Германската Нова Медицина на д-р Хамер 2

• 144 552
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 270
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
1. Имам племеник със Синдром на Даун. Историята е:
майката трудно забременява, когато в 3-4 месец разбират, че детето има Даун, бащата вдига скандал на генеколожката и напуска кабинета! Думите на един ходжа, който им е предскзал, че няма да има проблеми детето, ги карат да оставят детето и да го родят! какъв е конфликта при тази болест? В майката или в детето е бил той!

2. Какъв е конфликта при хъркане? Само килограми, алкохол и цигари ли водят до него или има вътрешен конфликт?

3. При силен и постоянен стрес от фалит например, какво може да се очаква като решение на конфликта? Каква болест, очакваме, когато се  реши проблема?

4. Винаги ли лечението на болестите (решенията на конфликтите) е в самото осъзнаване на проблема/конфликта, който ги е предизвикал? Използва ли се медикаментозно нещо или не? Какво лечение се предприема? Дали, ако имам рак, самото осъзнаване на конфликта е достатъчен, за да не умра?

5. Къде могат да се четат преведените книги и статии? Трябва ли да се заплати на някого и как? Явно има поща! Може ли парола и адрес?   bouquet

Изключително много Благодаря за положения труд на всички занимаващи се с разпространението на тази интересна медицина!   bouquet   bouquet   bouquet

Последна редакция: пт, 25 юли 2008, 14:56 от drize

# 271
Криситиан,
ясно ми е за двете фази- студена и топла. Аз нямам таблици и съответно не мога да диагностицирам по тях и да квалифицирам според симптомите, т.е. да определям дали даден симптом отговаря на топла или студена фаза.
Но в дадения от теб пример с главоболието, от това което аз съм чел (цитирам:
This condition will only change when the patient resolves the conflict. With the resolution of the conflict the
patient changes into a rest tonus because now the psyche has to recover. Typically, the patient feels
sluggish and tired but released. He has good appetite, his body temperature rises, often accompanied by fever and headaches.) главоболието спада към симптомите от топлата фаза, след разрешаване на конфликта, както и левкимията (в дадения от мен пример).

Пак повтарям - не съм против ГНМ.
Според мен в нея има много ценни неща.
Но според мен е неправилно и до някъде опасно да се представят части от ГНМ ( в случая само диагнозата/осъзнаване на конфликта) без да се говори за терапия или превенция ( а такава в ГНМ съществува доколкото разбирам), прилагане на медикаменти и т.н.

Защо смятам че би могло да е опасно:
- при направените анализи за конфликт не се споменава симптомите дали отговарят на студена или топла фаза.

Ако те отговарят на студена фаза, не се предупреждава, че при осъзнаване/решаване на конфликта според ГНМ неминуемо ще настъпи епиелептична криза, която при сериозни/продължителни проблеми/болести би могла дори да убие човека и как тази криза би могла да бъде разпозната, както и колко опасна би била тя.
Не се предупреждава за промяна на симптомите(т.е. проява на нова "болест") в топлата фаза. след епилептичната криза.

Ако симтомите/болестта отговарят на топла фаза, така или иначе конфликта е бил решен, дори и да не е бил осъзнат и лечебният процес, чрез това което съвременната медицина нарича "болест" е започнал. Т.е. на този етап осъзнаването на конфликта не е важно, а решаването му вече е настъпило. Т.е. диагностицирането му е просто информативно.

Никъде не се говори за това какво да се очаква през лечебната/топла фаза и колко продължителна евентуално би била тя.

Пак да се върна там от където започнах - Тук всички питат - Тази болест на какъв конфликт отговаря. Но според мен не всички са наясно първо, че само осъзнаването ня конфликта не винаги води до решаването му и второ - с последствията от решаването на конфликта.
Според мен повечето хора мислят, че като разберат причината за проблема си, ще го решат и веднага ще оздравеят.

Аз лично мисля, че би било добре да се внесе яснота по повдигнатите по-горе въпроси и когато се дава "диагноза" да се обясняват и очакваните последствия от решаване на конфликта.

А иначе горещо приветствам това, че информация за каквито и да е алтернативи на ортодоксалната медицина и нейните безпочвени присъди и закостенели методи, които повече вредят отколкото помагат, се публикува и разпространява.  Hug

# 272
Иван,
Сьвсем ми стана ясно след тоzи постинг колко си раzбрал ГНМ. Peace
Не zнам откьде да zапочна и дали има смисьл...

Цитат
главоболието спада към симптомите от топлата фаза, след разрешаване на конфликта, както и левкимията (в дадения от мен пример).
Това е твоя интерпретация.Има конфликти в активни фаzи и в реШени фаzи,кьдето има главоболие.Мигрената например е пик на епилептоидна криzа в реШената фаzа.
Не мисли,че всичко е чак толкова елементарно да бьде сложено под един zнаменател.

Друго ми прави впечатление.И виждам на кьде отиваШ...
Цитат
Но според мен е неправилно и до някъде опасно да се представят части от ГНМ (

Цитат
не се предупреждава, че при осъзнаване

Цитат
Никъде не се говори за това какво да се очаква през лечебната/топла фаза и колко продължителна евентуално би била тя

Цитат
да се внесе яснота по повдигнатите по-горе въпроси и когато се дава "диагноза" да се обясняват и очакваните последствия от решаване на конфликта
.

Аz не сьм отворил клиника в форума да лекувам хората.Темата е информативна.Това,че сьм zапоzнат с ГНМ по отблиzо отколкото останалите не оzначава автоматично,че отговорността zа конфликтите и лечението на питаЩите пада вьрху мен. Peace
МИсля,че е много по добре човек да zнае какво го очаква,отколкото да не zнае.Ти как мислиШ?

Раzбира се,това иzисква от всеки да се информира колкото се може повече.Знам,че всеки иска на готово,но нямам време zа това.Сьжалявам Peace
И аz сьм минал преz тежьк пьт,и аz сьм се лутал и аz сьм zадавал хиляди вьпроси докато сьм стигнал на дадено ниво.Не мога и няма как да предам таzи необятна наука с няколко иzре4ения/отговор в една тема,кьдето повечето само zадават повьрхностни вьпроси и чакат конкретни отговори беz дори да zнаят основите на ГНМ.Не става Peace

Аz не питам никого,когато имам проблеми.Ровя се,тьрся си материалите сам.

Ако наистина имаШ интерес кьм ГНМ то има много преведени материали,от които Ще ти стане ясно zа какво става дума и Ще можеШ да намалиШ скептичността си.
Както е каzал Пилхар  "Човек или отрича ГНМ zаЩото  не я поzнава или го прави умиШлено".Междувременно това е "лоzунг" в официалните мед.среди.Каzвам го като такьв от тях. Peace

# 273
Drize

При монголиzьм по ГНМ има тежки конфликти.Хамер твьрди,че такова дете може да промени дори вьнШният си вид,ако реШи конфлкитите си.
Лично не сьм zапоzнат много zа теzи случаи,но материали има.
http://www.pilhar.com/News/Presse/2000/20000701_ZeitenSchrift_Gene.htm

Цитат
2. Какъв е конфликта при хъркане? Само килограми, алкохол и цигари ли водят до него или има вътрешен конфликт?
Тоzи вьпрос само от любопитство ли е zададен?

Цитат
3. При силен и постоянен стрес от фалит например, какво може да се очаква като решение на конфликта? Каква болест, очакваме, когато се  реши проблема?
Зависи какво чувства човека при самият фалит...,че е ограбен,че Ще остане гладен,че е раzорен психически,материално и тн...Зависи как го е вьzприел индивидуално.
Ако има наистина конфликт от такьв характер,то активната фаzа може да е тежко zаболяване.Рак,само ако са иzпьлнени и трите правила zа рака.Прочети ги.

Цитат
4. Винаги ли лечението на болестите (решенията на конфликтите) е в самото осъзнаване на проблема/конфликта, който ги е предизвикал? Използва ли се медикаментозно нещо или не? Какво лечение се предприема? Дали, ако имам рак, самото осъзнаване на конфликта е достатъчен, за да не умра?
Искам само да попитам дали неЩо си чела zа ГНМ преди да ти отговоря...

Материалите са беzплатни.Момичетата превеждаха доброволно zа благото  на всички.Сьбрани са в поЩа.Има на англ и други еzици много сайтове в нета.

# 274
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Благодаря за отговорите!   bouquet
 1. Не знам немски, а за англииски едва ли ще разбера правилно нещата!

2. За хъркането не е от любопитство само! Имаме проблем, може би и сънна апнея!

4. Прочетох първата старница на тази тема и както се вижда искам поща и парола, за да прочета повече  Peace

Цитат
Материалите са беzплатни.Момичетата превеждаха доброволно zа благото  на всички.Сьбрани са в поЩа.Има на англ и други еzици много сайтове в нета.
  Знам и съм им благодарила!   bouquet За това и искам поща и парола, за да науча повече!  Peace

# 275
Сьнната апнея има определен конфликт.Уплаха в лицето.НоЩем се активира конфликта и се реШава едновременно.Апнеята са епилептоидните криzи.

# 276
drize , дай ми на ЛС и- мейла си, за да ти изпратя материалите, които сме превели досега.    bouquet

Молбата ни е, да не се качват после в интернет, а да се ползват, за да помагат на вас и близките ви!

# 277
Christian , мислил ли си да отвориш нещо като кабинет или пък сайт? Може да имаш незная newsm78 Смятам това което правиш за ЛЕЧИТЕЛСТВО а ЛЕЧИТЕЛСТВОТО е дарба и е хубаво да бъде споделена с нуждаещите се. Извини ме ако съм нарушила по някакъв начин нещо в личното ти пространство но като ти чета отговорите научавам много както за себе си така и за близките ми и тази мисъл ми хрумна та реших да я споделя. Peace

# 278
Humanis,
Благодаря ти zа искреността.НиЩо си нямам и не zнам дали искам да имам.

# 279
Кристиан, дай моля те линк към материалите за терапия в ГНМ които са на английски!
Също ако може линк към таблици със заболявания и тълкуването на причинилите ги конфликти или сайт на който ги продават също на английски.
Отново повтарям, че не отричам и не съм против ГНМ и че малко съм чел и че нямам таблици за да интерпретирам симптомите.
Но ще чета повече със сигурност. Simple Smile

# 280
Браво на теб  bouquet
http://amicididirk.systemshop.at/  Табелите ги има на немски и на англ.Имаме и една табела,която е копирана и се паzи,но е на немски.Иначе струват около 60 евро.

Откьде си чел zа ГНМ? Не zнаеШ ли сайтовете?

НапиШи в гугл German new medicine   or   Ryke Geerd Hamer  or  Caroline Markolin    и намери това,което най те интересува. Peace
http://germannewmedicine.ca/documents/therapyintro.html

Искам само да напомня,че официалната медицина никьде не описва терапията си публично zаЩото всеки е индивидуален и би било беzотговорно.СьЩото е и с ГНМ,макар,че там можеШ сам да си бьдеШ лекар и да се иzлекуваШ сам.

# 281

То малко нахална, но става,но и аз съм силно заинтригувана от материалите, които сте превели. Няма ли начин някак си по вътрешната мрежа да пуснете паролата за достъп  newsm78
Още не съм съвсем наясно с цялата философия на ГНМ, но определено съм отворена да я разбера и да успея да помогна на себе и на близките си, защото колкото и да ми е мъчно да го призная се оказа, че съм се предоверявала на традиционната медицина, а може би е трябвало да подхождам с повече скептицизъм.  Rolling Eyes

# 282
IvelinaAtanasova , прати ми лична бележка с и- мейла си.

# 283
Кристиан,
благодаря за линковете!
Аз четох в началото точно от канадския сайт, но там обясненията за терапията бяха, според мен, доста общи и неясни/не конкретни.
Да- разбирам че е нужен индивидуален подход.
Отново не критикувам, но надявам се разбираш, че при мен е неминуемо сравнението с други методи за алтернативна терапия.
Знам че ГНМ не е метод, а наука, но пък използва различни методи в терапията си.

Както казах, ще чета още. Аз в началото четох достатъчно за да схвана принципите и не съм навлизал в подробности. Сега ще го направя и то най-вече с изучаване на таблиците и по-конкретно симптомите/болестите през студената фаза.
Ето това явно не ми се бе изяснило преди, че и в студената фаза може да има болести.
Аз си мислех че тогава са изразени само обичайните симптоми на повишен стрес и че болестите се появяват само в топлата фаза, след решаване на конфликта.
Според мен ТЕС и ГНМ чудесно се допълват.
И честно казано горещо се надявам диагнозите на причините за конфликтите в ГНМ да са толкова точни колкото пише. Това доста би улеснило и опростило работата ми/и не само моята с ТЕС.

# 284
Привет на всички! Отскоро следя темата и ми е много интересна. Все още има доста да чета. Разбрах, че има допълнителни материали - таблици и статии, преведени доброволно. Има ли ги качени някъде?

Общи условия

Активация на акаунт