Мнение за 38 оу В. Априлов София

• 108 275
  • 349
  •   1
Отговори
# 45
Хей, bewitched, благодаря ти за този постинг. Страшно мило ми стана. И тъжно. И...
от една страна, защото обмислям да запиша детето си там.
От друга страна, защото на мен в шести клас ми викаха "зубър" и даже се бяха наговорили в един момент всичките вкупом да ме обиждат... е, аз нещо не се затрогнах чак толкова, може би защото не се оплаках на нашите, а на баба, а тя като здравомислеща селска жена хич и не седна да се вайка и да ме утешава, а само каза "завиждат ти" и ми даде някаква работа Simple Smile И като не се впечатлих, на тях бързо им писна Simple Smile После тарторката дойде да ми се натиска за приятелка.

Възможно е детето ми да има същите проблеми (и татко му е минал през това, оказа се). Обаче... алтернативата човек зорлем да тъпее, за да е по-угодно на околните, някак не ми харесва. Защото такъв човек е управляем, и защото просто  предпочитам да съм себе си.
Не бих те лъгала, че по-нататък става по-лесно и че антиинтелектуализмът изчезва като с вълшебна пръчка (нищо подобно, погледни колко възрастни се гордеят с това, че "ми аз съм си простак беее"). Обаче по-нататък можеш да си подбираш средата, например подбирайки къде да учиш и къде да работиш.

А при кои учителки си била до четвърти клас?

# 46
Благодаря Ви, надявам се да сте права.
Началната ми учителка се казваше Силвия Топчийска, но тя тази година работи с трети клас май, така че почти съм сигурна, че детето Ви няма да учи в неин клас. Добри начални учители са господин Христов, госпожа Радославова и госпожа Лишева, обаче за последните две - май и те преподават на третокласници. Но като цяло смятам, че и останалите учители са добри, просто не познавам всичките. (:

# 47
bewitched, благодаря ти, че се включи, мненията ти са ценни за нас!!! Много е важно да чуваме информация за училището от настоящи ученици.

# 48
Случайно попаднах на темата и реших да си изкажа мнението.
Миналата година завърших 7-ми клас в 38-мо.Сградата,двора,всичко е много хубаво.Новата директорка го е обновила и наистина е станало още по-приятно от преди училището.Чиновете и те са нови /миналата година ги сваляхме от камиона/.Боядисано е,абе,въобще щом си тръгна нашия випуск го обновиха изцяло.
Класната ми от 1-ви до 4-ти клас беше г-жа Миронова.Уважавам я,наистина страхотна учителка,въпреки методът и вместо да ни разказва уроците да си ги четем и подчертаваме.Наистина е важна средата.Например от 5-ти до 7-ми клас бях в друг клас,нашия го разформироваха.Класа си беше пъъъълно ку-ку,но пък от там са ми единствените истински приятели.Аа,от учителите едно голямо ЕВАЛА на Колева-биоложката,Йонкова-по физика и химия и Дончева-по немски.Даже,да си призная целия ми до сега 8-ми клас не може да се сравни с...изпитването ми по химия,да речем или който и да е кратък миг от 38-мо.
И та общо взето исках да кажа,че обстановката в училището е страхотна,учителите си знаят работата и това училище никога,ама никога не се забравя.

# 49
Здравейте,
аз съм майка на дете първи клас в 38 училище и съм страшно доволна от г-жа Андреева.Доволна съм и от училището, знам че със сигурност ще направят ремонт на тоалетните, които са ужасни.Не съм давала подкупи, не съм спала пред училището за да го запиша.
Успех на всички майки.Запишете децата си там където сте убедени че ще се чувстват добре.
И класа на детето е строхотен!

# 50
  • I want it all and I want it now.
Здравейте.Вчера разбрах че ученици от 5клас  са затворили едно момче в тоалетната на у-щето.Съблякли са го и са му запушили устата с гъба.Което мене ме шокира.Някои знае ли дали са предприели някакви санкции от у-щето?Имах намерение да си запиша детето там.

# 51
Здравейте.Вчера разбрах че ученици от 5клас  са затворили едно момче в тоалетната на у-щето.Съблякли са го и са му запушили устата с гъба.Което мене ме шокира.

Моят син е петокласник, но подобна история не съм чувала да се е случвала в последно време. Има приятели от другите пети класове, все щеше да се разбере, ако е вярно, макар  че кой знае... Като се прибере по-късно ще го разпитам. Стана ми любопитно...

# 52
И аз искам да знам.

# 53
Питах хлапето снощи, но не знае за подобна случка. syn, откъде е информацията ти? Доста странно ми се вижда да се случи подобно нещо, защото училището е доста малко и тоалетните не са изолирани, те са в непосредствена близост до коридора с класните стаи. Имам впечатления, че между хлапетата непрекъснато щъкат възрастни - по коридора винаги има учители, това съм виждала когато съм влизала в учебно време. Или случката е станала в извънучебно време/ което е практически невъзможно/, или е силно преувеличена.

# 54
  • I want it all and I want it now.
Една баба ми каза  на която внучето е 3клас в това у-ще.Доколкото разбрах са извикали родителите но мерки не са взети.Потулили са случая понеже у-щето се води за елитно.Пиша малко на бързо понеже съм на работа.

# 55
тук нещо ново разбра ли се?

# 56
  • София
Бях решила да мълча по въпроса, но си промених мнението. Учила съм в това училище, само гадни спомени имам /вярно, че не е било вчера/, никога няма да избледнеят. Вътре - едно към едно с Централна баня. Учителката ми по български език /Василева/ казваше : Облегнете се надире, дълго време не разбирах какво означава това. Началната ми учителка Славова ми казваше в часовете по рисуване: Ти си жив зян. Абсолютни отличници бяха децата на известните художници, журналисти и поети /няма да споменавам имена, защото децата бяха свестни, въпреки, че не се отличаваха от нас обикновените, които просто живеехме в района/.
Анда, децата на моите приятели завършиха 42-ро "тъпо квартално" у-ще. Едното влезе и завърши със златен медал Испанската гимназия без частни уроци, второто влезе в Математическата без допълнителни уроци, третото е абсолютен отличник в Търговската... И така всички, които са ми близки. За пътуването и задръстването цяла зима ти споменах в друга тема. Моли се детето ти да не попадне на начална учителка като моята Василева. Желая ти успех.
На останалите се извинявам за отклонението.

# 57
Съжалявам, че сте попаднала на такава госпожа. Но всъщност в момента има много добри учителки, поне повечето са такива от пети клас нагоре, смятам.

Но във връзка с този пост искам да кажа, че да, важно е училището, важни са и учителите в него, но най-важното е какъв е самият ученик. Всичко зависи главно от него и ако е интелигентен, той ще успее във всяко едно училище с всякакви учители. Това е моето мнение. (=

# 58
  • София
Всичко зависи главно от него и ако е интелигентен, той ще успее във всяко едно училище с всякакви учители. Това е моето мнение. (=
Бъркаш! Ако първата ти учителка не ти даде "криле", а те смачка, нищо няма да стане от теб. На едно дете като му повториш три пъти, че е прасе, то започва да се въргаля в калта. Поощрението и похвалите правят чудеса.  Разделението да децата, пренебрежението и публичните обиди пораждат агресия.
В 38 ОУ трябва да се слееш с тълпата, да се влиеш от простаците, които още от по-долните класове започват да контролират положението. Учителите се опитват да поддържат дисциплината, обаче не могат да стоят до всеки от нас непрекъснато. В междучасията съм ставала свидетел на какво ли не.
Разочарована съм от това, че по никакъв начин не се насърчават отличните ученици, тези, които наистина заслужават най-доброто. Но тъй като тези деца са единици, а останалите са "стадото", което гледа да ги осмее по всякакъв начин...
На учителите ти въобще не им пука за дисциплината. Да мине часа и аре чао.
Дааа, не се насърчават отличниците, не се работи и не се мотивират по бавните деца, унижават се пред класа, пристискват се по децата на силните. Както преди, така и сега.

# 59
Здравей,bewitched. Исках да те попитам какво точно е вътрешното ти чувство, когато влизаш в 7...(а извинявай не разбрах коя паралелка си а, б, в или г ) и как постъпваш при нападките на съучениците си?

Общи условия

Активация на акаунт