Отговори
# 15
Вики, браво на Крис за гърнето! И аз съм впечатлена от филмчето в яслата. А що се отнася до:
Ави много си потайна похвали се какво си купи и какво интересно научи, може и на нас да ни е от полза някой ден  Mr. Green Извинявай за любопитството, просто много се вълнуваме около бъдещите попълнения и с умиление си припомняме неповторимите вълнения от преди 2 години  Heart Eyes

Купих си превръзки за родилки  Mr. Green А за първи път чух, че при шев и кройка след нормално раждане се препоръчва краткотрайна пълна венозна упойка като най-безопасна и най-ефективна. Аз доста се бях разкъсала със Сашко и епизиотомия ми правиха и накрая точно такава упойка ползваха за шиенето. Събудих се не много дълго след това и бях свежа като кукуряк. Затова ми беше интересно. Иначе добре, че е форумът - нямаше и да знам в коя г.с. съм. Поглеждам подписа си и установявам, че утре почвам 31 г.с. То не остана. И при положение, че 40% от бебетата се раждат 10-15 дни преди термин и Сашко бе едно от тези бебета, си мисля, че и братчето му няма да седи мирно до края на май.

Марианка, каквото и да прави човек, трябва да го прави с ентусиазъм! Какво казва учителката за Мими? Правилно ли пее? Може би е доста по-артистична от тези, дето я имитират и се опитват да и се подиграват. А най-важното е, че пее с огромно желание!

# 16
Ави, явно не съм те предупредила миличка, ч епо-гадно нещо от превръзки за родилки никога не бях ползвала. И аз си бях купила с идеята колко ще са полезни, а се оказа, че целият ми дискомфорт през първите дни се дължи на това, че запарват, не попиват кръвта и ... абе ужасни са. Моите бяха български де - ако твоите с анякакви нови - може пък да са по-измислени. Иначе за мен най-добър с иостава добрия стар лигнин.

# 17
Ири, моите са италиански и случайно са същите, които ползвах миналия път първите няколко дни след раждането. Нямам оплаквания

# 18
  • София
Честита първа пролет!!!
Обичам пролетта. Дойде ли, наближава и рождения ми ден Hug
Мила, то тия неща Хриси от едно виждане ги научава Simple Smile Тъкмо ще обменят опит с Неси Joy
Марианка, и аз като Ирини изказвам мнение, че не трябва да делите Мимката в уроците от другите деца. Вики, де и в България да пускаха такива филмчета. То трябва в прайнтайма(дали така се пишеше Embarassed) да се пускат, ама хайде.
Все забравям да коментирам и разказа на МарияФ за поддържането на чистота при тях...В понеделник при Бареков беше гост новата инспекторка по чистота и дават репортаж от един софийски квартал. Мръсотия до шия. Репортерката пита една жена не са ли ги глобили и тя казва-написаха глоба 500 лв на целия блок, но никой не дава пари - Е, къде е оправията ми кажете #2gunfire #Cussing out
Аз мисля да започваме с гащите от май-да се постопли малко. Моя син тъпо и упорито отказва да седне на гърне(а как се радвах преди половин година, че си ака там редовно Cry), както и на новата тоалетна чиния. Слага ми я аз да съм сядала...
Фиби, за малко да те пропусна, мерси за темичката  bouquet

# 19
Здравейте!
Ето ни и нас, след чудесната ни първопролетна разходка!
МНого се радвам, че темичката ви е харесала, особено на тези, на които е посветена! Heart Eyes
Аз съм много въодушевена. Вчера тъкмо с Йоанчето бяхме обърнали къщата с главата нагоре - аз, за да оправям багажи за апартамента, тя, по презумпция и ми звъни телефона. Ама едно такова международно... Wink Вдигам аз - Гошето /онзи дето емигрира в Англия и дето и тук ме търси като зачезна от скайпа/ и ми вика "Хвърли ми ключа да си отворя вратата".  Shocked Аз викам "Каква врата бе Гоше, нали си в Грейт Бритън".... Поглеждам през прозореца - той долу, мокър и усмихнат до уши. Леле как се зарадвах - па плеснахме с ръце, па се прегърнахме....Той се прибрал и на никой не казал, за изненада на всички.  Crazy
Утре се прибира и сестра ми - Мими, както и казва Йоана и въобще много съм въодушевена /както вече казах/. Страхотно е като са си тук, толкова любими за мен хора! Heart Eyes
Мари_Анка - аз хич не го харесвам това определение, че децата били жестоки. Никое дете не е жестоко, те просто имат друга система на оценка - детска. И наистина всички са различни. Някои са толерантни, други не. Сигурна съм че, в средата на Мими и има много деца, които я обичат и и се радват, но сигурно има и такива, които я отхвърлят. Това ще е положението и с всички наши деца. Така ще и в живота като пораснат. И на нашите ще се подиграват и нашите ще ги игнорират. На мен също ми е става леко тъжно, когато Йоана с радост и ентусиазъм се присъедини към някоя групичка с деца, а те и кажат - "Махни се, че ни пречиш!". И се улавям, че си казвам - добре, че не разбира. Да ама ще дойде време, когато ще разбира и ще трябва да се научи да се справя. Човек трябва да се научи да се справя и в хубави и в лоши моменти. С всичкото това исках да ти кажа, да не се притесняваш от негативното отношение /такова винаги ще има, независимо какво е детето/, а да си щастлива, че момичето ти проявява интерес към музикалното изкуство. Какво пък, може би просто е лирична душа и прозаичните неща от ежедневието не я интересуват, ..... Hug за двечките.
irinii - дано скоро останат само положителните страни на това тъй прекрасно състояние, а седмиците да се нижат все така бързо и неусетно!
muckata - е, че то съвсем скоро Ема ще е ученичка. Супер е това, че ще е с компания....със сигурност ще приеме по-лесно промяната. Пък ти по-често да се явяваш на отчет, както и Мил@!
Ави - е защо пълна упойка? На мен навремето  Wink ми сложиха местна и въпреки, че това беше най-дългата част от посрещането на Йоана на бял свят, беше доста добре. Ама то докторите знаят най-добре наистина..... Потривам доволно ръце, че толкова малко време остава до милата ви среща с малкия човек! Heart Eyes
Ох, айде, че направо забравих кога започнах да пиша и за какво говорих....
Чао!  bouquet

# 20
Фиби4ка, страхотна е теми4ка, много мило 4е е посветена на бремелинките! Благодаря ти  Hug
Ави, и аз взех да се притеснявам 4е не остана време, а и нали вторите бебоци се раждат по-рано.Замислям се  дали няма да родя април!? Бебето ми е голямо  Blush Въпреки 4е Филип позакъсня, та се бях притеснила 4е никога няма да родя, вие сипехте бебе-новини една след друга, а аз все не раждах  Mr. Green Mr. Green 6те ми бъде6 ли 6търкел4е отново тук и в майската тема??
Доника,   ако една глоба/сметка/фактура не се плати навреме се дава отсро4ка 2ра дата.  Ако и тогава не се плати, се завежда дело. Друг е въпроса, 4е и съдебната система трябва да работи  newsm78

Ние сме болни, аз съм с вирусна инфекция, болки в гърлото и те4а6т нос. От сно6ти и Филип е с температура и е доста отпаднал, мрънка, пла4е, цял ден се гу6каме и гледаме филм4ета.

# 21
  • Пловдив
ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ!!!

Фийби, страхотна темичка!!! Заслужаваше си чакането...... Hug
Пожелавам до края на темичката още поне 1 попълнение! Mr. Green
/ама няма да е от мен/

Всички болни и с неразположения да им минава бързичко.... Peace
Страхотна среща сте имали вчера!

Лек път на Ян, Чочи и запетайката!!!   bouquet

# 22
ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ!  bouquet

Честита ни и нова хубава темичка! Фиби, благодаря за страхотното настроение, което създаваш !  bouquet
Аз ще се понаведа, че гледам ръкавици са се разхвърчали здраво,  та да не ме уцели някоя...
Не съм ви чела изчерпателно и моля да ме извините, но днес нямам никакво време.
Въпроснота кабелче подозирам, че е заминало по погрешка на боклука - нали си имам чистотна дъщеря, та ме отменя...  Но днес купих ново и стана  за моя апарат ...от втория опит, но нали ви обещах снимки днес и вече започвам да ги качвам
http://stes.multiply.com/photos/album/16
ама да знаете, че става бавно, защото снимките са по-гелеми, за да може да се свалят

Последна редакция: чт, 20 мар 2008, 19:12 от stes

# 23
Пролетни поздрави от мен и Мария!

И много топли прегръдки! За мамите, очакващи второ чудо, прегръдките ни дори са горещи!  Hug

Момичета, много ви благодаря! Аз си знам, че ще намеря успокоение на душата си сред вас! Много ви обичам! Наистина ме накарахте да гледам по-ведро на живота в този хубав пролетен ден!  Hug

Мари_Анка, irinii, fibi4ka, Доника, Ави, viki81, yoana77, diman, Мил@, dennis, mama_meggie, Sesiliq, tonitta, steli-ssd, tzvety roussimova, bonne_esperance, Amaretto, bebe_dundi, stes, Vessselka, MariaF, Chochy, bazel, venush, la estrella, Каролина, Кузманка, Щaстливка, DZ, всички, всички... желая ви безброй слънчеви усмивки, още много мигове на сълзи от щастие!

# 24
ехоооо

Честита Първа Пролет и от мен   bouquet

Фиби, супер си се сетила за нашите бременлийки, но и аз смятам да поизчакам, може пък на нова къща да гледам ново бебе  Laughing

Много се радвам, че в темата ни е така жизнерадостно, но признавам че не съм и изчела обстойно де  Embarassed
Мъчно ми е че пропуснахме изпращането на Чочи, но пък и пожелахме Попътен вятър  Hug И много гот сте се сетили да я зарадвате с албумче и подаръчета, браво на вас  Mr. Green

Боян е във вихъра на лудостта си  #Cussing out Пердаши на ред приятелчетата си и постоянно провокира брат си, такова е лисиче това дребното не е истина, и погледа му е такъв  ooooh!
Иначе аз го позакъсах със здравето. Някаква сърдечна криза получих миналия петък, беше ми доста страшничко, като се има предвид, че най-сериозната ми болест е скарлатина в 5-ти клас. Опитваха се да ме лекуват до вчера от Сърдечна невроза, но аз някак си не можех да си представя, че чак до неврози съм се докарала  newsm78 и дните ми минаваха в постоянни кризички, ужасно и за мен и за околните  Cry . И едва вчера ходих на кардиолог и кардиограмата показа някакви прескачания и какво ли още не, което евентуално се дължи на неправилна работа на щитовидната жлеза. Изписаха ми лекарства за сърце, а не за нерви, и днес съм като нова  bowuu И така следва ендокринолог и т.н. ще видим  newsm78

Пожелавам успех на всички с гърнетата  Hug

А пък аз си мисля, че градините и яслите са едно от най-хубавите неща, които имаме и не трябва с лека ръка да ги анатемосваме... Дочувам че и базата, и подготовката са на доста добро ниво в сравнение с някой прехвалени страни...

Стес, чакаме и още снимчициии Simple Smile  еййй, много сладки тези септемврийчетаааа...

И да добавя за Ави и МарияФ... Второто ми дете се появи 3 дни след термин  Mr. Green А аз целия месец преди това изкарах в бясни ремонти и с Ивайло на кръста. Лекарката, която ми правеше запис на тонове за преносване онемя като ме видя как юнашката нося Ивайло, а още не съм родила... не че не трябва да се подготвяте за по-ранно раждане де, само да споделя моя опит  Laughing

Последна редакция: чт, 20 мар 2008, 19:38 от Щастливка

# 25
Ако продължавам така ще изпиша темата сама  hahaha Но като прочетох постовете на Ави и Иринии ме засърбяха ръцете да пиша та чак нямах търпение да дочета всичко.
Ави относно упойката , аз нали раждах секцио и нямам лично наблюдение но много мои познати раждали нормално са ми споделяли, че шиенето е било мнооого по-болезнено от самото раждане. Дано повече се практикуват нужните упойки да не раждаме като мъченици от средновековието.
Ирнии с тази стая в розово ... а и бебешкия аватар, незнам дали е нарочно но на мен ми направи впечатление голямото синьо мече и малкото ... розово зайче  LaughingЩе я видим тази работа  Mr. Green Дано скоро неразположенията ти отминат за да се наслаждаваш на бременността
muckata леко и бързо адаптиране на Ема в яслата
Доника търпение с гърнето и ние сме до никъде но нали с прекомерно настояване може да влошим нещата
фибичка, много добре си го казала, точно с това ме впечатли филмчето и мисля че всеки родител трябва да възпитава в толерантност и разбиране към личността на околния.
Щастливка дано не е нещо сериозно и бързо да се оправиш
MariaF бързо да оздравявате че не остана време до посрещнето на бебчо

Последна редакция: чт, 20 мар 2008, 20:00 от viki81

# 26
Днес поставям рекорд по активност.
щастливке
, съжалявам да чуя за проблемите ти. Аз самата съм преживявала подобно нещо - бях изживяла сериозен стрес, но по ред причини се налагаше да се мобилизирам и когато вече всичко се успокои /бях с мъжа ми на почивка в най-любимия ни хотел в БГ / една нощ получих задух с прескачане н асърцето - не заспах, защото имах чувдството, че ще умра ако затворя очи... Не казах нищо и се пробвах да с естегна... Но на следващата нощ ситуацията беше същата и пикът беше когато по пътя за Сфоия получих тежка криза - треперене, учестен пулс, липса на въздух. Спряхме в Ст.З, където в мизеранта болница ми джаснаха един диазепам в дупето и ме пуснаха да си ходя - било на нервна почва. Всъщност това състояние се нарича паническ оразстройство и от него страдат 2/3 от жените по света - в даден момент от живота си. Важно е да се преодолее стреса, което не става с медикаменти. Брат ми е психотерапевт и по-голямата част от клиентките са именно с такава диагноза. Ако не се лекува не време се задълбочава във фобии и др. психо проблеми. Ти си изключително силен и позитивен човек и съм убедена, че ако си дадеш мъничко време само за себе си  - да си поемеш въздух така да се каже - много лесно ще анализираш източника на проблема и ще го анулираш.
прегръщам те и се надявам да се съвземеш по-скоро.
А за сърце подложено на стрес ти препоръчвам едни билкови капки Dople Hertz - на мен те ми помогнаха много.

Фиби, прекрасни новини около теб  Simple Smile

# 27
  • София
бРаво, много сте изписали Grinning
Фиби, страхотна темичка си сътворила  bouquet
Щастливка, и на мен ми се е случвало, оказа се паническо разстройство, като отидох в пирогов, ми дадоха едно хапче и се учудиха , че за първи път ми се случва, на тези години и че доста е разпространено. Оттогава 2-3 пъти ми се е случвало като съм много напрегната и притеснена, задушавам се и мисля, че не мога да си поема въздух. Много е гадно.

Ставам, че ме викат.

# 28
Фиби, умра за такова международно звънене! Един ден и аз скроих този номер. Върнах се ненадейно от Канада. Само на майка бях казала. Изненадата беше невероятна!

Както казва Вики, и аз бях чувала от много родилки, че всъщност най-гадната част от раждането е шиенето, ако не се обезболи както трябва.

Мария, за мен ще е удоволствие да съм ти отново щъркелче. Телефонът е същият. Ако трябва, ще ти го пратя пак. Пък кой знае, може и да сме по едно и също време в болниците....

Стес, благодаря за снимките!

Щастливка, бързо да преодолееш кризата и да не ти се случва вече. Дано установят точната причина и я третират бързо и по същество.

Тека тощ, приятелчета!

# 29
Йееееееееееее  Peace Супер тема - радвате ме много и се питам колко сме с бебчета в коемите вече??? За Ирини разбрах- ЧЕСТИТО И дано да е момиченце, защото при нас отново сме на синя тема Laughing какво ще ме правят тези мъже не-знам Crazy

ПРИ НАС дилемата бе този път отново Да правим ли аминоцинтеза и след прекрасни нъхална и фетална се отказахме/с този ер хаж отрицателен се страхувам за мамкия беб/,а и не мога да си представя как се маха в 5ти мес  Rolling Eyes  --да не дава Господ Praynigза никого.

Ави, Мария как са тумбачетата.Моя е доста пораснал в 19та седмица в сравнение с преди.

Ваньо е мнооого променен-вика бърбори, тича беснее, хапваааа, хитрее и иска приключения извън София.

Каролин чудесно че си идвате Hug
дано де е чудесна идващата пролет за всички ни!

Цунки за бебчовците ни!!!

Общи условия

Активация на акаунт