Отговори
# 210
  • София
mylili, blagodaria ti predvaritelno, no ako 6te ti sazdade problem ne se pritesniavai. A tvoeto sveki kak niama sram da ti kaje takova ne6to, tolkova mnogo li 6te i nateji #2gunfire Ti da ne si niakoia slu4aina, snaha si i 6te i rodi6 vnu4e. Az dobre 4e si niamam sveki, t.e. s tatkoto na beb4o ne sme jeneni / az ne iskam / i ne davam da mi se barkat ili da izkazvat mnogo mnogo mneniata si roditelskite tela.

# 211
Здравейте , момичета !
Аз днес ходих да се запиша по ЗК  на ЖК в МД  - в поликлиниката на МД ,  http://www.maichindom.com/agkab.phtml .
Честно да ви кажа аз  съм доста разочарована , всичките лекари  имат само 1 ехограф  , който е от "  втората световна война "  и  зловещо изглеждащ  . Лекарят дори  не се опита  да ме разпита за бременността - как протича , дали имам някакви проблеми,  просто ми взеха талона  ( направлението) и ме прегледа на ехограф.
 Сестрата или е акушерка не знам се опита да ми обясни какво се вижда на  снимката от ехографа .
Замислете се добре преди да се запишете там на ЖК .

В МД винаги отношението е било под всякаква критика. Там не стъпвам и пари да ми дават  Naughty

# 212
Да ви попитам - някой знае ли как да се презапиша при друг лекар на ЖК , защото аз вече си дадох направлението и сега не знам дали имам право и как става ?

# 213
100% имаш право да си смениш лекаря след като си недоволна. Мисля, че ще ти трябва ново направление от личен лекар. Ако личния лекар не иска да ти даде - настоявай, ако пак не иска - оплачи се. Имаме права и трябва да си ги търсим.

# 214
  • София
mam79, ne mislia 4e triabva da te nabliudava lekar pri koito ne se 4ustva6 dobre, spokoina i mnogo e vajno da mu ima6 doverie. Za tova vzimai novo napravlenia i otivai pri drug, no i po moe mnenie MD ne e dobar izbor, az sa6to ne stapvam tam za ni6to na sveta. Kumitzata mi tam rajda i biah potresena ot mizernite uslovia, a i s bebetata ne se otnasiat dobre!

# 215
Здравейте , момичета !
Аз днес ходих да се запиша по ЗК  на ЖК в МД  - в поликлиниката на МД ,  http://www.maichindom.com/agkab.phtml .
Честно да ви кажа аз  съм доста разочарована , всичките лекари  имат само 1 ехограф  , който е от "  втората световна война "  и  зловещо изглеждащ  . Лекарят дори  не се опита  да ме разпита за бременността - как протича , дали имам някакви проблеми,  просто ми взеха талона  ( направлението) и ме прегледа на ехограф.
 Сестрата или е акушерка не знам се опита да ми обясни какво се вижда на  снимката от ехографа .
Замислете се добре преди да се запишете там на ЖК .

Олее, я кажи при кой лекар се записа. И аз днес си уговорих час за вторник при д-р Георгиев, за него чувам добри отзиви като цяло, ама знам ли. Така като ми казваш се позамислям  newsm78

# 216
  • София
Да ви попитам - някой знае ли как да се презапиша при друг лекар на ЖК , защото аз вече си дадох направлението и сега не знам дали имам право и как става ?
Имаш право на 2 направления за цялата бременност. Провери внимателно този път при кого да идеш, че няма да можеш да смениш и него. Е, поне не с направление.

# 217
Д-р Георгиев , на знам може за да съм случила на неподходящ момент и затова така да стана с мен .
Пробвай , но за ехографа наистина е доста старичък - мен ме гледаха абдоминално . Сега още е рано , но в по-късните етапи на бременността , е добре апарата да е по- съвременен и разбира се човека , който гледа да си знае работата .
Хубаво , поне че бебето си е добре ! Ще видя какво ще правя с ЖК по ЗК , нали затова е тази държа да ни осигурява някакъв минимум , то е ясно , че  ще се запиша и някъде на платена ЖК .

# 218
Аз раждах в МД и на сутринта след като родих или 5- 6часа след като ме зашиха ни викнаха за тоалет и акушерката ми се развика че съм се преструвала че ме боли изобщо не съм знаела какви случаи има аз с няколко шева съм се туткала половин час да се кача на магарето.Не искам да ви плаша моето раждане беше много леко но все пак не можех да си седна на Д ден два и нали се сещате как се качвам на магарето Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 14 мар 2008, 19:44 от gery_roz

# 219
ОКТОМВРИЙЧЕТА големи плуват в мамини кореми
Друго не ми дойде на ум Simple Smile

# 220
Д-р Георгиев , на знам може за да съм случила на неподходящ момент и затова така да стана с мен .
Пробвай , но за ехографа наистина е доста старичък - мен ме гледаха абдоминално . Сега още е рано , но в по-късните етапи на бременността , е добре апарата да е по- съвременен и разбира се човека , който гледа да си знае работата .
Хубаво , поне че бебето си е добре ! Ще видя какво ще правя с ЖК по ЗК , нали затова е тази държа да ни осигурява някакъв минимум , то е ясно , че  ще се запиша и някъде на платена ЖК .

Аз ще ходя на ЖК заради безплатните изследвания общо взето. Ходя си на частно на прегледи, където ми обръщат достатъчно внимание, но давам и 40 лв на всеки 3-4 седмици. За раждането вероятно ще съм във II градска, но МД ми е най-близо за ЖК.
 Ми, май ще помисля още малко преди да се запиша там.

# 221
Сев тогава не му мисли аз така ходех в п-ката и на частно и бях спокойна

# 222
  • София
Az sa6to si hodia na 4asno, lekaria si me poznava i sam spokoina pri nego, imam mu doverie na 100%, eksperimenti niama da si pravia.

# 223
Здравейте и от мен.
Понякога се чудя дали изобщо някой тук ме забелязва  newsm78
Относно боядисването на косата - аз го правех през цялата първа бременност и не виждам да се е отразило на малкия по някакъв начин - в никакъв случай не е червенокос поне  Joy
Биохимичния скрининг се прави в 16-18 г.с. и е изследване за Даун - прави се при проблемна бременност или наследствена обремененост. За феталната морфология не мога да разбера какво точно имате предвид - всеки кадърен гинеколог с добра апаратура може да я направи. Не е необходимо да ходите на частно и да давате залуду пари за 3Д или 4Д - но пък това си е личен избор на всеки  Peace
Severinka като гледам колко са ни близки термините живи и здрави може да се засечем във ІІ Градска  Grinning
Относно срещата аз не съм сигурна дали ще мога да дойда, но като алтернатива мога да ви предложа градинката Заимов - хем има приятни заведения, хем има ако някой реши да си води детето къде да щурее.
За кафето - аз пия по едно на ден - с кофеин, захар и сметана - просто не пия ли може и да тупна някъде, а и доктора ми каза, че помага срещу гадене и май е прав(по лични наблюдения).

# 224
Здравейте и от мен,

аз от 3 дена се боря с моята настинка - вчера бях доста зле, но днес поне вече мога да ставам.

По отношение на кафето аз четох доста в нета и с две думи - не се препоръчва. Аз затова катоза жаднея за вкуса си правя безкофеиново... а някой интересувал ли се е какви чайове можем дапием? аз знам че трябва да забравим за лайка, но пък мента и шипка са доста полезни Simple Smile

Иначе по отношение на витамините - аз пия само витамини за бременни от момента в които започнахме да правим опити за бебе. В тях се съдържа фолиева киселина и затова ако пиете матерна (или друга марка витамини, в които има фолиева киселина) спрете отделните хапове фолиева киселина... алтернативен начин на добавяне - фреш от портокал Simple Smile

за срещата - много ми се искада се присъединя към вас, но няма как да стане физически. С вас ще съм обаче мислено и се надявам да се забавлявате Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 мар 2008, 21:49 от Darina21

Общи условия

Активация на акаунт