Отговори
# 30
Добра вечер милички!
Усещате ли,че темичката ни много напомня една от преди малко повече от година и полувина..
Фиби,тоя Муз дет те е посетил да не те напуска Hug Определено си вложила сърце   bouquet Ама и то как иначе при толкова бремелинки(аз предпочитам тази версия на думата,вариация на адреналинки ,само че къде къде по гоцки от тях Wink
Много е сладко да се вълнувам с вас пупинки сладки..А като разглеждах снимките от изпращането на Чочи и ми се сви..Приятно е,че нещо виртуално получи тяло и душа.И без да ми бушуват хормоните се насълзих..Много е хубаво това форумче,ей...
Стес,както казват - Шапо!Чак ми се прииска и мен да ме изпратите на някое хубаво място (Ави,знам че ще кажеш Доминикана хаха)Всички блестите на снимките,а патиланците са върха!
Щастливке,жалко е с тези болежки,но..ти си стабилярка и няма да им се даваш!
Голямо оживление тук и забравям какво исках да коментирам..
Ави,с усмивка ще ти кажа  - остави,че шиенето ми се видя повторно раждане,но си умрях от срам,защото ме ши едно момче от випуска ми.. Embarassed Накрая счетох за нужно да му обясня,че не искам пак да съм девствена и може да приключва..Срам...А той ми каза с усмивка,че сега почвал външните шевове..Та така..Вълнуваш ни ти и ни вкарваш в спомените..
Ирини,да отсрамиш коремките,че гледай колко мъжаги ще се раждат - ние сме с теб за розово!
Фиби,разкошно е,когато си идват хората,които обичаме..Използвайте всеки миг!
И малко за нас..При нас думата е :рушим!Чакам топлинката,че още малко и няма да има какво да се троши у дома..Купихме си от Джъмбо и гривна за WC с едни патета и лафа сега е "патетаааа ачи..."Има желание,ефект почти не..Но все пак от играта се започва..Запалих се по вашето ходене по гащички без памперс и се амбицирах и аз..Ако не е много студ понеделник ще я пробвам.
Унесох се в писане, но да ви поздравя - днес е деня на франкофоните,а нали всичките сме си френски мацки,че и отгоре Wink
И пролетен полъх с всичко ново и свежо - всяка пролет ражда красота - нека тя ви обкръжава винаги и я носете във вас както и досега!
Много емоционално го давам ей,,Дали да не си купя тест за бременност?Шегичка..
Сънувайте сладко!

# 31
Честита Пролет и от нас!
Нека донесе още прекрасни бременни септемврийки в редиците ни и много здраве.Визирам една страшно симпатична септемврийка Heart Eyes
Фиби страхотна темичка си спртналамИ аз като Стес засега се навеждам да не ме удари някоя ръкавица Laughing Редовно чета на половинката за вас и му казвам как се увеличават бременните септемврйки и той сноши сънувал,че имаме още едно бебе.  
Марианка   Твоята Мимка е невероятен талант.Продължавайте да я развивате във всички насоки,към който усетите,че има влечение.И Фиби е права,винаги ще има деца от двата лагера.Много целувки и прегръдки от нас.
Щастливка  Съжалявам че си имала такива проблеми,но съм сигурна че вече си на 6 и всичко е в миналото.Засега не съм получавала такива кризи инезнам какво ти е било,но съм сигурна че си се справила и си в кондиция.Много целувки от мен и Неси.
Ирини С риск да стана досадна и клюкарски любопитна да те попитам-И аз все си мисля че ще е момиченце как ти е коремчето?Със Спаси помня че се оплакваше че нямаш коремче сега по някакав друг начин ли го чустваш?Искрено се надявам да си се поосвободила от служебни ангажименти и да успееш да си починеш добре доколкото е възможно.Сигурно всички се вълнуват около теб,но как реагира мъжа ти като му каза?Планувано ли беше?Е зададох си любопитните въпроси Crazy пък ти ако искаш ги подмини
Мариела газела      Радвам се че се чувстваш по добре и наистина е супер полезно това виртуално приятелство.Още повече когато си имала и контакт "на живо" с тези прекрасни момичета,някак си ги чувстваш много близки.Надявам се някой ден да с езапознаем и с теб.
Ави И аз си поисках пълна упойка за шиенето,защото не изтърпях единият шеф на местна упойка.Тук е мястото да ти Благодаря за избора на място където да се появи Неси.Послушах те и не сбърках Hug
Неси си хвана на прощъпалника кутията с бижута и не я остави цял ден-Бижутерка ще е .Може при нея да си поръчваш бижута а снахите Joy
Не можахме да присъстваме на срещичката,защото съшия ден ни поставиха четвъртата ваксина(Пентаксим) И в този ред на мисли да ви попитам нещо важно-Защо се подува и зачервява мястото на ваксината?
Направихме компрес от ,но ми е малко  притиснено.
За гърнето Неси до момента до който не проходи сама(1г и 3 м.) си го използваше да ака(от 6 мес.не акаше в пампа,само като имаше растройство)Но след като проходи не иска и една минута да седне.засега не мисля да я тормозя ще чакам лятото.Иначе съм и купила много сладки малки гашички,който тя ако намери цял ден си ги подрежда.
Съжалявам че стана толкова дълго
Целувам ви и ви желая лека вечер

# 32
                                           ЧЕСТИТТА ПЪРВА ПРОЛЕТ!

Прочетох новата глава от серияла  до тук, но ми се спи. Влязох само да се похваля, че гледах  "Албена" от Йовков. Гостуваше русенския театър, и препоръчвам на Плами и Тонита да гледат  постановката. Този път нямаше голи мъжки д...та, и съм много доволна, най- после истински театър!
                                                                                                         Лека нощ!

Последна редакция: пт, 21 мар 2008, 20:23 от Amaretto

# 33
Да ви е добро утрото! И на мен да е лека тази нощ, че пак се заседях много пред компютъра, но за сметка на това поствам няколко поздрава за вас с пожелания за усмивки през целия ден.

Семейство Мейзга

Barbapapa

Бенджи, Закс и Звездния принц

Hug

# 34

Слагам кафето, а после ще драсна някой ред за нас, че Ники усърдно се опитва да ми помага в писането, а и е гладен!

# 35
Ехо,приветки и от мен! Hug
Ние сме добре,аз си ходя на работа,малкият расте,нашият речник се увеличава с всеки изминал ден-казва изречения от по три думи,пее песнички,но пее само познатите думички и сричките на тези които не знае,много е смешен,познава всички животни и казва какви са,после имитира как правят,смешно е,че не може да казва "с" и съответно на слон казва флон Laughing,което според мен е по-трудно,но той си знае!Проблемът е,че повтаря абсолютно всичко,което чуе,та вчера дават някаква глупост по телевизията,малкият зяпа и стои мирно,аз казвам на баща му-какво пък сега намира интересно в този идиот Embarassed,при което до лягането вечерта,ходеше по мен и казва-мама диот Joyвижда ,че не му даваме да казва тази думичка и ляга на земята и се смее с пълно гърло и пак повтаря!Сега следя всичко,което излиза от устата ми много внимателно EmbarassedИначе детските филмчета не са му интересни WinkВече има 16 зъба и след като излязоха,нещата със съня се поуспокоиха Praynig
Момичета,кажете ми какво хапват вашите дечица,по колко пъти на ден и какъв грамаж?Имам чувството,че ние прекаляваме с количеството newsm78
Ави,да ти кажа за превръзките-аз също съм с епизиотомия и след като използвах всичко хубаво и модерно на пазара,най-добре се чувствах с лигнин WinkРаната ми зарастна за 7 дни и не съм имала оплаквания Peace
Щастливка,и аз съм преминала през нещо подобно,май наистина 2/3 от жените са били така,при мен се откри и проблем с щитовидната,но след консултация и лечение от добър ендокринолог засега нямам проблеми,е появяват се отвреме на време кризички,но гладам да не им обръщам внимание,защото направиш ли го става страшно!irinii,ти е дала много правилен съвет за това! Peace
fibi4ka ,много благодаря за страхотната тема! Hug
Е,аз трябва да ви оставям,лек ден ви пожелавам и до нови срещи!  bouquet  bouquet  bouquet

# 36
Здравейте!

Божке, темата блика от мамита с пълни коремчета... Колко се радвам... Grinning Heart Eyes
И аз исках да съм като вас, а ма мъжо не иска, за сега... Иска да уредим вупроса с жилището и тогава. Thinking И какво аз да чакам и аз не знам колко...

Дани вчера я водих на ваксина, последната за сега, следващата била на 6 годинки. Биха я в ръката и като се прибрахме, сложих компрес с реванол, както на онези в гърба ДТК ( тя е същата де, реимунизация). Вчера и нямаше нищо, а днес се е подула ръката и имаме температура 37,2, много мрънка, хленчи за няма нищо и т.н. Не стига, че и на нас като на Ема на muckata  ни мъчат 4-те кучешки зъба на веднъж, ами и с ваксината хубаво я докараха. Да се оплача, онзи ден детенцето ми полетя за секунди от една пързалка. Докато я вида и вече беше на земята... Слава, богу, не се одари много, само бузката ни е синъо-черна, обаче страшно много се оплаши, започна да трепери, като я гушнах   Cry. Сега мисля, да я водя да и леят коршум, защото и после  през ноща, се събуди в 2 часа и плака, плака, хем я носех на ръце и я бях гушнала и така 1 час. После се успокои и заспа, ама ето сега спи и се стресна и плака пак. Cry.

На всички бременилки, желая много спокойна бременност ( за някой не остава вече), много любов и много здраве и едни малки сладки слунчица да блеснат на финала, които да радват много мамите, татковците и братчетата и сестричетата си!  bouquet

# 37
Привет приятелки!
От снощи до днес - нищо кой знае какво не се е случило...освен, че мъжът ми ми се обади току що да каже, че гаражната врата не се е спуснала напълно до долу като съм излизала за работа и сега - Бошидо е изчезнал безследно. Е... мисля, че можеше да ми спести тези притеснения. та така - кучето го няма. Много ми е странно, че съм така спокойна - сигурно хормоните ме пазят.
Мила, какво да ти кажа... коремчето ми е същото като преди - в смисъл изобщо не личи, че съм бременна - особено за хора, които не ме познават. Не съм качила нито килограм още /нали даже бях свалила няколко/. В този смисъл коремът ми предния път май по-бързо се поду долу или по същия начин. На мъжа ми - няма романтика при съобщаването. Направих тест и му звъннах по телефона, защото независимо, че знаем какво правим, бях изненадана и имах нужда незабавно да се прибере. Бебето го направихме от една единствена страстна нощ, в която по-скоро на шега решихме да го поканим. Естествено всички около мен се вълнуват - не както първия път /все пак на всички ни беше за първи път/, но отново е много приятно.  За работата и ангажираността - и това съм организирала вече  Grinning Благодаря ти за интереса и се надявам, че съм задоволила любопитството ти.
Да ви питам - има ли някой безотговорник като мен, който още не е поставил последния пентаксим?
АлексаЛ, много се радвам като се включваш, а Минчо направо е готов за олимпиада по бърборене.
Алфи, къде се загуби? Кога ти е термина - поне ако не се видим в близките месеци - да знаем кога да очакваме с теб Grinning Юли ли?
Бон Есперанс - честит празник и на теб, и на френската ти разрушителна ракета!Чакаме отчет за изминалия уикенд и щетите върху таткото  Wink

# 38
 Grinning Здравейте!Днес сме в изключително добро настроение,защото след снощното късно лягане днес незнайно как Арен спа до 10 и 15 сутринтта.Такова нещо не се е случвало от както беше много дребен бебешор.Закусихме,до сега бяхме на вън..и  полекичка ще готвим нещо за обяд.И понеже навън е много приятно,ще направим още една обиколчица из района.
Ирини - Бошидо е умен.Ще се върне като му изгладнее дупето.Хубаво е ,че запазваш спокойствие.Преди 20 мин звънях на нашата педиатърка да питам за пентаксима.Каза ми следващият месец в края ,че ще я сложим.Цитира ми някакъв текст ,че се слагала между година и 8 и година и 10 месеца.Предложи да сложим и хепатит А,но към края на година и 10 месеца.Ще си ги поръчам и двете неща и ще ги слагаме по ред.
Муцката- бързо ще се адаптира Ема в яслата,що ще е с приятелки  Hug
Алексал - винаги с интерес изчитам споделеното.Арен яде напоследък повечко също.Два пъти пие АМ сутрин и вечер ей така за кеф по 300 мл.Това не го нахранва.Иначе е на 4 хранения от по около 200мл.Две закуски - сутрешна и следобедна,обяд и вечеря.Между храненията не яде нищо друго.
Кузманка -дано бързо и мине на Дани  Hug
marys
страхотно кафенце,а на аватара ти Ники е прекрасен  Grinning
Ави - интерестни неща сподели  Grinning както винаги
Алфира -честито ти още едно синичко меченце.Тъкмо ще са чудесни другарчета с Ванюша.
Mariela - така ме зарадва с тези барбарони.Бях ги забравила  Mr. Green
Щастливка - тези неща са в противоречие с ника ти.Стискам палци бързо да ги преодолеееш тези кризи.Аз за първи път го чувам това паническо разстройство.
Марианка -много е хубаво да откриете таланта на Мими в музиката или балета.
Фибичка - наистина е чудесно като има  кой да те изненадва така и близките ти хора да се прибират от далече.Нас сестра ми все ни спретва подобни изненадки.
Мила - как е сега крачето на Неси?
bonne_esperance само пътешественици да има...Пък ще изпращаме и посрещаме.Ти само определи дестинацията  Laughing
Amarettoхубаво е да има и културни мероприятия. Flutter Как се справяш с двамата малки мъже при отсъствието на татко им?
Плами - ти как си?Има ли новини от мъжа ти?Как намира там новата обстановка?
Ще ви споделя какво забелязах аз при Арен когато за първи път му сложих гащите и на практика започна да се усеща мокро и неприятно.Като начало забелазах ,че заради уюта на памперса е като птиче.Нищо не задържа...Пишка по 5-6 капки през 1 мин.Сега се усеща,държи по час и когато го видя да присвива крака и да прикляка..задържа докато му сваля гащите и донеса гърнето.Слагам памперс като излизаме на вън.Не се обърква,защото на връщане към нас започна да стиска крака и да кляка насред улицата...стана нервен..Прибрах ме се беше само пишкал.За мен е положително,че този рефлекс за усещане и задържане сработва.За отчет днес още не сме имали напишкани гащи.Много бързо схващат децата и то без стрес и насилие.Просто съм си казала каквото и когато стане...и тогава нещата идват от само себе си.
Хайде цунки,че манджата ще загори...

Последна редакция: пт, 21 мар 2008, 13:38 от dennis

# 39
Здравейте, сладурки! Grinning
Слънчице изгря на вън, а ние и трите мацки у дома сме се тръшнали болни. Това променливо време ни играе лоша шега. Дано не ми измръзнат цветята, че преди около седмица ги изкарах вече на терасата. Wink
dennis, явно днес е сънлив ден, защото и Веселуша, както абсолютно никога до сега спа до 9ч., а Мими до 9.30. Grinning Браво на Арен, че с такава лекота се учи да ползва гърнето по предназначение. Heart Eyes
Мариелка Газелка, благодаря за поздравчетата "Класика в жанра" Laughing. На Мими много и допаднаха.
irinii, и аз като dennis, мисля че Бошидо ще се върне. Чудесно е, че си спокойна. Пази се сега физически и емоционално.
marys, днес като видях че най-сетне си се престрашила да се разпишеш и много се зарадвах, макар признавам, първата ми реакция беше такава  Shocked  Laughing
Кузманка, и аз като теб съм голяма мераклийка за бебче, нищо че си имам вече 2 дечица. Но като помисля трезво, жилищният проблем си е проблем, откъдето и да го погледнеш. Ние сме на квартира, разполагаме с три стаи и са крайно недостатъчни за четиричленното ни семейство. Ти си много млада, времето е пред теб. Wink
Фиб, чудесно си го написала, но аз не съм напълно съгласна с теб. Може би защото ежедневно се сблъсквам с този проблем. Обществото ни не е толерантно към различните, това е. Разбира се, това са неща, които се случват и на едно здраво дете, но различното ги търпи в много по-голяма степен. И е много по-болезнено, защото след време само ще разбере, че не изглежда като останалите  и  се затваря в себе си. Както и да е, това са си мои проблеми.
Щастливка, желая ти от сърце бързо оздравяване. Откакто се появи проблема с Мими, аз съм си с диагноза паническо разстройство. Confused Много е неприятно като усещане. Момичетата са го описали. Случвало се е кризата ми да бъде толкова тежка, че да викаме Бърза помощ. Embarassed irinii е права може би, че трябва сама да намеря сили в себе си. Защото не ми помагат нито антидепресантите 9които вече отказвам да пия), а Ривотрил-а само временно облекчава положението. Close
alexal, голяма работа е твоя хитрушко. Laughing
Ави, продължавай да разказваш така сладкодумно за бебето и ще създадеш ядове на мъжа ми. hahaha Hug
Много усмивки от сърце! Heart Eyes

# 40
Здравейте! Аз не съм писала от цяла вечност  Embarassed , ама се надявам, че ни помните  Rolling Eyes !
Та така за нас, ами ние сме добре, в Стамболийски в къщата с дворче се чувстваме страхотно! Излизаме с прекрасната компания на Мари_Анка и Веселуша и още една мама със септемврийче (с Ники са родени на един ден). Говорим много, чат пат и по някое изречение навръзваме, отговаряме с Даааа и Няма. Не казва на забранените неща, като печката и вдига пръстче, но въпреки това много обича да натиска запалката на газовите котлони. Имитираме почти всички животни. Знае си името и говори за себе си в трето лице. Знае нашите имена (мама Мия и тати Ади (Влади)), на бабите (Те и Еле) и дядовците(Петьо и Коля). И белички си правим, колкото поискаме. Имаме си 14 зъбчета и в момента ни мъчат долните два кучешки. Та вчера беше един рев, едно тръшкане и биене на главата в земята. Направо се бях побъркала, добре че трая 15-тина минути. Иначе покрай зъбите се влачим с хрема и кашлица, та поради тази причина не сме си сложили и ние последния пентаксим. Иринии, не сте само вие  Hug.
Та като споменах Иринии, радвам се на всички бремелинки. С удоволствие чета споделеното от вас и ви стискам палци всичко да е наред и когато му дойде времето по едно малко сладко съкровище, било момченце или момиченце.
Относно гърнето и седалката за тоалетната чиния, мога да кажа, че ги ползваме по предназначение, когато има нещо, а иначе не иска въобще да седне. Имаше период от 2-3 седмици, когато си казваше за акото, но всичко се развали, отивайки на гости за една събота и неделя при баба и дядо. Ще чакам да се постопли още малко и тогава ще махам памперса и ще бъда по-настойчива.
За храненето:
закуска - 8:30-9:00 - около 200мл попара, супа, а понякога и филийка с кашкавал
обяд - 12:30-13:00 - пак около 200мл, каквото са сготвили лелите в кухнята
следобедна закуска - 16:00-17:00 - десерта от кухнята, количество същото
вечеря - около 20:00 - каквото си хапваме ние
преди лягане - 120 или 180мл мляко, но не е задължително (ако сме яли риба или е хапнал повечко на вечеря го пропускаме)
Стига толкова, че много дълго стана, кой ще го чете  newsm78
Лек и много усмихнат ден на всички!
Мари_Анка ме изпревари!  Hug
- двамата хубавци при баба Яга

Последна редакция: пт, 21 мар 2008, 14:02 от marys

# 41
  • Sofia
Да ви питам - има ли някой безотговорник като мен, който още не е поставил последния пентаксим?
Има, но не е безотговорник Laughing Мисля да сложим последната ваксина, когато си дойде Али в София - нали може да се слага до 2-годишна възраст. Дори да беше тук, пак щях да изчакам да отминат вирусните месеци и тогава.

# 42
  • Русе
Искам само да си изразя пожеланията към Иринии и 4о4и ........дано ви се паднат розови щъркел4ета този път. за останалите 3 мами,ве4е е късно за  розови пожелания Crazy

# 43
  • гр.Русе
Bonjour,мили дами!   Hug
Ех,че сладка темичка е спретнала,фиби,браво!   bouquet На всичките ни 5 бремелинки (ако не се лъжа са толкова) желая прекрасна бременност,ама то за Ави и Мария наистина че не останало време до срещата с малките бебешорчета. ирини,ти как си,още ли  Sick...
Ние с Крис сме си супер,много добре се разбираме,но толкова много е свикнал с мен по цял ден,че и за 5 мин да ме няма и крещи с цяло гърло"мамииии" Иначе и той доста бърбори,предимно двусрични думи и рядко съчетание от 2. Алексал,твоето момче направо ме смайва с речника си-браво!!!  Hug
иринии,дано Бошидо скоро намери обратният път,сигурна съм че ще се върне
Мариелка,забравих да ти кажа  Embarassed,че много се радвам,че се присъедини към нас,много съм отвеяна напоследък,а Мария е прекрасна малка госпожица,ще видиш че всичко ще се оправи и ще навакса бързо  Hug гуш за двете ви  Hug
Гуш и за марианка  Hug и Мими,с интерес чета всичко за нея и развитието и`
Щастливке,що така си я закъсала,бързо да се оправяш и да забравиш вече за тези кризи
Денис,мило ми стана че ме питаш за любимия.Слава Богу всичко с него е ок,върши си работата за която замина,праща страхотни снимки,но не знам как да ви ги покажа  Embarassed Преди седмица е бил в джунглата и направо му завидях за нещата,които е видял.Дано някой ден и аз ги зърна...Както ние имаме котки и кучета по улиците,там има много екзотични папагали и опосуми,които се разхождат между къщите,проблем понякога създават змиите и гущерите,които се приютяват в гаражите на хората  Shocked И така...без да съм била там мога много да ви разказвам...
Малко късно,ама и аз пожелавам лек път и бърза адаптация на Чочи и семейство,а септемврийския дневник,който видях на снимките е страхотен,браво!
Поздравления за всички,започнали с гърнето,май и аз се амбицирах да поставя начало четейки поста на Денис,ще опитам и ще пиша за резултата
марис,радвам се,че се обади,Ники е станал истинско момче,много е сладък
за храненето-сутрин пие мляко-250мл,към 10 ч лека закуска,най-често плод,обяд-обилен,нямам представа от грамажи,след обяд-закуска+плод,лека вечеря към 19ч,но понякога я пропуска и заспива с мляко
Амаретка,благодаря,непременно ще се възползвам от предложението ти
Утре имам гаден изпит и трябва да пиша курсова работа,така че спирам,но не за дълго...  Heart Eyes

# 44
ехооо

ех тази Иринка как бързо и точно ме преценила бреее, на мен не ми се искаше много да ви товаря, нооо разконспирирана съм Hug Въпреки това аз отказвам да приема тази диагноза... аз си се товаря като магаре от както се помня, но по-сериозен стрес заради нещо си не съм изживявала. Лошото е, че съм кърмачка и пия възможно най-слабите хапченца за сърце, а и тях като им чета листовките не би трябвало да пия  Embarassed ноооо разбира се, силно се надявам на правилна диагноза, защото с Паническото разстройство ми се струва, че по-лесно бих се справила  Laughing Много Благодаря на всички за съпричастността, много е успокояващо когато знаеш, че не си сама! И да кажа, че вчерашната кардиограма ми е по-добра, явно лекарствата добре ми действат. И само да кажа, че още ми е рано да се дам на успокоителните  Laughing Иринии, а това сиропче може ли да се пие от кърмачки и по-силно ли е от валидоли, валериани, които не ми действат? И стискам палци Бошидо да се върне  Peace А за ДТК-то ми ние вчера бихме третото, ти за четвъртото си се притеснила  Rolling Eyes

Марианка, сигурна съм, че Мими ще догони и изпревари връстниците си, въпрос на време е вече. А според мен децата са "жестоки", защото са до болка искренни. Не знам как се справя с това, наистина е закона на джунглата... гледам как Ивайло страда, когато големите не искат да си играят с него, а той се държи по-подобен начин с малките... Опитвам се да му говоря... А какво ли ти е на теб... Пожелавам ти мнооогоо, много сили  Hug

Алексал, този твоя младеж е уникален, от кога го чакаме да ни философства на живо  Grinning

Денис, браво и на Арен за добрите постижения с гърнето, изобщо радвам се на всички ви за търпението и желанието за гърне. Аз определено нямам такова и от опита си с Ивайло смятам преди 2 години да не се мъча  Mr. Green

Добре дошла на marys отново  Hug

Ави, хубаво организираш театро, ще гледам да се възползвам  Heart Eyes

Споко бременлийки, вторите деца се изплюват по правило по-бързо и има по-малко за шиене  Mr. Green

Пропускам някого пожелавам хубав ден на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт