БЕБЕТА ЮНИ 22 :-)

• 12 076
  • 286
  •   1
Отговори
# 45
Този ехограх 3D ли прави тези снимки - червеникавите,защото аз поразпитах дали има в моя град такъв ехограф,но не са сигурни,а ми казаха,че има един лекар който може да ми направи диск на бебето,друг ехограв освен 3D може ли да прави клипчета на диск  newsm78 ,защото аз мисля че ехографа не е от най-новите  Naughty. Дано сте ме разбрали,че стана малко объркано  Blush

# 46
  • Пловдив
Зсдравейтее, Party
 Аз днеска такава разходка му дръпнах, от 8 до 2 не съм се спряла. Пуснах си и изследвания днес- кръв и урина ми беше назначил моя доки, всичко е наред освен хемоглобина-119 ми е и еритроцитите ми са леко под нормата. Урината е добре, но гледам на мен не ми е пуснал захар и се чудя защо ли? newsm78. По принцип знам, 4е се изследва заради диабет на бременността, който знае повече моля да сподели  bowuu
Ама днеска в лаборатяорията имаше голяма опашка и една баба като ме видя да чакам на края и като почна :"Ела момиче, ела тука пред нас, ти си бременна, не трябва да чакаш," на мене толкова неудобно ми стана, аз като съм бременна да не съм се инвалидизирала я, ще си чакам, ама тя толкова настояваше, 4е накрая ги прередих всички! Laughing  Ох, толкова съм изморена ве4е, че ще ходя да си лягам, айде лека вечер на  всички  Crazy   

# 47
За теста за захар - другата седмица (значи като направя 24 седмици) ще ми правят някакъв тест за гестационен диабет, където рано сутринта, неяла и не пила нищо трябва да отида до лабораторията, да изпия една чашка глюкоза (ако не се лъжа това беше) и след час да измерят как организма ми я е преработил. Бил стандартен тест за всички бременни.

# 48
Трънче   а за този тест сигурно ли е?
на мен не са ми правили такова... newsm78 newsm78 newsm78
вземали са ми кръв и урина на гладно ама не съм пила глюкоза...

# 49
В какъв смисъл да е сигурно? Доктора ми каза да си взема час за такъв в лабораторията и аз слушам... Иначе ето тук има статия с информация, но е на английски.

# 50
  • И аз не знам къде...
Трънче   а за този тест сигурно ли е?
на мен не са ми правили такова... newsm78 newsm78 newsm78
вземали са ми кръв и урина на гладно ама не съм пила глюкоза...

Ами на мен са ми казвали, че тук не се прави ако няма някакви показания за това. Какви са те не знам, а и да си призная не искам да разбирам  Stop! Но това изследване за гестационен диабет не влиза в пакета стандартни изследвания при бременност (в Бг де).

# 51
Показанията са предполагам завишени нива на кръвна захар, може би задържане на вода?  Thinking Но така си е, тук се правят купища изследвания, по скромното ми мнение много от тях от чисто печалбарство - да могат докторите прибират парите на застрахователните компании. Twisted Evil  Няма да се учудя ако след този тест ми кажат че се налага да си правя следващия по сериозност, който продължава 3 часа - в 15-25% от случаите на първия тест се получавала такава "фалшива" тревога и втория се правел за да се потвърди. Да бе, да... В крайна сметка само 2-5% от бременните жени развиват гестационен диабет. Ама както и да е.

# 52
ДОБЪР ВЕЧЕР И ОТ МЕН!
АЗ НЕ СЪМ СЕ ВКЛЮЧВАЛА МНОГО ОТДАВНА И ДОРИ НЕ СЪМ СЕ ПОХВАЛИЛА,ЧЕ НА 31.01.08 ХОДИХМЕ ВЪВ "ФЕМИНА" НА ФЕТАЛНА МОРФОЛОГИЯ. Д-Р ДИМИТРОВА КАЗА 4Е ВСИЧКО Е НАРЕД И Е МОМИЧЕНЦЕ!!!! ДАНО НЕ СЕ Е ИЗЛЪГАЛА ЧЕ ВСИ4КИ ИСКАХМЕ ДЖУФЧИЦА. НО КАКВОТО И ДА ДОЙДЕ, 4АКАМЕ ГО С НЕТЪРПЕНИЕ!
А СЕГА ОТИВАМ ДА ЛЯГАМ ЗА6ТОТО ДНЕС МИ БЕ6Е УЖАСЕН ДЕН!
ПОЖЕЛАВАМ ВИ ПРИЯТНИ СЪНИЩА И МНОГО ГЪДЕЛИЧКАЩИ РИТНИЧЕТА.....

# 53
Да кажа за захарта, че на мен ми правеха изследване чрез кръвна картина newsm78 Не е такова по-специално като на Трънче, ама тя ако ти е завишена се разбира. Прави се задължително при бременни. Това е защото някои бременни качват доста границата на захарта и е опасно, дори има и гестационен диабет, който се получава при бременни. Аз това знам!

bun4ou, честито за розовите гащи и на теб bouquet

# 54

Maristuta
, много ми хареса диванчето. И ние сигурно скоро ще сменяме нашето. Знаеш ли дали тази фирма има представителство и в други градове, Варна например?
Gali80, нямам никаква идея дали имат представителство във Варна.   Thinking Така или иначе, производствената им база се намира в Ловеч и Троян. Може да звъннеш на телефоните, които са дадени в сайта и да ги попиташ.  thumbsup
Момичета, качих в албума снимка на новата рокличка, която си купих през уикенда.  Heart Eyes Честно казано, резултатът от снимката не ме удовлетвори Naughty защото всъщност на живо, а още повече - облечена, рокличката изглежда МНОГО по-сладка и нежна. Ето я тук:

рокличка-предна страна
рокличка-задна страна

Остави рокличката  newsm23, но новата ни стенна лампа не мога да не ви я покажа  Blush - просто умирам от кеф като я гледам на стената и не мога да ви опиша колко много ми харесва!  newsm26 Ето я:

любимата ми стенна лампа

offioly, какво стана с шапката на Митю?  Mr. Green Готова ли е? Давай да я видим!  Peace

Лека нощ, момичета!   bouquet

# 55
  • София
Здравейте мамчета,

през почивните дни ходих във Варна. Направо беше супер - не спряхме да обикаляме с таткото, то нали всичко е наблизо. Ходихме до плажа и какво да видим - в морето лебеди и гъски Grinning. Не е един-два, а много и не ги беше страх от хората. Толкова е хубаво във Варна и така ми се иска там да гледаме бебчо, но сигурно ще полудея, защото никой не познавам. Засега ще останем в София. Тази ВАрна ми е голяма дилема, а ако реша до отида, нашият татко ще е на седмото небе Grinning

И моята захар е към 5, но това е границата. Този тест с изпиването на глюкоза в БГ се прави само ако има проблем, т.е. висока кръвна захар на гладно.

Лека нощ, че аз май нещо се отплеснах

# 56
Аз се пуля над моите изследвания,ама нещо не мога да намеря колко ми е кръната захар.Моя голям и основен проблем си остава хемоглобина Confused .Утре съм на ЖК и ще ми вземат пак кръв.Дано този път е по добре Praynig

Бебка какви шутове прави вече. Hug  Ама много се кефа колко силна става!

Айде и аз ще заспивам вече,че стана доста късно Hug Heart Eyes

# 57
  • И аз не знам къде...

И моята захар е към 5, но това е границата. Този тест с изпиването на глюкоза в БГ се прави само ако има проблем, т.е. висока кръвна захар на гладно.

Така е  Peace!

А за Варна и аз да си кажа - това ми е любимия град. Много обичам да съм там. За живеене е супер, но за работа е малко кофти. Не заради друго, а защото там икономисти под път и над път и заплащането е много по-ниско на тези професии. Пък нали съм икономист си гледам от моята камбанария  Blush! А колко са скъпи жилищата ..... Не че в Стара Загора са евтини де  #Crazy!

# 58
Толкова е хубаво във Варна и така ми се иска там да гледаме бебчо, но сигурно ще полудея, защото никой не познавам. Засега ще останем в София.
Оооо това ми е любимия град, макар че съм от София. Както съм писала и друг път, там родих Маги и после живяхме 1год и 3мес. Хубави спомени имам. И да не мислиш, че аз някой съм познавала. Simple Smile Първо се почна от момичето, с което заедно лежахме в болницата. После от съседката, която също имаше бебче месец след Маги. След това се присламчиха и други към нас и станахме една голяма тумба. А и да не забравяме форума. Simple Smile Да ти кажа всичко е до нагласа.
dari75, ние плащахме за идеален център / до Катедралата /и напълно обзаведен 280лв навремето. Т.е. става дума за 2004-2005. После знам, че хазайката го вдигна на 350лв. Сега кой знае колко е вече.
Трънче, това изследване за гестационен диабет и на мен ще ми го правят другата седмица. Само че ще пия нещо дето мязало на портокалово сокче. Simple Smile Знам, че те паникьосват за някакви незначително завишени стойности. Въобще няма да им се връзвам. Поне при нас разликата е, че всичко е безплатно. В началото на бременността за какво ли не ми пуснаха изследвания.

# 59
Добро утро, момичета Simple Smile!

Maristuta, благодаря за отговора.

Виждам, че си говорите за Варна. Аз живея тук от 8 години и виждам и хубавата и лошата страна на града, за съжаление.
Права е Vesi21 за работата, ама не само за икономистите е така. Не съм достатъчно добре осведомена, но мисля, че повечето професии са по-ниско заплатени отколко София, пък дори и от Бургас /информация от втора ръка/
А иначе, и ние си имаме трафик и дупки по главните улици, мръсотия и т. н.; а тази година и най-високи данъци май ще плащаме.
Освен това и проблемът с детските градини си остава на дневен ред.
Но да не помрачаваме деня, досега сме се оправяли и сега ще е така Mr. Green.

Дано слънчицето да се усмихне и днес Sunglasses Hug

Общи условия

Активация на акаунт