ЮЛСКИ БЕБЕШОРИ '08 (тема 28)

• 12 631
  • 297
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Пухчо май е загубила бебето Cry.

# 241
# 242
# 243
Катинче, малко да полюбопитствам - колко на брой са стаите за родилки? Пуснаха ли ви да разгледате и неонатологичното отделение? Радва ме това, което си писала за най-добрите педиатри!

А, стаите не са много, но не им знам точната бройка (около 10, може би, незнам, ще излъжа) newsm78 Всичките са луксозни и са еденични.
Да, пуснаха ни в неонатологичното (много е малко, като помещение), имаше две вчера родени бебенца Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, едва не умрях от любов!
Това са републиканските педиатри, а не само за София!  Mr. Green Екипът бил спецялно подбран!
Видяхме оборудването и кувьозите, обясниха, че имат специално оборудвана линейка с кувьоз за превоз за спешни случаи (то всяка болница била длъжна да има де)!

# 244
  • София
Pearly и аз съм Стрелец  Simple Smile   bouquet
Радвам се, че престоя ти в болницата е бил кратък. Аз утре съм на преглед при Мазнейкова и доста се притеснявам (щом нощес  я сънувах) При мен си продължава зацапването , Магнерича го минах от 3х2, на 2х2 и като че ли почти нямам контракции. Вече съм на работа и пак нямам много време да чета.
И аз съм оптимист , но шубето си ме хваща от време на време.
Pearly , надявам се да споделиш какво си разбрала,че ще е необхидимо за болницата(може и на лични, че да не занимаваме тези, които ще са в други болници)
ЧРД на Пумичка , желая много здраве , късмет и любов!
Трудно ми е да се изкажа за упойките, аз лично раждах без. И нямам спомен да ме е боляло кой знае колко. Най болезнено беше,когато доктора ми натискаше корема с една дървена слушалка, за да чуе тоновете на бебето. Имайте в предвид ,че раждах в АГ във Варна 2001г. Не беше толкова отдавна, при това тази болница е като софийския "Майчин дом" за североизточна България.
 Hug , надявам се да не се изпокараме до юли месец  Laughing
Всички сте много готини, не се впрягайте за глупости!   bouquet
 Cry жалко за Пухчо.

Последна редакция: вт, 18 мар 2008, 18:03 от kami_ch

# 245
  • Варна
Пърли, като лежа нямам проблем. Много се сдухах. Пишете за нещо разведряващо.

# 246
  • София
Катинче, благодаря ти пак Grinning Много хубаво ми звучи и това, че там бебетата по желание може да са си при мама!
Между другото много сладко комплектче си купила Simple Smile Красиво и свежо!
kami_ch, стискам ти палци за прегледа утре!  Peace

# 247
Катинче, и аз чаках да разкажеш. Коя е старша акушерка сега? Стаите преди две години бяха 6 единични. сега не знам дали са повече в старото крило, но някъде лятото ще открият новото крило.
За секциото не е много сигурно, че ще лежите 5 дни, мен ме изписаха на четвъртия, защото сме били съвсем ок, но аз си мисля, че може да е имало прием на повече жени. И във Вита вече се ражда много.
За операционната мога да кажа - на последния етаж, по средата е една дълга тясна маса, където се ляга, има всякакво оборудване там, докато ме рязаха мен, слушах радио, идваше слънце и шум и от кръстовището, едно такова спокойно, уютно ми беше, въпреки че си е истинска операционна Simple Smile има допълнителна манипулационна, реанимацията също е в съседство, май са отделени с непрозрачно стъкло, не помня вече.

за неонатолозите не знам какво са искали да кажат, доколкото знам, продължава да идва Антоанета Добрева от Шейново.
иначе наистина можеш да си държиш бебето при себе си колкото искаш.

# 248
Pearly и аз съм Стрелец  Simple Smile   bouquet
Радвам се, че престоя ти в болницата е бил кратък. Аз утре съм на преглед при Мазнейкова и доста се притеснявам (щом нощес  я сънувах) При мен си продължава зацапването , Магнерича го минах от 3х2, на 2х2 и като че ли почти нямам контракции. Вече съм на работа и пак нямам много време да чета.
И аз съм оптимист , но шубето си ме хваща от време на време.
Pearly , надявам се да споделиш какво си разбрала,че ще е необхидимо за болницата(може и на лични, че да не занимаваме тези, които ще са в други болници)

Ти ме беше питала на лични за болницата - ето мога да ти дам пресни впечатления от нея Simple Smile Ще пиша тук, ако някой друг се интересува. Ми за екипа доктори и акушерки, много добре, да ти кажа. Бях чела много мнения, но в крайна сметка се радвам, че можах на живо да видя и да преценя. Значи отношението беше изключително внимателно и мило от всеки един лекар/акушерка, който дойде на смяна през тези 2 дни, както казах изредиха се 5 чифта. И всички ведро питаха как е що е, внимателно обясняваха нещата, които ни вълнуваха. Нямаше и 1 час, в който да не мине някой да пита какво става. И ни казваха дори само за въпрос да не се притесняваме да звъним на алармата.

Акушерките, които ни слагаха системите и ни биеха инжекциите през нощта, влизаха и внимателно ни събуждаха само да ни боцнат и се извиняваха, за което. На другото момиче в стаята й биеха по 2 инжекции само с 1 боцване, за да не я боли  2 пъти (и това само от човечност, не е никак лесно да сменяш спринцовка на забита игла).

Санитарката идва и казва: "сега ще ви препека филийки да си хрупате докато си гледате филма" и ние: "ама нали сега обядвахме, няма нужда" и тя: "ама аз такива вкусни ще ви ги направя, че не можете да ми откажете". И носи след 5 мин. филийки, което не й влиза в задълженията, а просто я кефи да зарадва човека, който има нужда от добра дума. Или друга санитарка - изписват ме и трябва да си взема багажа и да изляза. Тя идва и ми взима чантата и казва: "нищо няма да носиш сама, аз ще ти я изнеса". Мога още много да говоря, доволна съм наистина. И за миг не съм съжалила, че съм избрала това място. За мен беше важно, че не само ме лекуваха, а ме зачитаха като човек.

За списъка за раждането: носиш си само четка, паста за зъби и пантофи
. Това искат от теб. А пък ти оттам нататък козметика, книжка, любимата възглавничка, каквото ти душа иска. Simple Smile Аз такива нещица си записах - например музичка със слушалки (за да се усамотя ако имам нужда, от заобикалящите шумове), купа за плодовете, които ще ми носят... и такива неща, което ще ми прави по-домашна обстановката. Бяхме 2 момичета в стаята, не ми пречеше компанията. Аз обаче мисля да си взема самостоятелна стая, за да мога да съм си с бебето.

Единственият недостатък е храната - кетъринг им носи порциите опаковани и вакуумирани. Просто не е топла - не готвят в самата болница, но все пак за мен не беше гадна.

Мога още много да пиша, както казах мнения много съм чела за тази болница, това е моето виждане за нещата, проверено и съвсем прясно. Надявам се и по време на престоя ми при самото раждане всичко да е наред и да остана с добри спомени от цялото това събитие.

Ако има нещо друго, питай...

П.П. Май не споменах, болницата е МБАЛ "Св. София"

# 249
Тити, от твоя разказ ми се преиска да раждам със секцио! Laughing

Да ти кажа - не знам коя е старша в момента! Embarassed

# 250
Тук има CD player  във всяка родилна зала и на информационната вечер (нещо като Отворени врати ) обясняваха как можело да си занесеш диск с любима музика. Обясняваха и за гледката през прозореца - кое какво било да не се чудиш докато лежиш там  Crazy А аз през цялото време си мислех как ще ми е баш до това докато раждам ooooh!

То родилна зала много силно казано - обстановката изобщо не е болнична (с изключение на Университетската болница). Има всякакви изгъзици вътре - топки, въжета, столове, легло - както ти е кеф така стоиш, седиш, клечиш, висиш  Crazy като маймуна на въжето Mr. Green

# 251
  • Бургас
здравейте  мамиии  Hug  Hug  Hug

не се карайте   bouquet

# 252
Влизам много набързо, само да си поискам 2 чифта розови гащи на първа страница!  newsm18 newsm18 Друг път ще разказвам, че ме паникьосаха днес и бягахме по сума и лекри, сега съм безкрайно изтощена, но в крайна сметка- добре са малките.  Praynig Лека вечер на всички!  Hug

# 253
Честито Simple Smile Значи са еднояйчни Simple Smile))

# 254
Относно повдигането на темата за списъка - мисля, че беше положително. Вижте колко много бъдещи майки са писали, а не са го правели от дълго време. Радвам се, че са се престрашили. Така, че да вземем да споменаваме промени в списъка по-често, че да провокираме по-нередовните да пишат по-редовно  Wink

Пърли, благодаря ти, че правиш комуникацията на всички ни възможна, когато модерираш темите  Hug

Относно 3-те микробиологии - аз нали ходя и във Вита от самото начало на бременността - еми... само веднъж ми е вземана до сега (и то миналата седмица), когато си изпросих и цитонамазка.

Да ви кажа, аз реших с кого да раждам, а не къде - в смисъл в коя болница. Ще си бъда с лекарката по ЗК, която изражда в Окръжна. Знам че ще съм в добри ръце и ще бъда спокойна. Тя ми каза, че щяла да съм във ВИП стая т.н, обаче на мен ми се иска да съм с още една майка в стаята. По-спокойно е като има с кого да си бърбориш... Майка ми на пример не е имала кърма и жената от стаята й е кърмила сестра ми. Та сега сестра ми си има и млечна сестра  Flutter Сега е различно де, ама все пак... още един човек в стаята дори филм да коментира е друго

Катинче, мерси много за инфото за Вита  Hug

Общи условия

Активация на акаунт