За изхождането (ЕБХ) - част 5

• 19 661
  • 321
  •   1
Отговори
# 105
Ето го и моето свидно разказче за вълшебния път из дербите на ЕБХ.Приемам редакция и коментари.Simple Smile

# 106
Чакайте да ви се похваля днес за първи път се изакахме в гърне  newsm44 много съм горда  Laughing естествено това е чиста случайност както и пишкането просто понякога улучвам понякога не, но се надявам  да се научи да ми казва и така похвалих се

# 107
Имам странното усещане,Софи,че не е случайност.Wink В началото и аз така помислих,но случайността успешно продължава и до днес.
Звуци използваш ли?Според мен детето е разбрало опцията "над гърне" и се е възползвало,за да не се нацапа.Именно така се започва.

# 108
  • София
Димитриана, ще прочета твоя разказ, но не и преди да съм завършила моя, че да не се влияя Laughing Иначе любопитството ме разкъсва Mr. Green
Оххх, в нашата тема се почнаха едни съвети за гърне ooooh! Немам думи, но хааайде, не се включвам много-много.

# 109
dimitriana ами използвам звуци "пиш пиш" ама сега просто я слагам на гърнето и и пускам телевизия така тя гледа и си върши работата просто така успявам да я задържа по дълго на гърнето докато успее да се изходи иначе като и писне и почва да мънка и да крещи, но дано да си права затова че е осъзнала какво може да прави на гърне  Hug

# 110
Вещичка, и аз не смея да давам съвети  Confused. Явно че са запознати хората с ЕБХ, но си имат позиция и това е. Затова и като че ми се пише повече с хора, с които имаме сходни разбирания.
dimitriana, четох ти разказа  Grinning. Както всеки твой пост и това ми звучи адски мило  Hug

# 111
  • София
Чиги (може ли така да ти викам?), не че си имат позиция или са запознати. Аз без да имам позиция или много разбиране от цялата работа с 1-то дете как махнах памперса преди 2 години? Точно лятото беше и една баба беше подхванала двамата си внуци да ги влачи към едно дърво да пишкат през 20-30 мин , а с тях и нас ни подхваша, то и това може да наречем дебнене. За няколко дни махнахме цялата групичка нищо не разбиращи майки памперси. И далеч преди 2 години. А те и съвети дават, че нямало смисъл. Че как да няма, ние всички да не би имаме свръхталантливи деца? както каза Бабчето на Скайпа, че е защитна реакция, когато не могат или не искат и почват да отричат. Точно това си е - едно е да кажеш, че не им се занимава, а съвсем друго - няма смисъл. Ето това ме подразни.

# 112
Чакайте да ви се похваля пак  Flutter втори път ака ме в гърне а пък за ЕБХ гледам някав спор дали има смисъл или не, аз мисля че опира до това дали ти се занимава или не, признавам си в началото не ми се занимаваше въпреки че виждах сигналите на дъщеря ми, изпишкваше се когато и събуя памперса, но както казах не ми се занимаваше да я изпишквам над тоалетната, сега когато смятам да я уча на гърне съжалих, защото виждах че съм изгубила ценно време и до някъде е свикнала с тези памперси, а пък днес като се изака за първи път и аз и пляскам и се радвам щото нали така трябва да се прави за да покажем, че това се прави на гърнето и тя ме гледа с един учуден поглед ще кажеш си вика "Мама какво и стана какво се радва толкова, ще кажеш преди не съм си вършила работата" усмихва ми се детето ма май щото ми вижда ухилената физиономия   Smile

# 113
Хайде и аз да се разпиша и да дам отчет. Значи до сега нещата вървят много добре според мен. Всяко акане вече ни е в легенчето, много много рядко се случва да стане в гащите, обикновено, когато е озверял от глад и иска първо да яде и не може да чака (още не съм се научила да го кърмя над легена, даже не знам как ще стане изобщо). Пишкането ни е 50:50 в легена и на повивалника. Ако е на повивалника не иска да има пелена над пишелето, даже не иска май да го гледам, май се притеснява човека. Simple Smile Но в момента, в който погледна настрани се изпишква. Даже вече започва много да нервничи като му се пишка и не ни остава на мира. Simple Smile В гащите пишка пак само ако е много гладен или нощем, ако не реагирам достатъчно бързо. Общо взето това е, само се надявам да не се научи да пишка на повивалника легнал. Обаче за сега н виждам друг начин, просто почва да се извива и да нервничи като го държа, а ако го сложа там почти веднага се изпишква. А, и след това раздава едни усмивки. Simple SmileSimple SmileSimple Smile Много добре се чувствам, че почнах да разбирам така детето си. Преди не спираше милият да се дере при всяка смяна на пелените, а сега е спокоен и усмихнат. За протокола сега е почти на 3 месеца.

# 114
  • София
Здравей, Атти  Simple Smile А колко ти е голямо детенцето? Извинявай, ако си писала, а аз съм пропуснала.

Аз така и не можах да кърмя над легенчето, докато беше съвсем мъничек. Много ми се сгъваше в ръцете, държах и легена, пазейки се от акото, приготвях под ръка разни салфетки, за да го бърша, а в това сгънато положение малкия и повръщаше много. Та аз реших просто да слагам между крачетата една хавлиена кърпа, когато кърмя, за да следя какво прави и да издавам съответните звуци, за пиш и ако, да свиква и той с тях. Така хем кърпата ме пазеше мен, хем виждах какво прави, хем можех да я издърпам леко, за да не му е мокро , ако е свършил нещо, а не е готов със сукането. Ссега малкия е почти на 4 месеца, вече отдавна се носим на мивката и когато е заспал много или прегладнял и не иска да виси над мивката, пак правя същото, или пък го кърмя над мивката за евентуалното пиш. Но тези случаи не са много чести, защото в повечето случаи съм го изпишкала преди това, а после го нося след като се накърмим и си погукаме малко Grinning Е, няма как да не се размине и без някоя беля, но аз не им се връзвам ВЕЧЕ Wink Laughing

# 115
Ати, браво на човечето  Grinning. Много сладко е това с притеснението му  Heart Eyes
Аз продължавам да давам гърда за някои нужди. Всъщност така я разпознавам- хем уж иска да сучи, хем се дърпа и така няколко минути преди да се изака. И някак настойчиво ме гледа, все едно иска да ми каже Ти сега да не вземеш да ме обуеш  Mr. Green. Но това е през деня. Вечер нещо ни става явно на всички и става една... Ако на Яна младежът си я беше заплюл нея за голямата работа, у нас тати е на горещия стол  Joy Вече няколко пъти се случва да го маркира без "мръц" да каже. Снощи таман три пъти. Толкова е смешен като провеси долната си устна тъжно и каже "Пак го направи". Той че не я разбира е едно на ръка, но в тези случаи и аз не съм схващала. Често, когато я държи, а аз правя нещо и я чувам как го предупреждава и си казвам- ей сега ще го препикае. Тя някой път и втори шанс му дава, а той не чува и следва подмокряне. Но за акането наистина нищичко не казва. Какво става?  newsm78

# 116
Сетих се да ви питам вие подавате ли различни сигнали за пишкането и акането? Защото ми прави впечатление, че като го сложа над легена и му подам сигнала започва да се напъва, дори и само да му се пишка, а то за пишкането трябва да се отпусне, та може би затова не става работата.  newsm78
За таткото да си кажа, много се радвам, че и него го спечелихме за нашата кауза, защото той е главният дежурен вечер и нощем. Той пък се чувства много горд, че успява да го изака или изпишка, като лично постижение го приема. Simple Smile

Вещичка, почти на 3 месеца е бебчето.

# 117
Много сте готини - така, както ви гледам как се хвалите ... ви се радвам newsm10 аз пък да се оплача Simple Smile при нас всичко вървеше на към сваляне на памперса ( за вкъщи поне), почти, почти не се напишкваше момичето... и доиде време за прохождане....рязко пролази, проходи (с помощ) , започна да се изправя сама с  помощта на мебелите...и нямахме нито едно, ама нито едно попадение в гърне или другаде - всичко заминаваше в памперса  newsm62  smile3514 в началото се стреснах и не разбирах какво става, добре , че беше Aila, тя ме подсети за нещо , за което съм чела вече, че се случва с малките когато усвояват някое ново изкуство, та сега се учим отново, лека по лека...

# 118
Девра,то и по-добре,защото Калина започна да се гъне на гърнето и като се замислих-сигурно и е много кофти да и спирам кефа,за да пишка точно на определено място,като и на пода става.Просто локвичка,която се заобикаля и готово.Интересното е че в памперс не пишка.Онзи ден така ме изненада-излязохме задълго и като се върнахме памперса беше сух,а тя изпишка над 100 мл течност.Мен ме озадачи,защото като е без гащи не пишка,а пикира наоколо.Бях останала с впечателние,че не може много големи количества да държи.

Последна редакция: чт, 27 мар 2008, 16:32 от dimitriana

# 119
И аз да кажа (моля, другарко, нека аз). И малкото Калинче задържа по- дълго като е с памперс. Днес ходихме на консултация и час и половина след излизане от вкъщи, след дърпане, мачкане и мерене  Grinning, отидох при едни колежки и се изпиша и дори изака  Blush в мивката им (не я ползват, затова си позволих). След още час се прибрахме и повтори процедурата  Grinning. Мисълта ми е, че у дома, като е на свобода дупето  Mr. Green, ни препикава доста по- често. Вчера дори ме напиша докато я кърмех. Мъж ми твърди, че съм и създала рефлекс. Е как така, като уж подавам и звуков сигнал? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт