ЮЛСКИ БЕБЕШОРИ '08 (тема 28)

• 12 676
  • 297
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Аз съм утре при Марков,и малко съм се стреснала...като се сетя как ме уплаши 1-вият път.Надявам се всичко да е наред Simple SmileИначе...трудно ви изчитам момичета,докато се наканя да вляза и вие цяла темичка изписали Peace
Аз също вече имам огромно желание да пазарувам,да видим до кога ще устискам.
Ягодке,креватчето е супер
Перлена,да си почиваш повече

Хайде аз продължавам с работата

# 121
Здарвейте и от мен.Наистина много пишете напоследък.
Ние както ви писах последния път започнахме ясла,но за 3 дни , и се разтече носа и си я оставих, след 2 дни и кашлица започна и се оказа вирусче, и мен ме хвана.На всичкото отгоре и зъби я мъчат.
А аз си правих планове за разходки сама.За училището в Т. Киркова ме записаха чак на 28-ми, а така се надявах да се запозная с някои от вас миналия петък.
За ниската плацента някой питаше - аз с първата бременност бях така и се качи някъде края на 8-ия месец, бяха ми забранили  да вдигам тежко, да правиме секс,да не ме друса колата, да не пътувам, да почивам.....ужас беше.Сега пак е малко ниско ,но нищо повече не са ми казали.
За зъбите - аз в сряда съм на зъболекар ,ако има проблеми да ги оправям на време.
За слинга съм ЗА, преди ползвах кенгуру понеже ми бяха дали, но сега се замислям и аз да си купя, много е удобно в опр. ситуаций.(напр. в Метро непускат с колички).
Честити покупки на всички.Аз първия път ,може да ми се посмеете ,но не бях купила даже едно боди да имам в нас, нищо, по-важните неща си ги бяхме избрали и като родих мъжа ми свърши всичко сам, и после дребните работи постепенно си ги купувахме.
За сега толкова ,че нещо пак прекалих, дано се оправиме и в следващите срещи да успея да се впиша,а ако започнеме успешно ясла някога и на мен ми се ходи на училището с 9-месеца. Simple Smile

# 122
Мерси на всички, ще слушам, обещавам Simple Smile

Аз просто съм страшен оптимист и винаги извличам максимум положителни неща от ситуацията и това, че си полежах в болницата беше ползвотворно за мен - видях, че са добри хорица и специалисти, които си разбират от работата и това ме успокоява. Видях и порядките в самата болница, направих си списъче какво ще ми трябва от вкъщи за тогава, когато ще раждам, за да ми е най-удобно и уютно в стаичката и да се чувствам като моя си дом. И така.

Сега ще почивам още една седмица, като не съм задължена да  лежа през цялото време, а само да не се натоварвам. Ще си пия желязото (нисък хемоглобин съм направила и от това са прилошаванията), както и магнезия и няколко дни глобулки Утрогестан за контракциите. Ще се въздържам от секс, защото в събота (в деня на постъпването) получих прекрасен оргазъм, който е увеличил контракциите - явно за хубавите неща се плаща Simple Smile  Какво друго... А, да:

Препоръките на акушерките и моята лекарка към мен (не само към мен, но по принцип, особено към дамите предразположени към контракции) бяха - да не се пипат коремите и гърдите. Бременните и техните мъже обичат да пипат коремчетата често и да се радват на тях и на порастналите си гърди, НО не знаят, че това предизвиква контракции. (Масажирането на тези части също, рано е още да се подготвят). И до 36 седмица е хубаво да не се прекалява с това, за да не се създават излишни проблеми. От 36 седмица (с влизането в 9 месец) всичко е позволено, в промишлени количества. Казвам го, яко някой прави връзка с неразположенията си след баня, мазане на корема или просто ласки с любимия. По това време в ЖК ще ни кажат как да си подготвяме гърдите за кърмене и т.н.

За слинговете ще споделя и моето скромно мнение Laughing Да, хубави са, да може би са удобни за майките, но не, не са перфектни спрямо бебешкото тяло и особено за ЦЕЛОДНЕВНА употреба. Преди бебетата бяха повивани в пелени като пакети да седят мирно с изправени крака и ръце към тялото (за да не се изкривят костите), което е чисто мародерство. Доказано е, че е адски вредно и се препоръчва това да не се практикува. Защото в утробата бебчето е било 9 месеца със свити крачка като жабка (и раждалите вече майки може би са забелязали, че бебчетата лежат най удобно точно така и крачетата им се прибират да са свитички сами по рефлекс), защото им е най-естествената поза това. Така е най-добре и да спят - без да им се налага изправяне на крака с пелени и завивки, защото обратното на това, което се е смятало - насилственото изправяне на крака в пелени не помага, а пречи и самото то може да доведе до изкривяване, вместо обратното - да го предотврати.

По този повод въпросният доктор ортопед направи паралел и със слинговете, там бебчето е плътно до мама, което го успокоява и от тази гледна точка е добре, но няма свободата на движенията, от които има нужда костната и мускулната му система, за да се развива. И затова целодневната употреба на слинг не е препоръчителна. Хубаво е това да става за по-кратки периоди в деня, но да не се прекалява.

Не натрапвам тази теория, за мен тя е напълно логична и аз лично не смятам да прекалявам. Но след престоя ми в болницата знам - бебчо ще си го гушкам много, а мъжът ми написа крилатият смс за лека нощ, че имаме огромно легло и то е направено за трима Simple Smile

За сега толкова, ако се сетя нещо - пак Simple Smile

Последна редакция: пн, 17 мар 2008, 17:05 от Pearly_

# 123
  • София
Мерси на всички  Hug Креватчето е люлка, решетката се сваля, матрака, който изобщо изключих да попитам какъв е има 3 положения. Взехме  го от Piggy's house, цената e 329лв с включена доставка, а дълбочината пак не съобразих, но не изглежда плитко  newsm78. Надявам се да отговорих на всички въпроси  Wink
Днес ми е много кофти нещо на работа,пълна лудница е и реших,че ще работя до 14 април.....и после малко почивка....и разходки на корема. bebon4e и на мен ми се ходи на това училище и мисля след 15.04. да бъда редовна, и без това ми е близичко до нас....
Pearly_, радвам се, че с теб свичко е наред, стой си в къщи и почивай!  Hug

# 124
Момичета, напомням, че утре има Ден на отворените врати във Вита , от 14.00 часа! Аз ще ходя, ако някой друг има желание да се обозначи!  friendship

Ккаво друго щях да кажа - а да, ако искате ми вярвайте, но аз вече започнах да си правя списък с необходимите покупки!  Embarassed

Браво Пърли, за мен е много важно родилката да е спокойна, като отиде да ражда, а това ще зависи в голяма степен от това дали има доверие на гинеколога си, като специалист и от условията в болницата! Hands Clap

# 125
  • София
Aстарта ясно , Катинче и Джули К благодаря ви от сърце Hug   bouquet, вече ми е по-спокойно и ще слушам с двете уши  Embarassed
Aстарта много хубава снимка има твоя бебо , как мина морфологията , радвам се че си успяла да отидеш, сигурно си писала, сега започвам да  чета
Аз чакам 20 и ще ви информирам
Хубава вечер на всички  Laughing

# 126
Здравейте и от мен!Докато ви изчета 100%забравих половината неща дето исках да пиша!Затова започвам с тези ,които се сещам!
Това за напипването на частите на бебето,аз дето съм с медицинско образование пак не ми се отдава,пък и не смятам да пробвам много!А и благодаря на Аелия за комплимента,че съм от финните мами!  bouquetАз също съм като Катинчето,по силата на ударите различавам ,къде са крака и къде ръце(поне така си мисля)
За чуването на сърцето със слушалки-една нощ се събудих в два часа и понеже не заспах веднага ми щукна идеята да използвам тишината и да се опитам да си чуя бебето!Естествено събудих къщата докато си намеря слушалките ,мъжа ми каза ,че не съм добре Grinning и може би беше прав защото половин час се вслушвах и нищо не чух Sad освен ритниците отправени директно към слушалката,които така и така си ги усещам и виждам!
А за ставането в автобуса и аз се дразня от въпроса"Искате ли да седнете?"Предшестван от дълго гледане!Е може да не ми личи много с някой дрехи ,но на този въпрос естествения ми отговор е "Не ,благодаря"След ,което едва ли не ме карат насила да сядам!Е на мен и не ми пука много ,щото почти не използвам градския транспорт!
А в петък на ФМ при Мазнейкова всичко ни е наред,515гр и сега вече си отговаря на седмиците!И термина ми си остава 18!Преди нали вървеше две седмици напред Мазнейкова ми вика ти сигурно сега си понамалила яденето на ,което аз само смотолевих нещо,щото не е вярно ,но важното че всичко си ни е наред на мъжа!Нестанаха клипчетата хубави,защото беше назад и тя едвам изкара малко от личицето за диска!
А този уикенд ходихме до морето,естествено за пореден път развалихме времето в смисъл,че беше много ветровито!Е пак се разхождахме много,защото вятъра не беше студен,но за трети път тази година като отидем при сестра ми ,хващаме гадно време!Но пък беше една пролет да се ненагледаш-всичко цъфнало ,тревата зелена,морето кристално синьо, абе напълни ми се душата!
Днес се прибрахме с кучка и пет кученца и бяхме атракция на всяка бензиностанция по пътя Бургас-София! JoyОпитах се да карам от Царево до Бургас ,но не знам ,защо ме хваща такъв ужас ,че след 10 км казвам на мъжа ми не мога повече и почвам да рева!Не знам дали е защото съм бременна или от друго ,но ще трябва да се боря с това!
Ох много дълго се получи-ще ме извините! Embarassed

# 127
Ето и обещаната лекция  Wink Ако нещо съм пропуснала или съм написала неточно, моля да ме коригирате

Училище за бременни (Св. София -бивша Тина Киркова), 14.03.2008
Лектори:
1) Търговски представител на ГКС
2) д-р Попмарков (тел. 0898 710 215)

Дискутирани теми:
1) Интимна хигиена - представен беше продуктът Lycia със съдържание на млечна киселина, който поддържа естествената флора на влагалището. Интимни душове се правят при предписание от лекар по време на бременността.
2) Устна хигиена - за кървене на венци препоръчаха паста за зъби Parodontax. При чувствителни зъби - Sensodyne.
3) Раждане
  3.1) Задължителни изследвания по време на бременността - 3 пъти вагинален секрет (микробиология), 3 ултра звука (единият от които задължително в 36-ста седмица), тест за алергии (важи 6 месеца и е необходим за използване на спинална или епидурална упойка)
  3.2) Необходими документи за прием в родилното - лична карта, обменна карта (от гинекологът), направление (от гинекологът)
  3.3) Необходими принадлежности при прием - в найлонова торбичка следните неща: нощница, прибори за хранене, чехли, тоалетна хартия, кърпа, памперси и дамски превръзки, зарядно за телефон, бебешка шапка и ръкавички
  3.4) Кога да отидем в болницата - а) при контракции на 5-6-7 минути; б) при кървене; в) при изтичане на водите *
      * при изтичане на водите трябва да се наблюдава дали са бистри или имат кръвни съсиреци. При наличие на кръвни съсиреци се отива веднага в болницата. Ако водите са бистри има 1-2 часа до започване на контракциите. Препоръчително е при изтичане на водите (когато са бистри) да се вземе душ у дома и да се направи тоалет и клизма посредством хапче "Енема балкан" (ако не искате да ви ги правят в болницата)
  3.5) Секцио vs. естествено раждане vs. водно раждане
             а) секциото се препоръчва при наличие на признаци за такова (патологична бременост, седалищно...) При секцио майката остава в реанимация под наблюдение 24 часа. През това време бебето не е при нея. Когато е направено секцио, персоналът може да не захранва бебето ви с АМ. При такъв вид раждане майката и бебето имат престой от 5 денонощия в болницата.
            б) нормално раждане - когато родилката е вече в предродилна зала, тя може да заяви желание за епидурална или спинална анестезия (и двете се правят при определени физически състояния). Епидуралната упоийа е с катетър в гръбнака и е продължителна. Спиналната упойка е венозна упойка с продължителност 2-3 часа. И двете упойки са безплатни!!! След прилагане на анестезия има период от 2-3 дена със силно главоболие. При нормално раждане майката е под наблюдение 2 часа. Изписването на майката и бебето става след прекарване на 72 часа в болницата.
   в) водно раждане - раждането се извършва във вана. Тялото на майката изпуска болкоуспокояващи, които се разнасят във водата (това не го разбрах много много). Водното раждане се извършва само до 16.00 часа.

След като майката излезе от реанимация, бебето може да стои при нея денонощно, ако няма усложнения.
  3.6) Такси в Св. София 
     Избор на лекар - 500лв.
     Присъствие на таткото - 100лв.
     ВИП зала за раждане - 100лв.
     Водно раждане - 250лв.
     Секцио по желание - 1,100лв
     Двоен ВИП - 900лв (включва избор на лекар, екип и двойна стая)
     Престой във ВИП стаи:
         Единична - 70лв/вечер
         Двойна - 30лв/вечер
         Апартамент - 120лв/вечер
*жените използвали повече усуги на болницата са със предимство пред тези заявили същите желания за стаи, но не използвали други услуги в болницата

3.7)  Кърмене в болницата - в болницата има на разположение електрическа помпа. Когато бебето се храни, необходимо е да се изцеди напълно гърдата, за да не се получат усложнение от рода на мастит.

Най-доброто раждане е това, което е необходимото за вас - при нормално развитие-нормално раждане, при усложнения - секцио.

# 128
Сега след тая лекция, да си кажа думата  Wink
Пърл  Hug виждаш ли, че си мама герой - не ти е паднал духът!!

Днес на ЖК бебката се бунтуваше ли бунтуваше - едвам и свали лекарката мерките. Всичко си й е нормално, но ми става все по-трудно да й различавам лицето. И Деси (това ми е гинеколожката) потвърди, че е момиченце. bowuu

Този уикенд свършихме много добра работа с мъжа ми - на моите родители съобщихме, че бебката (жз) ще я кръстим на неговите родители; а на неговите родители съобщихме, че първите две седмици след раждането моите родители ще бъдат вкъщи. Всички бяха доволни и щастливи.  Joy

От 2 дена получавам нов вид удари от бебката. Едни такива по-мощни, които не се виждат на корема, ами са по задните стени. Много са странни. Не знам дали ги обясних newsm78 Някой разбира ли ме?

Относно слинговете - миналата година на Арапя, една майка си имаше. Тя го използваше, за да може бебето да е винаги до нея. Но си беше готов купешки слинг, който беше с твърда подложка за гръбчето на бебчето. И все пак при определени условия (за разходка по пясъка) слингът е практичен, но за градски условия... дълбоко се съмнявам.

Последна редакция: пн, 17 мар 2008, 18:54 от jollity

# 129
Пърл  Hug виждаш ли, че си мама герой - не ти е паднал духът!!

Стига бе, не ме изкарвай не-човек Simple Smile Падам, ставам и пак си продължавам като всички хора. Само дето, както си казах, съм голям оптимист и понякога изглежда все едно се хваля за какво ли не, обаче съм си такава - не ме държи дълго лошото и хубавото ми е важно... и то ми вдъхновява дните. Важното е, че нося бебче, то е здраво и си живурка доволно. Това, че съм лежала 2 дни не може да натежи на кантара   bouquet

От 2 дена получавам нов вид удари от бебката. Едни такива по-мощни, които не се виждат на корема, ами са по задните стени. Много са странни. Не знам дали ги обясних newsm78 Някой разбира ли ме?

В дебелото черво е "най-приятно", честито Laughing Ние тези дни сме с главата надолу - когато казах, че коремът ми се разхожда, тогава е решил да си направи салто надолу. И сега получавам ритници горе високо в стомаха си. Голям купон, няма що. Надявам се следващия път да си намери по-удачно място за тормоз.

# 130
Ще си имаме момиченце
Най-накрая и ние се показахме. Даже направо се бяхме надупили. Такава хубава снимка имаме надупена, че като порасне ще й я показвам. В началото много се притесних. Балев само гледа и нищо не казва, мръщи се, бръчка вежди, взира се в монитора и аз направо откачих че нещо не е наред. И по едно време като започна бър бър бър бър. Всичко си ни е наред много се въртеше и първоначално излезна че изоставаме 1 седмица но той каза че зависи как го е хванал за да го измери и термина бил за 17.07. Измери го втори път и всичко излезна точно за 10.07. Тати е притеснен, че ако се роди на 10.07 какво ще прави с две жени, че и двете родени на 10.07, но съм сигурна че ще ни обича още повече. А той самия се похвали че бил художник. И така. В момента съм в страхотна еуфория  newsm68 newsm44 newsm68 newsm44 newsm68 newsm44

Искам да помоля за едни розови гащички на първа страница. Благодаря предварително Пърли   bouquet

# 131
Стига бе, не ме изкарвай не-човек Simple Smile Падам, ставам и пак си продължавам като всички хора. Само дето, както си казах, съм голям оптимист и понякога изглежда все едно се хваля за какво ли не, обаче съм си такава - не ме държи дълго лошото и хубавото ми е важно... и то ми вдъхновява дните. Важното е, че нося бебче, то е здраво и си живурка доволно. Това, че съм лежала 2 дни не може да натежи на кантара   bouquet
Да позная - чистокръвен стрелец?!

Sisoni - честита поличка   bouquet

# 132
по-скоро скорпион.
пърли, коя е болницата ти?

МОМЧЕ. Пак. ЖЗ, както писа по-горе джолити.
 хубаво, почти красиво, отговаря си на седмиците, много подробен и мил преглед. само съм много разочарована от диска със записа - 10 снимки с ужасно качество, без филмче, за 10 лв, айде мерси.
Но пък й вярвам на Томова.

# 133
Да позная - чистокръвен стрелец?!

Joy Вече ме питаха това.

Да  Laughing Стрелец съм.

Сисони, честита мацка, вече сте розови в списъка  Heart Eyes

Тити, честито отново Simple Smile . Да слагам синичък бебок, нали? А... за болницата. МБАЛ "Св. София", доволна съм. Доктор Камелия Павлова ми води ЖК.

# 134
ха, веднъж да пробвам да позная нещо и не успях.

да, слагай, слагай, видяло се е, че вкъщи ще се мандахерцат пишки.

чакам новини от седянката.

катинче - маста и зехтинът са природни продукти. "Хубавата козметика" все пак е химия, затова доста деца имат проблеми с кожата сега, и доста майки предпочитат натуралната козметика за децата си. въпрос на избор де.
/нали не те засегнах  Sunglasses/

слинг бих ползвала наравно с кенгуруто, бейбипорта и количката. От много глава не боли. Има си подходяща ситуация за всеки вид бебешки транспорт Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт