БЕБЕТА ЮНИ - 24

• 13 929
  • 293
  •   1
Отговори
# 75
  • Стара Загора
samimami, това е доста ясно обяснение 
Но аз пак има какво да попитам  ... значи, като смятам брутото, си смятам по фиш за месеца, преди облагане с данъци.Обаче като смятам нетото - по фиш, - данъците, и + сумата от болнични и отпуски, така ли? 
Отпуските се облагат както и заплатата, т.е. и при тях брутното ти е от фиша и нетното по фиша. Болничните, които се изплащат от работодателя/1-вия ден от болничния/ сьщо имат бруто и нето, защото в/у тях се начисляват осигуровки/но не и даньци/. Т.е.
Бруто=брутна заплата+брутна отпуска+бруто болнични от работодател+болнични НОИ
Нето=нетна заплата+нетна отпуска+ нето болнични от работодател+болнични НОИ
P.S. В/у болничните от НОИ сьщо може да се начисляват осигуровки/признавам си, че не знам  Embarassed /, но ние можем да видим само сумата, която ни изплащат, за това и аз приемам за себе си, че тя е една и сьща.

# 76
mu6oron    виждам че за животни говорим Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile
значи аз вътре- ние сме в къща, имаме 2 аквариума с рибки и 1 водна костенурка, а заека и папагалите умряха а съсела избяга- или по точно го изхвърлихме Simple SmileSimple Smile а на двора си имаме 2 котки и 2 кучета Simple Smile май всичко ни е по 2- сега и 2 бебета чакаме  Joy Joy Joy

# 77
Оффиоли, за гимнастиката казаха с маратонки, но май може и бос, защото инструкторът така играеше. Май за неделята нищо не се разбрахме, но по-нататък, сладкарницата няма да избяга! На мен и без това пак ми оттекоха много краката и не съм нито за разходки, нито за гимнастика, прибирам се да ги вдигам и разтривам с лед!

Хубав уикенд на всички!

ПП: И Малта, по-добре не си замълчавай, казвай на мъжа си всичко в очите, а не да се криеш и плачеш! Може и да прекаляваме с нуждата от внимание, но в крайна сметка това се случва веднъж- два пъти в живота! Нищо не му пречи поне да се опита да те успокои, вместо да те разстройва допълнително! Оф, много се ядосвам на такива мъже!!!

# 78
Как сте, мацки? Simple Smile

Първо, добре дошли на тези, които сега се включват към нашия отбор и леко бременеене!  Hug

Моята консултация премина нормално, бебка си е наред, тежим вече 800 гр. и сме доста активни дори когато ни гледат на видеозона  Mr. Green Имаме си и нова снимка на муцунката, засмукала палец  baby_neutral Joy И което най-много ме учуди и зарадва - нали беше ми застанала в дясно и ме болеше кръста от това, та след като се оплаках на акушерки и лекари и тя на следващата сутрин се беше преместила по средата, та сега вече нямам болки  ooooh! Grinning  Явно комуникацията между мама и бебе е наистина много добра и важна:)

Искам и да благодаря на онези, които писаха за прясното мляко срещу киселини - опитах и много ми помогна! Благодаря ви, момичета Hug Също за кивито  Crazy Аз хапчета никакви не пия, винаги гледам да използвам натуралните методи, та затова...
Гледам, че сте обсъждали и за пиенето, и аз се присъединявам към тези, които пийват червено винце  Blush Не всяка вечер де, но веднъж в седмицата..

Тези, които ползват крема на Мустела против стрии - доволни ли сте? В смисъл, то не може да предотврати появата им, но все пак.. Абе знаете какво имам предвид  Crazy

# 79
# 80
Благодаря на Кака Мая и Злобчо за отговорите  bouquet. Ама, аз имам друг Варненски въпрос Mr. Green: Знаете ли къде във Варна може да се намери кремчето за бюст на Avent? Една моя колежка, бременна в 8-ми месец не можа никъде да си намери Thinking.

За темичката: моят мъж понякога се проявява като детенце и ме дразни, но аз се научих с времето да не му се хващам на номерата. Иначе е много грижовен и постоянно ме пита как съм и така, не мога да се оплача. Засега излиза сам с приятели, но по неговите думи, като се роди бебето нямало да е така, ще видим Rolling Eyes

Мушорон и Вик127 - вие сигурно правите някакви фокуси или магии да изглеждате толкова добре, не че аз се оплаквам, но вие сте за пример  bouquet

Аз да не казвам голяма дума, ама очаквам до седмица да имаме нова дограма, а утре ще излизаме за тапети.

И още едно въпросче да посъбера мнения. Там където ще бъде бебешката кошарка е имало горни шкафове. Колебаем се дали да сложим пак шкафчета над бебешкото легло. Аз се притеснявам, дали няма да е опасно за бебчето. Вие как мислите? Иначе нямаме много място в апартамента /гарсониера/ и ще трябва някакси да намерим място за всичко, та затова newsm78
В тази връзка в този сайт www.mebelidomino.com има много сладурски решения за малки апартаменти.

Хайде толкова от мен, че май се поолях, пък и почна Мюзик Айдъл и бебка започна да танцува Joy

# 81
Gali80    мисля, но не съм на 100% сигурна за кремчето- нека твойта дружка види в бебешките магазини, поне този за стрии само там се намира Simple Smile а за етажерката- не искам да ви се меся, но според мен въобще не е удачно да я слагате над кошарката Simple Smile аз поне не бих, но ти си знаеш най добре Simple Smile

# 82
момичета може ли някой да ми каже какви са симптомите на тези хемороиди  Rolling Eyes,аз знам че са кървене и болки като ходиш до smile3550  Laughing,аз са сега нямам но има ли други признаци  newsm78

# 83
Здравейте,докато ви изчета....
Слипийнг бюти, незная кой те е обидил,но пиши моля те.Нека се запазим в състава в който сме и да приемаме нови мами разбира се Simple SmileАз така съм свикнала с вас,4е ако някоя не пише няколко дена и веднага забелязвам 4е я няма.
Аз да ви се оплача.онази ве4ер така се "прибих".Излизам аз от банята и се подхлъзнах на теракота,така се раз4екнах ,направо си беше шпагат......Ужас и сега мн ме боли между краката,срамната кост Sad Едва ходя,при всяко движение боли Sad Доки ми каза да не се притеснявам няма ло нищо страшно,но като меболи ...Не мога да ходя,не мога да се завъртам от едната страна на другатра когато спя...Мн кофти...Ина4е беб4о си ритка:)
Исках да споделя с вас,извинявам се ако ви отек4авам с моите оплаквания

# 84
И аз да се отчета за последно!
Гледам Слави и се изумих какви хора има Wink
Мъжо ми се връща в понеделник.Ще отида да си направя едни кичури,че моите никакви ги няма вече.Нали не е проблем за бременността боята???Някои от вас бяха споделили,че се боядисват май!? newsm78
Иначе от този Малтофер Фол вече ми се повръща Sick .От сумати време го пия и сигурно ще се наложи докрая...Е...няма как!
Ами това е от мен момичета!За друго не се сещам,а и нещо насртоението ми никакво го няма Sad...
Айде,желая ви спокойнни сънища и лека вечер! Hug
Слипийнг бюти и аз те моля да ни пишеш!

# 85
момичета може ли някой да ми каже какви са симптомите на тези хемороиди  Rolling Eyes,аз знам че са кървене и болки като ходиш до smile3550  Laughing,аз са сега нямам но има ли други признаци  newsm78
Това са симптомите,но като почнат да кървят спира да боли,но не при всеки са кървящи.Има разни лекарства за мазане които облекчават симптомите,но е по добре да ги предпише лекар.

# 86
Pagadino, бебето да не би да е седалищно за момента? Не се притеснявай, още е рано, може и в последния момент да се обърне. Ако към края на бременността все още не се е обърнало, пиши. Ще ти намеря статиите за определените за това пози.
Вери, не ми стана ясно това с позите какво означава - че ако бебчето е седалищно можеш да направиш нещо, за да се обърне ли??
Да, може. Но само съм чела, не съм запазила материалите. Ако искате,може и сега да ги потърся.
Маги се роди август месец  и често беше по боди без крачоли и с къс ръкав; с чорапки и лека завивка, ако духа.

# 87
Да ви питам казвали ли са ви да ядете мед смесено със сусам?
Предполагам, че ти го е казала заради сусама, в който има калций и  омега-3. Ако не ти е приятно с мед, можеш да го смесваш с нещо друго като кис. мляко примерно.

# 88
Добро утро момичета. Ако знаех че има като мен неспящи посред нощ щях и аз да се включа в разговорите.Не знам какво ми става ,но от 1-2 седмици като стане към3-4 часа през ноща и не мога да заспя- ужас Rolling Eyes Дори по някой път(много егоистично от моя страна разбирасе) събуждам мъжа ми да си приказваме. Дали и при вас е така - незнам защо се наспивам така бързо newsm78.Дано не ви досадих с моите тревоги.Хубав ден на всички бременелки  Hug и  честит празник на именниците  bouquet.

# 89
  • Разград
Добро утро и от мен! Аз се включвам набързо. И ще ви почерпя с по едно кафе за разсънване!

Общи условия

Активация на акаунт