Тайната на дългата и здрава коса-30

• 24 510
  • 394
  •   1
Отговори
# 195
Пише да нанесеш в корените, да масажираш 5 - 10 минути, и да нанесеш по дължината на косата.
Нанасям, масажирам минута, две  Rolling Eyes и после си напръсквам цялата коса. Като изсъхне тоника не ми е мазно.  Peace

# 196
iguanka нали ги нанасяш на суха коса стоиш така известно време и  отмиваш с шампоан?
поне аз така процедирам с моите масла!
да. А от Етерика-аз имам розмарин и много ми допада.

# 197
момичета може ли да си направя маска само от масла-от гроздови семена,бадемовов,кокосово?какво ли ще се получи?
няма ли да е много мазно?аз имам една ампулка масло от гроздови семена и се чудя дали да си го сложа директно или да го добавя в някаква маска?какво ще кажете?!някакви идеи!

# 198
  • София
Здравейте и от мен   bouquet

Днес си започвам второто шишенце тривитамнол Flutter След малко ще си правя маската.

Мис Арк,маската с авокадо или тази с къната как ги използваш? Вчера се загледах в тях, защото ги бях видяла тук на снимка, но пишеше да се държи повечко време на косата, можело и по 15мин. Това малко ме разколеба..

# 199
Момичета ето обещаната снимка. Качеството е отвратително, но все пак се вижда нещо. По-късно ще пробвам пак с други снимки  Peace

# 200
  • София
illy видях косата ти на снимка и много ми хареса!
как я поддържаш?аз моята също много си я гледам и тя ми се отблагодарява като расте по бързо и не цъфти!

момичета може ли да си направя маска само от масла-от гроздови семена,бадемовов,кокосово?какво ли ще се получи?
няма ли да е много мазно?аз имам една ампулка масло от гроздови семена и се чудя дали да си го сложа директно или да го добавя в някаква маска?какво ще кажете?!някакви идеи!

Сладурче, аз не съм много за хвалене относно поддръжката на косата.
Винаги я суша със сешоар, поне веднъж в седмицата с много силна преса я изправям. И това й го причинявам от поне 5-6 години.Чак сега реших, че е време да й се отблагодаря, че е още на главата ми  Crazy Освен това нали си направих и руси кичури и леко се изсуши, и я изсветлявам допълнително  Blush

Относно маската от масла- за мен е перфектния варинат. А ампулката според мен я добави в маска.

# 201
illy и аз моята я суша със сешоар(2 пъти в седмицата) иначе не мога!преса гледам да ползвам не повече от
 2 пъти в месеца!
а относно маската-сигорно ще пробвам да добавя кокосово,бадемово и от гроздови семена?
дали ще се получи добре?

# 202
Еми какво да ви кажа за косата си, въобще не си я харесвам  Confused
Стои една такава като слама, без блясък е без нищо. Да кажа също, че след известно време може и да нямам коса, защото при всяко миене свалям минимум по една топка косми.
Shocked Сравнявам снимката която си показала със написаното от теб и не мога да повярвам, че става въпрос за една и съща коса?! Ти на това ли казваш слама без блясък?! Много добре изглежда косата ти! Просто трябва да я подхранваш със маслата и разни маски и всичко ще бъде наред със косопада - така ще подхраниш корените!  Hug

# 203
Цитат на: SLADYR4E

Рабира се, че можеш! Аз съм си правила точно от тези, даже и други бях сложила.

illy, на маската пише да се нанася на измита влажна коса, да се завие с гореща кърпа/по възможност/ и колкото е по-третирана, суха и изтощена косата, толкова повече да се стои. С маската с къна съм стояла и по 5 и по 40 минути. Естествено резултатите бяха различни в полза на 40-те минути.

# 204
Shocked Сравнявам снимката която си показала със написаното от теб и не мога да повярвам, че става въпрос за една и съща коса?! Ти на това ли казваш слама без блясък?! Много добре изглежда косата ти! Просто трябва да я подхранваш със маслата и разни маски и всичко ще бъде наред със косопада - така ще подхраниш корените!  Hug
От снимка не може да се добие реална представа. Не е точно такава, каквато е на снимката  Peace
Така, сега да кажа за маската. Смятам така да я приготвям:
2 с.л. Тривитаминол
1 с.л. Масло от гроздови семена / Масло от жожоба. Смятам да я правя 2 пъти в седмицата, така че ще ги редувам - веднъж от жожоба, веднъж от гроздови семена.
1 с.л. Алокохол
1 с.л. Лимонов сок
Смятам газта да не я включвам, тъй като не мога да понасям миризмата. Вместо нея дали бих могла да добавя мед примерно и какво количество - 1 с.л. достатъчна ли ще е  Rolling Eyes

# 205
щом казвате момичета  ще пробвам маската само то масла и ще пиша за резултата!
мис арк ти кои масла още си добавила?
Джей  според мен е достстъчна 1с.л. мед!

# 206
Цитат на: SLADYR4E
мис арк ти кои масла още си добавила?

Ами от всичките, които имам, 7-8 вида са.

# 207
  • София

Така, сега да кажа за маската. Смятам така да я приготвям:
2 с.л. Тривитаминол
1 с.л. Масло от гроздови семена / Масло от жожоба. Смятам да я правя 2 пъти в седмицата, така че ще ги редувам - веднъж от жожоба, веднъж от гроздови семена.
1 с.л. Алокохол
1 с.л. Лимонов сок
Смятам газта да не я включвам, тъй като не мога да понасям миризмата. Вместо нея дали бих могла да добавя мед примерно и какво количество - 1 с.л. достатъчна ли ще е  Rolling Eyes

Защо ще ги редуваш, аз бих прибавила и от двата вида?

Мис арк, мерси за разяснението, може би ще си взема тази с къна. Само да посвършват моите. А ти междувременно може да кажеш коя ти е харесала повече- авокадо или къна   bouquet

# 208
Здравейте и от още една мераклийка за хубава коса   bouquet. наблюдавам ви от много време, от началото на темата  LaughingПолзвам маската с тривитаминола от 2 месеца и за сега съм доволна. Купила съм си и всякакви масла и експериментирам. Мечтая за дъъълга коса  Flutter, моята е гъста, но много суха, много цъфти и имам чувството, расте ужасно бавно.

# 209
Цитат на: illy
може би ще си взема тази с къна. Само да посвършват моите. А ти междувременно може да кажеш коя ти е харесала повече- авокадо или къна   bouquet[/b]

Разбира се! Но това ще стане утре, тъй като днес се боядисвах, а към боята имаше и маска.

Джей, аз също смятам, че можеш да сложиш и двете масла в маската, но пък от друга страна се започва с по-малко съставки и постепенно се увеличават. Защото ако сложиш много неща и не ти харесат резултатите, няма да знаеш коя точно от съставките не влияе добре на косата ти. Затова бих ти препоръчала да започнеш със следната маска: Тривитаминол, един вид масло, лимонов сок, алкохол. Следващият път може да добавиш мед, после още едно масло и т.н.

JLo , известно е, че по-дългите коси растат малко по-бавно. "Здравей" и на теб!

Общи условия

Активация на акаунт