложи знание по-скоро биха го проверили Wink много пъти съм казвала: за да можеш да учиш децата си вкъщи трябва да имате тясна връзка, взаимно уважение и добро общуване. иначе не става. според мен много родители не могат да си представят децата им да учат от тях, защото децата им нямат уважение. затова с външните хора е по-лесно, но в 6-8ми клас и учителите губят уважението на децата и цялата работа става наистина трудна...

вече наистина трябва да тръгвам, после ще намина пак да ви зърна Simple Smile

# 153
Здравейте ,момичета! Какъв хубав ден е навън...какво слънчице...как ухаят цъфналите портокалови дръвчета...

Теди,да ви е здрав татенцето и все така да ви помага...Купихте ли торта ?
Дес много рожденици-Йоана на hatchi ,Христо на kapi-portokal,Марио и Ивайло на Кристал ,Даниел на Наталка! Да са много щастливи !  bouquet

Къде ли е Наталка и как се чувства...често си мисля за нея Heart Eyes

ПигиHug и снимките от Благоевград са много хубави! Наистина е много красив град...набелязала съм си го за обиколката из Родината,когато се приберем...тъкмо ще погостуваме на някои мами,които ни позабравиха  Thinking Пиги,да изкарате весело на сватбата и...да намерите време да се разходите по плажа  Wink

ЧатпаткаHug Цайсатко/само да не те чува  hahaha / се казва Стоян,Зъбатко..../сигурно имаш предвид малкия ...се казва Давид....а ако имаш предвид големия...той е Георги  Mr. Green ...Костенурката Нинджа е черно-бяла и не се разбира коя е,но ние я кръстихме Бенидорманджело  Joy .... Интерсна ми е теорията ти и чакам с нетърпение статията...Можем с часове да говорим по въпроса ...

НадеHug чудесни са ти дечицата! Баткото беше ли доволен...а какво стана с майка му?

АниHug ами леген им е трябвал на хорицата...Сещам се за приказката за златната рибка...първо спукано корито...после.... hahaha

Тъщичке  Hug ...какво да ти кажа...Аз не мога да стоя сама без мъжлето...Предпочитам да сме заедно..Но пък ако финансово ще сте по-добре ...ще можеш да си останеш у дома и да си гледаш дечицата...пък и в ерата на Интернета....не е проблем да се виждате и чувате ...Прегръщам те!  Hug
Раде  Hug,лека бременност на сестричката!
Феичке Hug ,държиш ли се още ?  Heart Eyes
Нелето  Hug ,ти ли сътвори тази чудесна торта!  Peace
Денико, Hug благодаря !

Мили мои ,радвам се,че сте харесали снимките ни!
Утре ще правим козунаци в училището на малкия...в близка фурна ще  приготвят тестото,а дечицата ще  му придадат форми...с помоща на майките...Ще опекат козунаците в същата фурна и ....в петък сутринта ще сме на празник на Плажа,където децата ще хапнат произведенията си...Ще бъде весело сигурно  Grinning ....и после Ваканция  ooooh!

Много мами ми се губят... newsm78  Целувам ви и ви прегръщам ! 
     bouquet

# 154
Привет и от мен!
Теди , да ти е жив и здрав мъжа и само щастливи мигове заедно! Hug

Аз утре съм на защита на дипломната, така че стискайте палци, където и както можете.

Да, втория рожденник на снимките е баткото Дени - стана на 13. С майка му -нищо ново, изобщо не се интересува от него. Не знам с пиенето как е, но пак се е събрала с приятеля си , заради когото щеше да се самоубива.
Иначе аз имам напредък с Дени - от две седмици събота и неделя решаваме задачите по геометрия и учителката му е много доволна. Има шанс да си оправи двойките. А и на него виждам, че му е интересно, като има кой да му обясни как се решават. Дано интереса се задържи.
Нели, дай рецептата на тортата. Много е хубава! Пък и скоро пак имаме повод, ако не е много сложна да я направя.
Чатпатка, страхотно е това, което постигаш с децата си.  PeaceЗа това обичам толкова тоя форум - отвори ми света към най-различни хора!

# 155
Здравейте мами
Честито на всички рожденници
nadiaeuro-още  от сега започвам да стискам палци
Момичета"домошарки"-аз явно нещо съм се повредила,но ми харесва да си стоя в къщи.Ако някой ми беше казал преди 3 години,че този начин на живот ще ми хареса- щях да му се изсмея.  Просто това майчинство го възприемам по по различен начин отколкото предишните.Много по спокойна съм,по цял ден съм с Тони и това ми харесва.Социалните ми контакти са сведени до интернет , някоя приятелка за по час два на ден и петъчно излизане с приятелски семейства.Странно но това за сега ми стига. ooooh! newsm78.
Даже не давам зор да си отворя офиса.
 Цоци,Джулка и още куп мами ги няма
chatpatka -просто децата ти са малки.Обучението на 7 годишно не е проблем,но когато то стане на 12-13 години не виждам как ще му обясняваш задачите по математика,уроците по химия,физика и тн,а и съвсем не мисля,че детето на тази възраст ще предпочете майка му да му преподава ,отколкото да ходи на у-ще с другите деца.Също така не мисля,че американската образователна система е някакъв връх от който ние трябва да се учим-точно обратното.Българчетата за да оцелеят в този свят трябва да имат широка обща култура.Мислиш ли,че си добър педагог по всичко и ,че знаеш толкова много,колкото знаят учителите по своя предмет.Извини ме ,но не мога да повярвам.Вярно е,че всеки сам определя бъдещето на децата си и ти си избрала за своите това.
Моето мнение по въпроса е друго,затова хората сме различни

# 156
Цоци,Джулка и още куп мами ги няма
Коя Джулка?  newsm78 Щото аз съм тук , ама нали вече сме две , та не знам за коя питаш . А по повод стоенето в къщи - така , като чета какво си написала , все едно съм го писала аз  smile3521. Изобщо не искам и да чувам за работа  Naughty. В такава розова мъгла съм , и ми е толкова хубаво  newsm44 , че ... Направо не знам .

# 157
  bouquet   За редовно пишещите мами!
Аз тази седмица съм си у дома, че грипа реши да не ме подминава  Confused  . Тотална почивка, спане с малкия и разходки на слънце. Днес дори измих малко прозорци и нещо се разчистих пролетно.Добре се раздвижих.  Mr. Green
Но малкия е почнал много да нервничи, да иска всичко каквото види и ми прави едни истерии. И на вън и у дома.Позната история, но и аз се изнервям. Трябва ми търпение докато мине тази вълна.
Честито на рождениците, които черпят тези дни!   bouquet

# 158
  • През девет земи в десета
Здравейте от мене по нощите,утре сутринта тръгваме в 7ч. и затова реших днес да намина.

В Бяла,където всъщност е къщата ни има нет,но едва ли ще остане време за форум и реших да не взимам лаптопа,да не го мисля и него когато спираме да се разхождаме.

Ани 69,съгласна съм с тебе,аз никога не съм се чувствала непълноценна заради това,че се налага да стоя в къщи и да си гледам Цветето,сега работя,но по по-малко, няма нищи общо с това което беше,доста намалих темпото и се опитвам да бъда всяка свободна минута с децата си Peace

Нелето детенцето на което ще съм кръстница става на една годинка,в неделя има рожден ден и кръщенето ще бъде тогава,ние не сме кумове на семейството,но те са ни много близки приятели,незнам защо са избрали мене,научих го в последния момент,но това не ми пречи да съм много доволна Wink  Тортата е много красива,украсата с марципан "Варна" ли я направи ?

Аз вчера си купих нова форма за торта с диаметър 30 см и съм много доволна,досега все не успявах да намеря Simple Smile

Габи Hug,като се върнем ще ти звънна!

Изчезвам,в неделя ще пусна малко снимчици Heart Eyes

# 159
Здравейте мили маичета , искам съвет за голям проблем.Мъжът ми е алергичен към плесени ,гъби, прах, влага, полени и още др.Дъщеря ми е на 11г.и иска да вземем домашен любимец ,но баща й няма да може да диша.Той от алергията се задушава,а там където има животни му става много зле.От два дена дъщеря ми плаче и говорим и обясняваме ,но тя е решила и не се предава ,незнам докога ще издържим на напрежението.Всичките и приятелки и съученички имат хамстери и папагали.Уговаряме я да вземем рибки ,но тя иска хамстер.Приемам съвети всякакви.

# 160
Здравейте мили маичета , искам съвет за голям проблем.Мъжът ми е алергичен към плесени ,гъби, прах, влага, полени и още др.Дъщеря ми е на 11г.и иска да вземем домашен любимец ,но баща й няма да може да ..........
АМИ НАПРИМЕР КЪЩА С ДВОР И ДОМАШНИЯ ЛЮБИМЕЦ- НАВЪН  Grinning
НАЙ- ПРАВИЛНО Е ДА КАЖЕШ , ЧЕ НЕ МОЖЕ. НЯМА ТАТКОТО ДА СТРАДА. ЗА КЪДЕ БЕЗ НЕГО Simple Smile

# 161
Да и аз искам къща. Но сме в апартамент и то с три преходни стаи.По цял ден вратите са отворени и няма къде да се скриеш.Дано да се вразуми.

# 162
Имах съученичка, която гледаше хамстерите си на балкона. Дали би помогнало при теб?

Hug - за всички, които се интересуваха как сме. Ами още сме 2 в 1. Оня ден бях на преглед в Майчин дом, където ще раждам (последно се спрях на МД, макар че преди не исках  Confused  ). Докторът беше много внимателен и оптимистичен и така ми вдъхна увереността и спокойствието, които ми се бяха позагубили. Сега си събирам багажа и ще чакам. Лошото е, че Коки се поразболя - не е нещо сериозно, само гърлото го боли, ама все пак си е гадничко.

# 163
 Ти си шампионка! Четири деца си е наистина сериозно и най- искренно ти се възхищавам на смелостта! Пожелавам ти всичко да е наред и безпроблемно. Аз все със секцио съм раждала и не е било най хубавото ми преживяване. Защо не провериш в болница Лозенец. В МД са увредени психически Laughing

Последна редакция: чт, 13 мар 2008, 11:05 от denyco

# 164
Между другото , какво е МД ?
Майчин Дом , миличка .  Peace

Общи условия

Активация на акаунт