ЮЛСКИ БЕБЕШОРИ '08 (тема 28)

• 12 636
  • 297
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, момичета!
Видях, че някои от вас се чудят за проблема с изпускането и искам да ви насърча, че може да се намали. При мен се получи още в самото начало - във втория месец - като се затичам по стълби или бягам. После започнах да правя тия упражнения на Кегел и да си спортувам по-малко. Изпускането изчезна. Направо бях забравила за този проблем до днес. Ето един линк по темата.  http://babyfit.sparkpeople.com/articles.asp?id=721
А да попитам дали някоя от вас е раждала секцио с епидурална анестезия? При първото ми раждане ме бутнаха в пълна упойка, докато се усетя, ама след преживяването не ми се ще да повтарям. Близките ми постоянно ми обясняват как едва ли не няма да издържа психически, а пък на мен не ми се струва толкова страшно. От друга страна не искам да бъда напълно безчувствена от кръста надолу и четох из разни сайтове, че това се постига именно чрез дозирането на упойката през катетър. Ще се радвам някой да сподели, ако знае нещо.

# 226
  • София
Пърли не се излагай ...
Знаеш как е, ту ревем, ту се смеем. На мен ми мина като си поревах, дано и на тебе ти поолекне. Не съм искала да те обидя, защо виждаш себе си във всяко писание? Извини ме, не съм искала да те разстроя. Ето изтих си предния пост, мир да има.
Пърли, беше казала че имаш македонска жилка, аз съм цялата македонка, не мога да си замълча, каквото ми е на ума, това ми е на езика. После съжалявам ама...
Е затова гледам да не пиша, пишман станах

# 227
  • София
Десита, не мисля, че въпроса ти е смешен, защото аз преди време пуснах специално тема във форума, защото работя в офис на две нива, а аз съм на второто и ми се налага често да слизам и да се качвам нагоре-надолу. Още повече, че раждах в Майчин дом, където преносилите мами ги караха да изкачват стълби, за да предизвикат раждане и затова и аз се бях притеснила, но в общи линии всички бяхме на мнение, че няма нищо вредно в изкачването на стълби, стига да е в умерени граници и със съобразена скорост  Simple Smile Аз го правя бавничко и си се запъхтявам, но ти с почивчици и бавно-бавно, няма да имаш проблеми.  

# 228
Момичета надейте така се впрягайте.То си е съвсем нормално де ,все пак сме сума ти бременни жени с побеснели хормони. #Crazy Я по- ведро ,че ще разплачете и моя оптимизъм  pliok.
 Като ви чета за тез контракции дето разправяте ,може и аз да се включа  Laughing.Но още се чудя, дали все пак не са ритниците на моя каратист. newsm78 А може и да си внушавам.

# 229
Десита, не мисля, че въпроса ти е смешен, защото аз преди време пуснах специално тема във форума, защото работя в офис на две нива, а аз съм на второто и ми се налага често да слизам и да се качвам нагоре-надолу. Още повече, че раждах в Майчин дом, където преносилите мами ги караха да изкачват стълби, за да предизвикат раждане и затова и аз се бях притеснила, но в общи линии всички бяхме на мнение, че няма нищо вредно в изкачването на стълби, стига да е в умерени граници и със съобразена скорост  Simple Smile Аз го правя бавничко и си се запъхтявам, но ти с почивчици и бавно-бавно, няма да имаш проблеми.  

Hug
Хайде да си организираме поредната среща Party

# 230
А да попитам дали някоя от вас е раждала секцио с епидурална анестезия? При първото ми раждане ме бутнаха в пълна упойка, докато се усетя, ама след преживяването не ми се ще да повтарям. Близките ми постоянно ми обясняват как едва ли не няма да издържа психически, а пък на мен не ми се струва толкова страшно. От друга страна не искам да бъда напълно безчувствена от кръста надолу и четох из разни сайтове, че това се постига именно чрез дозирането на упойката през катетър. Ще се радвам някой да сподели, ако знае нещо.

Мисля, че секциото се прави само със спинална. Тогава са напълно безчувстени краката и малко нагоре. А при епидурална имаш усет все пак, не знам дали може да се прави операция така.

# 231
Не го приемам като упрек - образованието ми е икономическо, а не медицинско Grinning. Когато дойде време за магарето, от предродилна зала ме влачиха двама души под мишници, това не се ли брои за парализа newsm78. Освен това и вакуум използваха... Но аз наистина абсолютно нищо не усещах.
С риск да стана малко досадна с мойте обяснения EmbarassedПри някой хора резултат от епидуралната упойка е в по-малка или по -голяма степен и парализа на двигателната активност на крайниците и това е свързано и с количеството лекарство което са ти сложили!Най-вероятно доктора е решил да въведе по -голяма доза ,защото не е успял да сложи катетъра!Затова и не си усещала напълно нищо!
Та, като стана дума за факти - споделям, че мене пък ми беше гадно от катетъра на епидуралната. Усещах го и не можех спокойно да лежа по гръб. Едвам изтраях да ми го махнат на следващия ден.
това също е нормално-хора всякакви!Аз например не мога да търпя абокат повече от 4 часа и не от глезотия ,а просто вените са ми ужасно чуствителни и веднага започват да се възпаляват и да ме боли ужасно!Миналата година ми се наложи да ми се прави венозно антибиотик 10 дни по два пъти на ден и въпреки ,че колегите ми казваха че съм луда, аз предпочитах всеки ден да ми слагат абокат колкото за вливане на антибиотика и веднага да ми се маха след това!

А сега и аз да задам един тъп въпрос!Не знам защо съм останала с впечатлението ,че плата полар е вид памучен плат,т.е естествен материал!Сега ходих до Кауфланд и видях много свежарски десени одеала от полар на промоция и купих едно с идеята да направя две одеала за бебо!Обаче като се прибрах прочетох етикета и на него пише състав:100% ПЕ сиреч изкуственяк!Дали пак става за бебето или не?

# 232
Ieppe, доколкото си спомням (отпреди 2 години) във ВИП стаите може да си държиш бебчето при теб, по желание е Peace. Лошото в Шейново е, че ВИП стаите никога не достигат и ако не раждаш с планово секцио е почти сигурно, че няма да се доредиш до ВИП Crossing Arms.

Астарта, благодаря!
Ужасно е това просто! Много бих искала да съм с бебето през цялото време, но пък лекарката ми е в Шейново и просто не знам... Засега няма да съм със секцио, освен ако плацентата ми не остане в това положение или ако не стане нещо друго непредвидено. Дано пък извадя късмет и има свободна ВИП стая! Докога ще продължава това безумие - поне да има избор човек! Знам, че много майки предпочитат да са без бебетата, но защо пък да няма възможност и за другите! Пфу! Crossing Arms

душичката, за тези одеалца - ако те притеснява изкустената материя, можеш да ги обличаш в началото в нещо памучно, за да не се докосват до кожата на бебето. Но пък юли ще е доста жега - мисля, че така и така нещо по-леко ще използваш в началото.

# 233
Десита, аз имам клоустрофобия и не се возя в асансьор и спецялно бях предупредена, че ако се изморявам качвайки стъпала, освен споменатите рискове, натоварвам сърцето на бебето newsm78, затова не се натоварвай, с повече почивки и няма да има проблем!

Пърли, аз съм ЗА "прочистването"! ТоНи_79, то само звучи толкова ужасно Hug, всеки (дори тези, кито четат рядко) ще могат да отчетат присъствие. Може примерно да не се маха този списък веднага, а да стои успоредно с новия. Може в новия да си добавим и истинските имема (видях в други теми са добавили и имената на татковците). Това са само предложения! Peace

А сега за тези, които се интересуват от Вита:

Нормално раждане - 1300 лв. (лежиш 3 дни)
Секцио - 1700 лв. (лежиш 5 дни)
Има една особеност, че независимо дали си пожелал секциото или се е наложило по лекарска преценка плащаш 1700 лв.
При нормалното раждаме таткото може да присъства, без да се доплаща нищо, но при секцио е забранено!
И да отидеш по-рано няма да те върнат, но е препоръчително да тръгнеш към болницата с контракции на 10 минути в продължение на около час!
За приемане трябва да си нисиш чехли, паста и четка за зъби и ЛК. После могат да ти донесат помпа за изцеждане (препоръчаха Avent - ръчна, най щадяща била) и комплекта за изписване. Там има стерилизатор може и да не стерилизрате помпата.
Носят ти дтето когато пожелаеш и стои при теб колото пожелаеш. Педиатрите били най-добрите в цяла българия! Ако пожелае майката може веднага да ти сложат детето на гърдата да пробва да суче (е, веднага не, но след 3 часа).
Цената включва абсолютно всичко, но ако по извънредни причини се налага да останеш повече си доплащаш престоя.
Отделението е на един етаж - болничните стаи, приемна стая (наподобява гинеколгичен кабинет, където ти правят клизма и преглед при постъпване, родилно (не мога да го опиша), ненатология и дежурна стая. На горния етаж е операционата (където се прави секцио), но там не ни допуснаха!
Поръчваш си храната от меню, аз понеже съм лежала и знам какво има внего, смело мога да кажа, че е като в пицария!

Ох, дано не забравих нещо!!! Ако някой има въпроси да пита!

# 234
  • Варна
.... пише състав:100% ПЕ сиреч изкуственяк!Дали пак става за бебето или не?

Полара е изкуствена мекичка материя..За бебе е хубаво естествени материали , но за това са спалните комплекти все пак - имат си пликче!Така че можеш спокойно да направиш одеялца и да си ги обличаш.На мен ми подари свеки-то едно с олекотена завивка и едно само с плик за одеялце 100% памук са Crazy

# 235
  • София
Не знам защо съм останала с впечатлението ,че плата полар е вид памучен плат,т.е естествен материал!
ммм, купувала съм, няколко поларени блузки на Ники и да ти кажа, баш са си изкуственяци. Но защо пък да не стават за бебето? Някои неща за малките деца, като например възглавниците, дори е препоръчително да са направени от синтетични материи, защото естествените често предизвикват алергии, визирам пуха срещу синтетичната вата. Така че аз бих и съм ползвала спокойно поларено одеалце.

# 236
  • Варна
Станах за малко измих едни салатки и пак ми се стегна корема. Ужасно е. Не ме боли. Ох само ви занимавам Cry Cry Cry. Ще се побъркам до утре. Пих магнерот и нож па. Моля ВИ не се ядосвайте за глупости! Знаете, че момичетата които се грижат за темите записват всеки и не биха пренебрегнали някой. На мен даже ми е неудобно, че те правят темите, пък аз пиша наготово. Понеже незнам как. Hug на всички.

# 237
Душичката, аз бих заложила на памука!

Като стана въпрос, открих един магазин с много хубв трикотаж на Пловдив и ето какво се изкуших да купя http://www.snimka.bg/album.php?album_id=221915 Парола 1111
Гащичките били за памперс  newsm78

# 238
  • София
Pumichka, честит рожден ден!  ura Хиляди усмивки да греят край теб в комплект с малкото човече през лятото! 
jollity, душичката и Катинче - благодаря за полезната информация, с интерес я изчетох!  bouquet
Катинче, малко да полюбопитствам - колко на брой са стаите за родилки? Пуснаха ли ви да разгледате и неонатологичното отделение? Радва ме това, което си писала за най-добрите педиатри!

Четох и аз за случващото се с Пухчо... надявам се, ако все още има някакъв шанс, да се обърнат нещата в нейна полза. Страх ме е дори да си представя какво преживява Sad

# 239
Станах за малко измих едни салатки и пак ми се стегна корема. Ужасно е. Не ме боли. Ох само ви занимавам Cry Cry Cry. Ще се побъркам до утре. Пих магнерот и нож па.

Спокойно. По-добре си полегни пак. Въпреки че не боли, не е приятно. Гледай да не правиш усилия за нищо, не си мисли лоши неща, утре не е толкова далече. Нали в легнало положение няма подобен проблем, а само при усилие - ходене и такива неща?

Душичката, аз също имам проблем с абокатите. Винаги ми слагат детски, защото тези за големите не вършат работа при моите никакви вени. Така ми се беше схванала ръката тези дни.

Общи условия

Активация на акаунт