Второкласник,вече съм голям!Таблицата смятам,за да знам!

• 24 156
  • 284
  •   1
Отговори
# 240
За самостоятелното прибиране обяснявах в предходна тема, от началото на настоящата учебна година. Всички деца от класа се прибират сами още от ІІ срок на І клас, само моят синковец с още 2-3 бяха взимани на обяд. Тази година той се скарал на баба си, която е поела това занимание нервно, пое сам и не позволява на никой от нас да го взима. Прибират се на "тумби", но училището е квартално, близко, на 1-2 спирки, кръстовището е със светофар от онези, с копчетата. На английски си ходи сам след обяд.
Що страхове брах /още бера, ама тихо/ в началото... Обаче не може да се водим така до V клас, срам го е.

# 241
Добро Утро! Hug
Както казвам,Господ да е с децата ни! Praynig
Няма специална рецепта за това....,Как ще се приберат дацата ни?
Аз в началото много я мислих,стигна се дотам,че да се изнерви от мойте съвети.
Важното е да се запази спокойствие, и на последно място.
Има значение градът,квартала и много странични неща.
Ваканцията при нас се отразява добре. Laughing
Прочетохме една книга,но признавам в понеделник ми донесе три 6-ци.
И съм и дала пълна свобода. Wink

# 242
  Аз мисля ,че май прекаляваме със страховете си . В крайна сметка ,те трябва да се научат на самостоятелност. Когато го изпратих за първи път сам на училище, Боже какво притеснение изпитах , но когато всичко приключи добре и детето се почувства горд, а и аз осъзнах ,че той вече пораства / колкото и тъжно да звучи/. Ние майките сме много странни животни. Обсебването според мен никак не е полезно за децата.

# 243
  • София
За прекаляване не съм съгласна. Много зависи от местоживеенето. София е твърде голям град и ако на едно място има кошмарен трафик и никакво съобразяване с правилата, на друго място може да е почти като на село и по една уличка да минава кола на петилетка. Не зная вие къде живеете, но мястото, на което живеем ние мога да го сравня с което и да е голямо кръстовище и централна артерия в София - кеф ти на Сточна гара, кеф ти на Стамболийски по цялото му протежение, кеф ти Христо Ботев, кеф ти Дондуков пак по цялото протежение и т.н. Не виждам как едно дете на 9 години би могло спокойно ден след ден да пресича такива натоварени улици, където спазването на светофарите е по-скоро изключение и е пълно с шофьори-камикадзета, които минават и между трамваите и не знаеш кога ще те прегазят на пешеходната пътека.

# 244
  Аз говорех по принцип, че попрекаляваме с преобгрижването на децата си и по този начин ,като че ли ги задушаваме. Разбира се ,че и моето дете не бих го пуснала все още да пресича натоварен булевард. Аз също живея в Люлин-4, синът ми учи 96-то и държах да го запиша там ,точно поради тази причина - не се пресича булевард. Дадох си сметка ,че един ден ще тръгна на работа и той ще трябва сам да се оправя. Такъв е живота...

# 245
Разбира се, че важи същото като за играта навън- ако съм на оживено място хич не ми пука, че синът го е срам дали ще го водя и вземам от училище- просто ще му се наложи да се съгласи и толкова. Като трябва баби ще впрегна, на човек ще плащам да го прибира. Нашето училище е до сравнително оживено кръстовище, но със светофар и обикновено същият се спазва. Всяка сутрин го минавам с колата. Това с пресичането е ужасно, наистина. То за себе си не съм сигурна, затова още ми е треперливо всеки ден, но пък целият клас си отива самостоятелно от училище, пресичат на групи.

# 246
Още веднъж ви благодаря за пожеланията  Hug

Моя син все още го водим на училище, но то е доста надалече от нас и ако го пусна сам, означава да ползва градския транспорт и освен това спирката, на която трябва да слезе не е съвсем близо до училището  Confused Иначе си играе сам с децата пред блока от миналата година  Peace

# 247
Охо, имали сме рожденик второлак в темата  Simple Smile Честито на патерица, ВечеПетя, да ти е жив и здрав!

Моят син ходи сам от края на първи клас. Училището не е много близо - десетина минути ходи дотам, но няма големи улици за пресичане. Освен това ходят заедно с още едно дете от неговия клас.

Момичета, може да ви се стори странно, но моят син започна да се мъжее вече.
Дори по лицето му понякога излизат малки младежки пъпки вече  Laughing
С удоволствие си разглежда космите по краката, които, за негова възхита, вече са забележими с просто око  Simple Smile

# 248
  Не е ли раншко още ,бе ....?javascript:void(0);
newsm12

# 249
Честито на родженника ,на патерици е но да е жив и здрав!

И аз все още забирам моите щерки от училище Sad

# 250

Малкото ми човече днес навършва три!
Почерпете се за наше здраве!

# 251
  Честито на малчо! Живи и здрави!

# 252
  • София-България, Израел - където си поискам
Моли Уизли, да ти е жив и здрав рожденика!
Весело и безгрижно детство му желая!
  party023  ura Tada

# 253
  • Майничка
Честито, Моли! Да е здраво и весело малкото овне!

# 254
  • гр.София
 Вече Петя, Моли Уизли, да са ви здрави,палави и щастливи рождениците (на Дани-на патерица!)

Днес се бяхме наточили за Зоологическата градина,пък то вали дълго и напоително.

Общи условия

Активация на акаунт