ЮЛСКИ БЕБЕШОРИ '08 (тема 28)

• 12 658
  • 297
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Направих си страхотен сладкиш и се наядох като прасе eat

Сега не мога да мръдна, ама че съм лакомия  chef

# 151
Ей такива неща като прочета и толкова се отчайвам....миличката Пухчо Cry
Моля се да стане чудо!

# 152
Жалко за бебчо,но сега майката дано е добре Praynig

# 153
Пухчо, бъди силна  Praynig Praynig Praynig

Тити и аз не бях очарована от диска при Томова  Confused даже едвам тръгна у дома....ама нали Бебчовците са добре  Simple Smile това е най - важното  Simple Smile

# 154
  • София
Мили момичета, искам да ви почерпя виртуално
Днес остарявам с още една годинка. Специално съм поръчала слънчице за днешния ден. Радвайте му се  Nature Sunny

# 155
Пумичка честит рожден ден!  bdbaloni

За Пухчо и аз четох и ми стана много мъчно  Cry

Душичката най-сетне ми се изясни разликата между спиналната и епидуралната, отдоста време се чудех  Peace

Peace

# 156
Честит рожден ден, пумичка!   bouquetМного усмивки и щастие ти пожелавам , а подаръка си да го получиш през юли!  Wink
Снощи прочетох за пухчо, толкова ми стана мъчно, че почти си поплаках, дано да се оправя бързо милата!  Hug Praynig

# 157
  • Варна
Честит рожден ден ,Пумичка   bouquet Здраве и лека бременност!
Честита девойка на Сисони   bouquet Браво, признавам че мъъничко завиждам Wink

# 158
 newsm59 Честит рожден ден, Пумичка!!! newsm59

# 159
Пумичка, Честит Рожден Ден  bouquet! Бъди здрава, щастлива и много обичана, а през юли - горда мама на прекрасно бебче! (тортата е супер)

Ох, сега и аз прочетох за Пухчо и се разплаках Sad. Защо трябва да стават такива неща? Ужасно ми е мъчно Sad

# 160
  • София
Честит рожден ден, Пумичка!!!   bouquet Желая ти от сърце много здраве,любов и вечно щастие, лека бременност и най-красивото бебче през юли  Hug
Тити, честит ти мъж  Wink и честита девойка на Сисони    bouquet

И на мен ми стана много мъчно за Пухчо......дано всичко завърши успешно.... Praynig

# 161
Пумичка, честит рожден ден и от мен   bouquet

# 162
  • Sofia
Пумичка, да си жива и здрава и да си имаш прекрасно бебче през юли  bouquet

Тортата е направо ммммм... добре че имам още сладкиш от снощи, иначе виждам как щях да хукна за торта за закуска Sunglasses

Момичета, вие как сте със спането? Аз се събуждам свежа и наспала се всяка сутрин по едно и също време- между 7 и 7.30 Shocked
Не знам какво ми се е объркало, по принцип сутрин не можех да стана преди 9, а сега- първа пушка Rolling Eyes

# 163
Добро утро на всички!
ЧЕСТИТИ РОЖДЕН ДЕН ПУМИЧКА Да си жива и здрава и много щастлива!  bouquet
Майра при нормално раждане спинална упойка не се прави,защото се постига пълна парализа на двигателната активност от кръста на долу,което означава и че родилната дейност(контракциите) спира!Затова за нормално раждане обезболяването се прави с епидурална упойка и тя се поставя при определено вече настъпило разкритие(около4-5 см)преди това не може!Мога да кажа ,че степента на обезболяване зависи индивидуално от човека-неговия праг на поносимост,затова можете да прочетете че някой нищо не са усетили други се оплакват ,че ги е боляло пак!
А по отношение на мърдането анестезиолозите са добри специалисти винаги се съобразяват с родилкатоа и при започване на контракция изчакват тя да отмине!И обикновено се изисква около 1мин неподвижност!
Инкашииката на матката е с определена дължина(която е различна за първескини и многораждали) тази дължина е от вътрешния отвор на шийката , който граничи с кухината на матката и съответно намиращия се в него околоплоден мехур и външния отвор на шийката, който се намира откъм влагалището.Скъсяването е намаляване на тази дължина поради различни фактори(слабост на мускулните влакна,много контракции и др)искам да ви успокоя че факторите за да се получи скъсяване на шийката са комплексни и това ,че имате контракции не значи непременно че ще се скъси и шийката!По принцип това скъсяване повишава риска за бременноста от късен аборт или преждевременно раждане,но не е задължително!Изисква по сериозно наблюдение от страна на специалист!
Малко непрофесионално съм го обяснила ,но се опитах да бъде без медицински термини ,за да бъде максимално разбираемо!
Радвам се че съм била полезна!

# 164
Pumichka   bouquet,честит рожден ден и най- хубавия подарък да го получиш през юли!
тити ,айде честит ти малък мъж, а на теб sisoni, честита девойка  Hug
nova_badeshta_mama, май това със ставането е нормално през бременността  Wink.Това е предварителна психическа подготовка за ранните часове, в които ще се събуждаш заради бебо.Аз така си обяснявам и активността през втория триместър,че трябва да успеем да подготвим всичко за бебето, преди да сме станали от хипопотами ,бременни хипопотами  Joy Joy JoyТова си е моя теория де.И аз преди ставах в 7-7.30, сега се събуждам в 5.30 и до 6.30 даже съм и закусила Whistling

Общи условия

Активация на акаунт