Мнение за 38 оу В. Априлов София

• 108 441
  • 350
  •   1
Отговори
# 180
За Елица   Честито за подадените документи! В началото на юни ще излязат списъците .Желая Ви успех!

# 181
За Елица   Честито за подадените документи! В началото на юни ще излязат списъците .Желая Ви успех!

Благодаря за пожеланието   bouquet
Дано да сме в класираните. И дано да има смисъл от цялото това будуване. Най-спокойна ще бъда ако е в това училище, а пък ако уцелим и госпожата ще бъде пълно щастие.

# 182
  • София
Ние завършваме тази година 38-мо. Ако върна времето назад, пак бих записала детето си в това у-ще. Подготовката до 4-ти клас е стабилна, изисква се много от децата, но и се дава много. Учителите от 5-7  клас също са много добри. Никакви забележки в това отношение  Peace Г-жа Иванова по БЕЛ, г-жа Боева по МАТ, г-жа Йонкова, госпожата по немски език, по биология....сигурно пропускам някой, страхотни преподаватели!
Като минуси изтъквам липсата на хубав стол, на достатъчно извънкласни занимания и клубове /изключвам вокалната група / .
Ще ни липсва! Успех на всички дечица, които ще прекрачат прага му наесен Hug

# 183
Ние завършваме тази година 38-мо. Ако върна времето назад, пак бих записала детето си в това у-ще. Подготовката до 4-ти клас е стабилна, изисква се много от децата, но и се дава много. Учителите от 5-7  клас също са много добри. Никакви забележки в това отношение  Peace Г-жа Иванова по БЕЛ, г-жа Боева по МАТ, г-жа Йонкова, госпожата по немски език, по биология....сигурно пропускам някой, страхотни преподаватели!
Като минуси изтъквам липсата на хубав стол, на достатъчно извънкласни занимания и клубове /изключвам вокалната група / .
Ще ни липсва! Успех на всички дечица, които ще прекрачат прага му наесен Hug

Много се радвам да прочета такъв хубав пост. Има доста негативни мнения за училището и е хубаво да знаеш, че има и доволни, дава ми спокойствие, че не съм сбъркала в избора.

Успех и на вас през гимназиалните години.   bouquet   

# 184
НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КОЯ ГОСПОЖА щЕ БЪДЕ НА МЯСТОТО НА АНДРЕЕВА?И МНЕНИЯ ЗА НЕЯ И ЗА РУСКОВА,НИКОЛОВА И ВЛАЙКОВА?АКО ДЕТЕТО НА НЯКОЙ Е УчИЛО ПРИ ТЯХ,МОЛЯ СПОДЕЛЕТЕ МНЕНИЕ! newsm78  bouquet  

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 12:53 от УИНКС БЛУМ

# 185
# 186
ПОЛЕЗНО МНЕНИЕ... Simple Smile

# 187
Може би на родителската среща ще разберете, каквото ви интересува.

# 188
  • София
38-мо доста добре се е представило на външното оценяване след 4-ти клас
тук може да проверите: http://mon4.mon.bg/rank/

# 189
38-мо доста добре се е представило на външното оценяване след 4-ти клас
тук може да проверите: http://mon4.mon.bg/rank/

Предполагам, че и миналата година са били сходни данните. Дъщеря ми тогава беше 4-ти клас и каза, че матурите изобщо не са ги затруднили, имаше тук - таме по някоя петица по ЧО. Преди 38-мо основно са частни училища с много малко ученици, които силно изкривяват резултата. Така че може да се гордеем спокойно с резултатите на децата, добре ги подготвят:-). Четох мнения за учителите от 5-ти до седми клас и имах притеснения, но мисля, че и в горните класове се учи сериозно. По български ни е г-жа Шаламанова, която е доста взискателен учител и по думите на дъщеря ми е много строга Simple Smile  По математика също се учи сериозно. По немски ни е г-жа Дончева, която определено има за цел да ги научи на езика. Непрекъснато правят контролни, учат по избрани от нея учебници доста интензивно. Класната ни е страхотен и много разбран човек, г-жа Баева. Определено всички учители, дори и зам. директорите лично следят за дисциплина и индвидуалното развитието на всяко дете, и ако има притеснения за нещо веднага сигнализират на родителите. Дъщеря ми влезе в трудната възраст на пуберитета много бурно и всички дружно подходиха с голяма загриженост. Лично г-жа Гергова (зам. директорката) я викна на приятелски разговор. Интересуват се и от чувствата и мнението и на децата, подхождат от позицията на родители. Така се държат с всички тийнейджъри в училището, като се има предвид, че не е никак лесно да усмириш зверчетата на тази възраст. Дори охраната са инструктирани и са навътре с дисциплината, контролират, правят забележки, дават препоръки, а по принцип не им е задължение и могат спокойно да си седят в кабинката и да си "цъкат" на компютъра, както правят повечето други техни колеги.Е, на дребния му идва малко в повече взискателността на госпожата, защото е доста по-несамостоятелен, по-глезен, по-разпилян и разсеян, и отделно понеже много се шашка за всичко и не може да се защитава, винаги е подходящата жертва за каквото и да било и е дежурният виновен за всичко в класа. Но съм го оставила да се оправя, защото занапред в живота никой няма да ходи след него и да му решава проблемите.

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 14:08 от Миши-Тети

# 190
Записахме се. Мина и първата родителска среща. Неприятната новина е, че вероятно няма да има места за всички деца в занималнята, а ние не попадаме в критериите за предимство. Другата седмица ще заседава комисия която ще разгледа молбите за занималня. Вероятно след това ще трябва да се ориентирам към някоя частна занималня пак в района. Нали уж целодневното обучение беше задължително Thinking

# 191
Аз съм една безкрайно разочарована майка. Детето ми бе прието, бях с надежда на родителската среща, но това, което видях там под формата на учителка на първи клас останах потресена. Това, което описвам е само и единствено за конкретната госпожа, нямам никакви наблюдения към останалите затова тях не коментирам. Детето е прието именно при новата г-жа Пенчева, която вече е на мястото на уникалната Андреева за мое най-голямо съжаление тази жена я пенсионират и засега тя ще е в занималнята, естествено на една част богоизбрани деца. Първо както вече споменаха занималня няма за всички, критериите са само 3 - деца със СОП, деца от социално слаби семейства и деца на самотни майки (тук обаче идва проблема защото масово хората живеят без брак и се разбита на "коректност", смешно е нали?). Занималня има само за 50 деца в първи клас и 25 във втори, въпреки законови наредби. От вратата естествено те подхващат с анкети колко пари би дал, как би спонсорирал училището и евентуално ако ти се види нещо нередно в стаята може да я поправиш, въпреки че детето ти ще е там само първата година. Въпросната учителка явно не обичаше странични въпроси защото всичко, което правеше е да чете от един списък необходими материали за училище, какво да носи в несесера детето, какви блокчета за рисуване и прочие глупости от второстепенна важност, които спокойно може да се разискват по-натам, за мен лично първата родителска среща е да се опитат родителите поне малко да придобият някаква макар и бегла представа за учителката и поне отчасти да са спокойни доверявайки най-скъпото си на нея. Уви тук удряш на греда, колкото и пъти да се опитахме аз и останалите родители да изтръгнем някаква лична информация за опит и прочие от нея се сблъсквахме със въпросният списък, явно това е най-важното нещо в такъв момент. На доста мои въпроси беше отговорено с "Е па незнам"!!! Въпрек ивсичко аз бях доста упорита с въпроса за опит и изобщо всякаква информация извън списъка, женицата накрая явно й писна и троснато отговори, че била завършила във Велико Търново магистратура и дали това е проблем за мен ????
 Децата нямат никакъв спорт, никакви извънкласни занимания, един баща явно купонджия човека много плахо зададе въпрос към госпожата - Имат ли тържества? Тя супер ококорена и много искренно отговори "Е за кво?" ....
Опитах максимално сбито да опиша протичането на родителската среща, мненията оставам на вас, решенията също. Аз лично не записах там детето си

# 192
janaj, жалко, че така се е получило при вас. Пенчева ако е тази, за която си мисля, е наистина някакво недоразумение в училището. То и видът и не е на учителка..........Дано не бъркам човека, да се изказвам неподготвена, но имаше една в занималнята на сина ми в първи клас, която май беше Пенчева. Не знам защо я държат да петни имиджа на училището, явно е с някакви протекции. На фона на Целия учителски състав, просто не заслужават да им се гради такъв имидж само заради нея. Аз съм имала разправии с нея, понеже изобщо не гледаше децата в стаята , а дремеше в коридора да не изтърве нещо, а те вътре вдигат училището на главата си. Надявам се да ръководството да вземе някакви мерки, ама като гледам от колко време е там, че и за титуляр я предложили.......... Много тъпо решение.

# 193
Дами, защо се унижавате да пишете такива глупости за хора които не познавате?
Успокойте се малко.....има добри таблетки, терапия също. Учителката си върши работата, вие ще я разкъсате.

# 194
Възмутена съм от думите, които чета срещу г-жа Пенчева.Момичета не ви прави чест
да клеветите хората.Като не ви харесва, има и други училища.Г-жа Пенчева е прекрасен човек,а вие,janaj, откровено сте се заяждали с нея. Вие не знаете ли какво е родителска среща?! На оглед ли тръгнахте? В този форум май пишат само недоволни и кисели хора, доволните вършат по-полезни неща.Желая ви успех!

Общи условия

Активация на акаунт