Мнение за 38 оу В. Априлов София

• 108 416
  • 350
  •   1
Отговори
# 225
Проблем е когато училището , ръководено от определен човек има политика която не е в интерес на качественото обучение . Тогава всички добри учители -не отричам че има такива там-също са безсилни. Мисля че сте в заблуда ,че родителският комитет може да упражнява контрол или да влияе върху решенията на директорката-опитайте-получавали сме преки отговори че тя не е длъжна да дава обяснения на родители. Нуждата от частни уроци при кандидатстване е порок на системата и е добре да има промяна в това отношение. Мисля че нещо което без много усилие и средства може да се промени е отношението на библиотекарката към децата,например-едно безобразно грубо отношение заради което децата накрая се отказват да стъпват в бибилиотеката-а може би точно това е целта.....

# 226
Предимно са деца на хора ,който работят в телевизията са приети в училището. Не живеят в райнна. Има от Люлин ,Панчарево и т.н.Много е важно ,когато стане 15 септември да се покажем по ТВ. Беше ,пуснала и анкети ,дали има хора ,който работят в министерството . Така ,ще може да участва по много програми.

Че повечето деца не са случайни е вярно. Важно е в този случай учителите да се абстрахират от факта чие е отрочето и да не се отнасят по-специално с него. Някои го умеят, други не успяват. Тези анкети къде работят родителите ги имаше още по наше време. И ние всяка година попълвахме професия и месторабота на родителите. Няма лошо, ако може от някой родител да има файда, тя ще е за всички деца.

И вземете най-накрая се научете, че който в множествено число се пише които. Много се дразня всеки път, когато видя такава явна неграмотност.

# 227
  • I want it all and I want it now.
Не случайни, а който не могат да си позволят частно образование Wink но искат специално отношение.  Joy Joy Joy Заради това седи и директорката. Успява да си гледа интереса и да знае на кой да му се подмаже.
Между впрочем до 4 клас, бях много доволна от учителката. Тогава хванахме и предишният директор Господинов.  Peace Пак да кажа има и доста свестни учители в училището. Директорката развали нещата.
Частни уроци посещаваме до момента само по англ.  Peace Другите родители се записаха на алианса.  Wink
Повече,няма какво да напиша, всеки си преценява.

# 228
  • София
Детето ми отдавна напусна училището, но и аз бих искала да кажа мнението си. При стария директор, децата имаха респект и дисциплината беше на ниво. После нещата не бяха на същото ниво. На събиране на родителския комитет повдигнах въпрос за дисциплината. Директорката ми отговори, че не могат децата да стоят мирни 40 мин. в час. Не съм съгласна. Ставаше въпрос за ученици 5-ти - 6-ти кл. и не просто да шумят и да се смушкват в час, а ученик, който танцуваше посредата на класната стая. Друг го беше заснел с тел. Това не е дисциплина и не може да бъде прието за нормално и да се подмине. Темата на това събиране на род. комитет отново беше променена към събиране на средства.
А като цяло съм доволна от училището. Има много свестни учители, особено от 1-ви до 4-ти клас. А и някои от 5-ти до 7-ми. Децата постигат високи резултати. Има го състезателния елемент и амбициите на родителите. Но всички това съчетано с едно добро ръководство, би могло да доведе до още по-високи резултати.

# 229
Здравейте,
някой да знае в колко часа ще е откриването на учебната година на 17 септември?
На телефона в училището никой не отговаря.

# 230
това не знам.
знам обаче, че имало практика да се залепят информационни бележки на вратата - по тоя въпрос, а и за да се знае кога ще бъде IIрата родителска среща за родителите на първокласниците. такава среща традиционно имало (от другаде знам) някъде между 1ви и 10ти септември. лошото е, че в този интервал има много почивни дни и ние лично няма да сме в софия. е, ако има родителска, ще изпратя представител с тефтерче, но не бих била спокойна.

за протокола: Петра ще бъде Iви 'А' клас при г-жа Рускова.
друг има ли с дете в 'А' клас?

# 231
Ние сме в 1б при г-жа Николова. иначе можех да споделя информацията като има такава де. Ще се разходя другата седмица да проверя за съобщение.

# 232
2рата родителска ще е на самия 17ти, след откриването на 1вия учебен ден. тогава ще ни кажат какво точно трябва да осигурим като помагала - тетрадки, моливи и т.н.
още не се знае в колко часа трябва да сме на 17ти, защото няма спусната заповед от министерството. когато се получи такава, ръководството щяло да закачи информационна бележка.
първокласниците трябва да са на двора 30тина минути преди часа, указан в съобщението, за да имат време да се подредят и строят.
това разбрах аз;

# 233
и моето дете ще бъде в класа на г-жа Рускова,аз вече няколко пъти питах за мнение за нея,но уви никой нищо не сподели!
Относно първия учебен ден се надявам да ни уведомят по телефона или мейл,следя и страницата им във фейсбук,но за момента няма инфо.

# 234
Момичета какво ще кажете за електронния дневник на училището. Аз лично съм много приятно изненадана.  bouquet Ще бъдем в течение на всичко- уроци, домашни, забележки и т.н. Естествено зависи колко редовно ще се попълва, но идеята е добра. Вече получих и първото си съобщение за часа на откриването на учебната година. Но предполага, че и вие сте получили, да не ви губя времето. Embarassed

# 235
всъщност аз нищо не съм получила.
какво, моля, е това и как да се добера до информацията в него?

инак мейл, разбира се, дадох на 1вата родителска от 1ви юни..

# 236

Електронният дневник е на следния адрес: http://bgclass.net/  За да го ползваш трябва да имаш потребителско име и парола за дневника на твоето дете. Като влезеш в профила имаш достъп до бележника, до съобщения от класния ръководител, директора, полезна информация и т.н. Съобщението, за което пише elica2005 гласи следното:
"Уважаеми родители,
Тържеството за откриване на учебната 2012/2013 г. ще се проведе на 17.09.2012г. (понеделник) от 10.00 часа в двора на 38 ОУ "Васил Априлов". Учениците да се явят в 9.45 часа. След тържеството от 11.00 часа ще се проведе родителска среща за начален курс." 
Публикувано е от директорката и е получено от всички. Ако все още не знаеш потребителското си име и парола, най-вероятно ще ви ги раздадат на 17.09. или в близките дни.

# 237
ясно. благодаря;
ще чакам, значи, и аз да бъда посветена Simple Smile

# 238

Съжалявам, че не успях по-рано, но да отговоря и аз. Получих на ел.поща 2 писма. Едното с код и парола за ученичката, а другото за мен. Би трябвало да получат и всички останали, които са си дали мейлите на първата родителска среща, но не знам под какъв ред. Съобщението е това, което е цитирано в предния пост.

# 239
благодаря отново. тази сутрин и аз намерих писмо в пощата си (всъщност 3 бяха) с парола и потребителско име. явно системата изпраща автоматично до всички (навярно?) по азбучен ред и сега е дошло и моето веме.
да, текстът е този от по-горе.
ще се видим в понделеник, в 9.45 значи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт