ЮЛСКИ БЕБЕШОРИ '08 (тема 28)

• 12 659
  • 297
  •   1
Отговори
# 180
Пумичка  bdbaloni

тити, аз също бих си купила био зехтин, но животински продукти (свинска мас) не бих използвала за бебето!

Момичета, мисля, че лектора в Тина Киркова доста се обърка за спиналната упойка - аз четох че се слага в гръбнака м/у 3 и 4 лумбален прешлен (то даже името си говори - спина), а не е венозна, както каза той на лекцията! newsm78
Душичката, какво ще кажеш по въпроса? Ние малко, като консултант те ползваме, но.... Hug

А, да сетих се, какво забравиха да пиша Blush - и аз имам скъсена шиика! Доки каза, че за сега не е опасно - ще стане опасно ако продължи да се изменя, т.е. ако продължи да се скъсява! Следиме я, за сега няма изменения Praynig

http://www.bg-mamma.com/site/content/view/661/70/

Последна редакция: вт, 18 мар 2008, 12:15 от Katinche

# 181
  • София
Момичета, във връзка с резюмето от проведената лекция, искам да Ви попитам : на всички ли са Ви взимали вагинален секрет за изследване? Даже пише, че трябва да са 3 за цялата бременност. На мен досега нито веднъж не са ми взимали : като казах на моя лекар преди време, че имам леко течение понякога, той ме прегледа и каза, че е в рамките на нормалното и ако не беше - само тогава щял да ми вземе секрет за изследване.

Искам да Ви попитам и при Вас как стоят нещата със "стискането", т.е. аз някой път само като се изкихам и едва ли не се изпускам малко. При първата ми бременност чак в деветия месец, когато бебето силно притискаше пикучния мехур, направо се подмокрях, но сега още от сега почнах. При Вас как е. А понеже малко си падам шаш и паника понякога и четейки за разни страхотии с околоплодните води, едва ли не ми мина мисълта да не би това да са околоплодните води - Не дай си Боже !

оххх, незнам - малко ми е кофти нещо и затова съм малко негативно настроена, че вчера много ме боляха празците, но краката визуално не ми бяха отекли, но излязох обедна почивка и нищо ми нямаше и после едвам се върнах до офиса и цял следобяд съм се разхождала боса из офиса, защото просто не можех да си вляза в обувките.

На всичкото отгоре сутринта едвам не припаднах и повърнах, като ме сягаха и гърдите. Ходих на лекар и ми правиха и електрокардиограма и ми мериха кръвното и всичко ми беше наред, но предположиха, че ми е паднала кръвната захар и дадох и кръв и заради краката от снощи.

Извинявайте за дългия пост, дано не съм Ви оттегчила и да получа някой коментар относно болежките си.
Все пак реших да споделя с Вас проблемите си, защото сме в едно положение и често пъти четейки Ви намирам отговори на доста от въпросите си и както всички тук други мами намирам и утеха и споделям и радостите и болките си  Hug  

Честит рожден ден и на рожденничката Пумичка ! Бъди здрава, щастлива и много обичана !  

# 182
  • Варна
Момичета, благодаря Ви много за разясненията  Hug. Наистина се притесних след като прочетох за пух. Иначе док знае за контракциите ми, но досега не съм усещала стягане, а само болка. Казва да почивам повче, но не постоянно newsm78.  А аз доста се преуморих докато мъжа ми беше тук. Искаше ни се за 4 дни да свършим толкова неща. Утре ще и се обадя.
Нинче, и на мен не са ми взимали секрет, а аз имам дни с доста обилно течение, което ме шашка. А за задуха и аз см така. Незнам дали бебчо не притиска диафрагмата вече.

Последна редакция: вт, 18 мар 2008, 12:30 от inka 26

# 183
Здравейте мами  Hug
Много ми е мъчно за Пухчо и малкото бебе  Cry Дано да се справят и двамата  Praynig

Пумичка, на теб честит рожден ден! Желая ти много здраве, щастие и любов и на теб, и на мъничето   bouquet

Джолити
, направо ме изуми с подробната лекция  Mr. Green Страшна си, много хубаво си се сетила да запишеш всичко подробно и да го пуснеш тук. Браво!   bouquet

Подкрепям напълно мнението на тити за използването на всички неща за бебетата - всяко едно си има предимства. На същото мнение съм и за естествената козметика - всички натурални масла - били те растителни или животински са многократно по-добри от "натуралната" козметика, която ни пробутват - пълна с консерванти, оцветители и парфюми.
Честито и на мамите, които са разбрали пола   bouquet

Нинче, за изпускането в една книга за бременни пише, че започва и от по-рано - не е задължително в деветия месец. Това обаче е знак, че трябва да се правят упражнения за стягане на перинеума - прословутите упражнения на Кегел. Те са полезни за по-лесното раждане и възстановяване след това, както и предпазват от смъкване на матката. Дано всичко с изследванията ти да е наред  Peace

Като стана дума за упражнения - вие правите ли някакви? Чета че трябва да се правят едни или други упражнения - на мускулатурата, да се упражнява дишането и т.н. Аз нищо не правя, освен упражнения за перинеума, когато се сетя  Embarassed Нещо все не се организирам и ме мързи  Confused

# 184
Катинче да ако е казал така се е объркал,защото спиналната се прави в гърба и няма нищо общо с венозната която се прави през вените!Но ако е имал превид че и при спинална упойка се хваща задължително вена това е така защото преди да се направи е необходимо да се влеят повече течности,защото има спадане на кръвното!И винаги когато мога да бъда полезна съм на разположение Peace

Нинче и на мен не са ми взимали влагалищен секрет до сега!Докторката ми каза ,че няма нужда!А и за това изпускане и на мен ми се случи точно при много силна кихавица!Първия път определено ми се ходеше до тоалетна,но втория път не съм била на зор и пак пуснах една-две капки!Ама забравих да питам докторката newsm78Все пак ми се случи само два пъти!

# 185
Влагалищен секрет на мен ми взеха през 1-ви триместър (два пъти даже, нали си смених гинеколожката и старата и новата ми взеха), после през 2-ри триместър като влязох пак. А сега ми взеха и вчера за всеки случай като ме изписваха.

Досега ми бяха чисти (чук-чук на дърво). От както съм бременна е по-обилен от обикновено, но няма нито миризма, нито цвят и всичко си е наред при изследванията. Сега ще видим и този как е.

Но иначе така е, взима се 3 пъти във всеки триместър от бременността, там както се води по план. Явно някои лекари "на око" си преценяват дали има или няма нужда.

# 186
Здравейте, момичета!
Сигурно вече сте ме забравили, а някои от вас едва ли са ме засичали - пишех в началото в темичките, но с времето нямах възможност и само ви четях от време на време. Вече съм в 21 седмица и май чакаме момиченце. Май, защото то пък се оказа най-срамежливото и несговорчиво бебе що се отнася до определянето на пола. Laughing Аз много си мечтая за момиченце, защото вече си имам калпазанчо на 5 години, но и момче да е, само да е живо и здраво!
Аз също имам проблем с шийката на матката. Вероятно това и доведе до преждевременното ми раждане първия път (32 г.с.). Този път взехме мерки и ми направиха серклаж в 16 г.с. и сега се надявам искрено да износя бебето поне до началото на 9-ти месец. Praynig Прочетох в другия подфорум за Пухчо и много ми домъчня за тях. Не знам защо, но имам чувството, че този проблем често се неглижира и чак след 1-2 неуспешни бременности започват да гледат на него сериозно. Доколкото знам от моя опит, а и от прочетеното в И-нет най-добре може да бъде измерена дължината на шийката с вагинален ехограф. На мен и сега продължават да ми я следят много изкъсо и засега няма промяна след серклажа. Дано е така и занапред! Препоръчвам на всички момичета, чиито лекари не са споменали нищо по този въпрос, да попитат как вървят нещата, поне за собствено успокоение. И да се надяваме, че с всички нещата ще са наред! Hug
На мен и плацентата ми е ниско. Четох , че и сред вас има такива случаи. Та и нея я мисля дали ще се вдигне или ще имам още една причина да лежа повече.  Confused Абе, то се е видяло, че до юли месец все ще съм под напрежение, но дано поне краят е добър! Praynig
За вагиналните секрети - досега вече три пъти са ми взимали - първия път нямаше нищо, веднъж лекувах гъбички (точно преди серклажа), а след серклажа отново няма нищо. Но има време пак да се появят гадовете! Sick
На всички ви желая спокойствие и приятни мигове с риткащите бебоци! Ако имам време, пак ще ви пиша! Hug

Ааах! И честит рожден ден на Пумичка! Много здраве и радост!  bouquet

# 187
На мен също ми вземаха 2 пъти влагалищен секрет. В първия имаше разни гадини, след това се лекувах и след лечението пак ми взеха. Втория беше чист Grinning. Преди раждането, към 7-ми, 8-ми месец, пак ще накарам доктора ми да ми пусне изследване.
За изпускането  -  с този бронхит дето карам е някакъв ад Sad. Аз затова се и вдигнах в 1 през нощта в Бърза помощ, защото от този пристъп на кашлица се напишках цели 3 пъти за половин час Embarassed. Просто беше непоносимо ooooh!. Сега май ми намалява кашлицата, но пак е на пристъпи на моменти. За капак прочетох в темата за Пухчо как на една мама й се спукал околоплодния мехур вследствие на силната кашлица и това ме довърши Sad.

Ieppe,  Hug. Радвам се, че се появяваш, макар и от време на време Peace. Което ме подести, че Ели от Чехия не се е вясвала от месеци. Дано не ни е обидена нещо Confused

# 188
да, Ели не пише тук, а пише в темата на чужбинките бременни.
И Малта не пише.
Йеппе, и аз не съм те забравила, имаш си и ти доста проблеми, но дано с повече лежане всичко мине лесно  Peace

инка26, много интересен комплимент ми правиш, много мило  Laughing

Пумичка - да си жива и здрава, и бебето в тебе също, да си го родиш леко и да му се радваш много! И много обич вкъщи пожелавам!

извадих си старите бременни дрехи, а те хлопат, хлопат....

# 189

Тя пише в Юнската тема, откакто терминът й е в края на юни...

# 190
Забравих да кажа и за изследването на секрета. На мен не са ми го изследвали досега. При всеки преглед отдолу му обръщат внимание и казват "няма течение". То има - малко по-обилно от нормално, но нямам никакъв дискомфорт, не е с по-особен цвят, но все пак  newsm78
Утре съм решила да си настоявам за секрет на ЖК. Нищо не им пречи да ми пуснат, дори и течението да не е обезпокоително.

Дуци и Агата нещо не се обаждат. Момичете, драснете по някой ред във форума   bouquet

извадих си старите бременни дрехи, а те хлопат, хлопат....

Това никак не ме учудва. Според мен можеш да минеш и с нормални дрешки до самия край - толкова си слабичка - с някоя по-широчка блуза на корема и си готова. Sunglasses

# 191
Големи сте детективи, ей Wink

Тити, и на мен ми са големи още старите бременни дрехи. Аз ходя с един обикновен панталон - с 1 номер по-голям номер от нормалните ми дрехи. Като си гледах календара съм с 2кг по-малко от преди по същото време...А уж преди също не качвах много ...

# 192

Дуци и Агата нещо не се обаждат. Момичете, драснете по някой ред във форума   bouquet

Тук съм......Прочетох за пухчо и ми стана много тъжно, темините са ни в един ден. Моля се да стане чудо и да е наред всичко с бебето и нея  Praynig Praynig Praynig

Иначе спортувам. Вече съм редовна на водната аеробика, 3 пъти в седмицата започвам  Laughing Че нещо се усещам понапълняла като че ли повече, а на снимки като се видя ми идва да се гръмна, нали уж камерата дава няколко килца отгоре, ама това не ме успокоява.

Пърли, дано си добре вече, повече почивка. Сложи ми розовия щъркел, че май не си ми го добавила. Каката позна, помните ли, преди ви казвах, как иска ,,Само сестричка и то момиче!,, А имаше момент, в който доктора видя, нещо като момче...Но сега май е по-сигурен. Каквото и да е, радвам се много.

Май не писах след седянката - беше много приятно, благодарим за гостоприемството на експа. Много беше приятно и ползотворно. Пак ще се събираме да шием и други неща, докато имаме време. Радвам се, че се запознах от по-близо с Ая /сори, ако не гледам ника не мога да го напиша  Heart Eyes/. Имате поздрави от Йоанна, пита кога пак ще рисуваме риби с крака и ще шием люлки за бебетата Simple Smile))

# 193
Честит рожден ден Пумичка  baloni bdbaloni baloni
Специално съм поръчала слънчице за днешния ден. Радвайте му се  Nature Sunny

А тук можем да поспорим днес е моят ден избрала съм си го, но според мен няма нищо случайно то като сме си хубави хора така е.....

# 194

Тя пише в Юнската тема, откакто терминът й е в края на юни...

миии, щото беше в списъка....сега видях корекцията...както и онази девойка, ужасената ли, как беше там.

ама Дуци къде е?

майра, и аз вървя по-добре отпреди, и аз съм 2-3 кг по-малко в сравнение с миналата бременност досега. Но няма да мога все пак да карам с обикновени дрешки, както мисли Аелия, понеже всичките ми са тясни и къси блузенца Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт