Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 25

• 56 011
  • 301
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Тук е мястото да похваля захарта, с която работих - Захира Фин Кристал..страхотно лесно се работи е нея, много е фина наистина.

Да, и аз мисля така! Само дето много трудно я намирам и в нашия супермаркет я има в едни промоционални картонени опаковки, с пудра захар и обикновен кристал и една кутия с телена закопчалка...вече си имам такива 3 кутии и все заради финия кристал:)))) Е, и заради кутиите де, в тях си държа от останалата маса за покритие:)

# 241
Тук е мястото да похваля захарта, с която работих - Захира Фин Кристал..страхотно лесно се работи е нея, много е фина наистина.

Да, и аз мисля така! Само дето много трудно я намирам и в нашия супермаркет я има в едни промоционални картонени опаковки, с пудра захар и обикновен кристал и една кутия с телена закопчалка...вече си имам такива 3 кутии и все заради финия кристал:)))) Е, и заради кутиите де, в тях си държа от останалата маса за покритие:)

И аз си купих от тази захар с кутията, обаче едрата захар беше с изтекъл срок на годност. При вас така ли беше?

# 242
# 243
супер интересно. а какъв ли маслен крем използват?  и как постигат ефекта с ръба на розата (листенцата) в друг цвят?

# 244
Здравейте, милички!
Тези дни започнах работа и вече само набързо прелитам през темата - толкова хубавини видях, че не сварвам да си запиша идеите Simple Smile
Голямо Браво на ........ а, не отказвам се! Лоша торта не видях. Обаче Пепи, Бенмари, NellyDi, Neleto, Kremi_sisi, Marulka_s направо ми скриха топката! Рetia_tag - разкошна торта въпреки трудностите. Бадемче, страхотни торти, къде се кри досега Simple Smile и хубави морски торти видях... абе голям кеф!
Аз съм си - да ти е честит рождения ден (макар и със закъснение) и да ти е спорна годината! И на мен ми хареса тортичката...
GrOzNoTo^_^PaTe, защо да не купуваме книгата от подписа ти? питам, щото не мога да преценя буквално ли да го приема или напротив Simple Smile Не се притеснявай, че тортата се е получила суха, случва се. Особено, когато се притесняваш да не я сиропираш прекалено много, и да омекне. А следващата ти торта ще е още по-добра, споко. На който му е суха, ще си пийва нещичко междувременно Simple Smile
Само sneji20  май има като моите силиконови формички за лед, a  Simple Smile
Taне, как точно ги използваш (освен за лед, естествено)?

А сега влизам специално да ви кажа, че от петък вечерта има лека промяна в стратегията на магазинчето на Кадемлия - след разговори по скайпа, и след като са попрочели малко от тортаджийските ни темички, вече продават от белгийския готварски шоколад на копчета (шиколадов чипс)(млечен и натурален) и само по 1 килограм, при това без увеличение на цената. Аз вече си купих първите килограми млечен и натурален, чакат само рождения ден на мама. Помня, че някъде се обсъждаха вкусовете, и казваха, че белгийския е много по-вкусен от гръцкия... И тъй като бях първата клиентка, заради която разпечатаха 5 килограмовите пакети, чувствам се длъжна да оправдая доверието им и да разнеса новината. Тъй като отиването ми там беше абсолютно непланирано, не можах да си купя много неща, но все пак се отчетох с две пластмасови животински компании и няколко сладки далматинчета Simple Smile

# 245
  • Варна
Здравейте, мили момичета. Пак се нагледах на красоти, всеки път в темата гледам направо извънземни неща...

Аз искам да ви покажа моята тортичка за Тодоров ден, този път направена с форумска помощ. Благодаря на violetblue за съветите и обясненията!   bouquet Вътре е тортата мозайка на Бенмари.

цък, сори за лошото телефонно качество.  Heart Eyes

# 246
  • София
dorchester, много добре се е получил конят!

Ето тортата за РД на моята майка, мделът е н Тандури, вътре е Рафаело с малко добавен пудинг към крема, за вкуса ще докладвам утре Wink

http://violetovgeneral.multiply.com/photos/album/2#56

http://violetovgeneral.multiply.com/photos/album/2#59

А шприцоването било тежка работа - по средата на тортата ръката ми вече трепереше, а накрая направо се схвана  Crazy

# 247
  • София
Rumya, да ти е жива и здрава майка ти, сигурно много ще се зарадва на такава красива торта Simple Smile
dorchester, много хубав кон, браво на теб.
labrex, много ми се иска и аз да бъда толкова сръчна в сприцоването, но май ще трябва доста да се поупражнявам и да ви досаждам с моитое слаби опити Grinning
а относно млечния марципан, natalyna, наистина не мога да открия къде ми е грешката newsm78 За грамажите съм сигурна, защото използвах една мерителна чашка от 200гр и с нея измерих количествата. Нали 200 кондензирано и 400 сухо? Сложих и 2 непълни супени лъжици вода и една чаена олио. Съхото мляко е без примеси. Но явно нещо друго не е било наред, за да не може от нищо да се стегне Rolling Eyes

# 248
  • Пловдив
Руми, ти все пак си куражлийка относно шприцоването (за разлика от мен). Много добре се е получила тортата, очакваме и отзиви от рожденничката. Да ти е жива и здрава и дълги години да ви е опора  bouquet

# 249
  • Czech Republic
Rumya, да ти е жива и здрава майка ти, сигурно много ще се зарадва на такава красива торта Simple Smile
dorchester, много хубав кон, браво на теб.
labrex, много ми се иска и аз да бъда толкова сръчна в сприцоването, но май ще трябва доста да се поупражнявам и да ви досаждам с моитое слаби опити Grinning
а относно млечния марципан, natalyna, наистина не мога да открия къде ми е грешката newsm78 За грамажите съм сигурна, защото използвах една мерителна чашка от 200гр и с нея измерих количествата. Нали 200 кондензирано и 400 сухо? Сложих и 2 непълни супени лъжици вода и една чаена олио. Съхото мляко е без примеси. Но явно нещо друго не е било наред, за да не може от нищо да се стегне Rolling Eyes

Петя, виждам къде ти е грешката.

Кондензираното мляко е 200мл което се равнява на 400г (цяла кутийка).

# 250
  • София
ахааааааааааааааа, значи цялата кутийка е трябвало да сложа? А така не става ли повече течността? При всички положения пак ще го пробвам, защото е много вкусно.

# 251
  • Пловдив
ахааааааааааааааа, значи цялата кутийка е трябвало да сложа? А така не става ли повече течността? При всички положения пак ще го пробвам, защото е много вкусно.
Другото което е, зарежи си чашката и използвай ако имаш кантар. Защото в мерилна 200гр. чаша 100% се събира по-малко по грамаж сухо мляко. Ако нямаш кантар си взимай мляко на пакетчета по 100гр Wink

# 252
  • София
Пепи, искам другата седмица да направя твоята карамелена торта и ще се пробвам за първи път да направя трансфер. Кремът би трябвало да е подходящ като основа, върху която да направя трансфера, нали?

# 253
Много красиви тортички, момичета! Поздравления!

Искам да ви попитам за идея за торта за кръщене? Може ли да ми покажете вашите модели?
И също някоя правила ли е торта-лаптоп, компютър,хард диск или нещо от този сорт?
Много ще съм ви благодарна за идеи?!

# 254
sneji20 , погледни в Галерия торти, там са повечето качени торти.

Rumya , честит празник на майчето  ти.Много нежна тортичка-винаги са ме впечатлявали тортите с много цвета.Поздравления-справила си се блестящо.

dorchester, много идеина тортичка.  Hug

бадемче, много са ти готини тортичките.Особенно апликираните.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт